alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020

Δείτε σε βίντεο όλο την παρέλαση του Μελικιώτικου Καρναβαλιού 2019

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 02/03/2020
 
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες, τοπικές βροχές στα δυτικά, νότιοι μέτριοι άνεμοι και μετά το μεσημέρι τοπικά ισχυροί στα πελάγη, καθώς επίσης θερμοκρασία σε άνοδο, θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού την Καθαρά Δευτέρα.

Κατηγορία Καιρός

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής (01/03), η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στο Μέγαρο Μαξίμου, που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε σε δηλώσεις, αναφορικά με τις αποφάσεις που έλαβε το ΚΥΣΕΑ για ενίσχυση των συνόρων.

Ο κ. Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για συντονισμένη επίθεση στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, με υπαίτιο την Τουρκία, την οποία χαρακτήρισε χώρα διακινητή που εκμεταλεύεται πρόσφυγες και μετανάστες.

«Η Τουρκία αντί να περιορίσει τα κυκλώματα διακινητών μεταναστών και προσφύγων, έχει γίνει η ίδια διακινητής. Τα συγκεντρωμένα άτομα επιχειρούν διά της βίας να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, παρά το γεγονός ότι από την ελληνική πλευρά έχει καταστεί σαφές, με κάθε τρόπο ότι δεν επιτρέπεται καμία απολύτως διέλευση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. .

Όπως σημείωσε, λόγω του συντονισμένου και μαζικού χαρακτήρα της, η μετακίνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το Διεθνές Δίκαιο του ασύλου που αφορά μόνο εξατομικευμένες περιπτώσεις.«Υπό τις συνθήκες αυτές, η παρούσα κατάσταση συνιστά ενεργή, σοβαρή, εξαιρετική και ασύμμετρη απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας», υπογράμμισε.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως τα συγκεντρωμένα άτομα χρησιμοποιούνται ως πιόνια από την Τουρκία για την άσκηση διπλωματικής πίεσης.

«Η Ελλάδα ασκεί αταλάντευτα το κυριαρχικό δικαίωμα και τη συνταγματική υποχρέωση να διαφυλάσσει την ακεραιότητά της.

Για τους λόγους αυτούς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε τα ακόλουθα:

Την αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλάσσιων, συνόρων της χώρας από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.
Την προσωρινή αναστολή, για ένα (1) μήνα από την ημέρα λήψης της παρούσας απόφασης, της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται στη χώρα παράνομα.
Την άμεση επιστροφή, όπου αυτό είναι δυνατόν, στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος.
Την υποβολή αιτήματος στην FRONTEX για ανάπτυξη της ομάδας RABIT με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Στέλιου Πέτσα:

«Τις τελευταίες μέρες, η Ελλάδα δέχεται αιφνίδια, μαζική, οργανωμένη και συντονισμένη πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών στα ανατολικά, χερσαία και θαλάσσια σύνορά της. Η μετακίνηση αυτή, κατευθύνεται και ενθαρρύνεται από την Τουρκία. Οι ενέργειες αυτές γίνονται κατά παράβαση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

Η Τουρκία αντί να περιορίσει τα κυκλώματα διακινητών μεταναστών και προσφύγων, έχει γίνει η ίδια διακινητής. Τα συγκεντρωμένα άτομα επιχειρούν διά της βίας να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, παρά το γεγονός ότι από την ελληνική πλευρά έχει καταστεί σαφές, με κάθε τρόπο ότι δεν επιτρέπεται καμία απολύτως διέλευση.

Λόγω του συντονισμένου και μαζικού χαρακτήρα της, η μετακίνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο του ασύλου που αφορά μόνο εξατομικευμένες περιπτώσεις. Υπό τις συνθήκες αυτές, η παρούσα κατάσταση συνιστά ενεργή, σοβαρή, εξαιρετική και ασύμμετρη απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Τα συγκεντρωμένα άτομα χρησιμοποιούνται ως πιόνια από την Τουρκία για την άσκηση διπλωματικής πίεσης.

Η Ελλάδα ασκεί αταλάντευτα το κυριαρχικό δικαίωμα και τη συνταγματική υποχρέωση να διαφυλάσσει την ακεραιότητά της. Για τους λόγους αυτούς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Την αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλάσσιων, συνόρων της χώρας από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.

2. Την προσωρινή αναστολή, για ένα (1) μήνα από την ημέρα λήψης της παρούσας απόφασης, της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται στη χώρα παράνομα.

3. Την άμεση επιστροφή, όπου αυτό είναι δυνατόν, στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

4. Την υποβολή αιτήματος στην FRONTEX για ανάπτυξη της ομάδας RABIT με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Την άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αποκριά χωρίς το δρώμενο της Μπούλας στη Νάουσα δεν μπορεί να υπάρξει, κι αυτό έγινε και φέτος, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού.

Ανοιχτό θα παραμείνει τo OLIVE στον πεζόδρομο της Αλεξάνδρειας την Καθαρά Δευτέρα

και καθόλη τη Σαρακοστή με νηστίσιμα πιάτα που κερδίζουν και τον πιο απαιτητικόι ουρανίσκο!

Κατηγορία Επιχειρείν
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 01/03/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία
Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 08:54

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 1η Μαρτίου

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ με τοπικές βροχές να σημειώνονται τη νύχτα στα βορειοδυτικά.Εξασθένηση των βοριάδων στα ανατολικά και βαθμιαία επικράτηση νοτίων ανέμων, που το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 4 έως 16 βαθμούς κελσίου.Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 4 και 14 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώραΜακεδονία, ΘράκηΓενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες.Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.Θερμοκρασία:

Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΑρχικά αίθριος. Βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες.Άνεμοι: Στα βόρεια ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΓενικά αίθριος.Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.Κυκλάδες, ΚρήτηΓενικά αίθριος.Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.Θερμοκρασία:

Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.Νησιά ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΚαιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες.Ανεμοι: Στα βόρεια αρχικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και σταδιακά μετά το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα νότια βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κατηγορία Καιρός

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας