alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Ωραίος καιρός. Το πρωί θέλεις ομπρέλα, το μεσημέρι αντηλιακό, το απόγευμα μπουφάν και το βράδυ ψυχίατρο. Η ψυχολογία μας χτύπησε κόκκινο. Γι΄ αυτό λέω να ξεκινήσω το Καρπουζάκι με έναν γρίφο. Ποιον αντιδήμαρχο κόντεψε να τον «πατήσει» το τρένο και αντ΄ αυτού αυτός χόρευε σε συγκέντρωση φίλων το Τρένο της Βίσση; Είναι και το αγαπημένο του βλέπετε. Αφού κόντεψε να μείνει εκτός διοίκησης (παρά τρίχα) δεν το έβαλε κάτω, κοίταξε το πρόβλημα κατάματα και τελικά το χόρεψε. Εύγε.

Απάντηση για τις κίτρινες γραμμές δεν πήρα (αυτές για τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων;). Όχι ότι περίμενα να μπει κάποιος στον κόπο να απαντήσει δηλαδή. Θέλουμε πολύ δουλειά για να φτάσουμε στο σημείο να καταλάβουμε ότι είναι υποχρέωση μας να απαντάμε στα ερωτήματα των πολιτών. Είμαστε ακόμα στο επίπεδο «έκατσα στην καρέκλα και θα είμαι εκεί για τα επόμενα 4 χρόνια, βρέξει χιονίσει». Εγώ θα θέσω άλλο ένα ερώτημα- απορία. Τα παγκάκια που βρίσκονται στον πεζόδρομο, είναι εκεί για να κάθεται ο κόσμος. Κάνω λάθος; Ρωτάω γιατί μερικά από αυτά είναι περικυκλωμένα από τραπέζια και σταντ των καταστημάτων. Αν κάτσω στο παγκάκι θα πρέπει ή να μετράω τις μπουκιές του διπλανού μου ή να τον σκουπίσω αν λερωθεί με την τυροκαυτερή. Ντροπή, 20 εκατοστά μας χωρίζουν, ας κάνω κάτι. Για να δω τώρα αν θα μπει κανένας αντιδήμαρχος στον κόπο να μου απαντήσει και για αυτό αλλά και για το προηγούμενο ερώτημα.

Και μιας και είπα αντιδήμαρχος, προσέξατε ότι σε κανένα από τα γραφεία των αντιδημάρχων δεν υπάρχει υπολογιστής. Φτάσαμε 2019, ο άνθρωπος πήγε στο φεγγάρι και μεις ακόμα δεν μάθαμε να πατάμε το enter. Ο ρόλος τους δηλαδή είναι μόνο να βάζουν υπογραφές; Τόσα προγράμματα, τόσες αλλαγές, τόσα, τόσα….. εμείς ακόμα τεφτέρι και καφέ με τον κόσμο. Μιλάω για τα αυτονόητα πλέον, όχι υπερβολές. Το internet είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο σε όλες τις επιχειρήσεις, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Σε μας; Οι υπάλληλοι; Και σεις κύριοι αντιδήμαρχοι, τσιγάρο, καφέ και μισθός; Αυτό θα πει 400 χρόνια πίσω. Βάλτε από έναν υπολογιστή, για το image τουλάχιστον και ας είστε όλη μέρα όπου θέλετε. Για την εικόνα ρε γαμώτο.

Δεν ξέρω αν το είδατε (που να το δείτε δηλαδή, τόσο μεγάλο που ήταν) αλλά πάει ο Μέγας Αλέξανδρος. Ένα μνημείο είχαμε με τη μούρη του και αυτό το βανδάλισαν οι γνωστοί άγνωστοι.

2

Από ολόκληρη τη βρύση αφαίρεσαν μόνο το γύψινο με τον στρατηλάτη. Ακυρώθηκαν πάνω από 50 προγραμματισμένες εκδρομές από Ελλάδα και εξωτερικό που θα ερχόταν να το δούνε. Είχαμε κάτι να καμαρώνουμε, πάει και αυτό. Αλήθεια δήμαρχε, κάτι για κάποιο άγαλμα στην είσοδο της πόλης που μας έταξες ήταν προεκλογικό τερτίπι ή το έδωσες παραγγελία και το περιμένουμε; Α ρε Τόκα, μια βρύση μας έβαλες και την ρήμαξαν. Τώρα που είσαι στη ΔΕΥΑΛ πάνε να την ξεβουλώσεις γιατί όπως βλέπεις έχει τα χάλια της.

Αλήθεια, οι ετήσιοι χοροί των λυκείων, που σε λίγο θα ξεκινήσουν, με τι κριτήρια γίνονται; Ρωτάω γιατί όλα αυτά που βλέπω και ακούω τόσα χρόνια με κάνουν να απορώ. Αγαπητοί μαθητές, επειδή δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην γέλασε σε χορό της τρίτης λυκείου, θα πρέπει να προσέξετε τα εξής. Πρώτον, τα χορευτικά σας. Αφήστε τα δύσκολα για τους επαγγελματίες. Το να ξαπλώνετε σε καρέκλες ή να προσπαθούν να σας σηκώσουν οι καβαλιέροι σας, δεν είναι χορός. Είναι….. νομίζω ότι χορεύω για να μη πω κάτι χειρότερο. Εδώ στην παρέλαση θέλετε να χορέψετε και hip hop. Δεύτερον, τα κορίτσια να ντυθούν ως κορίτσια 17 χρονών και όχι ως τραγουδίστριες για πρώτο πρόγραμμα στα μπουζούκια. Σε κάθε χορό βλέπω 100 Πάολες. Έχετε καιρό για τα άλλα, μη βιάζεστε. Και τρίτον, σας αγαπώ για αυτό τα γράφω αυτά και κυρίως για να μπω στο επόμενο θέμα.

Και μιας και μιλάμε για χορό, άρχισαν τα όργανα για τα καλά. Με ανοιχτή επιστολή βγήκαν κάποια μέλη του ΚΑΠΗ και ζητάνε πίσω τον πρόεδρο τους. Πρώτη φορά στα χρονικά γίνετε αυτό Παναγιώτη μου. Σάκηηηηηηη come back.

3

Άλλαξε ο Alpha τη Μενεγάκη τόσα χρόνια; Όχι. Σου λέει, πετυχημένη η συνταγή. Πως πας εσύ και αλλάζεις τον Σάκη; Ποιος ήξερε την ΟΠΑΚΟΜ πριν από αυτόν; Κανένας. Και πας και μου βάζεις τον Ρεσινιώτη. Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο αλλά όλη μέρα στον Βεζύρογλου, που να βρει κουράγιο να ασχοληθεί με τα του ΟΠΑΚΟΜ. Ο Σάκης τις είχε με το σεις και με το σας. Ο Ρεσινιώτης τι να τις πει, αν κάνει η γλιστρίδα για σαλάτα;

Εγώ Σάκη μου θα σου προτείνω κάτι πιο extreme. Να βγεις περιοδεία. Ναι καλά διάβασες. Να βγεις περιοδεία. Άμα μείνει γριά στο ΚΑΠΗ εμένα να μου τρυπήσεις τη μύτη. Όλες οι Καπίτσες θα τρέχουν από πίσω σου. Έχει να πλύνει μαρούλι ο Ρεσινιώτης για να περάσει η ώρα του…… ουυυυυυυυυ.

4

Τελικά η φτώχεια συνεχίζεται. Αλήθεια σας λέω. Δουλειές δεν υπάρχουν. Όλοι οι Έλληνες το έριξαν στην τσόντα. Όχι να βλέπουν αλλά να παίζουν. Καλά διαβάσατε. Κάστινγκ έκανε ελληνική εταιρία παραγωγής πορνό ταινιών και πέρασαν από εκεί εκατοντάδες έλληνες πολίτες για να πάρουν τη δουλειά. Μάλιστα μια κοπελιά που ήταν στην ουρά όταν ρωτήθηκε είπε ότι βλέπει το πορνό ως τέχνη. Δεν θέλω να τη στεναχωρήσω αλλά πρέπει να τις πω ότι αν πάρει τη δουλειά που….. θα τρώει, όχι πινέλα.

5

Επιτέλους ήρθε. Ορίστε που φαγώθηκα που είναι και που είναι. Ο πρόεδρος των Τρικάλων ανέλαβε τα καθήκοντα του και οργάνωσε το συμβούλιο του. Πασά σε βλέπω Βασίλη μου, πολύ γυναικομάνι μάζεψες δίπλα σου. Θα μου πεις, αυτό είναι καλό; Άλλος μία παντρεύεται και δεν μπορεί να την κάνει ζάφτι, εσύ με 3; Νέος είσαι, έχεις υπομονή. Την επόμενη φωτογράφιση για το Καρπούζι θα έρθω να την κάνω στο γραφείο σου πάντως. Και μη με ρωτήσεις γιατί.

6

Αλλά επειδή το Καρπουζάκι είναι πολύ μπροστά και το έχει αποδείξει πολλές φορές, μη βιαστείς να φέρεις καθαρίστριες για να είναι τζάμι το γραφείο σου για την φωτογράφιση. Την έχω κάνει ήδη.

7

Και μιας και είμαστε στο χώρο των κοινοτήτων ας δούμε και μια άλλη κοινότητα που φιλοδοξεί να γίνει πολύ hi tech. Μιλάω για την κοινότητα Πλατέος. Η γνώμη σου μετράει είναι το σύνθημα. Από εδώ και πέρα ότι και να κάνουν, θα το κάνουν βάσει δημοσκόπησης. Αλήθεια σας λέω. Δείτε.

8

Για τα πάντα θα αποφασίζει ο πολίτης. Να πάει για κατούρημα ο πρόεδρος; Ναι, όχι, ας κρατηθεί λίγο ακόμη. Να καταθέσει στεφάνι ο πρόεδρος την 28η Οκτωβρίου; Ναι, με γαρίφαλα. Ναι, με τριαντάφυλλα. Όχι, τζάμπα ξεραίνεται. Αυτό θα πει «ο πολίτης αποφασίζει». Άμα σε βαστάει κάντο και συ Γκυρίνη.

Αλλάζουμε θέμα και πάμε στα των συλλόγων. Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Αχιλλέας Τσιάρας διέκοψε τη συνεργασία του με την Εστία Ρουμλουκιωτών. Βέβαια όλοι μας γνωρίζουμε μια μικρή διαφωνία που δημιουργήθηκε μεταξύ του στο FB λόγο της παράστασης που πραγματοποίησαν στο Πνευματικό. Το να φεύγει ένα από τα ιδρυτικά στελέχη, μόνο καλό δεν είναι.

9

Πληροφορίες λένε ότι επειδή ο Αχιλλέας απουσιάζει αρκετές ημέρες τον χρόνο στην Αμερική, η διοίκηση αποφάσισε να βρει και άλλον χοροδιδάσκαλο για να τον αναπληρώνει αλλά και για να ανανεωθεί και ο σύλλογος. Επίσης μου είπαν ότι η συνεργασία δεν έχει λήξει και ότι ο Αχιλλέας παραμένει ο γενικός χοροδιδάσκαλος. Βέβαια δεν μου απέκλεισαν τίποτα λέγοντας μου «απ΄ ότι ξέρω όλα είναι καλά αλλά αν είναι να γίνει κάτι θα μαθευτεί, δεν μπορεί να μείνει κρυφό».

Εγώ εύχομαι όλο αυτό να ήταν απλά μια κρίση η οποία τελείωσε και ο σύλλογος με τον χοροδιδάσκαλο να συνεχίσουν σε κοινή πορεία. Γιατί αν τελικά οι φήμες βγούνε αληθινές τότε τα σχόλια του τύπου «μάχαιρα έδωσες και μάχαιρα θα λάβεις) θα δώσουν και θα πάρουν.

Οριστική είναι και η απόφαση του Δημήτρη Παπαδόπουλου από τον σύλλογο του Αράχου να απέχει από τις δραστηριότητες του συλλόγου. Δεν ξέρω Δημήτρη μου τι σε οδήγησε σε αυτή την απόφαση, είναι δική σου υπόθεση. Αυτό που ξέρω είναι ότι άτομα δημιουργικά σαν εσένα, εγώ δεν τα αφήνω να πάνε χαμένα. Ετοιμάσου.

10

Είστε πόντιος και θέλετε να χορέψετε; Δεν είστε πόντιος αλλά σας αρέσει η διασκέδαση και το τρελό ξεφάντωμα; Τότε οι δρόμοι σας οδηγούν στο Πλατύ όπου την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου οι Κομνηνοί διοργανώνουν Παρακάθ.

11

Εγώ, ένα πράγμα έχω να πω. Κομπιούτερ δεν έχουμε, σε τσόντες παίζουμε, ανθρώπους δεν εκτιμάμε. Εκείνο το γ@μ..... Αρχαίο ελληνικό πνεύμα σε ποιανών τα κεφάλια πήγε και κατσικώθηκε; Γιατί στα δικά μας σίγουρε δεν. Και ύστερα θέλουμε να πάμε μπροστά. Όλοι στην τσόντα λοιπόν. Αφού δεν δουλεύει το μυαλό και τα χέρια ας δουλέψει κανένα άλλο άκρο. Φώτα, κάμερα, πάμε.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Συνάντηση είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου με το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας για το θέμα που προέκυψε με τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ του νομού. Ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Τάσο Παντζαρτζίδη ότι για το νομό μας υπάρχουν συνολικά 8 ολιγομελή τμήματα για τα οποία έχει αιτηθεί η έγκρισή τους από το Υπουργείο Παιδείας. Είναι 3 στο ΕΠΑΛ Νάουσας, 2 στο ΕΠΑΛ Βέροιας και 3 στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας καθώς και 7 στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βέροιας. Το πρόβλημα προέκυψε από το περιορισμένο χρονικό διάστημα στο οποίο είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν οι μαθητές ηλεκτρονική αίτηση προτίμησης καθώς και στο γεγονός ότι το σύστημα τις τελευταίες μέρες παρουσίαζε προβλήματα με αποτέλεσμα μαθητές που ήθελαν να επιλέξουν τα συγκεκριμένα τμήματα τώρα να είναι σε αναμονή με κίνδυνο να σταματήσουν τις σπουδές τους είτε διότι δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλα ΕΠΑΛ όπου έχουν τις κατευθύνσεις που τους ενδιαφέρουν είτε γιατί δεν επιθυμούν να πάνε σε άλλες ειδικότητες που υπάρχουν στο ΕΠΑΛ όπου φοιτούν.

Επειδή το θέμα είναι άμεσο αφού μέχρι το Σάββατο έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ειδικότητα, πρέπει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας να εγκρίνει τα συγκεκριμένα τμήματα και να δώσει παράταση στην υποβολή των αιτήσεων. Η βουλευτής δεσμευτικέ να το δει άμεσα με τους αρμόδιους.

Στην ατζέντα της συζήτησης ήταν και η κάλυψη των κενών σε Β/μια εκπαίδευση που όπως ενημερώθηκε από τον πρόεδρο για την Ημαθία έχει καλυφθεί το 30% μόνο, ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα και η συνδιδασκαλία σε παρεμφερή μαθήματα τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ που οδηγούν σε υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης των μαθητών στη τεχνική εκπαίδευση και σε αντικειμενική δυσκολία κατάρτισης του προγράμματος των σχολείων καθώς και η μοριοδότηση των σχολείων σε συνάρτηση με τον ελάχιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα που δημιουργεί πρόβλημα και στις αποσπάσεις των καθηγητών.

Για τα θέματα αυτά η κα Καρασαρλίδου ζήτησε πλήρη ενημέρωση καθώς και τις προτάσεις της ΕΛΜΕ ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τον Δήμο Αλεξάνδρειας διέσχισε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 το απόγευμα η «Φλόγα της Αγάπης», στο πλαίσιο της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Σταθμός της Λαμπαδηδρομίας ήταν η Αλεξάνδρεια και το Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης όπου ο χρυσός αθλητής των Special Olympics στο Los Angeles Νίκος Τουλίκας άναψε το βωμό μαζί με τον Πανελήνιο Πρωταθλητη στο Τριπλούν και στο Μήκος Βογιατζή Σωτήρη , ώστε να ολοκληρωθεί η «Τελετή Αφής της Φλόγας», παρουσία του Αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας Στέφανου Δριστά, την οποία συντόνισε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Αλεξάνδρειας κ. Χατζημιχαήλ ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος.

Στην ζεστή και άρτια οργανωμένη εκδήλωση τιμήθηκε ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), Θεολόγος Ζώτος για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά του.

Την εκδήλωση «κόσμησε» με την επιστημονική της γνώση η Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος Ανθή Π. Σταμκοπούλου.

‘Έλαβαν μέρος οι: Ακαδημία Volley ¨Μέγας Αλέξανδρος¨ Τρικάλων, Παλαιστικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Ο Ημαθίων», Τμήμα volley ΓΑΣ Αλεξάνδρεια, Α.Σ. Άθλος, Α.Σ.Κ. Αλεξάνδρειας, Α.Σ. Βέλος, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Τηλέμαχοι.

Στους συλλόγους που συμμετείχαν στη 17η Λαμπαδηδρομία απονεμήθηκαν αναμνηστικά καθώς και στον κ. Δριστά, την κ. Σταμκοπούλου και τον κ. Ζώτο.

Η φλόγα συνεχίζει το πανελλήνιο ταξίδι της περνώντας και από διάφορες πόλεις, για να καταλήξει στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Στόχος της «Φλόγας της Αγάπης» είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες πανελλαδικά σε θέματα εθελοντισμού και κυρίως σε θέματα εθελοντικής αιμοδοσίας μεταλαμπαδεύοντας μηνύματα αλτρουισμού και προσφοράς.

Το Περιφερειακό Τμήμα Αλεξάνδρειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της «Φλόγας Αγάπης» της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

Η Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΠ.ΑΝ.ΕΤ), στα πλαίσια των προγραμματισμένων δράσεων της, σας ενημερώνει για την διεξαγωγή του δεύτερου σεμιναρίου με τίτλο :

Αποτελεσματική Ένταξη της Νεότερης Γενιάς και της Οικογενειακής Επιχείρησης (Οικογενειακή Διαδοχή)

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 23,25 και 30 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του ισογείου του Επιμελητηρίου Ημαθίας (Κεντρικής 3, Βέροια).

Η διάρκεια είναι 15 ώρες και θα διεξαχθεί σε τρία 5ωρα (17.00-21.15), (ημέρες Δευτέρες και Τετάρτες).

Ομιλητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Πόδας Νικόλαος.

Το σεμινάριο παρέχεται δωρεάν.

Οι συμμετέχοντες έχουν υποχρέωση συμπλήρωσης και αποστολής φόρμας συμμετοχής

(αναζητήστε την στην ιστοσελίδα μας: www.icci.gr)

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Κατηγορία Εκπαίδευση

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης

Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων :

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 6:30 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά και στην συνέχεια θα επιδώσει τα διοριστήρια στους Κατηχητές και στους Κυκλάρχες για την νέα κατηχητική χρονιά.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας θα παραστεί στα εγκαίνια του μνημείου του ολοκαυτώματος των Εβραίων, ενώ στις 7:30 μ.μ. θα παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τους τριακόσιους εξήντα Εβραίους, θύματα του Ολοκαυτώματος κατά την περίοδο 1943-1944, με τίτλο: «Η Μνήμη του Νήματος» στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ. θα τελέσει Αγιασμό στην Σχολή Μετεκπαίδευσης - Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βέροια.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον εσπερινό και στην παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού αρχιεπ. Συμφερουπόλεως (στον υπό κατασκευή ναό του) στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι θα τελέσει Αγιασμό στο Δικαστικό Μέγαρο Βεροίας.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6:30 μ.μ. θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Νησέλι επί τη εορτή της μεταστάσεως του.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στο εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Νάουσα.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στη Νάουσα θα παραστεί στην «Αντιαιρετική Εσπερίδα», όπου θα ομιλήσουν ο Αρχιμ. Παντελεήμων Καραλάζος με θέμα: «Η Κυρία Θεοτόκος στην Ορθοδοξία και στην αίρεση» και ο Αρχιμ. Θεόφιλος Λεμοντζής με θέμα: «Οι πλάνες και οι τρόποι προσηλυτισμού των Χιλιαστών».

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το απόγευμα θα συνοδεύσει το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά στην Έδεσσα.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου το πρωί θα λάβει μέρος στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης Εδέσσης, όπου θα βρίσκεται το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 5:30 μ.μ. θα τελέσει Αγιασμό και θα ομιλήσει στην ΓΕΧΑ Ναούσης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 της αριθ. 43254/31-07-2007 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 1492/17-08-2007), σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 14.00΄ στα γραφεία της επιχείρησης <οδός Βεροίας - Δημοτικό Κολυμβητήριο>, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των  παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

  1. Λήψη απόφασης για την πραγματοποίηση της πολιτιστικής εκδήλωσης

           «16η ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ»

  1. Λήψη απόφασης για την Ανάληψη υποχρέωσης (δέσμευση πίστωσης) για την κάλυψη της δαπάνης που αφορά ‘’Πνευματικά δικαιώματα για τη χρήση και εκμετάλλευση ρεπερτορίου των μουσικών εκδηλώσεων της επιχείρησης’’
  2. Λήψη απόφασης για την υποβολή αίτησης – δήλωση συμμετοχής στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια άνεργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών.
  3. Λήψη απόφασης για την δωρεάν παραχώρηση προς χρήση του Δημοτικού Θεάτρου Πλατέος για την πραγματοποίηση παιδικής θεατρικής παράστασης ‘’ το μυστικό του πηγαδιού’’.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:

  1. 1.κ. Εμμανουήλ Σταυρής, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
  2. 2.κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος, Μέλος Δ.Σ.
  3. 3.κ. Αχιλλέας Τσιάρας, Μέλος Δ.Σ.
  4. 4.κ. Ιωάννης Ουσταμπασίδης, Μέλος Δ.Σ.
  5. 5.κ. Βικτωρία Δρίζη, Μέλος Δ.Σ.
  6. 6.κ. Γεώργιος Μπουκλάς, Μέλος Δ.Σ.
  7. 7.κ. Νικόλαος Πανταζής, Μέλος Δ.Σ.
  8. 8.κ. Μαρία Σταυρογιαννοπούλου, Μέλος Δ.Σ.
  9. 9.κ. Στέργιος Δεληπάλας, Μέλος Δ.Σ.
  10. 10.κ. Γιαννούλα Γκιορτζή, Μέλος Δ.Σ.

Στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» και πιο συγκεκριμένα στην «Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» συμμετείχαν έμπρακτα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Πλατέος. Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου τα παιδιά με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, πραγματοποίησαν περιπατητικές δράσεις μέσα στον οικισμό του Πλατέος. Δράσεις που εστίαζαν στο ασφαλές περπάτημα και τα οφέλη που μπορεί να έχουμε για την υγεία μας , το περιβάλλον και την οικονομία. Επίσης συναντήθηκαν με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αφού συζήτησαν μαζί τους για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής , τους παρέδωσαν προτάσεις για   κάποια βασικά ζητήματα που αφορούν την ασφαλή μετακίνηση όλων μας μέσα στην πόλη μας.

  

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ

  1. Να τοποθετηθούν φανάρια σε κύριους δρόμους και ειδικότερα στον κύριο οδικό άξονα μπροστά από το σχολείο μας.
  2. Να γίνουν διαβάσεις γύρω από τα σχολεία της περιοχής μας.
  3. Να δημιουργηθεί ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.
  4. Να κατασκευασθεί ποδηλατόδρομος.
  5. Ένα πεζοδρόμιο στο δρόμο από το σχολείο μέχρι τις γραμμές.
  6. Ο πεζόδρομος να είναι ασφαλής για όλους τους πεζούς.
  7. Να διορθωθούν κακοτεχνίες στους δρόμους της πόλης μας.
  8. Να τοποθετηθούν πινακίδες οδικής κυκλοφορίας σε όλους τους δρόμους του δήμου.
  9. Να διοργανώνει ο δήμος δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής και ποδηλατοδρομίες ώστε να προωθηθεί η ιδέα εναλλακτικών μέσων μεταφοράς.

Κατηγορία Εκπαίδευση
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 14:44

Κλήρωση Α' ΕΚΑΣΚΕΜ - Το πρόγραμμα των ομάδων

Την Τετάρτη 18/9 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ, για την αγωνιστική σεζόν 2019-2020.

Κατηγορία Αθλητικά

Από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Άρχισε η νέα χρονιά και οι πρόβες της χορωδίας με ολοκαίνουριο πρόγραμμα και πολύ όμορφες εκδηλώσεις! Παράλληλα, γίνονται εγγραφές νέων μελών και ακροάσεις φωνής για αγόρια ως 12 ετών και κορίτσια ως 16 ετών! Ώρες ακροάσεων και εγγραφών: Σάββατο 4-6.30 μμ στο κτίριο του Χορωδιακού Κέντρου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

ΚΕΔΑ 2333053450 και 53442

Μαέστρος Ελένη Θεοδωρίδου 6972310339

. http://www.choirs.gr 

fb: alexandrian choirs

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας