alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019

"Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας πρόσφερε δροσερή πορτοκαλάδα και μεράκια στους μαθητές που το είχαν ανάγκη μετά τα αθλήματα...."

Κατηγορία Εκπαίδευση

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Αυτή τη Δευτέρα που μας πέρασε είχα γενέθλια. Ηλικιακά έχω κλείσει «τα μικροδείχνω» και έχω μπει στα «δεν σου φαίνεται». Βέβαια, όπως λέει και μια γνωστή μου μέχρι τα 40 είναι γενέθλια, από κει και πέρα λέγονται εθνική εορτή. Κάθε χρόνο, αυτή τη μέρα λοιπόν βγαίνω και μια φωτογραφία για να μου θυμίζει τη χρονιά που πέρασε. Η φετινή…..

2

Αν το σκεφτείτε όλη η ζωή μας είναι ένα κερί. Στα γενέθλια κεριά, διακοπή ρεύματος η ΔΕΗ, κεριά. Στους γάμους κεριά, κάνεις sex, θέλει η άλλη κεριά για ατμόσφαιρα. Τα τινάζεις, πάλι κεριά. Τελικά αυτοί που φτιάχνουν τα κεριά έχουν το πιο γ@μ@το marketing. Παντού μέσα είναι.

Τέλος πάντων, να ζήσω να με χαίρεστε. Αλλάζω θέμα και πάω στους ανθρώπους που έχουν χιούμορ. Στο προηγούμενο άρθρο σας έγραψα για την κοινότητα Πλατέος που κάνει δημοσκοπήσεις για να δει τη γνώμη των πολιτών και ανάλογα να βαδίσει. Έξυπνο και πρωτότυπο. Επειδή λοιπόν τους «ψιλο-πείραξα» έβγαλαν μια νέα δημοσκόπηση.

3

Δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι τα αποτελέσματα, ξέρω όμως ότι άνθρωποι που έχουν χιούμορ σίγουρα θα πάνε μπροστά. Αν και συνήθως Στρατή μου, στις δημοσκοπήσεις, 8 στους 10 ανθρώπους θεωρούν την κυβέρνηση ανίκανη ενώ οι άλλοι δύο απλά δεν κατάλαβαν την ερώτηση.

Ολόχρυσες μάσκες Μακεδόνων πολεμιστών βρέθηκαν σε ανασκαφές στη Φλώρινα. Το πήραν χαμπάρι αυτό οι «έμποροι»; Το ακούσατε ρε; Στην Ελλάδα βρέθηκαν, όχι στα Σκόπια. Την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν Σκοπιανοί ούτε για δείγμα. Για να μη ξεχνιόμαστε το γράφω και για να θυμίσω σε κάποιους ότι παρόλες τις μ@λ@κίες που έκαναν η ιστορία θα συνεχίσει να τους διαψεύδει.

4

Η ΔΕΗ επί το έργον. Δύο άτομα εργάζονται να κόψουν το δέντρο (στα κυκλάκια) ενώ οι υπόλοιποι 4 απλά….. κοιτάνε. Έξι υπάλληλοι που πληρώνονται το ίδιο για μια δουλειά που μπορούν να κάνουν οι δύο. Και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί άδειασαν τα δημόσια ταμεία. Άσε που όταν μας έρχεται ο λογαριασμός νομίζουμε ότι σε μας την πούλησαν. Σε αντίθεση με αυτούς με τα κεριά, η ΔΕΗ δεν έχει καθόλου καλό marketing. Βάλε 1500 λεπτά δωρεάν χρήση κλιματιστικού να δεις που θα πάει η Vodafone και η Cosmote.

5

Ποιος ξέρει πια κ@λοπαίδια πήγαν και γκρέμισαν τα κολονάκια από το άγαλμα του Πόντιου στρατιώτη και μέχρι και οι βουλευτές έβγαλαν ανακοίνωση συμπαράστασης. Να σας πω την πάσα αλήθεια μου, ποτέ δεν κατάλαβα για ποιο λόγο μπήκαν αυτά τα κολονάκια. Για ποιο λόγο οριοθέτησαν το χώρο. Και βέβαια κατακρίνω πάσης φύσης βανδαλισμούς μνημείων και τις θεωρώ καταδικαστέες. Από την άλλη όμως πρέπει να αναγνωρίσω και ένα ελαφρυντικό. Κακώς τα έσπασαν αλλά κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ότι δεν είχαν …..γούστο. Σε αντίθεση με αυτούς που τα έβαλαν.

6

Οι φήμες για το διαζύγιο Αχιλλέα Τσιάρα και Εστίας Ρουμλουκιωτών δίνουν και παίρνουν. Βέβαια, όπου υπάρχει καπνός σίγουρα υπάρχει και φωτιά. Δεν θα σας πω λεπτομέρειες για να μη με κατηγορήσει πάλι ο πρόεδρος ότι χώνομαι παντού. Θα σας πω απλά ότι το διαζύγιο είναι οριστικό και αμετάκλητο. Θα σας πω απλά ότι ο ίδιος ο πρόεδρος θα μου πει τις λεπτομέρειες όταν το θέμα θεωρηθεί λήξαν (έτσι μου είπε).

Εγώ, παρόλο που ξέρω και τον αντικαταστάτη του Αχιλλέα δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Θα τους αφήσω να το χειριστούνε μόνοι τους. Θα κάνω όμως ένα ερώτημα και στους δύο εμπλεκόμενους. Ένα ερώτημα που μου έθεσε μια κυρία στο δρόμο. Μου είπε «κάθε φορά που φεύγει ένας δάσκαλος από έναν σύλλογο παίρνει μαζί του και έναν αριθμό χορευτών, την ουρά του; Αν λοιπόν μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα σβήσει η Εστία, ποιος από τους δύο θα έχει την ευθύνη; Ο Αχιλλέας ή η διοίκηση;». Άλλο που δεν ήθελα εγώ, πήρα αυτή την απορία και την έκανα εικόνα. Λίγο μακάβρια αλλά πολύ καλύτερη από μια άλλη που σίγουρα θα έτρωγα μήνυση. Για να σας δω τώρα πόσο χιούμορ έχετε.

7

Τον Δήμο Αλεξάνδρειας διέσχισε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 το απόγευμα η «Φλόγα της Αγάπης», στο πλαίσιο της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών. Μας την έφερε ο γνωστός κύριος που τη φέρνει κάθε χρόνο με το μαλλί κάγκελο. Θα σας πω για αυτό παρακάτω. Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι το φαναράκι που την κουβάλησε. 2 ευρώ από τα jumbo. Ρε ολόκληρη φλόγα αγάπης σε ένα φανάρι της κακιάς ώρας; Αφού δεν μας την έφερε και σε σπίρτο πέστε μου, να λέμε και ευχαριστώ. Την άλλη φορά, έτσι για πρωτοτυπία να του πείτε να την φέρει μέσα σε κολοκύθα. Εκείνες που κάναμε τις Απόκριες με το ρεσό μέσα; Α να σε χαρώ.

8

Επίσης, δεν ξέρω ποιος τον κουρεύει και ποιος του βάζει ζελέ αλλά αν τον βρείτε να τον φέρετε να τον κάψουμε στα κόλυντα μπάμπου.Εγώ πάντως όταν τον είδα με γύρισε πολλά χρόνια πίσω. Τους ευχούλιδες τους θυμάστε; Ένα τέτοιο πράγμα.

9

Και θα κλείσω το θέμα της φλόγας της αγάπης που έφερε ο Ερυθρός Σταυρός με ένα έργο τέχνης. Δαντέλα πλεγμένη με τσιγκελάκι και νήματα μεγάλης ανθεκτικότητας. Την είδαμε πάνω στην τηλεόραση. Την είδαμε στα σκρίνια. Την είδαμε σε τραπεζάκια, πολυθρόνες ακόμα και πάνω σε ψυγείο. Σε αναλόγιο πρώτη φορά την βλέπουμε. Το κιπούρ σε όλο του το μεγαλείο. Κύριε Χατζημιχαήλ μου (πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού) αν και είστε καινούριος σε αυτή τη θέση θέλω να προσέξετε κάποια πράγματα. Πρώτον, έχουμε 2019. Δεύτερον, το περιοδικό Burda δεν κυκλοφορεί πια και τρίτον και σημαντικότερο, είχαμε να δούμε τόσο κιπούρ από το προσκλητήριο στο γάμου του Argy. Θέλετε να σας ταυτίσουν; Ε, για σκεφτείτε το.

10

Τέτοιο συνωστισμό είδα τελευταία φορά στο National Geographic όταν έδειχνε μια φωλιά από τερμίτες. Η διοίκηση, πήχτρα. Η αντιπολίτευση, ομαδικό όργιο. Ο ένας πάνω στον άλλον. Δημοτικό συμβούλιο σου λέει ο άλλος. Αυτό είναι δύο έργα sex, η αίθουσα κλιματίζεται. Τέλος πάντων, μαζεύτηκαν τα καλά μου για να λύσουν προβλήματα. Ένα θα σας πω αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι, έχουμε τόσο χιούμορ γι΄ αυτό δεν μπήκαμε ακόμα μέσα με τις τσάπες. Μην παίζετε με την υπομονή μας.11

Το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν τα σκουπίδια. Μάλιστα ο δήμαρχος είπε ότι επειδή δεν έχουμε ΣΜΑ δικό μας, αργούνε τα απορριμματοφόρα να πάνε να αδειάσουν στα Γιαννιτσά με αποτέλεσμα να μένουν τα σκουπίδια αμάζευτα. Να ρωτήσω κάτι γιατί αν δεν το ρωτήσω θα σκάσω. Αφού τα απορριμματοφόρα αδειάζουν στα Γιαννιτσά, ένα βουνό με σκουπίδια πίσω από το κυνοκομείο και δίπλα στο αμφιθέατρο, ποιος το έκανε; Ξυπνάνε οι θειες το πρωί, με το αξημέρωτο για να μην τις δούνε και φορτώνουν στο ραμπαδέλι τα σκουπίδια της γειτονιά και κάνουν τόσα χιλιόμετρα για να τα πετάξουν κύριε Κούγκα μου;

Να δεις που αυτές οι κουτοπόνηρες το έκαναν για να σας εκθέσουν. Να βάλετε σεκιούριτι για να φυλάει το μέρος. Σιγά μη δεν το κάνατε εσείς κάτι τέτοιο, με τίποτα αφού είναι παράνομο. Αυτές οι κωλόγριες φταίνε. Ε;

Εξάλλου ο αρχηγός σου κύριε Κούγκα μου, είπε ότι επίτηδες διάλεξε την αντιδημαρχία καθαριότητας γιατί ήταν ένα πόστο που πονούσε ο δήμος και αυτός θα το βάλει σε τάξη. Δεν είδα κανέναν από τη διοίκηση Γκυρίνη να διαμαρτύρεται για αυτήν τη δήλωση. Γκιορτζή και Βουλγαράκη εσάς έβγαλε στον τάκο, εσάς εμμέσως πλην σαφώς είπε άχρηστους. Το καταλάβατε ή απλά χαρήκατε που έφυγε από πάνω σας ένα βάρος; Σας υπερασπίστηκε ο δήμαρχος σαν πρώην συνεργάτες ή εγώ δεν το άκουσα; Ίσως επειδή δεν εκλεχτήκατε είπε ας πάει και το παλιάμπελο, η δουλειά μου να γίνετε. Who knows?

Και θα κλείσω με το καλύτερο. Η ιστορία μας έχει δώσει μεγάλα παραδείγματα αντρών. Κωνσταντίνος ο Βουλγαροκτόνος, Μέγας Αλέξανδρος ο στρατηλάτης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ο γέρος του Μοριά. Από σήμερα γράψτε ένα ακόμη μεγάλο όνομα στα κιτάπια της ιστορίας των μεγάλων αντρών. Σωτήρης Τόκας ο Βουλοτρύπις.

12

Δεν άφησε γούρνα, δεν άφησε λακκούβα, δεν άφησε τρύπα που να μη τη βούλωσε. Όπου σκόνταφτε έριχνε πίσσα. Παλιές και καινούριες τρύπες, όλες βούλωσαν. Σωτήρη μου, όσο και να το καρικώνεις ένα βρακί πάλι τρύπιο θα είναι. για μένα όμως αυτό που μετράει είναι ότι ακόμα δεν ανέλαβες καλά καλά και το έριξες στη δουλειά. Όχι σαν κάποιους που πήγαν μια φορά και περιμένουν πότε θα κάνει χορό το ΚΑΠΗ για να ξαναπάνε. Το έργο επέβλεπε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων ο Βένιος. Ένα θα σου πω αντιδήμαρχε μου, είσαι αρχηγόπουλο και σου βγάζω το καπέλο. Χορεύουν όλοι στο ρυθμό σου. Βάζω στοίχημα ότι παρόλο που υπέγραψες για ένα χρόνο, σίγουρα θα κάτσεις…..4. Αμφιβάλει κανείς;

Πολλά είπα και σήμερα και ελπίζω να μη σας κούρασα. Το να πιστεύουμε ότι ο δήμος μας θα πάει μπροστά είναι σα να λέμε ότι γνωρίζουμε έναν πληρωμένο δολοφόνο που είναι απλήρωτος έξι μήνες. Δεν παίζει.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

H καθιερωμένη "ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ" που λαμβάνει χώρα για 16η συνεχόμενη χρονιά,  θα γίνει στις 6 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00' μπροστά στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο της Αλεξάνδρειας.

16ipitaalex

"Τα Παιδιά της Άνοιξης" γιόρτασαν σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του ΚΔΗΦ την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
Οι ωφελούμενοι του Κέντρου συμμετείχαν σε διάφορες αθλοπαιδείες και διασκέδασαν με την ψυχή τους παίζοντας. Συγκεκριμένα υπήρχαν 6 σταθμοί με διαφορετικά αθλήματα από τους οποίους περνούσε ο καθένας εναλλάξ.

Ήταν μία μοναδική εμπειρία μέσα από την οποία τα παιδιά εξάσκησαν το σώμα και το πνεύμα τους

 

 

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

            Η εθελοντική ομάδα Λουτρού που έχει συγκροτηθεί προκειμένου

να συνδράμει σε θέματα καθαριότητας, διαμόρφωσης χώρων, πυροπροστασίας κ.λ.π.   την Κοινότητας Λουτρού , στις 5/10/2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00, θα προβεί στον καθαρισμό της κεντρικής πλατείας του χωριού.

           Η προσέλευση νέων εθελοντών στην ομάδα θα γίνει αποδεκτή με χαρά.     

                             Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο

         Η εθελοντική ομάδα που έχει συγκροτηθεί στον Λουτρό με σκοπό να συνδράμει σε θέματα καθαριότητας, διαμόρφωσης χώρων, φυσικών καταστροφών κ.λ.π., που προκύπτουν στην Κοινότητα Λουτρού,   εκφράζει τα θερμά της ευχαριστήρια: α) στην εταιρία SILK & DESING” επί της οδού Ν.Πλαστήρα 47 στην Αλεξάνδρεια, της κ. Ευθυμίας Καραγιάννη για την παροχή ειδών ένδυσης για της ανάγκες της ομάδας καθώς και β) στην ηλεκτρονική εφημερίδα “Αlexandriamou” της κ. Ευθυμίας Καραγιάννη η οποία είναι χορηγός επικοινωνίας της ομάδας.

       Οι   προσφορές αυτές είναι πολύτιμες και ουσιαστικές για το έργο της εθελοντικής ομάδας Λουτρού.

              

                                                                   Για την Εθελοντική Ομάδα Λουτρού

                                                                      Ο Πρόεδρος Κοιν.Λουτρού                 

                                                                       Τζιμούλης Αλέξανδρος

                                                                       

Τοπικό μπασκετικό ντέρμπι μεταξύ του Άθλου Αλεξάνδρειας και του ΓΑΣ Αλεξάνδρεια θα λάβει χώρα το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:00’ στο ΔΑΚ Μελίκης.

Αναμένεται ένα καλό παιχνίδι με καλές φάσεις.

Κατηγορία Αθλητικά

Φρένο στις αποποιήσεις κληρονομιών επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών με τη νέα, βελτιωμένη «πάγια ρύθμιση» φορολογικών οφειλών που προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», η νέα αυτή ρύθμιση θα παρέχει τη δυνατότητα εξόφλησης των φόρων κληρονομιάς με άκρως ευνοϊκούς όρους οι οποίοι ουδέποτε ίσχυσαν κατά το παρελθόν, επιτρέποντας σε πολλούς φορολογούμενους να απαλλαγούν από δυσβάστακτα οικονομικά βάρη, πληρώνοντας σταδιακά με χαμηλά ποσά μηνιαίων δόσεων, τις οφειλές που προκύπτουν από την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα με τη νέα ρύθμιση, οι οφειλές από φόρους κληρονομιάς θα είναι δυνατόν να εξοφλούνται έως και σε 48 δόσεις υπό τον περιορισμό ότι το ποσό της κάθε δόσης δεν θα μπορεί να είναι χαμηλότερο των 15 ευρώ. Με το ισχύον σήμερα καθεστώς οι φόροι κληρονομιών μπορούν να εξοφληθούν είτε άτοκα σε 12 μηνιαίες δόσεις, καθεμία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 500 ευρώ ή σε 24 μηνιαίες δόσεις, με ετήσιο επιτόκιο 5% και με το ελάχιστο ποσό κάθε δόσης να έχει οριστεί στα 15 ευρώ.

Προϋπόθεση για να ισχύσει το ανώτατο όριο των 48 μηνιαίων δόσεων θα είναι ο οφειλέτης να έχει ετήσιο πραγματικό εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που το πραγματικό ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα ξεπερνά τα 10.000 ευρώ, ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων θα προκύπτει με βάση κλίμακα ποσοστών που θα εφαρμόζονται επί του εισοδήματος αυτού και θα καθορίζουν το ποσό των καταβολών που θα μπορεί να πραγματοποιεί ο οφειλέτης σε ετήσια βάση.

Στη συνέχεια το ποσό των καταβολών σε ετήσια βάση θα διαιρείται με το 12 και έτσι θα προκύπτει το μηνιαίο ποσό καταβολής. Κατόπιν, με διαίρεση της ρυθμιζόμενης οφειλής δια του μηνιαίου ποσού καταβολής θα διαμορφώνεται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων, ο οποίος θα μπορεί να φτάνει έως και τις 48.

Κατηγορία Οικονομία

Έχει παρατηρηθεί ότι άτομα σε διάφορες περιοχές και πόλεις, χρησιμοποιούν τον διακριτό τίτλο του ΚΔΗΦ ΑμεΑ ¨Τα Παιδιά της Άνοιξης¨ και πωλούν προϊόντα σε ανύποπτους πολίτες που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν το ΚΔΗΦ, με σκοπό το προσωπικό τους κέρδος.

Σας ενημερώνουμε ότι, ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας, λειτουργεί από το 1983 σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Αλεξάνδρεια και προασπίζει τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ ¨Τα Παιδιά της Άνοιξης¨, λειτουργούν παραγωγικά εργαστήρια (μπομπονιέρας, κοσμήματος, μεταξοτυπίας, εικαστικών, θερμοκηπίου) και τα προϊόντα που κατασκευάζουν οι ωφελούμενοι, διατίθενται αποκλειστικά και μόνο στην αγορά με εκθέσεις – bazaar και στο εκθετήριο του χώρου μας. Πάντα με παραστατικό απόδειξης και βεβαίωση με σφραγίδα του Συλλόγου.

Κανείς δεν έχει εξουσιοδότηση να διακινεί και να πωλεί προϊόντα χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΔΗΦ ΑμεΑ ¨Τα Παιδιά της Άνοιξης¨.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε άγνωστος προς εσάς, σας προσεγγίσει, χρησιμοποιώντας την επωνυμία του Κέντρου, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 23330-27212 ή ενημερώστε το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.

Το Δ.Σ του Συλλόγου

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87, 07-06-2010), όπως τροποποιήθηκε από το N. 4555/18 (ΦΕΚ 133/19.07.2018 τεύχος Α’), και του άρθρου 11 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42), σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Ι.Δ. του Δήμου Αλεξάνδρειας με την επωνυμία «Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α.)»
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
  2. Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Αλεξάνδρειας με την επωνυμία: «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας»
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
  3. Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Ι.Δ. Δήμου Αλεξάνδρειας με την επωνυμία: «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Δήμου Αλεξάνδρειας»
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
  4. Ορισμός τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου & Προέδρου και Αντιπροέδρου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου(Ν.Π.Δ.Δ.) με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξάνδρειας» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
  5. Ορισμός τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου & Προέδρου και Αντιπροέδρου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου(Ν.Π.Δ.Δ.) με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξάνδρειας» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
  6. 8η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019(σχετική απόφαση αριθμ. 209/24-09-2019 Οικονομικής Επιτροπής)(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
  7. Λήψη απόφασης:
    1)για την αποδοχή των όρων της Απόφασης ένταξης της πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αλεξάνδρειας» με Κωδικό ΟΠΣ 5035493 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και τη δέσμευση τήρησης των υποχρεώσεων όπως αναγράφονται στο Παράρτημα Ι της οικείας απόφασης ένταξης,
    2)για την αποδοχή των όρων της Απόφασης ένταξης της πράξης «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 5029448 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και τη δέσμευση τήρησης των υποχρεώσεων όπως αναγράφονται στο Παράρτημα Ι της οικείας απόφασης ένταξης,
    3)για την αποδοχή των όρων της Απόφασης ένταξης της πράξης «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΗΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ» με Κωδικό ΟΠΣΑΑ 0010970645 στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΑ 2014-2020 και τη δέσμευση τήρησης των υποχρεώσεων όπως αναγράφονται στο Παράρτημα Ι της οικείας απόφασης ένταξης,
    4)για την αποδοχή των όρων της Απόφασης Ένταξης της πράξης «Αντικατάσταση και ολοκλήρωση ελαστικού τάπητα Δημοτικού σταδίου Αλεξάνδρεια» στο χρηματοδοτικό ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και τη δέσμευση τήρησης των όρων και των προϋποθέσεων της Πρόσκλησης IV
    5)για την αποδοχή των όρων της Απόφασης Ένταξης για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων στο Δήμο Αλεξάνδρειας στο χρηματοδοτικό ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ
    6)περί 9ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019 σύμφωνα με την 210/2019 Απόφαση ΟΕ
    7)για την τροποποίηση του Τεχνικού προγράμματος και του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης Δήμου Αλεξάνδρειας οικονομικού έτους 2019
    8)για την έγκριση εκτέλεσης όλων των Υποέργων Υπηρεσιών και έγκριση διενέργειας όλων των Υποέργων προμηθειών των ως άνω πράξεων.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
  8. Λήψη απόφασης για τον ορισμό δύο μελών από τον Δήμο Αλεξάνδρειας για την σύσταση επιτροπής του ΦΟ.Δ.Σ.Α.(Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας) πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής τμήματος του υπ’ αριθ.666 αγροτεμαχίου, Αγροκτήματος Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

 Η Διοίκηση του Γ.Ν. Ημαθίας- της Μονάδα Βέροιας  με ιδιαίτερη χαρά  σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμή του Μεγάλου Ευεργέτη του Νοσοκομείου Ημαθίας, κ. Σωτήρη    Περτσιούνη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  2 Οκτωβρίου  στις 6:30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης στη Βέροια.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξει ενημέρωση για το μέγεθός των δωρεών, η οποία θα συνοδευτεί από ενημερωτικές ομιλίες που αφορούν στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:

Ο κ. Μαυρογιώργος  Δημήτριος, π. Διοικητής του Γ.Ν. Ημαθίας-Μονάδα Βέροιας.

Ο κ. Γκούβης Παναγιώτης,  Διευθυντής του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βέροιας

Η  κ. Ζωνίτσα Σωτηρία, Διευθύντρια του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βέροιας.

Ομιλητές θα είναι :

Ο κ. Παυλίδης Αναστάσιος,  Επιμελητής Β΄ του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βέροιας  με θέμα: « Ο ρόλος της μαστογραφίας στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού».

Ο κ. Κόλβατζης Χάρης, Επιμελητής Β΄ , της Γυναικολογικής -   Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας με θέμα: « HPV-Καρκίνος τραχήλου της μήτρας – Εμβόλια»


Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

καα Η  Δ/ΝΤΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΜΑΡΙΑΝΑ ΚΡΙΣΤΙΝΑ – ΜΑΤΕΪ

Κατηγορία Υγεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας