alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

Δυναμικό ξεκίνημα για τη «Βασίλισσα» του Βορρά αφού επικράτησε του Διαγόρα Ρόδου με σκορ 2-0 για την γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου 2019 στο δημοτικό στάδιο Βέροιας.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξαν κρίσιμες φάσεις για τις δύο ομάδες με δύο τρεις καλές χαμένες ευκαιρίες. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφή, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και στο 49’ ήρθε το πρώτο γκολ από τον Σιμόνι με όμορφο πλασέ μετά από πάσα-ασίστ του Μεληκιώτη. Δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης διπλασίασε το σκορ με δυνατό πλάγιο σουτ, ενώ στο 88’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία του αγώνα με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

Η Βέροια πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Λεβαδειακού στις 24, 25 ή 26 Σεπτεμβρίου

Βέροια: Βοσνιάδης, Μουχάλης, Λεφίδης, Μανιώτης, Μαραγκός, Πολύζος (Ζούρκος), Βεργώνης, Πέντα, Μεληκιώτης (Χαντζάρας), Κανούλας, Σκαθαρούδης(Σιμόνι).

Διαγόρας Ρόδου: Τσέλιος, Ευαγγελιδάκης (Μανωλάκης), Παπαδόπουλος, Προβατίδης, Κασνέτσης (Αμπατανέο), Καρπαθάκης, Κέρι, Γλυνός, Μπελερης, Ναβαλόν (Μπουρλάκης), Μπαρμπαρούσης.

Κατηγορία Αθλητικά

Μια δεύτερη ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση σε έως 120 δόσεις των οφειλών προς τα Ταμεία και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση, με διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, σε περισσότερους από 600.000 επιστήμονες των οποίων τα συνολικά χρέη δεν απεικονίζονται στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το οποίο σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή έχει εισάγει σχετικό άρθρο για να δώσει λύση. Στο άρθρο αυτό αναφέρεται ότι “για τους οφειλέτες όπου η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση περιλαμβάνει δύο στάδια, η καταληκτική ημερομηνία (30 Σεπτεμβρίου 2019) αφορά στην υποβολή του αιτήματος για τον προσδιορισμό της οφειλής στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ ( 1 Σdefteri-efkairia-entaxis-stis-120-doseis-gia-600000-ofeiletes-poiΤΑΔΙΟ).

Στις περιπτώσεις αυτές "η υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να γίνει και μετά την καταληκτική ημερομηνία, όταν διαβιβαστούν οι οφειλές στο ΚΕΑΟ και εφόσον υποβληθεί η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση μέσω της πλατφόρμας του ΚΕΑΟ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019”.

Ωστόσο ακόμη και με τη διάταξη αυτή το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται ριζικά, δεδομένου ότι οι οφειλέτες δεν μπορούν πριν από τις 30 Σεπτεμβρίου να δουν συνολικά τα χρέη τους. Δεν αποκλείεται δε με την πρώτη αίτηση να εγκλωβιστούν σε μια διαδικασία – ρύθμιση, η οποία όταν αποκτήσουν πρόσβαση στις συνολικές οφειλές, ενδέχεται να αποδειχθεί ότι τους είναι ασύμφορη”.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Δημοκρατία"

Κατηγορία Οικονομία

Από την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 στη 1μμ μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν εκ νέου αίτηση υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχουν όλοι οι προμηθευτές, όπως αναφέρει η ΗΔΙΚΑ στην ιστοσελίδα της.

Αναλυτικά, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Στις περιπτώσεις μη εκκαθαρισμένων αιτήσεων ΚΟΤ-Β λόγω ελλιπών στοιχείων, οι υποψήφιοι δικαιούχοι θα ενημερώνονται από την εφαρμογή με σχετικό μήνυμα, προκειμένου να υποβάλλουν νέα αίτηση, ώστε να συμπληρώσουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία της αίτηση .

Επιπλέον σημειώνονται τα εξής:

α) H διαδικασία εκκαθάρισης θα εφαρμοστεί και για την ένταξη στο Μητρώο Ευάλωτων Πολιτών με αντίστοιχα αποτελέσματα με του ΚΟΤ-Β.

β) Η εφαρμογή για υποβολή αιτήσεων ΚΟΤ-Α και Μητρώου Ευάλωτων Πολιτών επίσης θα είναι ανοιχτή από την Παρασκευή 20/9/2019 και ώρα 13:00.

γ) Θα αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όσους υποψήφιους δικαιούχους έχει αλλάξει το αποτέλεσμα της προσωρινής εκκαθάρισης της αίτησής τους μετά την εκκαθάριση με τα οικονομικά στοιχεία του 2018.

Τα βήματα

Για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι εάν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ή αν μπορούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών θα πρέπει να ακολουθήσουν τα 6 βήματα:

Βήμα 1. Με την είσοδό τους στο σύστημα θα τους ζητηθεί να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ τους και να συναινέσουν στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά τους , του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων τους).

Βήμα 2. Μετά την συναίνεση τους, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία τους . Επιλέγουν για ποιο ΚΟΤ θέλουν να κάνουν αίτηση.

Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Βήμα 4. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχουν εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Δεν ισχύει πλέον η απαίτηση επικαιροποιημένης αίτησης ΚΕΑ το τελευταίο δίμηνο. Αρκεί να υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη αίτηση. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ.

Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β ή ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, σε περίπτωση που το νοικοκυριό τους έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δουν αν πληρούν τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

Βήμα 5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού τους , και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληρούν τα κριτήρια ή όχι.

Βήμα 6. Για να καταστούν δικαιούχοι θα πρέπει να πατήσουν το κουμπί [Υποβολή Αίτησης]. Εάν πληρούν τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτήθηκαν. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.

Κατηγορία Γενικά

Δώδεκα παρεμβάσεις δρομολογεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα η κυβέρνηση, δια του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που αποτελεί την προμετωπίδα του σύγχρονου κοινωνικού προσώπου της κυβέρνησης.

Ειδικότερα από τις πρώτες ήδη μέρες της νέας διακυβέρνησης ξεδιπλώνεται μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων σε όλα τα θεματικά πεδία αυτού του κρίσιμου κοινωνικού Υπουργείου. Η δέσμη των παρεμβάσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι:

1) Εμπεδώνεται η νομιμότητα στην αγορά εργασίας με περαιτέρω συστηματοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων. Δημιουργείται για πρώτη φορά στη χώρα Μητρώο παραβατικότητας για την αδήλωτη εργασία, καθιερώνεται ο υποχρεωτικός επανέλεγχος εντός 12μήνου για κάθε κρούσμα αδήλωτης εργασίας που φτάνει ως το κλείσιμο επιχειρήσεων σε περιπτώσεις δεύτερης υποτροπής. Από σήμερα, μάλιστα, ξεκινά ένα νέο κύμα σαρωτικών ελέγχων.

Παράλληλα, αναθεωρείται η αρχιτεκτονική του αυστηρού προστίμου των 10.500 ευρώ, που καθιερώθηκε το 2013, παρέχοντας γενναία έκπτωση υπό την προϋπόθεση πρόσληψης του εργαζομένου για δώδεκα (12) τουλάχιστον μήνες, με πλήρη απασχόληση.

Επιπλέον, ο ΣΕΠΕ σε συνεργασία με τις βάσεις δεδομένων άλλων φορέων (Υπουργείο Οικονομικών, ΑΑΔΕ, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Δικαιοσύνης) εμβαθύνει στην ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων (Big Data Analytics) ώστε να έχει τις βέλτιστες δυνατότητες στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό περιπτώσεων υποδηλωμένης ή αδήλωτης εργασίας.

2) Αντιμετωπίζεται το νέο φαινόμενο της υποδηλωμένης εργασίας, αυξάνοντας κατά 12% το κόστος των επιπλέον ωρών, σε περίπτωση υπέρβασης των συμφωνημένου ωραρίου μερικής απασχόλησης. Σκοπός είναι η ενίσχυση της εργασίας πλήρους ωραρίου και, κυρίως, η αποτροπή των εργοδοτών από τη συστηματική προσφυγή σε καταχρηστικού τύπου συμβάσεις «ψευδο-μερικής» απασχόλησης.

3) Με τη δημιουργία του Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων που θα συνοδεύεται από φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα, καλλιεργείται συστηματικά κουλτούρα συμμόρφωσης και κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Επίσης προχωράει με ορίζοντα τετραετίας η συνολική αποκλιμάκωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5%, αποκλειστικά, όμως, για συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, καθώς εκεί βρίσκεται το κέντρο βάρους και η στόχευση της πολιτικής της κυβέρνησης για την αγορά εργασίας.

4) Δίνεται τέλος στην ταλαιπωρία των συνταξιούχων. Ενισχύθηκε η αρμόδια υπηρεσία έκδοσης συντάξεων του ΕΦΚΑ με 86 ακόμη υπαλλήλους και πάγωσαν προσωρινά οι μετατάξεις προς άλλες υπηρεσίες, ώστε να επιταχυνθεί σημαντικά η έκδοση των συντάξεων που εκκρεμούν. Έτσι θα εκδοθούν, άμεσα εντός Σεπτεμβρίου 65.850 συντάξεις χηρείας με το αυξημένο ποσοστό αναπλήρωσης από 50% στο 70%.

Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, αναβαθμίζονται περαιτέρω οι ψηφιακές υποδομές, ώστε το πολύ σε δύο χρόνια από τώρα, το 90% των νέων συντάξεων να εκδίδονται σχεδόν αυθημερόν.

5) Επιβάλλεται στον ΕΦΚΑ η υποχρεωτική κατάρτιση ισολογισμών. Όχι μόνο για λόγους διαφάνειας και λογοδοσίας, αλλά και επειδή η αποτελεσματική χάραξη πολιτικής και οι προοπτικές της κοινωνικής ασφάλισης, πρέπει να εδράζονται στη βάση αξιόπιστων στοιχείων που αντανακλούν την πραγματική χρηματοοικονομική κατάσταση του φορέα.

6) Καθίσταται ακόμη πιο ελκυστική, μειώνοντας το επιτόκιο από 5% σε 3%, την οριστικά τελευταία ευκαιρία ρύθμισης οφειλών προς τα Ταμεία (120 δόσεις), η οποία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

7) Επιβεβαιώνεται η στέρεη πεποίθηση του Υπουργείου για την αναγκαιότητα ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και ανόθευτου συνδικαλισμού, ως βασικές εγγυήσεις δημοκρατίας και κοινωνικής διαπραγμάτευσης σε κάθε προηγμένη χώρα. Παράλληλα όμως, γίνεται εναρμόνιση με τις επικρατούσες ευρωπαϊκές πρακτικές, δίνοντας στους ίδιους τους κοινωνικούς εταίρους το δικαίωμα να εξαιρούν από τις κλαδικές συμβάσεις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης. Δημιουργείται Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Οργανώσεων Εργοδοτών και παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη λήψη αποφάσεων.

8) Προχωράει η αναβάθμιση και ολοκλήρωση του καινοτόμου πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ (κωδικοποίηση ως ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ), με σκοπό τη δραστική απλοποίηση των διαδικασιών, τη μετατροπή του σε ένα εύχρηστο, οικείο και φιλικό στη χρήστη (εργαζόμενο ή εργοδότη) εργαλείο και την αξιοποίησή του ως μέσο σχεδιασμού ορθολογικών και αποδοτικών δημόσιων πολιτικών για την τόνωση της απασχόλησης και τον έλεγχο της αγοράς εργασίας.

9) Ο ΟΑΕΔ μπαίνει στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, μέσω ισχυρών συμπράξεων και συνεργασιών με δημόσιους, κοινωνικούς και ιδιωτικούς φορείς. Διαμορφώνονται νέες ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και ενισχύονται τα προσόντα των ανέργων στο σύγχρονο τεχνολογικό, θεσμικό και κοινωνικό περιβάλλον, διασυνδέοντας τα συστήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

10) Στηρίζονται και ενθαρρύνονται καινοτόμες πρωτοβουλίες, όπως η διυπουργική ομάδα Rebrain Greece υπό το συντονισμό του Υπουργείου Εργασίας, για την αποτροπή της διαρροής ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό (brain drain), την προσαρμογή της εργασίας στη νέα ψηφιακή εποχή και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας υψηλής ποιότητας και καινοτομικού δυναμισμού.

11) Ενισχύεται το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης και στηρίζεται η οικογένεια απέναντι στο δημογραφικό κίνδυνο με ένα συνεκτικό πλέγμα θεσμικών και οικονομικών μέτρων που περιλαμβάνει το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα, ενώ μετά τη φετινή σημαντική αύξηση των κουπονιών (155 χιλ. έναντι 125 χιλ. πέρυσι), θα εφαρμοστεί το σχέδιο της κυβέρνησης ώστε κανένα παιδί πλέον να μην μένει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.

Προωθείται η Ανεξάρτητη Διαβίωση η Προσβασιμότητα, αρχές που κατοχυρώνονται και στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα άτομα με αναπηρία (θεσμός του Προσωπικού Βοηθού, Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, κ.λπ.) και εκπονείται η νέα «Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά μετά το 2020 (EU post 2020)».

Διευρύνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και ενδυναμώνεται η σύνδεσή του με την αγορά εργασίας.

12) Αναβαθμίζεται το Εθνικό Δίκτυο Υποστήριξης Γυναικών (θύματα βίας) με πυκνό δίκτυο Συμβουλευτικών Κέντρων και Ξενώνων σε όλη τη χώρα και αναβαθμίζεται η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 15900.

Ο κ. Μητσοτάκης, στην επίσκεψή του στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συνοδευόταν από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, και είχε συνεργασία με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση, τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη και την υφυπουργό, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

 

Κατηγορία Οικονομία

Το Υπουργείο Παιδείας  και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2019 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από Τετάρτη 18 έως και Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Για την εγγραφή των επιτυχόντων θα λειτουργήσει και φέτος το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους. Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας  τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία από την Τετάρτη 18  Σεπτεμβρίου.

Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους, καθώς και συνοπτικές οδηγίες σε κάθε βήμα.

Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα. Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές σε Τμήματα καταργηθέντων ΤΕΙ θα αιτούνται τη διαγραφή τους αναζητώντας αρχικά το Ίδρυμα (Πανεπιστήμιο), στο οποίο εντάχθηκε το οικείο Τμήμα και εν συνεχεία το (σε μεταβατική ακαδημαϊκή λειτουργία) Τμήμα του ΤΕΙ, από το οποίο επιθυμούν να διαγραφούν.  Προς διευκόλυνση των αιτούντων, στο μενού Στοιχεία Τμημάτων παρέχεται αναλυτική λίστα  με την αντιστοίχιση των Τμημάτων των πρώην ΤΕΙ, με τα Πανεπιστήμια  στα οποία έχουν ενταχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβατικής λειτουργία τους.

Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ. Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους. Σε κάθε περίπτωση, η Γραμματεία δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εγγραφέντες.

Για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων καθορίζεται και πραγματοποιείται από τα αρμόδια Υπουργεία.

Επισημαίνεται ότι όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τους ίδιους τους επιτυχόντες, ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται επίσης ότι η εγγραφή των επιτυχόντων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το Ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή από  18  έως και  27  Σεπτεμβρίου 2019,

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, οι εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, οφείλουν στο ίδιο διάστημα υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής (18 έως 27/09/2019) να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη γραμματεία του Τμήματος / Σχολής επιτυχίας τους  τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή  Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής  τότε πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν αυτοπροσώπως, όπως παραπάνω, βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω Νομών.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Στις 14 Σεπτεμβρίου εορτάστηκε μία από τις πιο θλιβερές επετείους τις νεότερης Ελληνικής ιστορίας, μιας ιστορίας που δεν παραγράφεται και δεν λησμονιέται.
Δεν υπάρχει πιο βασανιστικό, πικρό μα και σύνθετο ερώτημα στην  ελληνική ιστορία από το πως και γιατί φθάσαμε στη Μικρασιατική Καταστροφή. Αναμφίβολα είναι η μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα έως και σήμερα.
Ένα είναι το σίγουρο ότι οι πατρίδες αυτές δεν ξεχνιούνται. Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης.
Σεβασμός και τιμή στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που δολοφονήθηκαν, εκείνους που βασανίστηκαν και εκείνους που εκριζώθηκαν για πάντα από τις πατρογονικές τους εστίες, στους Έλληνες της Μ. Ασίας.

Θετικό αποτύπωμα αφήνει το έργο της κυβέρνησης, δύο μήνες μετά τις εκλογές και μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τους πολίτες να επικροτούν τις κινήσεις της ΝΔ, όπως δείχνει η δημοσκόπηση της MRB καθώς και την προτίμηση του κόσμου στους υπουργούς της κυβέρνησης με πρώτο σε προτίμηση τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ενώ τη χρυσή πεντάδα των υπουργών απαρτίζουν ο Βασίλης Κικίλιας, η Νίκη Κεραμέως, ο Νίκος Δένδιας και ο Χρήστος Σταϊκούρας. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Χατζηδάκης, Βρούτσης Παναγιωτόπουλος, Μενδώνη και Γεωργιάδης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Με βάση τη θετική και μάλλον θετική γνώμη προηγούνται:

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ (ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ): 47,4%

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ (ΥΓΕΙΑΣ): 43,4%

Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ (ΠΑΙΔΕΙΑΣ): 41%

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ) 39,4%

ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ) 39,1%

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) 37,1%

.

Στην πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται 14,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα για τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, κατά τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 46,5% έναντι 25,9% για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 20,7% απαντά «κανένας από τους δύο». Η τρίτη θέση είναι «ντέρμπι» μεταξύ της κυρίας Φώφης Γεννηματα και του κ. Γιανη Βαρουφάκη.

Η αποτίμηση από τις διήμερες παρουσίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφέλη φαίνεται να αποκόμισε ο κ. Μητσοτάκης καθότι θετικα τον κρίνει το 46,5%,ενώ αρνητικές γνώμες εκφράζει μόλις το 14%.

Αντίθετα για τον Αλέξη Τσίπρα το 22,1% τον κρίνει θετικά για την εμφάνιση του στη ΔΕΘ και το 36,9% εκφράζει αρνητικές γνώμες.

Με βάση τη γνώμη των πολιτών για τους υπουργούς της κυβέρνησης, φαίνεται πως επικροτείται το έργο στα θέματα ασφάλειας, υγείας, παιδείας, εξωτερικών και οικονομικών.

Συγκεκριμένα, τα κυριότερα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που παρουσίασε το Star, είναι:

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΝΔ 36,4%

ΣΥΡΙΖΑ 21,9%

ΚΙΝΑΛ 6,4%

ΚΚΕ 4,8%

ΜέΡΑ 25 4,3%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,1%

ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,1%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4%

ΛΕΥΚΟ ΑΚΥΡΟ ΑΠΟΧΗ 3,2%

ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 14,8%

prothess


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού από τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Toν πρωθυπουργό αξιολογεί θετικά το 63,1% ενώ ιδιαίτερα υψηλα έιναι και τα ποσοστά που λαμβάνει για την εμφάνισή του στη ΔΕΘ.

Θετικά κρίνει το 46,5% την εμφάνιση Μητσοτάκη στην ΔΕΘ ενώ αρνητικές γνώμες εκφράζει μόλις το 14%.

Αντίθετα για τον Αλέξη Τσίπρα το 22,1% τον κρίνει θετικά για την εμφάνιση του στη ΔΕΘ και το 36,9% εκφράζει αρνητικές γνώμες.

Στη χρυσή πεντάδα των υπουργών προηγείται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας, η Νίκη Κεραμέως, ο Νίκος Δένδιας και ο Χρήστος Σταϊκούρας. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Χατζηδάκης, Βρούτσης Παναγιωτόπουλος, Μενδώνη και Γεωργιάδης.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 46,5% έναντι 25,9% για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 20,7% απαντά «κανένας από τους δύο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Το 46,5 % κρίνει θετικά (σίγουρα ή μάλλον) την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έναντι 14,6% που την κρίνει αρνητικά (σίγουρα ή μάλλον).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ ΓΙΑ ΤΟΝ Α. ΤΣΙΠΡΑ

Το 22,1 % κρίνει θετικά (σίγουρα ή μάλλον) την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έναντι 36,9% που την κρίνει αρνητικά (σίγουρα ή μάλλον).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Το 61,4% κρίνει θετικά (σίγουρα ή μάλλον) τη μέχρι σήμερα πορεία της κυβέρνησης έναντι 24,4% που την κρίνει αρνητικά (σίγουρα ή μάλλον).

EIKONA ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Η κατάταξη των πολιτικών αρχηγών με βάση την ευνοϊκή γνώμη των πολιτών είναι:

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 45,5 %

Α.ΤΣΙΠΡΑΣ 35,6%

Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 22,7%

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ 22,5%

Δ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ 19,9%

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 10,8%


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Με βάση τη θετική και μάλλον θετική γνώμη προηγούνται:

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ (ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ): 47,4%

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ (ΥΓΕΙΑΣ): 43,4%

Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ (ΠΑΙΔΕΙΑΣ): 41%

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ) 39,4%

ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ) 39,1%

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) 37,1%

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

protothema.gr

Συνελήφθη σήμερα (18 Σεπτεμβρίου 2019) τα ξημερώματα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, 44χρονος ημεδαπός, διότι προσπάθησε να αποφύγει των έλεγχο των αστυνομικών αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το όχημά του, όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης βάρους 2,6 γραμμαρίων και ακατέργαστης κάνναβης βάρους 8 γραμμαρίων. Επιπλέον κατά την σύλληψή του αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει απωθώντας τους αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Κατηγορία Αστυνομικά

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, 18 Σπετεβρίου η ΕΜΥ.

Αναλυτικά, το δελτίο αναφέρει:

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια, από αύριο Πέμπτη
(19-09-2019) με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα
συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, καθώς
και πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.

Πιο αναλυτικά:

1. Αύριο Πέμπτη (19-09-2019) από αργά το απόγευμα θα επηρεαστούν η
Μακεδονία (κυρίως η Κεντρική), προς το βράδυ η Θεσσαλία και οι
Σποράδες.

2. Την Παρασκευή (20-09-2019) τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην
Ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην Ανατολική Πελοπόννησο.
Στη Μακεδονία οι βροχές και οι καταιγίδες θα σταματήσουν τις
μεσημβρινές ώρες, ενώ από τις απογευματινές, σταδιακά θα
εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Κατηγορία Γενικά

To πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι στα πλαίσια της γ' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος θα δώσει σήμερα το μεσημέρι η Βέροια και πιο συγκεκριμένα στις 16:00’ θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Διαγόρα Ρόδου μέσα στην έδρα της με σκοπό την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Τσιμεντερίδης από τον Σύνδεσμο Κοζάνης.

Κατηγορία Αθλητικά
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας