alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020

Η επιχείρηση The Silver needle με έδρα της την Αλεξάνδρεια επί της οδού M. Aλεξάνδρου 29 αποτελεί μία από τις πιο in επιλογές αγορών για το ντύσιμο της κομψής γυναίκας.

Κατηγορία Επιχειρείν

Για άλλη μια φορά ο κόσμος τίμησε τον Ποντιακό Σύλλογο Πλατέος ''ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ΄΄ με την παρουσία του στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η διοίκηση, χορευτές και πλήθος κόσμου ενώ οι κυρίες του συλλόγου ετοίμασαν έναν πλούσιο μπουφέ με διάφορες λιχουδιές.

Στη συνέχεια ακολούθησε ποντιακό γλέντι στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Η διοίκηση του συλλόγου υποσχέθηκε μια «γεμάτη» χρονιά με πάρα πολλές εκπλήξεις για όλους.

Ευχαριστούμε τον κύριο Αντώνη Μαβίδη για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

 

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ντόπιων Αλεξάνδρειας & Περιχώρων "ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ" έκοψε την ετήσια Βασιλόπιτά του σε μια

O ΑΦΜ(αριθμός φορολογικού μητρώου) θα γίνει σταδιακά ο μοναδικός αριθμός στις νέες ψηφιακές ταυτότητες, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Έχουμε καταλήξει στην αξιοποίηση του ΑΦΜ, ως ενιαίου αριθμού ταυτοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΦΜ θα μετονομαστεί για τα φυσικά πρόσωπα καθώς θα πάψει να είναι αριθμός μόνο φορολογικού ενδιαφέροντος και θα καταστεί σταδιακά ο μοναδικός αριθμός που οι πολίτες θα χρησιμοποιούν στις αλληλεπιδράσεις τους με το κράτος αλλά και με τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Πιερρακάκης δηλώνει ότι θα δημιουργηθεί η κατάλληλη ψηφιακή υποδομή, ώστε κάθε πολίτης να αποκτήσει ψηφιακή υπογραφή μέσω της ταυτότητάς του και επίσης θα φέρει την ταυτότητα και στη συσκευή του κινητού τηλεφώνου του.

Τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει να λειτουργεί η δήλωση γέννησης τέκνου μόνο στους χώρους των μαιευτηρίων, με αυτόματη πίστωση του επιδόματος γέννησης, είπε ο υπουργός.

Κατηγορία Αστυνομικά
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 20/01/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)
Χειμωνιάτικο αναμένεται να είναι και την Δευτέρα, 19/1, το σκηνικό του καιρού με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι ενώ σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος θα κινηθεί τις πρωινές ώρες υπό του μηδενός.
Ειδικότερα, στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά ορεινά.
Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Πιθανό ρεκόρ υψηλών πιέσεων στη Δυτική Ευρώπη

Ένας ισχυρός αντικυκλώνας ξεκίνησε να σχηματίζεται στη Βορειοδυτική Ευρώπη την Κυριακή 19/01 και η ατμοσφαιρική πίεση στο ύψος της μέσης στάθμης της θάλασσας προβλέπεται να φτάσει σε τιμές ρεκόρ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Το προηγούμενο ρεκόρ για την Βρετανία καταγράφηκε το 1902 και ήταν 1053.6 hPa, ενώ στην Ιρλανδία το αντίστοιχο ρεκόρ ήταν 1051.9 hPa το 1905. Μόλις 9 φορές έχουν καταγραφεί τιμές άνω των 1050 hPa στη Βορειοδυτική Ευρώπη από το 1808.

Αυτή η ατμοσφαιρική διάταξη "Rex Block" στην Ευρώπη (ονομάστηκε έτσι από τον μετεωρολόγο Daniel Rex που τη μελέτησε το 1950) θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ιβηρικής Χερσονήσου μετά από μια μακρά περίοδο ξηρασίας. Στο παρακάτω βίντεο εκτός από την πρόβλεψη της ατμοσφαιρικής πίεσης θα παρακολουθήσετε και την πρόγνωση του υετού μέχρι την Παρασκευή 24/01.

Οι αντικυκλώνες ευνοούν το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής, δηλαδή την παρουσία ψυχρών αερίων μαζών κοντά στο έδαφος και θερμότερων μαζών ψηλότερα, και έτσι ένα μεγάλο μέρος της ηπείρου θα επηρεαστεί από χαμηλές θερμοκρασίες, ομίχλη και απουσία άλλων φαινομένων. Η ισχυρή θερμοκρασιακή αναστροφή σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία αναμένεται να επηρεάσει τα σήματα που χρησιμοποιούνται σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, καθώς η διάδοσής τους επηρεάζεται άμεσα από τη θερμοκρασία. Ήδη έχουν εκδοθεί δελτία στην αγγλική τηλεόραση για πιθανή απώλεια του σήματος στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα τη Δευτέρα 20/01 και την Τρίτη 21/01.

Στη χώρα μας θα επικρατήσουν οι ξηροί βοριάδες με λίγα ασθενή φαινόμενα κυρίως στα ορεινά, με τη θερμοκρασία να παραμένει κοντά ή λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, τις πρωινές ώρες παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κατηγορία Γενικά

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται πολλά από τα χωριά του Δήμου Αλεξάνδρειας αλλά και η μισή Ημαθία το βράδυ της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2020

που σύμφωνα με πληροφορίες οφείλεται σε βλάβη σε κεντρικό υποσταθμό της ΔΕΗ.

Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται ήδη στο σημείο του προβλήματος.
Περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε με επιτυχία ομιλία με θέμα: ¨Παιδί & Διαδίκτυο¨

Κατηγορία Εκπαίδευση

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας ζητάει εθελοντές  να πλαισιώσουν την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ, οι οποίες  θα προβληθούν στο 6ο φεστιβάλ που θα γίνει το καλοκαίρι του 2020.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας