alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Ο Δήμος Νάουσας έπειτα και από την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον κορονοϊό που εξέδωσαν τα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, με αίσθημα ευθύνης έναντι των δημοτών, των επισκεπτών και της προάσπισης της δημόσιας υγείας, ματαιώνει τις εκδηλώσεις του Δήμου για το
τριήμερο της Αποκριάς.
Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση ισχύει η ακόλουθη διάταξη:
«Αποφασίζουμε την ματαίωση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων σε όλη την χώρα λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την από 27.02.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνιού COVID-19».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Η.Π. Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας, επισημαίνει:
«Με αίσθημα πικρίας καλούμαστε να εφαρμόσουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.
Θα θέλαμε τα πράγματα να είναι διαφορετικά για τον κόπο των εργαζομένων και των δημοτών, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις επιταγές της Πολιτείας».

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Η.Π. Νάουσας προτίθεται να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τους επαγγελματίες και τους φορείς που πλήττονται.

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης ΘεοδωρικάκοςΤα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη υπογράφουν την κοινή ΚΥΑ για τον κοροναϊό και τα καρναβάλια.

Κατηγορία Υγεία

Σήμερα Πέμπτη 27/2/2020 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας σύσκεψη σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του ιού SARS-CoV-2 στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας κ. Ηλίας Πλιόγκας , ο Γεν . Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Λάζαρος Χατζηιωαννίδης , ο Ταμίας του Συλλόγου Κώστας Κοντοτάσιος και τα μέλη του Δ.Σ. Πρόδρομος Ισαακίδης και Αντώνης Βασιλειάδης , καθώς και ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής και Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Βέροιας κ. Χρήστος Κούτρας . Στην σύσκεψη επιβεβαιώθηκαν η ετοιμότητα τόσο των υγειονομικών μονάδων της Ημαθίας όσο και η αυξημένη εγρήγορση του υγειονομικού σώματος που αποτελείται από τους ιατρούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα .Κοινή διαπίστωση όλων και σύσταση προς τους πολίτες είναι η ψυχραιμία , η αποφυγή πανικού , η σωστή ενημέρωση μόνο από τις επίσημες υγειονομικές αρχές και η λήψη οδηγιών από τους θεράποντες ιατρούς .

Κατηγορία Υγεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έπειτα από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού και την ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα, ο Δήμος Αλεξάνδρειας ακυρώνει για προληπτικούς λόγους όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Καρναβάλι για το διάστημα έως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Κορωνοϊό και χρήσιμες οδηγίες για την προφύλαξή σας μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

https://www.civilprotection.gr/el/koronoios-covid-19-hrisimes-odigies

Αυξημένοι, εντατικοί, στοχευμένοι και αυστηροί έλεγχοι για πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, δραστική μείωση, καθώς και εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση από κλιμάκιο αστυνομικών οργάνων του Αστυνομικού Τμήματος Aλεξάνδρειας διενεργήθηκαν ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, εντός της πόλης της Αλεξάνδρειας αλλά και των περιχώρων προκειμένου να γίνει πράξη η αύξηση των ελέγχων καθ'όλο το 24ωρο αλλά και η επίδειξη μηδενικής ανοχής στις τέσσερις βασικές αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, οι οποίες είναι η μη χρήση ζώνης ασφαλείας, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, η υπερβολική ταχύτητα και η μη χρήση προστατευτικού κράνους, που ήταν μεταξύ των μέτρων που αποτελούν προτεραιότητα κατ΄εφαρμογή των διαταγών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας Διονύση Κούγκα -ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την Ημαθία και έχει ένα σαφές πλάνο διοίκησης, οργάνωσης και αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων- και κατ΄επέκταση για τους αστυνομικούς του Α.Τ. Αλεξάνδρειας.

Εν συνεχεία οι έλεγχοι -οι οποίοι χτύπησαν "κόκκινο" το τελευταίο εξάμηνο- που διενήργησε το Α.Τ. Αλεξάνδρειας εστιάστηκαν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
όσον αφορά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου (ύπαρξη της ενδεδειγμένης σήμανσης, αφαίρεση των σταχτοδοχείων από τα τραπέζια στους κλειστούς χώρους κ.λ.π) ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή του νόμου, η προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και να ελεγχθεί η ύπαρξη άλλων παραβάσεων εάν και εφόσον αυτές υπάρχουν.

Κατηγορία Αστυνομικά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθησαν 2 άτομα για διακίνηση και κατοχή κάνναβης

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 4 κιλά κάνναβης

Οι μεθοδικές ενέργειες των Αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη μιας 35χρονης ημεδαπής και ενός 36χρονου αλλοδαπού, για κατοχή και διακίνηση κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες (26 Φεβρουαρίου 2020) το απόγευμα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην κατοχή της 36χρονης βρέθηκαν 2 μικροδέματα κάνναβης βάρους 9 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, ενώ στην κατοχή του 36χρονου βρέθηκε ένα διαβατήριο εμφανώς πλαστό, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 5 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 3 κιλών και 975 γραμμαρίων, που ήταν κρυμμένες στο πατάρι του σπιτιού,
  • 1 συσκευασία με κάνναβη βάρους 25 γραμμαρίων,
  • και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης,

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Κατηγορία Αστυνομικά

Δελτίο Τύπου

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη απέστειλε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, θέτοντάς του το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης καλλιέργειας ρυζιού και της δημιουργίας καλλιεργητικών ζωνών για ορυζώνες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας. Συγκεκριμένα, το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

“Κύριε Υπουργέ

Όπως γνωρίζετε στο Δήμο μας καλλιεργείται ρύζι, ανεξέλεγκτα από άποψη χωροθέτησης, ακόμα και σε αγροκτήματα παρακείμενα των οικισμών. Η καλλιέργεια του ρυζιού έχει την τεχνική ιδιαιτερότητα της δημιουργίας λεκανών στάσιμων νερών, προκειμένου να αναπτυχθούν τα φυτά, γεγονός όμως που την ίδια στιγμή δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες εκκόλαψης των κουνουπιών.

Εξαιτίας της εγγύτητας των ρυζοκαλλιεργειών κοντά σε κατοικημένες περιοχές απαγορεύονται οι αεροψεκασμοί από ελικόπτερα για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Έτσι, αυτές παραμένουν ακάλυπτες από πλευράς ψεκασμών με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένος πολλαπλασιασμός των κουνουπιών σε αυτές τις υδάτινες επιφάνειες. Οι επίγειοι τρόποι καταπολέμησης που εναλλακτικά εφαρμόζονται στις περιοχές αυτές είναι μειωμένης αποτελεσματικότητας.

Το γεγονός αυτό έχει άμεσες αρνητικές συνέπειες στις προσπάθειες καταπολέμησης των κουνουπιών, από πλευράς του Δήμου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δημιουργώντας επακολούθως τεράστια όχληση αλλά και κίνδυνο της υγείας των κατοίκων του δήμου και των επισκεπτών μεταφέροντας, τα παθογόνα σοβαρότατων ασθενειών όπως, της ελονοσίας, κίτρινου πυρετού, Δάγκειου πυρετού, πυρετού του Δυτικού Νείλου, πυρετού Chikungunya και αρκετών φιλαριάσεων,, που σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και απώλειες ανθρώπινης ζωής (στο δήμο μας υπήρξε κρούσμα με απώλεια ανθρώπινης ζωής από το πυρετό του Δυτικού Νείλου).

  • Επειδή το ζήτημα της καταπολέμησης των κουνουπιών αποτελεί προτεραιότητα για ολόκληρη την περιοχή του Δήμου μας αλλά και για τις γύρω περιοχές.
  • Επειδή η μη χωροθέτηση των ορυζώνων στη Περιφέρεια δημιουργεί πολλά προβλήματα με κύριο πρόβλημα την απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Ζητούμε

Να υπάρξει χωροθέτηση που θα προβλέπει τη δημιουργία καλλιεργητικών ζωνών για ορυζώνες, ζώνες οι οποίες θα βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας από οικιστικές περιοχές.


Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

13η σύνταξη:  τη νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο και της Ν.Δ., την εξήγγειλε ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός  στη ΔΕΘ το 2019, την καταργεί ο Βρούτσης το 2020.

«Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του κ. Βρούτση, καταργεί ρητά την μόνιμη 13η σύνταξη, διαψεύδοντας απόλυτα  τις προεκλογικές εξαγγελίες Μητσοτάκη και ουσιαστικά αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές», τόνισε μεταξύ άλλων, η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, στην ομιλία της στη Βουλή για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα Πέμπτη στη Βουλή.

Η τοποθέτηση της κας Καρασαρλίδου εστιάστηκε στη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής της Ν.Δ. με περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις για τις οποίες η δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού το 2020, είναι μικρότερη κατά 200 εκ. ευρώ, σε σχέση με το 2019, καθώς και στις αυξήσεις εισφορών κατά 20%, για την πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, με παράλληλη μεροληπτική μείωση των εισφορών υπέρ των υψηλών και πολύ υψηλών εισοδημάτων, όπως και με την ελεύθερη επιλογή κλάσης, ανεξάρτητα από το εισόδημα.

Επεσήμανε δε, ότι με το νέο ασφαλιστικό, 360.000 συνταξιούχοι αγρότες  χάνουν ολόκληρη την 13η σύνταξη και οι υπόλοιποι 240.000, από τις 600.000 την χάνουν κατά 70%.

Συγκριτικά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που βασικός της στόχος ήταν η ενίσχυση της εργασίας, η μείωση της ανεργίας και της αδήλωτης εργασίας, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων με αύξηση μισθών, τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, που ενίσχυαν το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, η Ν.Δ. ενισχύει μια εξαιρετικά μικρή μερίδα συνταξιούχων και τακτοποιεί ημέτερους, με υψηλούς μισθούς, ακόμη και διπλούς.

Αναλυτικά στην ομιλία της η βουλευτής Ημαθίας τόνισε:

«Ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για το Ασφαλιστικό Σύστημα στην χώρα μας που ουσιαστικά όμως, αλλάζει μόνο 2 άρθρα από το υπάρχον νομικό πλαίσιο:

Α) Την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Β) Τη μείωση των συντάξεων, με την κατάργηση της 13ης σύνταξης

   Κύριοι συνάδερφοι, η κυβέρνηση της ΝΔ, μας καλεί να συνεχίσουμε μνημονιακές πολιτικές παρότι η χώρα έχει βγει από τα Μνημόνια. Η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει περικοπές στις συντάξεις για 13η φορά, μετά τις 12 οριζόντιες περικοπές των συντάξεων που είχαν κάνει οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΚΙΝΑΛ στα χρόνια των Μνημονίων. Υπήρξε μία εξαίρεση όλα αυτά τα χρόνια. Οι αυξήσεις που έγιναν σε 600.000 συντάξεις το 2019, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

   Το ασφαλιστικό σας νομοσχέδιο κ. Βρούτση πλήττει στοχευμένα, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίες των κατώτερων και μεσαίων εισοδημάτων :

  • Οι εισφορές αυξάνονται, για το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων κατά 20% (δηλ. 35 ευ/μήνα)και η κατώτατη εισφορά, από 185 ευ, ανεβαίνει στα 220 ευ.
  • Αντιθέτως, πολλαπλάσια είναι η μείωση των εισφορών για έναν στους δέκα, των υψηλών και πολύ υψηλών εισοδημάτων.
  • Η ελεύθερη επιλογή κλάσης, ανεξάρτητα από το εισόδημα, ωφελεί τα υψηλά και τα πολύ υψηλά εισοδήματα. Π.χ. : Κάποιος με 70.000-100.000-500.000 ευ, θα καταβάλλει την ίδια εισφορά, με αυτόν που έχει 7.000 ευ εισόδημα κι ακόμη πιο κάτω. Και οι δύο θα καταβάλλουν 220 ευ/μήνα. Έτσι τα εισοδήματα των 7.000 ευ, θα έχουν 10πλάσια επιβάρυνση από αυτά των 70.000 ευ και 100πλάσια επιβάρυνση από το εισόδημα των 700.000 εκ.
  • Η αποσύνδεση των εισφορών από το εισόδημα, καταργεί την αναλογική και δίκαιη κατανομή των ασφαλιστικών εισφορών, βασικές αρχές, για ένα δίκαιο, αναδιανεμητικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Απαξιώνετε και υπονομεύετε συνειδητά, το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, προς όφελος των Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιριών. Τα υψηλά εισοδήματα απαλλάσσονται από εισφορές, για να κατευθύνουν τα χρήματά τους στην Ιδιωτική Ασφάλιση.
  • Ξεκάθαρα μεροληπτική υπέρ των υψηλών και πολύ υψηλών εισοδημάτων, είναι και η πάγια εισφορά για την υγεία, αφού τα ίδια θα πληρώνει αυτός που έχει 7.000 ευ εισόδημα με αυτόν που έχει 700.000 ευ και βέβαια είναι ψέμα, ότι το νομοσχέδιο, δίνει για πρώτη φορά, την δυνατότητα πληρωμής υψηλότερων εισφορών για μεγαλύτερη σύνταξη, αφού αυτό ισχύει ήδη με τον Ν. 4448/2017.

   Και πάμε τώρα στις συντάξεις.

   Η δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού το 2020 για τις συντάξεις, είναι μικρότερη κατά 200 εκ ευ από το ποσό που δαπανήθηκε το 2019.

  • Το Σχ. Νόμου, που φέρατε, καταργεί ρητά την μόνιμη 13η σύνταξη, που ψήφισε και κατέβαλλε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Η 13η σύνταξη, ενίσχυε κυρίως, τους χαμηλοσυνταξιούχους, αφού για συντάξεις έως και 500 ευ, ήταν μια ολόκληρη σύνταξη, ενώ για τις υψηλότερες συντάξεις ήταν αναλογική.

   Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, για συνέχιση καταβολής της 13ης σύνταξης διαψεύδονται απόλυτα. Και απορεί κανείς με την στάση των βουλευτών της ΝΔ, που σε ένα τέτοιο θέμα κάνουν θεαματική «κωλοτούμπα», αφού είναι οι ίδιοι, που το 2019 είχανε ψηφίσει τη ρύθμιση που είχε φέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την καταβολή της 13ης σύνταξης.

   Κυρίες και κύριοι συνάδερφοι, το ασφαλιστικό σύστημα συνδέεται με την μισθωτή εργασία.

  • Γι’ αυτό,  και η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, η ενθάρρυνση της παραβατικότητας και η υπαναχώρηση της ΝΔ, από τις προεκλογικές της υποσχέσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού υπονομεύουν το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
  • Η ενίσχυση της εργασίας που - αποτέλεσε, βασικό στόχο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - η μείωση της ανεργίας κατά 10 μονάδες, όπως και η μείωση και της αδήλωτης εργασίας, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων με αύξηση μισθών, τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου,  ήταν μέτρα που ενίσχυαν το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.
  • Η κατάθεση άλλωστε, της πρότασης νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% για το 2020 και 7,5% για το 2021, επιβεβαιώνει την κατεύθυνση των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας.
  • Αντί, όμως,  αυτής της επιλογής  από την ΝΔ, έχουμε την ενίσχυση μιας εξαιρετικά μικρής μερίδας συνταξιούχων.

  

   Εκεί όμως που αναδεικνύεται η ανεπάρκεια της ΝΔ είναι στα τεχνικά θέματα. Η αύξηση, σε ότι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε μειώσει τις εκκρεμότητες πάνω από 70%, σε σχέση με τις 400.000 που παρέλαβε, ενώ εσείς τις έχετε αυξήσει κατά 40.000.

  Είστε όμως επαρκείς  στην τακτοποίηση των ημετέρων με υψηλούς μισθούς, ακόμη και διπλούς.  Όπως οι μετακλητοί σας συνεργάτες, οι οποίοι θα παίρνουν και την σύνταξή τους ολόκληρη και αυξημένο μισθό".

Ομιλία Φρόσως Καρασαρλίδου στο σ/ν Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (e-Ε.Φ.Κ.Α.)_26-02-2020

--

Φρόσω Καρασαρλίδου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ημαθίας

Τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, στην Αθήνα. Θετική στο ιό γυναίκα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Στην Αθήνα εντοπίζεται το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας, μετά τις δύο περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν ήδη στη Θεσσαλονίκη. Την ανακοίνωση έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής της επιτροπής λοιμοξιολόγων του υπουργείου Υγείας, σε έκτακτη ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα πρόκειται για νεαρή γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Όπως ανέφερε, η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα. «Είναι καλά στην υγεία της», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.
Κικίλιας: Ακυρώνονται τα καρναβάλια στη χώρα λόγω κορωνοϊού

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην ίδια έκτακτη συνέντευξη τύπου, ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη χώρα, λόγω του κορωνοϊού. Ο υπουργός υπενθύμισε ότι λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού αρκετές άλλες χώρες ματαίωσαν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.
Κλείνει το σχολείο για 14 ημέρες στη Θεσσαλονίκη

Το ένα εκ των παιδιών της 38χρονης, που νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, είναι το δεύτερο άτομο στη χώρα μας που νοσεί από τον κορωνοϊό.

Το παιδί είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του με ήπια συμπτώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 9χρονο παιδάκι είχε πάει στο σχολείο για τουλάχιστον δύο ημέρες μετά την επιστροφή της μητέρας του από το Μιλάνο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί κι άλλα άτομα στον ιό.

Το σχολείο παραμένει από σήμερα κλειστό για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και είναι το σχολείο, στο οποίο φοιτά το παιδί της 38χρονης που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη την Τετάρτη, το 105 Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, για προληπτικούς λόγους.

Κατηγορία Υγεία

Επιβεβαιώθηκε και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για το παιδί της 38χρονης, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπως και η μητέρα του.

Το παιδί της 38χρονης, η οποία χθες διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό, πήγε κανονικά τη Δευτέρα και την Τρίτη στο σχολείο του, αλλά δεν πήγε την Τετάρτη, γεγονός που ανησυχεί τις Αρχές για την έκταση που μπορεί να λάβει το θέμα. Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου είναι και η μητέρα του, σε απομόνωση. Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε καλή κατάσταση, όπως και η μητέρα του, με ήπια συμπτώματα.
Κλειστό το σχολείου του παιδιού που επιβεβαιώθηκε με κορωνοϊό

Το συγκεκριμένο σχολείο, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, είναι σήμερα κλειστό με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για προληπτικούς λόγους, όπως αναφέρθηκε στη σχετική ανακοίνωση.

Ο διευθυντής του σχολείου ανέφερε πως το ενδεχόμενο απολύμανσης άπτεται στην αντιδημαρχία του δήμου Θεσσαλονίκης, εάν και, όπως υποστήριξε, αρκετές φορές γίνονται απολυμάνσεις στους σχολικούς χώρους.

Χθες πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, καθώς το είχε επισκεφθεί η 38χρονη, η οποία είναι το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ανδρες με ειδικό εξοπλισμό βρέθηκαν στον χώρο και ψέκασαν με απολυμαντικό υλικό τις εγκαταστάσεις.

Χθες το μεσημέρι ανακοινώθηκε πως η 38χρονη μητέρα διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό μετά την επιστροφή της αεροπορικώς από το Μιλάνο της Ιταλίας, το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη είναι επιχειρηματίας και συγκεκριμένα σχεδιάστρια μόδας, η οποία μάλιστα ασχολείται και με τα κοινά και είχε βάλει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές με μεγάλο συνδυασμό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, χωρίς να εκλεγεί.
Εξετάσεις στους συγγενείς της 38χρονης

Την Τετάρτη έγινε γνωστό πως θα υποβάλλονταν σε εξετάσεις όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη -φίλοι, μέλη οικογένειας και συνταξιδιώτες. Από την πλευρά του ο υπεύθυνος ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, είχε πει «ψυχραιμία να έχουμε».
Κορωνοϊός: Ψυχραιμία συνιστά στο υπουργός Υγείας

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, συνέστησε ψυχραιμία. Κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται και ζήτησε σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων να συμβουλευτούν τον προσωπικό τους γιατρό και τα νοσοκομεία αναφοράς.

«Εμείς αυτό που θα κάνουμε με ειλικρίνεια και διαφάνεια και κοιτώντας στα μάτια τους πολίτες είναι να ενημερώνουμε μόνιμα, σωστά, ψύχραιμα για την κατάσταση αυτή της δημόσιας υγείας. Σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει λόγος πανικού, το αντίθετο, η σωστή ενημέρωση, η οργάνωση και η συνεργασία θα μπορέσουν να μας κάνουν όλους μαζί να έχουμε καλά αποτελέσματα. Θα ήθελα να παρακαλέσω να ακούμε τους ειδικούς, τους λοιμωξιολόγους, τους επιδημιολόγους, τους γιατρούς μας, τους καθηγητές πανεπιστημίου, αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα από όλους περί τίνος πρόκειται», τόνισε ο υπουργός.

Κατηγορία Υγεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας