alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 14/03/2020
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Πριν πάω στο βασικό θέμα της ημέρας να σας πω όλα τα άλλα θέματα εν τάχει. Δεν θα γίνει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου λόγω κορονοϊού (κρίμα γιατί έβγαλαν από τη ναφθαλίνη τα μπουφάν οι γυναίκες του Ερυθρού Σταυρού). Ακυρώθηκε ο αγώνας δρόμου και όλες οι εκδηλώσεις του δήμου (free ο Σταυρής για έναν μήνα, είχε πολύ άγχος βλέπετε). Ο Τόκας καθαρίζει ξένα οικόπεδα (αλήθεια, η Πειραιώς θα πληρώσει τα έξοδα που τις ξεβρώμισες το οικόπεδο;). Εγώ ξέρω, ο κόσμος όμως όχι. Μόλις ο Γερόπουλος έγινε διοικητής της Πυροσβεστικής κάηκε το Νεοχωρόπουλο. Δεν φταις εσύ Γρηγόρη μου, απλά έπεσες σε περίοδο με Μητσοτάκη πρωθυπουργό και γ@μήθηκε ο Δίας. Συγχαρητήρια και σε σένα και στον Χρήστο Αρβανιτίδη για την αναβάθμισή σας.

Επίσης, δεν ξέρω αν όσοι κοινωνήσουν κολλήσουν τον ιό, ξέρω όμως ότι στην Αφρική υπάρχει ακόμα ο Έμπολα και από τους εκεί παπάδες δεν κόλλησε κανένας (πίνοντας ότι περισσεύει από την Θεία Κοινωνία). Η χώρα παραλύει σιγά σιγά και τα χειρότερα έρχονται, λένε οι ειδικοί. Γι΄ αυτό, ας καθίσουμε όλοι στο σπιτάκι μας, δεν θα πάθουμε τίποτα. Και μην ανησυχείτε για το πώς θα περάσει η ώρα. Λίγο η τηλεόραση, λίγο το alexandriamou, λίγο το Καρπουζάκι, λίγο να αναθερμάνετε τη σχέση σας…. ένας μήνας είναι, θα περάσει.

Κάποιοι μου είπαν «τι ζόρι τραβάς με τη θεατρική ομάδα και την υποστηρίζεις τόσο;». Κανένα είναι η απάντηση. Απλά σαν ενεργός πολίτης με ενδιαφέρει κάθε τι καλό που γίνεται στον τόπο μας. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αυτοί που εκλέχθηκαν να διοικούν αυτόν τον τόπο πρέπει να αποφασίζουν και εμείς απλά να δεχόμαστε. Εκλέχθηκαν για να κάνουν τον τόπο μας καλύτερο και όχι για να σβήσουν τα καλύτερα αυτού του τόπου. Όταν πρωτογνώρισα τη Χρύσα Αντωνίου μου φάνηκε λιγάκι σνομπ. Αργότερα συνειδητοποίησα ότι είναι μια γυναίκα με αρχές και αξίες που δεν τις παζαρεύει για κανένα λόγο. Διάβασα πολλά αυτές τις μέρες για το θέμα της απομάκρυνσης της. Ο οπαδός, της κάθε παράταξης τα ερμήνευε όπως ήθελε. Αλίμονο, στο να μιλάμε για πράγματα και πρόσωπα που δεν γνωρίζουμε είμαστε μάνα.

Ο Δελιόπουλος, ο πιο πετυχημένος πρόεδρος της ΚΕΔΑ έφυγε γιατί το επέλεξε ο ίδιος. Η Αντωνίου, μια πετυχημένη σκηνοθέτης έφυγε γιατί το επέλεξαν άλλοι. Θα μου πείτε, ο ένας εκλέχθηκε ενώ η άλλη ήταν υπάλληλος. Υπάλληλος των 201 ευρώ τον μήνα. Με 5 θεατρικά ετησίως, ατελείωτες ώρες προβών και 13 δράσεις (εθελοντικά, πέρυσι) τα Χριστούγεννα γιατί με έναν Μαρτάκη δεν έβγαιναν οι γιορτές. Υπάλληλος ή κορόιδο;

Η θεατρική ομάδα έβγαλε μια επιστολή διαμαρτυρίας προσπαθώντας να εξηγήσει το πώς φτάσαμε ως εδώ. Αναρωτήθηκαν αν τους λογαριάζει κανείς γιατί ότι κάνουν το κάνουν εθελοντικά χωρίς να πληρώνονται. «Αισθανόμαστε ότι δεν εκτιμάται ο ρόλος μας και η προσφορά μας και ότι θεωρούμαστε αναλώσιμοι». Κανείς από τη διοίκηση της ΚΕΔΑ δεν τους ενημέρωσε για την απομάκρυνση της Χρύσας. Μήπως και οι εθελοντές κύριε Σταυρή μου θεωρούνται υπάλληλοι του δήμου; Δεν είχαν το δικαίωμα να γνωρίζουν από επίσημα χείλη αυτήν την απόφαση; Αναφέρουν επίσης «Οι μόνες δυστυχώς αναφορές περιλαμβάνουν αιχμές για λόγια και   συμπεριφορές ατόμων της θεατρικής ομάδας, έξω όμως από τη δράση και τη λειτουργία της. Η θεατρική ομάδα δεν έχει καμία ευθύνη για το πώς λειτουργούν τα μέλη της σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο».

Το αν κάνουν αυτό που κλήθηκαν να κάνουν σωστά και έξω από αυτό σας κατηγορούν κύριε πρόεδρε, είναι δικαίωμα τους. Και σεις αυτό δεν κάνετε; Το 2014 κατεβήκατε υποψήφιος για να κυνηγήσετε τον Κούγκα που σας έτρεχε με τα μαγαζιά σας, κατηγορώντας τον για χίλια δύο. Το 2019 μέχρι και σήμερα, συνεργάζεστε μαζί του μέσα στην ίδια διοίκηση. Τον αγαπήσατε ξαφνικά; Απλά συνυπάρχετε. Η συνύπαρξη σας με την Αντωνίου γιατί σας ενοχλεί; Μήπως πίσω από όλα αυτά κρύβονται και κάποιες γκρίνιες άλλων; Τι εννοώ; Το σανίδι κύριε Σταυρή μου είναι άτιμο πολύ. Αντέχει μόνο τα ταλέντα ή κάποιες φορές και αυτούς που έχουν πολύ πείσμα. Τους υπόλοιπους τους καταπίνει ή καταλήγουν αποτυχημένοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι αφού δεν κατάφεραν να εκλεγούν (και δεν μιλάω για εσάς). Γιατί ως γνωστόν …. άλλο μου αρέσουν τα παραμύθια και άλλο παραμυθιάζομαι. Γι΄ αυτό βγήκε και το γνωστό άσμα «πάμε για ύπνο Κατερίνα, πάμε ν΄ αλλάξουμε ζωή, να κάνουμε όνειρα από κείνα, που τελειώνουν το πρωί».

Σε απάντηση προς το «γιατί» της θεατρικής ομάδας βγάλατε και σεις μια επιστολή.. «Επειδή είμαστε πάντα σε διάλογο με τους πολίτες μας, θα επιθυμούσαμε να καθησυχάσουμε και να διαβεβαιώσουμε τους δημότες της Αλεξάνδρειας που αγαπούνε τον πολιτισμό και αγωνιούν για την καλλιτεχνική έκφραση στην πόλη της Αλεξάνδρειας, ότι η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Αλεξάνδρειας όχι μόνο εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά αναβαθμίζεται, εξελίσσεται και γίνεται εξωστρεφής.» Μια παράγραφος, χίλια ερωτήματα. Τι εννοείτε ότι είστε πάντα σε διάλογο με τους πολίτες; Κάνατε γκάλοπ στο δρόμο ή απλά ρωτήσατε διάφορες αποτυχημένες «θεατρίνες»;

Λέτε ότι η θεατρική ομάδα υφίσταται. Από τα 33 άτομα της ομάδας τα 28 παραιτήθηκαν υπογράφοντας την επιστολή διαμαρτυρίας (και κάποια άλλα ίσως δεν μπορούσαν να υπογράψουν για ευνόητους λόγους). Το καταλάβατε αυτό; Άρα καμιά θεατρική ομάδα δεν υφίσταται, πάτε να δημιουργήσετε μια καινούρια. Και το χειρότερο απ΄ όλα. Εξωστρεφής; Εννοείτε ότι μέχρι τώρα ήταν γκέτο; Κλίκα; Να σας ενημερώσω κύριε Σταυρή ότι ο όρος κλίκα αναφέρετε κυρίως σε πολιτικά πρόσωπα και αφορά μια ομάδα ατόμων με κοινά συμφέροντα που προσπαθούν να αναρριχηθούν στον κοινωνικό ιστό με απώτερο στόχο την κοινωνική τους ανέλιξη. Σας θυμίζει αυτό κάτι κύριε πρόεδρε; Ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουμε για τις κλίκες που δημιουργήθηκαν προεκλογικά, και όχι μόνο τι λέτε;

«Στα πλαίσια του σχεδιασμού μας και αναγνωρίζοντας την προσφορά της Κας Χρύσας Αντωνίου, την καλέσαμε και την ενημερώσαμε – ως οφείλαμε ηθικά, πρώτη από όλους – για τη μη ανανέωση της σύμβασής της ως έχει, προτείνοντάς της έναν νέο τρόπο συνεργασίας, ο οποίος θα περιλαμβάνει τη συνεργασία της ίδιας με καταξιωμένους ανθρώπους του θεάτρου και θα επεκτείνεται και στη λειτουργία της Παιδικής και Εφηβικής Θεατρικής Ομάδας». Της ανακοινώσατε την παραίτηση της αφού πρώτα (καιρό πριν) της δώσατε ημερομηνίες για τα 3 θεατρικά που ετοίμαζε με την ήδη υπάρχουσα θεατρική ομάδα. Κάνω λάθος; Μιλάτε για πρόταση συνέχισης της συνεργασίας σας σε άλλο επίπεδο και ότι σας αρνήθηκε κατηγορηματικά. Όλα αυτά τα χρόνια κύριε Σταυρή η Αντωνίου δεν ήταν η μοναδική σκηνοθέτης της ομάδας. Όλα αυτά τα χρόνια με απόλυτο σεβασμό συνεργάστηκε με τον κύριο Οδυσσέα Γωνιάδη. Για ποιο λόγο δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με «καταξιωμένους ανθρώπους του θεάτρου» όπως λέτε (είμαι περίεργος να μάθω με ποιον καταξιωμένο μίλησες); Αλλά ας μην τα λέω εγώ, ας τα πει η ίδια.

«Θέλω να δηλώσω ότι ουδέποτε μου έγινε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ επίσημη πρόταση ανανέωσης σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας, παρά μόνο ανακοίνωση της μη ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης και τη διακοπή της συνεργασίας μας. Είμαι σίγουρη πως όσοι γνωρίζετε το ζήλο και το μόχθο που επέδειξα όλα αυτά τα χρόνια - πάντα πιστή στις καλλιτεχνικές μου αξίες και ειδικά στο θέατρο – κατανοείτε και το γεγονός ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να αρνηθώ μια πρόταση ανανέωσης, με σκοπό την προοδευτική αναδιοργάνωση της ομάδας. Πόσο μάλλον μία πρόταση συνεργασίας με καταξιωμένους ανθρώπους του θεάτρου , πράγμα που έχω αποδείξει και εμπράκτως μέσα από την πολύχρονη συνεργασία μου με τον κ. Οδυσσέα Γωνιάδη. Επίσης έχω την ανάγκη να επισημάνω πως δεν ήταν λίγες οι φορές που πρότεινα την δημιουργία παιδικού τμήματος με σκοπό την προώθηση της θεατρικής αγωγής και στις μικρότερες ηλικίες».

Έχουν όμως έτσι τα πράγματα; Για ποιο λόγο θα έβγαινε να πει ψέματα ένας πρόεδρος δημόσια; Εγώ ξέρω ότι πρώτα συζητάμε κάτι και μετά κάνουμε την επίσημη πρόταση. Βλέπουμε αν είναι θετικός ή αρνητικός ο άλλος και ανάλογα πράττουμε. Κάνω λάθος; Σύμφωνα με τον κύριο Σταυρή, έγινε συζήτηση για να αναλάβει η κυρία Αντωνίου ΜΟΝΟ την παιδική ομάδα. Σε αυτό αρνήθηκε η Χρύσα γιατί δεν δέχθηκε να μην είναι και στην ομάδα ενηλίκων. Αν ισχύει αυτό, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Δεν εννοώ φυσικά ότι δεν αξίζει η Αντωνίου να έχει την ομάδα ενηλίκων (και το έχει αποδείξει) αλλά το ότι όλοι μας θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν είναι κεκτημένο. Τίποτα δεν μας ανήκει. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον πρόεδρο (ποιος θα μου το έλεγε ότι θα πάρω το μέρος του) αν πραγματικά πιστεύει ότι μια πιο καταξιωμένη σκηνοθέτης (κάτι ακούγεται περί Εθνικού θεάτρου και ¨βαριά¨ βιογραφικά) μπορεί να αναβαθμίσει την θεατρική ομάδα. Κρινόμαστε από τις επιλογές μας.

Αν τα κριτήρια κύριε πρόεδρε μου είναι αυτά που λέτε, δεν έχω παρά να περιμένω να δω τις εξελίξεις. Αν όμως η παραίτηση έγινε λόγω ψήφου….. τότε να σας ενημερώσω πως ούτε και γω σας ψήφισα. Μήπως θα με στείλετε στον Πύργο Ηλείας να κολλήσω τον κορονοϊό; Αν ήμασταν στην Αμερική κύριε Σταυρή μου θα κάνατε πολύ θόρυβο με αυτή την κίνηση σας.

Χρύσα μου, όσες παραστάσεις κι αν έχεις κάνει (και ήταν όλες sold out) κανείς μας δεν ήρθε να τις δει για τα πολιτικά σου πιστεύω. Ήμασταν εκεί γιατί το ταλέντο σου τις έκανε μοναδικές. Ποτέ δεν ήσουνα μια τυποποιημένη σκηνοθέτης. Αν ο Άλφρεντ Χίτσκοκ ανέβαζε τη Σταχτοπούτα, όλοι θα ψάχναμε να δούμε αν υπάρχει πτώμα στην άμαξα. Αν την ανέβαζες εσύ, θα σε ρωτούσαν τη ψηφίζει η Σταχτοπούτα πριν ανοίξει η αυλαία. Λάθος εποχές ή λάθος άτομα;

Και θα κλείσω με κορονοϊό πάλι. Όλοι οι σύλλογοι σταμάτησαν τις πρόβες προσπαθώντας και αυτοί να βοηθήσουν στην μη εξάπλωση του ιού. Όλοι έβγαλαν μια απλή και λιτή ανακοίνωση και τέλος. Ένας σύλλογος έκανε και πάλι τη διαφορά.

3

Ε; Στυλάκι άψογο; Δημήτρη μου θα σε μαλώσω όμως. Δύο τα κακά της ανακοίνωσης. Το πρώτο, ο Σιμωνίδης ο Κείος έγραψε αυτό το κείμενο πάνω στην ταφόπλακα των 300 στις Θερμοπύλες. Το δεύτερο, η φωτογραφία που έβαλες είναι από μαγαζί που κλείνει οριστικά. Θέλεις να μας πεις κάτι με τρόπο; Δεν το πιστεύω, απλά τα μπέρδεψες λιγάκι. Ας μη σπέρνουμε τον πανικό. Γι΄ αυτό είμαι εγώ εδώ, θα σε βοηθήσω αμέσως. Τα αρχαία είναι το ατού μου. Κατέβασε την ανακοίνωση που έβαλες και στη θέση της βάλε αυτήν «Ω ξειν, αγγέλλειν Εστιακοί ότι χοροί καταλύονται τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι». Δεν εμπνέει ανησυχία. Και άλλαξε και φωτογραφία. Διακοπή για 2 βδομάδες κάνεις όχι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Βάλε αυτή.

4

Εθελοντής είναι όταν κάποιος προσφέρει τις υπηρεσίες του, συνήθως για κάποιο κοινωφελή σκοπό. Κάποιοι γονείς στο 1ο δημοτικό σχολείο μαζεύτηκαν για να το βάψουν και να το συμμορφώσουν. Εθελοντικά. Οι κυρίες στην φωτογραφία δεν είναι απλά εθελοντές αλλά κασκαντέρ. Και μιλάμε φυσικά για δημόσιο κτήριο. Εγώ ξέρω ότι όταν ζητάμε εθελοντές για κάτι, ζητάμε ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο για να βοηθήσουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ελαιοχρωματιστές. Και γω θέλω να πάω εθελοντής στα χειρουργεία αλλά κανένας γιατρός δεν θα μου δώσει το νυστέρι. Αν πέσει η κυρία και χτυπήσει τα νοσήλια θα τα καλύψει το σωματείο ελαιοχρωματιστών, ο δήμος ή η ίδια από την τσέπη της; Άλλο φώναξα τις κυρίες να βάλουν μια σκούπα και άλλο την ανέβασα στην τρίφυλη για να βάψει τις γωνίες. Κάνω λάθος δήμαρχε μου;

5

Πολλά είπα πάλι σήμερα. Προσεχώς θα μιλήσουμε για κάποιους που διαχειρίζονται τα χρήματα των πολιτών σαν να είναι  «του μπαμπά τους το τσιφλίκι»...ας δείξουν προσοχή... Ραντεβού το άλλο Σάββατο εκτός κι αν είμαι στην εντατική λόγψ κορονοϊού και δεν μου επιτρέψουν το λάπτοπ.

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν το Σάββατο, με αραιές νεφώσεις βαθμιαία σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές από το βράδυ στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη μέχρι 5 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Ασθενείς και από το βράδυ στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες.Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο τοπικά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια δυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 ως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Aνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.Aνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Καταιγίδες, κρύο και χιόνια την Κυριακή

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, βαθμιαία στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, το βόρειο Αιγαίο και από το απόγευμα στο Ιόνιο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από τις απογευματινές ώρες και στα βόρεια ημιορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο γρήγορα 7 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει αισθητή στα κεντρικά και βόρεια.

Κατηγορία Γενικά

Εκατόν ενενήντα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφει συνολικά η χώρα μας, εκ των οποίων 11 χωρίς σαφές ιστορικό ταξιδιών, και επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Επίσης για 36 άτομα, η ιχνηλάτησή τους είναι υπό διερεύνηση. Από τα 11 «ορφανά» κρούσματα, τα 9 έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωλημένοι. Συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 47 ασθενείς.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, σαράντα επτά είναι πάνω από 65 ετών, 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-44 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα. Επίσης έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών.
Τα περισσότερα κρούσματα στην Αθήνα

Γεωγραφικά η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής: Αθήνα 85, Ηλεία 40, Αχαΐα 9, Θεσσαλονίκη 6, Ανατολική Αττική 5, Ζάκυνθος 4, Καστοριά 3.

Συνολικά έχουν γίνει 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι, με τους 1000 να έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48 ώρες

Κατηγορία Γενικά

Την επέκταση των μέτρων κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε ο εκπροσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Κι αυτό γιατί στη χώρα έχουμε πλέον 190 κρούσματα του κροωνοϊού, ενώ 36 ακόμη διερευνώνται.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΚΛΕΙΝΟΥΝ:

-Όλα τα εμπορικά κέντρα.

-Καφέ, μπαρ και καφετέριες.

-Όλη η εστίαση που έχει καθίσματα, δηλαδή, εκτός των delivery και takeaway.

-Αθλητικές εγκαταστάσεις εξαιρουμένων των ανοιχτών χώρων για μεμονωμένη άθληση.

-Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Παραμένουν ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα λιανεμπορίου και τα φαρμακεία.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, θα ληφθούν ειδικά μέτρα για δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Κατηγορία Υγεία

Νέο κρούσμα κλοπής μετασχηματιστών της ΔΕΗ αλλά και καλωδίων των αντλιοστασίων σημειώθηκε στην Αγκαθιά Hμαθίας


κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2020.

Άγνωστοι κατέβασαν τους υποσταθμούς της ΔΕΗ και αφαίρεσαν το ηλεκτρολογικό υλικό από τα αντλιοστάσια που βρίσκονται στις όχθες του Αλιάκμονα

με σκοπό να αφαιρέσουν πηνία χαλκού καθώς και χάλκινα καλώδια μεταφοράς ρεύματος δημιουργώντας ζημιά που πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί στο δίκτυο.

 

 

Κατηγορία Αστυνομικά

Σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία του Επιμελητηρίου Ημαθίας λαμβάνει μέτρα για την πρόληψη στην υγεία και την προστασία των Μελών του.

Από την Δευτέρα 16/03/2020, οι ώρες εξυπηρέτησής κοινού θα είναι 9.00 με 13.00.

Τις υπόλοιπες ώρες θα μπορείτε να εξυπηρετήστε τηλεφωνικά ή μέσω email στις παρακάτω διευθύνσεις με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο αίτημά σας, ανάλογα τον τομέα που απευθύνεστε.

HelpDesk ΓΕΜΗΤηλ.: 2331029774 / email: gemi@icci.gr

HelpDesk ΥΜΣΤηλ.: 2331029774 /
email: gemi@icci.gr

HelpDesk ΕπιμελητηρίουΤηλ. 2331024734 /public.relations@icci.gr / logistirio@icci.gr

Αιτήσεις σχετικές μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω linkτου portalτου Επιμελητηρίου Ημαθίας

https://www.icci.gr/imathia/articles/article.jsp?context=103&categoryid=28426&articleid=28506

Με εκτίμηση,

Επιμελητήριο Ημαθίας

Δελτίο Τύπου

Σχέδιο Ψηφιακής στρατηγικής του Δήμου Αλεξάνδρειας με τίτλο:
«ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2020»

Οι νέες Τεχνολογίες επιτρέπουν πια σε μία «Έξυπνη Πόλη» που τις χρησιμοποιεί, μεγάλη εξοικονόμηση πόρων, άμεση επικοινωνία και αποτελεσματική πληροφόρηση τόσο των Δημοτών όσο και του Δήμου. Στην πράξη δεν υπάρχει τομέας της καθημερινότητάς μας, που δεν έχει άμεσα οφέλη και συνέργειες από την εγκατάσταση και ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών.

Μια «έξυπνη πόλη» ενσωματώνει νέες τεχνολογίες και ψηφιακές υπηρεσίες σε ευρύτερους τομείς δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν την οικονομία, την κινητικότητα, το περιβάλλον, τη διαβίωση, τους κατοίκους και την διακυβέρνηση. Οι συγκεκριμένοι τομείς εμφανίζουν επιμέρους πεδία λειτουργιών, στους οποίους βρίσκουν εφαρμογή ψηφιακές υπηρεσίες και συστήματα νέων τεχνολογιών, αποσκοπώντας στην αποδοτικότητα και την αειφορία των πόλεων.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, σχεδιάζοντας στρατηγικά, εκπονεί σχέδιο για την «Έξυπνη Αλεξάνδρεια» έχοντας ως στόχο να καταστήσει την πόλη φιλικότερη προς τον πολίτη και ελκυστικότερη προς τον επισκέπτη.

Με την προετοιμασία της Στρατηγικής για την έξυπνη πόλη, ο Δήμος Αλεξάνδρειας θα είναι έτοιμος να διεκδικήσει πολύτιμους πόρους από το ΕΣΠΑ και από Τομεακά Προγράμματα για ζητήματα, όπως:

  • Έξυπνη διακυβέρνηση και εξυπηρέτηση πολιτών,
  • Έξυπνα γεωχωρικά – πολεοδομικά δεδομένα και περιουσία του Δήμου,
  • Έξυπνη κινητικότητας,
  • Έξυπνης οικονομίας με οδηγό την καινοτομία και την νεανική επιχειρηματικότητα,
  • Έξυπνη προστασία περιβάλλοντος,

Βασικός στόχος του παρόντος Επιχειρησιακού Σχεδίου για τη «Έξυπνη Πόλη» είναι η στάθμιση της υπάρχουσας κατάστασης, η ανάλυση συναφών πρωτοβουλιών σε παγκόσμιο επίπεδο, και η χάραξη μιας σειράς από δράσεις αναφοράς που μπορούν να ξεδιπλωθούν σε χρονικό διάστημα σύντομο, με αντίστοιχο χρονικό ορίζοντα απόδοσης. Η υλοποίηση αυτού του Σχεδίου εκτός της ενίσχυσης της Καινοτομίας, λόγω συγκοινωνούντων παραγόντων, θα επηρεάσει άκρως θετικά και σημαντικά, και άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας και ζωής με προφανή τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος μας καλεί τους Δημότες να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στον επόμενο διαδικτυακό σύνδεσμο, ζητώντας μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο τους.

Η αξιολόγηση και οι προτάσεις -παρατηρήσεις που θα προκύψουν από το συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο, θα ενσωματωθούν στα τελικά κείμενα που θα προκύψουν, κατόπιν αξιολόγησής τους από την αρμόδια Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής του Δήμου για τη Στρατηγική της «έξυπνης πόλης».

Σύνδεσμος ερωτηματολογίου:
https://bit.ly/2QdBr3I

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Σύμφωνα με την Δ12α/Φ.29/Γ.Π.οικ.12063/339/11-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα «Μέτρα πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης του ιού COVID-19» όπου αναφέρεται ότι και οι Φορείς ΑμεΑ (ΚΔΗΦ ΑμεΑ, ΚΗΦΑμεΑ, ΚΔΑΠμεΑ) που λειτουργούν δομές παροχής υπηρεσιών ανοιχτής φροντίδας (ημερήσιας απασχόλησης, κατάρτισης, εκμάθησης δεξιοτήτων, κλπ), πλην της διοικητικής τους λειτουργίας, θα παραμείνουν κλειστές για την αποφυγή διάδοσης του ιού COVID-19.

Κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω ως προληπτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού (COVID-19), το ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» δεν θα λειτουργήσει έως και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, οι διοικητικές υπηρεσίες θα παραμείνουν στη διάθεσή σας από τις 9:00-12:00. Τηλ επικοινωνίας: 23330-27212


Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Κατηγορία Εκπαίδευση

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών για την Μονάδα του ΟΚΑΝΑ Βέροιας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την έλλειψη προσωπικού αλλά και από τις ακάλυπτες ανάγκες των χρηστών, κατέθεσε η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φρόσω Καρασαρλίδου, μετά και την πρόσφατη επίσκεψή της στο χώρο της Μονάδας Θεραπείας, η οποία εξυπηρετεί ήδη 180 άτομα και καλύπτει, εκτός της Ημαθίας και άλλους 4 νομούς, με μόνο δύο άτομα ως μόνιμο θεραπευτικό προσωπικό.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει πολλές λειτουργικές ελλείψεις σε θέσεις ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών κ.ά, ενώ οι χρήστες αυξάνονται και η ζήτηση για θεραπεία μεγαλώνει. Παρατηρείται επίσης παντελής έλλειψη σε υλικοτεχνική υποδομή που αφορά τους χρήστες, σε χώρους για το προσωπικό και για θεραπευτικές ομάδες, ενώ η ασφάλεια της Μονάδας καλύπτει μόνο λίγες ώρες της ημέρας και εν γένει η ελλιπής χρηματοδότηση δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Επειδή, ως γνωστόν, η λειτουργία του ΟΚΑΝΑ Βέροιας εκπληρώνει μια επιτακτική ανάγκη του νομού καθώς ανταποκρίνεται στο δίκαιο αίτημα πολυάριθμων πολιτών και των οικογενειών τους, που δίνουν καθημερινά τη μάχη της απεξάρτησης, παράλληλα με την ευθύνη για την προάσπιση της υγείας των πολιτών και της συνοχής του κοινωνικού ιστού προς όφελος της δημόσιας υγείας, αλλά και της πρόνοιας για μετακίνηση, στέγαση, την διαβίωση και την επαγγελματική επανένταξη των χρηστών, η βουλευτής ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς, εάν εξετάζουν:

Το ενδεχόμενο της δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο μετακίνησης όσων συμμετέχουν σε πρόγραμμα καθώς και την περίπτωση δημιουργίας υπνωτηρίων και αυτόνομης διαβίωσης, όπως έχει γίνει σε άλλους δήμους, για να καλυφθεί η ανάγκη των εν λόγω ατόμων για στέγαση και αξιοπρεπή διαβίωση.

Η κα Καρασαρλίδου ζητά να ενημερωθεί, πως προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την έλλειψη προσωπικού, ενόψει μάλιστα της αύξησης των χρηστών και ποια είναι η εθνική πολιτική της Ν.Δ. για το πρόβλημα και ειδικότερα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας και ασφάλειας που προκαλούν οι καθιερωμένες και οι νεότερες παράνομες ουσίες και που απαιτούν ευρείες, συνεχείς και αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

Θέμα: Ελλείψεις και προβλήματα στη λειτουργία της ΜΟΘΕ ΟΚΑΝΑ Βέροιας

O Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) έχει αναπτύξει ένα δίκτυο υπηρεσιών το οποίο διευρύνεται συνεχώς, ώστε να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι πολύπλευρες ανάγκες σε θέματα πρόληψης, θεραπείας, κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης καθώς και στη μείωση της βλάβης των χρηστών.

Στον τομέα της πρόληψης ο ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο Κέντρων Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα, αναπτύσσει ποικίλα προγράμματα στον τομέα της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης που καλύπτουν τις διαφορετικές ανάγκες των εξαρτημένων ατόμων.

Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι, η εύρυθμη λειτουργία των εν λόγω δομών είναι καταλυτικής σημασίας για την αντιμετώπιση του πολυδιάστατου χαρακτήρα των αναγκών, όχι μόνο των χρηστών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

Η Μονάδα Θεραπείας του ΟΚΑΝΑ Βέροιας, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει πολλές λειτουργικές ελλείψεις όπως: Προσωπικό (μόνιμες θέσεις ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών κ.ά). Η μονάδα εξυπηρετεί ήδη 180 άτομα και καλύπτει, εκτός της Ημαθίας και άλλους 4 νομούς, με μόνο δύο άτομα ως μόνιμο θεραπευτικό προσωπικό. Επίσης, ενώ οι χρήστες αυξάνονται και η ζήτηση για θεραπεία μεγαλώνει, παρατηρείται παντελής έλλειψη σε υλικοτεχνική υποδομή (οι μονάδες φιλοξενούνται σε λυόμενα με σπασμένα πλακάκια στο πάτωμα κ.ά), δεν υπάρχουν επαρκείς χώροι για το προσωπικό (γραφεία συμβουλευτικής) ή για άλλες δραστηριότητες όπως οι θεραπευτικές ομάδες, η ασφάλεια στους χώρους καλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος της ημέρας και γενικώς, η ελλιπής χρηματοδότηση δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Η ιδιόρρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην μονάδα του ΟΚΑΝΑ της Βέροιας, έχει οδηγήσει σε χρόνια άλυτα προβλήματα και καθρεφτίζει προφανώς και άλλες παρόμοιες δομές όπου, για παράδειγμα, κάποιοι εργαζόμενοι ανήκουν στον ΟΚΑΝΑ και κάποιοι στο Νοσοκομείο (όπως οι νοσηλευτές), το κτήριο ανήκει στον ΟΚΑΝΑ αλλά η συντήρησή του αποτελεί ευθύνη του νοσοκομείου, αντιφάσεις που δημιουργούν αρκετά προβλήματα και περαιτέρω σύγχυση και προφανώς ανασφάλεια σε εργαζόμενους και εξυπηρετούμενους.

Επιπλέον, μεγάλο είναι και το πρόβλημα της μετακίνησης των χρηστών από τους όμορους νομούς, λόγω οικονομικής αδυναμίας των ατόμων να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και τελικά να υποτροπιάζουν. Επιπρόσθετα, παρατηρείται έντονο πρόβλημα στέγης πολλών εξηρτημένων ατόμων, γεγονός το οποίο υπαγορεύει την ανάγκη για τη δημιουργία υπνωτηρίων στη μονάδα.

Επειδή:

- Η λειτουργία του ΟΚΑΝΑ Βέροιας εκπληρώνει μια επιτακτική ανάγκη του νομού καθώς ανταποκρίνεται στο δίκαιο αίτημα πολυάριθμων πολιτών και των οικογενειών τους, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια στην εξάρτηση από τα ναρκωτικά.

- Κύρια επιδίωξη των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ αποτελεί η σταθεροποίηση του τρόπου ζωής, με βελτίωση των οικογενειακών και κοινωνικών σχέσεων και με παράλληλη έμφαση στην κατάρτιση για επαγγελματική επανένταξη.

- Γνώμονας της ίδιας της ύπαρξης του Οργανισμού και της λειτουργίας των προγραμμάτων του αποτελεί η ευθύνη για την προάσπιση της υγείας των πολιτών και της συνοχής του κοινωνικού ιστού  προς όφελος της δημόσιας υγείας.

- Το πολυδιάστατο έργο της απεξάρτησης απαιτεί τη συμπαράσταση και τη συνεργασία της κοινωνίας, των πολιτών και των τοπικών φορέων και Αρχών.

- Ένα κράτος δικαίου οφείλει να προνοεί και για τα συνοδευτικά προβλήματα των χρηστών όπως η μετακίνησή τους, η στέγασή τους και γενικότερα η διαβίωση τους.

- Σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση (2019) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA) «…το φαινόμενο των ναρκωτικών στην Ευρώπη αποκαλύπτει μια αγορά, η οποία αφενός επιδεικνύει ανθεκτικότητα στις εξελίξεις που παρατηρούνται σε διεθνές επίπεδο και αφετέρου τις αντικατοπτρίζει. Τα συνεχιζόμενα προβλήματα υγείας και ασφάλειας που προκαλούν οι καθιερωμένες και οι νεότερες παράνομες ουσίες δημιουργούν ένα σύνθετο πλαίσιο πολιτικής όσον αφορά τη διαμόρφωση και την υλοποίηση παρεμβάσεων για την αντιμετώπισή τους».

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1. Εξετάζετε το ενδεχόμενο της δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο μετακίνησης όσων συμμετέχουν σε πρόγραμμα;

2. Εξετάζετε τη περίπτωση δημιουργίας υπνωτηρίων και αυτόνομης διαβίωσης, όπως έχει γίνει σε άλλους δήμους, για να καλυφθεί η ανάγκη των εν λόγω ατόμων για στέγαση και αξιοπρεπή διαβίωση;

3. Πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε την έλλειψη προσωπικού, ενόψει μάλιστα της αύξησης των χρηστών;

4. Ποια είναι η εθνική πολιτική σας για το πρόβλημα εν γένει αλλά και, ειδικότερα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας και ασφάλειας που προκαλούν οι καθιερωμένες και οι νεότερες παράνομες ουσίες και που απαιτούν ευρείες, συνεχείς και αποτελεσματικές παρεμβάσεις;

--

Φρόσω Καρασαρλίδου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ημαθίας

Σελίδα 1 από 4

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας