alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους τους εσώκλειστους στο σπίτι. Τι θα γίνει με αυτό το χάλι; Έχω 6 μέρες μέσα στο σπίτι και νομίζω ότι μεγάλωσαν τα δόντια μου. Βλέπω φλέβα και ξεχωρίζω τα λευκά από τα ερυθρά. Ακούω μέχρι και τις κότες που σφίγγονται για να

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 18/03/2020
 
Κατηγορία Φαρμακεία
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 21:28

Καλός ο καιρός της Τετάρτης

Καλός θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Τετάρτη (18/3) - Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση - Βροχές τοπικού χαρακτήρα στα βορειοανατολικά - Μέχρι 8 μποφόρ οι άνεμοι - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι το Σάββατο.

Ο καιρός σήμερα
Αρχικά αίθριος καιρός, γρήγορα όμως στα βορειοανατολικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ανατολικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη 18 Μαρτίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Aνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Aνεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος, γρήγορα όμως, κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα νότια.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Από το βράδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 που από το βράδυ πιθανώς κατά τόπους να φτάσουν τα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στα νότια τοπικά 8 μποφόρ και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Πέμπτη (19/3)

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας στα κεντρικά και τα νότια.

Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-03-2020

Στα ανατολικά λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21-03-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Κατηγορία Γενικά
Λίγες ώρες μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό, ήρθε νέο μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στα κινητά των Ελλήνων.
Κατηγορία Υγεία
 
αι πέμπτος νεκρός στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ σήμερα διαπιστώθηκαν 35 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 387.
 
Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, το απόγευμα της Τρίτης, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, ακόμα ένας συμπολίτης μας κατέληξε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο σε πέντε. Ενημέρωσε επίσης πως 14 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.
 
Οπως επίσης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από αύριο στις 6 π.μ. δεν επιτρέπεται να έρθουν στην Ελλάδα πολίτες χωρών εκτός ΕΕ παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση στις ΚΥΤ.
 
Τσιόδρας: Για κάθε 5 που είναι σοβαρά άρρωστοι, άλλοι 95 έχουν είτε την ήπια είτε την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου
Συνολικά 60 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. Συνολικά 70 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 11 είναι διασωλημένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 69 έτη. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.900 δείγματα και 14 άνθρωποι πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία. 
 
Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, όλοι οι νοσηλευόμενοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Πρόσθεσε ότι όλοι οι διασωληνωμένοι καθώς και οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν άνδρες. «Για κάθε 5 που είναι πολύ σοβαρά άρρωστοι, άλλοι 95 έχουν είτε την ήπια είτε την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου COVID-19» σημείωσε.
 
Χαρδαλιάς: «Είμαστε σε πόλεμο»
Στην συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέγνωσε τη λίστα με τα καταστήματα που δεν θα λειτουργήσουν από αύριο, αλλά και εκείνα που θα λειτουργήσουν. Επιπροσθέτως, τόνισε πως θα απαγορευθεί προσωρινά στις λαϊκές αγορές, η διάθεση προϊόντων τα οποία δεν σχετίζονται με τροφές.
 
«Αν πειθαρχήσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, η νόσος δεν θα εξαπλωθεί. Αν δεν ακολουθήσουμε τα μέτρα, η εξάπλωση του ιού, σημαίνει κίνδυνος σε όσους αγαπάμε. Είμαστε σε πόλεμο», τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς.
 
Χαρδαλιάς «Κλείνουν τα σύνορα για πολίτες εκτός ΕΕ»
«Από αύριο στις 06:00 δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη που σχετίζεται αποκλειστικά με επείγουσα εργασία ή οικογένεια», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
 
Επίσης όσοι βρίσκονται στη χώρα μας από το εξωτερικό για διακοπές, συνέστησε να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις όποιες μετακινήσεις τους στο εσωτερικό, επισημαίνοντας πως όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα μπορούν να φύγουν από τη χώρα και πριν από την παρέλευση του χρόνου αυτού.
 
Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες και τους κοινοτικούς αλλοδαπούς, ανέφερε πως μπορούν να εισέρχονται στη χώρα, απευθύνοντάς τους ισχυρή σύσταση να παραμείνουν σε οικειοθελή καραντίνα για 14 ημέρες.
 
Χαρδαλιάς: «Περιορισμός κυκλοφορίας στους διαμένοντες στα ΚΥΤ»
Στο πλαίσιο αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού σε πληθυσμό που διαμένει στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Νήσων, τα οποία λειτουργούν σε κατάσταση υπερπληρότητας, ενημέρωσε ότι θα ισχύσει περιορισμός κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ, με την ελεγχόμενη μετάβαση τους στα οικεία αστικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών τους.
 
Συγκεκριμένα, είπε θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης, ανά μία ώρα, σε περιορισμένες ομάδες ατόμων στα γειτονικά αστικά κέντρα, μεταξύ 07:00 και 19:00.
Πηγή: iefimerida.gr
Κατηγορία Υγεία

Διάγγελμα στον ελληνικό λαό απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό στη χώρα μας.

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό

Συμπολίτες μου,

Σας απευθύνομαι και πάλι -για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες- με θέμα την απειλή του κορωνοϊού. Γιατί καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται προξενεί χιλιάδες θανάτους σε πολλές χώρες. Αλλά και τις πρώτες σοβαρές απώλειες στην πατρίδα μας.

Σε τέτοιες στιγμές λοιπόν -που ο χρόνος μοιάζει να μην χωράει τα γεγονότα- επιλέγω να επικοινωνούμε πιο συχνά. Και να σας ενημερώνω προσωπικά για τα νέα δεδομένα, τις αποφάσεις που παίρνουμε και τα σχέδια που χαράσσουμε.

Μιλώντας πάντοτε τη γλώσσα της αλήθειας και με σταθερό οδηγό τις συμβουλές των ειδικών.

Είμαστε σε πόλεμο. Με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος. Γιατί αν πετύχουμε να περιορίσουμε τη διασπορά της μετάδοσης, θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά.

Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: Να σώσουμε ζωές. Πρώτη μας φροντίδα είναι ο άνθρωπος και η δημόσια υγεία.

Για αυτό και επιβάλαμε, πολύ νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέτρα πρωτοφανή για καιρό ειρήνης. Και συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση.

Από αύριο θα μείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, πλην εκείνων με προϊόντα ή υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.

Το Δημόσιο έχει ήδη αναδιατάξει τις δυνάμεις του, υιοθετώντας νέες τεχνολογικές εφαρμογές προς αυτή την κατεύθυνση, για να προστατεύσει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Το ίδιο κάνουν και οι επιχειρήσεις, χάρη στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τρεις ήταν εξαρχής οι στόχοι μας, κι αυτοί παραμένουν, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται:

O περιορισμός της διάδοσης του ιού. Η ενίσχυση του συστήματος υγείας. Και η στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων. Ξεκινώ από το τελευταίο.

Μόλις χθες αποφασίστηκε στο Eurogroup ότι για εφέτος δεν υφίσταται ο στόχος του πλεονάσματος για το 3,5%. Όλες οι δαπάνες για την υγειονομική αλλά και την μεταναστευτική κρίση δεν θα υπολογίζονται στον προϋπολογισμό του 2020. Όπως και οι έκτακτες δαπάνες του κοινωνικού προϋπολογισμού για τους άνεργους, τους οικονομικά αδύναμους και τις προνοιακές δομές.

Θα μπορούμε, επίσης, να διαθέσουμε αμέσως και χωρίς πρόσθετη γραφειοκρατία πόρους του ΕΣΠΑ για την αγορά και την εργασία.

Πρακτικά, και σε πρώτη φάση, η κυβέρνηση θα διαθέσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει παραγωγικές δραστηριότητες με προβλήματα λόγω μείωσης του τζίρου.

Ενώ το κράτος, και όχι η επιχείρηση, αναλαμβάνει να καταβάλει μέρος του μισθού των εργαζομένων στους κλάδους που πλήττονται.

Επιπλέον, όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αναστέλλονται, ενώ νομοθετούμε έκτακτα μέτρα που δίνουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, ώστε να διασωθούν θέσεις εργασίας.

Και συντονιζόμαστε με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να αποτραπεί μία νέα γενιά κόκκινων δανείων: Το κράτος θα καλύπτει το κόστος των επιτοκίων δανεισμού και με τη σειρά τους οι τράπεζες θα αναστέλλουν έως τον Σεπτέμβριο τις πληρωμές χρεολυσίων για τις συνεπείς επιχειρήσεις.

Θέλουμε να σώσουμε θέσεις εργασίας. Και κάνω έκκληση στις επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις. Γιατί θα υπάρξουν μέτρα που θα τονώσουν τη ρευστότητα και θα τους επιτρέψουν να αντέξουν μέσα σε αυτή την περιπέτεια.

Σε λίγο θα συμμετάσχω στην τηλεδιάσκεψη Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να διευρύνω τα περιθώρια δράσης της κυβέρνησης. Αλλά και να μεταφέρω το μήνυμα ότι αυτή την κρίση πρέπει να την περάσουμε ενωμένοι και με το κόστος μοιρασμένο δίκαια στην κοινωνία. Στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά και με την έμπρακτη στήριξη της ίδιας της Ευρώπης.

Κάτω από αυτήν τη σημαία θα πολεμήσουμε. Και αυτήν υπηρετούν τα νέα δραστικά μέτρα μας, τα οποία θα εξειδικευθούν αύριο από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Στο μέτωπο της Υγείας, κατευθύνονται στις θέσεις τους οι 2.000 νοσηλευτές που προσλαμβάνονται άμεσα. Από σήμερα, το ΝΙΜΤΣ μετατρέπεται σε Κέντρο Νοσηλείας Περιστατικών Κορονοϊού. Για τον ίδιο σκοπό επιτάσσεται το νεόδμητο ιδιωτικό θεραπευτήριο Attica στο Θριάσιο. Συνολικά προσφέρονται στο Σύστημα Υγείας 1.900 νέες κλίνες.

Εύχομαι να μην τις χρειασθούμε όλες... Αλλά αυτό, όπως σας είπα, εξαρτάται από όλους μας.

Είμαστε στην αρχή της μάχης, που θα είναι δύσκολη, ειδικά στο επόμενο δίμηνο! Τον συντονισμό της μάχης έχει πλέον η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, γύρω από την οποία στοιχίζονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

Γι’ αυτό και ο Γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς αναβαθμίστηκε ήδη σε Υφυπουργό, με ειδική αρμοδιότητα την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και, κάθε απόγευμα στις 18:00, μαζί με τον λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα, θα ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες.

Τίποτε όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς την αφοσίωση του προσωπικού μας.

Οι μαχητές των νοσοκομείων μας αξίζουν κάθε βοήθεια. Είναι οι ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες. Όπως και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και οι ένστολοί μας που νύχτα και μέρα προσφέρουν τον εαυτό τους για το κοινό καλό. Τους ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των Ελλήνων.

Δεν σας αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος αλλά και κάτι παραπάνω. Και θα μεριμνήσω προσωπικά για αυτό.

Το μεγαλύτερο όπλο κατά του κορωνοϊού παραμένει, πάντως, η καθημερινή μας στάση. Και, καθώς ο ιός μεταδίδεται με την επικοινωνία, αυτήν ακριβώς οφείλουμε να προσαρμόσουμε.

Μας το λένε, άλλωστε, και οι γιατροί: «Εμείς μένουμε όρθιοι στα νοσοκομεία για εσάς. Και εσείς πρέπει να μείνετε στο σπίτι για εμάς».

Και μας συμβουλεύουν: Μην φέρεστε ως υγιείς που δεν βγαίνουν για να μην νοσήσουν. Αλλά σκεφτείτε διαφορετικά: Σαν να έχετε ήδη τον ιό και δεν πρέπει να τον μεταφέρετε σε άλλους.

Οι συναθροίσεις αποτελούν τις μεγαλύτερες παγίδες. Γι’ αυτό και τις απαγορεύουμε.

Μένουμε, λοιπόν, σπίτι. Αυτό που άλλοτε το είπαν cocooning και έγινε τάση και μόδα για τους νέους, σήμερα είναι ανάγκη και χρέος για όλους.

Ας μείνουμε μόνοι, αλλά όχι μοναχικοί! Προστατευμένοι, όχι πολιορκημένοι! Και απομονωμένοι, αλλά όχι αποξενωμένοι.

Γιατί καλούμαστε να αλλάζουμε μόνο συνήθειες, όχι τον πολιτισμό μας. Να χτίσουμε, δηλαδή, μια νέα κοινωνικότητα βασισμένη στην υπευθυνότητα.

Πρώτο μας μέλημα παραμένει να προφυλάξουμε τους ηλικιωμένους μας και τις ευπαθείς ομάδες. Και αυτή η ευθύνη βαραίνει όλους, ειδικά τους νεότερους. Προσέξτε: Εσείς το πιο πιθανό είναι να νοσήσετε ήπια ή και χωρίς καθόλου συμπτώματα. Όμως, κυκλοφορώντας άσκοπα κυκλοφορείτε και τον ιό.

Απειλείτε, έτσι, τους γονείς και τους παππούδες σας. Αλλά κινδυνεύετε και οι ίδιοι. Γιατί αυξάνοντας τους ασθενείς πλημμυρίζουν τα νοσοκομεία.

Και αυτό σημαίνει ότι αν αύριο έχετε ένα ατύχημα, πέσετε με τη μηχανή σας, δεν θα υπάρχει Εντατική να σας περιθάλψει. Συνεπώς, η ανεμελιά δεν είναι ψευδο-αντίσταση, δεν είναι «μαγκιά» ή εξυπνάδα. Είναι απλά ανευθυνότητα.

Συμπατριώτες μου παντού στην Ελλάδα,

Στο επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται. Γι’ αυτό και θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί. Και θα πρέπει όλοι να δείξουμε πειθαρχία.

Όσοι φέρονται αντικοινωνικά θα τιμωρούνται παραδειγματικά. Γιατί θα έχουν εγκληματήσει διπλά: Κατά του νόμου και κατά της ζωής.

Το ίδιο ισχύει και για όσους διασπείρουν τον ιό της παραπληροφόρησης με ανυπόστατες φήμες. Γιατί ο πανικός είναι το ίδιο επικίνδυνος με τη νόσο.

Και όταν κάποιοι χάνουν πρώτοι την ευθύνη και την ανθρωπιά τους, δεν μπορούν μετά να αναρωτιούνται «πού είναι το κράτος». Ο πρώτος και μόνος λόγος ανήκει τώρα στους γιατρούς και στην Πολιτεία.

Στον κόσμο, σήμερα, διαμορφώνονται δύο πολιτικές αλλά και ηθικές αντιλήψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

Η πρώτη βλέπει την υγειονομική απειλή υπό το πρίσμα της οικονομίας, η οποία θα πρέπει να στηριχθεί όσα θύματα και αν υπάρξουν στο μεσοδιάστημα.

Είναι η επιλογή των κρατών που αρνούνται τα δυναμικά μέτρα, παρόλο που κάποια δείχνουν τώρα να το ξανασκέφτονται. Δεν παύουν, όμως, να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως αριθμούς, που θα επιβιώσουν με τον χρόνο και την λεγόμενη «ανοσία της αγέλης».

Η δεύτερη αντίληψη θέτει ως προτεραιότητα την υγεία των κοινωνιών, ανεξάρτητα από το κόστος που θα απαιτηθεί. Αναγνωρίζει ότι η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη, ίσως και εφιαλτική.

Όλοι, άλλωστε, μιλούν για «συνθήκες πολέμου». Συνεπώς και η οικονομία οφείλει να είναι «οικονομία πολέμου». Αυτό που βιώνουμε δεν είναι «15 μέρες χαλαρών διακοπών» που μόλις τελειώσουν θα επιστρέψουμε όλοι στο πριν, σαν να μην συνέβη τίποτα.

Η θέση, λοιπόν, αυτή συνεπάγεται πολλά και δραστικά μέτρα. Υπολογίζει στην πειθαρχία των πολιτών ώστε να περιοριστεί η πανδημία, που θα έχει θύματα. Όμως, όσα ερείπια και αν υπάρξουν, θέλει τους περισσότερους ανθρώπους υγιείς για να τα ξαναχτίσουν.

Και αυτή ακριβώς είναι η δική μου επιλογή.

Συνεπώς, πρώτη μου φροντίδα είναι ο άνθρωπος. Κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνας, κάθε Ελληνόπουλο ξεχωριστά. Για τη ζωή και την υγεία τους θα αναλάβω κάθε κόστος!

Συμπολίτες μου,

Η κυβέρνηση μένει όρθια στο καθήκον της. Όμως πιστέψτε με, η νίκη θα έλθει μόνον αν όλοι -ο καθένας ξεχωριστά- φανούμε πειθαρχημένοι στρατιώτες σε αυτόν τον «πόλεμο της ζωής». Γιατί ο εχθρός είναι αόρατος και ύπουλος. Μείνετε, λοιπόν, ασφαλείς, μείνετε σπίτι!

Η επιστήμη δουλεύει σκληρά και τελικά θα ανακαλύψει το αντίδοτο στην πανδημία. Από αυτήν δεν θα βγούμε αλώβητοι. Όμως πρέπει να βγούμε ισχυρότεροι. Με απώλειες, ναι, στην οικονομία μας. Αλλά, με δύναμη να ξαναφτιάξουμε ό,τι χάθηκε.

Και με αξίες μιας νέας κοινωνικής ταυτότητας. Που γεννήθηκαν από έκτακτες συνθήκες, αλλά που θα μετατραπούν γρήγορα σε κινητήριους μοχλούς της επόμενης μέρας.

Πάνω από όλα, όμως, αυτή η περιπέτεια μάς καλεί να αναδείξουμε την ατομική μας ευθύνη. Τη γενναιότητα και το συλλογικό μας σθένος.

Αλλά και το φιλότιμό μας, το οποίο συχνά επικαλούμαστε, αλλά τώρα ήλθε καιρός να το κάνουμε χειροπιαστή καθημερινότητα.

Με αυτά τα εφόδια -ενωμένοι και συσπειρωμένοι- θα τα καταφέρουμε. Οι Έλληνες θα βγούμε και πάλι νικητές!

Σύμφωνα με ανάρτηση του νέου Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, σας αποστέλλουμε την λίστα με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές βάσει των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Τα στελέχη του ΠΜΣ σχεδίασαν και υλοποίησαν εφαρμογή για τη γεωχωρική καταγραφή εξάπλωσης του COVID-19 στην Ελλάδα.

Κατηγορία Υγεία

Την απόφαση αναστολής της καταβολής των δόσεων κεφαλαίου (χρεολύσια) για επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προϋπόθεση είναι τα συγκεκριμένα δάνεια να ήταν ενήμερα την 31η Ιανουαρίου 2019 και η απόφαση θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Την απόφαση των μελών της να στηρίξουν ενεργά την ελληνική οικονομία ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενώ την είχε προαναγγείλει το πρωί ο υπουργός Οικονομικών.
Η ανακοίνωση της ΕΕΤ

Στην ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών επισημαίνεται ότι οι τράπεζες

παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές, ώστε να συμβάλλουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν στην αντιμετώπιση της αρνητικής αυτής συγκυρίας, λόγω κορωνοϊού.

Ως άμεση πρωτοβουλία και λαμβάνοντας υπόψη την ευελιξία που παρέχουν οι εποπτικές αρχές υπό τις παρούσες ακραίες συνθήκες, ανακοινώνουν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων τα οποία περιλαμβάνουν αναστολή καταβολής των δόσεων κεφαλαίου (χρεολύσια) που οφείλονται από σήμερα μέχρι, τουλάχιστον, την 30η/9/2020.

Η διευκόλυνση αφορά νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε κλάδους, οι οποίοι πλήττονται άμεσα από την παρούσα κρίση.

Συγκεκριμένα, οι παραπάνω δανειολήπτες δύνανται να αιτηθούν τη μεταγενέστερη καταβολή χρεωλυσίων, με παράταση της διάρκειας των πιστώσεων, αρκεί τα δάνειά τους να ήταν ενήμερα την 31η/12/2019. Για το χρονικό διάστημα της παραπάνω αναστολής, οι συμβατικοί τόκοι καταβάλλονται κανονικά.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με την τράπεζα συνεργασίας τους, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα.

Η κατεύθυνση στήριξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων που πλήττονται ευθέως από την πανδημία, δόθηκε στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.

Θέμα χρόνου είναι τέλος η τράπεζα ξεχωριστά να εξειδικεύσει περαιτέρω την πολιτική της ανάλογα και με την έκθεση που έχει στις επιχειρήσεις που πλήττονται, αλλά και τις δυνατότητές της.

Πηγή: iefimerida.gr

Κατηγορία Οικονομία

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Αύριο Τετάρτη, κλείνω 6 μέρες μέσα στο σπίτι και δεν την παλεύω. Ούτε εσώκλειστο στις καλόγριες να με είχε η μάνα μου. Αλλά τι να κάνουμε, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ γιατί πρέπει και γιατί είναι για καλό σκοπό.

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας