alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας και κατόπιν εισήγησης της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων λοιμωξιολόγων,

ανακοινώνει ότι κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο Δήμο Αλεξάνδρειας για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού για τις επόμενες

14 ημέρες (αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

 Είτε νηστεύετε για θρησκευτικούς λόγους, είτε έχετε αποφασίσει με αφορμή το Πάσχα να κάνετε μια μικρή αποτοξίνωση, δεν έχετε λόγους να ανησυχείτε, καθώς,

αυτές τις μέρες, το Olive έχει εντάξει στον κατάλογό του μοναδικά νηστίσιμα πιάτα γεμάτα νοστιμιά, πλούσια σε ποικιλία, με τοπ πιάτα που απογειώνουν παραδοσιακές και όχι μόνο εκλεκτές συνταγές!
Olive...γιατί αυτοί που ξέρουν από καλό φαγητό...το εμπιστεύονται!
Θαυμάστε μα πάνω από όλα απολαύστε τα νέα...ευφάνταστα νηστίσιμα πιάτα:

oliv1

Πράσινη σαλάτα με σουρίμι

oliv2

Καβουροσαλατα

oliv3

Καβουροδαγκανες πάνε

oliv4

Καλαμάρι γεμιστό με πληγούρι

 oliv5

Σαλάτα fit με kale και κινόα

oliv6

Πανδαισία μανιταριών

oliv8

Καλαμάρι σχάρας

oliv9

Καλαμάρι τηγανιτό

oliv10

Μύδια αχνιστά

oliv11

oliv12

oliv13

Μύδια σαγανάκι

oliv15

oliv14

Μύδια τηγανητά

oliv16

oliv17

Χταπόδι σχάρας

oliv18

Μπακαλιάρος με χυλοπίτες

oliv19

Μπακαλιάρος τηγανιτός

oliv20

 

 Γαρίδες σαγανάκι

oliv21

oliv22

Γαρίδες τηγανητες

oliv23

oliv24

Linguini Θαλασσινών

oliv25

Γαριδομακαροναδα

oliv26

oliv27

Ποικιλία θαλασσινων 2 πιάτα μαζί

oliv28

Επίσης κάθε Τρίτη τέταρτη και Πέμπτη όλα τα βαρέλια μπύρες primator 1+1 δωρο

 

 

Κατηγορία Επιχειρείν
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 11/03/2020
 
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τα κλειστά σχολεία σε όλη την χώρα για 14 ημέρες, δήλωσε ότι μελετούνται όλα τα ενδεχόμενα για τη συνέχεια του διδακτικού έτους και εξήγησε πώς θα γίνει η αναπλήρωση των ωρών διδασκαλίας.

«Σήμερα δράσαμε προληπτικά για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας, όλη την κοινωνία. Στόχος ήταν να περιορίσουμε δραστικά την εξάπλωση του ιού» ανέφερε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στην απόφαση για κλειστά σχολεία σε όλη τη χώρα.

«Αν ένα μήνυμα πρέπει να μείνει από την σημερινή απόφαση της κυβέρνησης είναι η πρόληψη. Βάλαμε πάνω από όλα την πρόληψη για να προστατεύσουμε την ελληνική οικογένεια. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος. Θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι μαθητές και οι φοιτητές μας».
Πώς θα γίνει η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών - Κατάργηση περιπάτων

«Θα αναπροσαρμόσουμε τις διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και θα καταργήσουμε τους περιπάτους, που είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο», είπε αναφερόμενη στους τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών.

Σχετικά με τα σχολεία που είναι ήδη κλειστά και τα μαθήματα εκεί θα χαθούν για περισσότερες ημέρες, η κ. Κεραμέως είπε ότι «θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα», ενώ δήλωσε ότι «εφόσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους, το οποίο θα ολοκληρωθεί κανονικά».

«Μελετάται ακόμη και η πιθανότητα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση», σημείωσε η υπουργός Παιδείας, σχολιάζοντας τους φόβους φοιτητών για απώλεια των εξεταστικών, ίσως και του διδακτικού έτους.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι οι μαθητές θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες πρόληψης που ισχύουν για όλους, τονίζοντας ότι δεν σημαίνει πως επειδή τα σχολεία είναι κλειστά θα πρέπει τα παιδιά να βρίσκονται σε καφετέριες ή σε πάρτι. «Θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέσα προσωπικής υγιεινής για την προστασία των ίδιων, των γονέων και των παππούδων τους».

Σχετικά με τη διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν φέτος οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, σημειώνοντας ότι «όλα τα σενάρια μελετώνται από την κυβέρνηση».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ζήτημα που έχει ανακύψει με την Θεία Κοινωνία, η υπουργός Παιδείας είπε ότι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος συνάδει με το πνεύμα της λήψης προληπτικών μέτρων σε ό,τι αφορά την παρουσία πιστών σε ναούς,

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορονοϊού από την Θεία Κοινωνία, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι είναι και οι επιστημονικώς αρμόδιοι, η μετάδοση της νόσου γίνεται και από το σάλιο.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Άδεια 15 ημέρων στους γονείς που εργάζονται μετά την απόφαση της κυβέρνησης για κλειστά σχολεία σε όλη την χώρα για να περιοριστεί ο κορονοϊος και η εξάπλωση του αλλά και τρίμηνη παράταση σε προνοιακά επιδόματα, ασφαλιστική ικανότητα και αναπηρικές εξετάσεις είναι τα μέτρα που συζητάει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης στην σύσκεψη που πραγματοποιείται στο υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης μελετάται να δοθεί άδεια στους γονείς που εργάζονται και έχουν παιδιά που πάνε σχολείο μετά και την απόφαση για τα κλειστά σχολεία σε όλη την χώρα λόγω κορονοϊου.

Η άδεια θα είναι 15 ημέρες στην μητέρα και 15 ήμερες στον πατέρα προκειμένου να μπορέσουν να φροντίσουν τα παιδιά τους τα οποία θα μείνουν σπίτι λογω του κλεισίματος των σχολείων για την μη εξάπλωση του κορονοϊού. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι οι προτάσεις αυτές που είναι στο τραπέζι της σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών θα τύχουν παιρετέρω επεξεργασίας για την καλύτερη αντιμετώπιση του ζήτηματος και από κοινωνικής πλευράς αλλά και για την εθνική οικονομία.

Έτσι, δεν αποκλείεται να εξεταστεί βαθύτερα το αν το μέτρο θα ισχύσει για οικογένειες που εργάζονται και οι δύο γονείς ή θα τύχει κάποιας επεξεργασίας για όσες έχουν μόνο έναν γονέα εργαζόμενο.

Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος  εξήγησε ότι αυτή η ειδική άδεια για τους γονείς που έχουν παιδιά στο σχολείο και κλείνει λόγω του κορονοϊού μπορεί να συμψηφιστεί είτε με κάποιες ημέρες από την ετήσια άδεια αναψυχής είτε σε συμψηφισμό με τις ώρες εργασίας ώστε να καλύψει ο εργαζόμενος τις ημέρες που έλειψε.

ΟΤΟΕ: Άδειες στους εργαζόμενους που δουλεύουν στις τράπεζες λόγω κλεισίματος σχολείων

Την διευκόλυνση όλων των εργαζομένων στις τράπεζες γονέων που έχουν παιδιά και πάνε σχολείο ζητά η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλικών Οργανώσεων Ελλάδας προς τις τράπεζες.

Ειδικότερα μετά και από τη σημερινή απόφαση της Κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών σταθμών, για τις επόμενες 14 ημέρες, η ΟΤΟΕ απέστειλε επιστολές στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και στην Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας, καλώντας τις Τράπεζες «να διευκολύνουν τη χορήγηση αντίστοιχων έκτακτων ειδικών αδειών με αποδοχές στους τραπεζοϋπαλλήλους που δεν έχουν τη δυνατότητα εναλλακτικής φύλαξης των παιδιών τους».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η τραπεζοϋπαλληλική Ομοσπονδία "από την πλευρά μας, στη σημερινή συγκυρία αποτροπής της εξάπλωσης του ιού Covid-19 θεωρούμε αυτονόητη την υποχρέωση των Τραπεζών αφ' ενός να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα αποτελεσματικής προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του συναλλασσόμενου με αυτές κοινού, αφ' ετέρου να παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση στους εργαζόμενους γονείς".

Παράλληλα στην κυβέρνηση μελετούν την τρίμηνη παράταση ισχύς των προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας, της ασφαλιστικής ικανότητας και των αναπηρικών συντάξεων. Κι αυτό διότι κάποιοι για να ανανεώσουν την σύνταξη τους ή το επίδομα τους καλούνται να περάσουν από ΚΕΠΑ, ενώ σε ότι αφορά την ασφαλιστική ικανότητα οι συνθήκες δεν επιτρέπουν κάνεις πολίτης να μείνει χωρίς υγειονομική περίθαλψη.

Να σημειωθεί ότι ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά να μην λειτουργήσουν οι ειδικές επιτροπές αξιολόγησης κατ΄αρχήν για δύο εβδομάδες, με την επισήμανση ότι στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας συνωστίζονται άτομα ευπαθών κατηγοριών.

Παράλληλα ανοιχτό παραμένει και το επίδομα ανυπαιτιου κωλύματος προκειμένου να δοθεί στους εργαζόμενους που μένουν χωρίς μισθό λόγω της κρατικής απόφασης για κλείσιμο επιχειρήσεων προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός. Πρόκειται για επίδομα ύψους 718 ευρώ που θα αφορά εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω ανωτέρας βίας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. Τέτοιου είδους επιδόματα είχαν ενεργοποιηθεί μετά τις καταστροφές στη Μάνδρα και στο Μάτι.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το υπουργείο Εργασίας έχει ανακοινώσει τρια μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού στην αγορά εργασίας και την διευκόλυνση επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την απασχόληση μέσω τηλεργασίας όπου αυτό είναι εφικτό, την άρση των διοικητικών εμποδίων για την αναπροσαρμογή του ωραρίου εργασίας, και την παράταση κατά 3 μήνες -έως το τέλος Ιουνίου- της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών είτε αφορούν σε τρέχουσες υποχρεώσεις είτε σε ρύθμιση χρεών.

www.dikaiologitika.gr

Κατηγορία Εκπαίδευση

Μαζί με τα σχολεία κλείνουν και τα φροντιστήρια για 14 ημέρες.

Είχε προηγηθεί αναστάτωση με αντικρουόμενες πληροφορίες. Τελικά το ανακοίνωσαν πηγές του υπουργείου Παιδείας.
Λίγο αργότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε ότι ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να διατάξει το κλείσιμο φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, απαγορεύεται η λειτουργία των φροντιστηρίων για 14 ημέρες.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα για 14 ημέρες, λόγο κορωνοϊού όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια κατόπιν εισήγησης της ειδικής επιτροπής, γίνεται αναστολή όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας τις επόμενες 14 ημέρες.

Σε αυτά περιλαμβάνονται σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, ΙΕΚ, πανεπιστήμια.

Το πρωί το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στην Ελλάδα σε 89.

Απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τους ελέγχους του β´ τριμήνου στα δημοτικά

Οδηγίες για το πώς θα ενημερωθούν οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη. Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων/συναθροίσεων σε κλειστό χώρο, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με συγχρωτισμό μαθητών/τριών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικού προσωπικού, το υπουργείο ενημέρωσε ότι προβλέπονται τα εξής:

α) Οι γονείς και οι κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και στην Α' και Β ́ τάξη Δημοτικού δύνανται να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους διδάσκοντες προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των τέκνων τους.

β) Για τους ελέγχους μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στη Γ', Δ', Ε' και ΣΤ ́ τάξη, οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με απόφασή τους, καλούνται να προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου του β ́ τριμήνου σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Την Τρίτη 10 Μαρτίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων δέχθηκε επίσκεψη στο Μητροπολιτικό

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι στις 11/03/2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα : από 09:00 π.μ έως και 13:00 μ.μ , θα   γίνει διακοπή νερού στη Τοπική Κοινότητα Αγκαθιάς   λόγω αποκατάστασης βλάβης αγωγού ύδρευσης από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης .

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας