alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 19/03/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Λίγες βροχές μικρής διάρκειας στα κεντρικά και τα νότια θα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Πέμπτη.

Κατηγορία Καιρός

Ενεργοποιήθηκε Silver Alert - Μπορείτε να βοηθήσετε;

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, δήλωσε:

«Στις κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα, λόγω της γνωστής πανδημίας και με ευαισθησία απέναντι στα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι Ελληνίδες και Έλληνες αγρότες, αποφασίσαμε την επέκταση του χρόνου καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς για το ασφαλιστικό έτος 2019, από την 31η Μαρτίου στην 31η Μαΐου 2020, για όλους τους γεωργούς και κτηνοτρόφους οι οποίοι εξακολουθούν να την οφείλουν.

Αποφασίσαμε και ανακοινώνουμε αλλαγές στην λειτουργία του ΕΛΓΑ, με πρώτιστο στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και την έγκαιρο και αξιόπιστη εξυπηρέτηση των αγροτών οι οποίοι συναλλάσσονται με τον Οργανισμό μας.

Είμαστε μαζί με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής».

Κατηγορία Αγροτικά

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς στη νέα ενημέρωση για τον κορονοϊό Covid-19.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα:

31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 418 συνολικά
64 απροσδιόριστης προέλευσης
79 νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία
14 έχουν πάρει εξιτήριο
13 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία
Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι τα 70 έτη

Σχετικά με τη διασπορά του ιού, σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφονται πάνω από 208.000 κρούσματα και 8.200 θάνατοι σε διάφορες χώρες.

Ο κ. Τσιόδρας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα για τα τεστ κορονοϊού και επανέλαβε ότι είναι σημαντικό να παμένουν όλοι σπίτι σε συνθήκες απομόνωσης σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Αναφέρθηκε εκτενώς στους ελέγχους που γίνονται στην Ελλάδα και στα μοντέλα που ακολουθούν άλλες χώρες.

Όπως είπε, χρησιμοποιούμε μαθηματικά μοντέλα, τα οποία επεξεργάζονται στο ΕΚΠΑ και σύμφωνα με αυτά, εκτιμάται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 2.000 με 3.000 περιστατικά στο γενικό πληθυσμό.

Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ότι σταδιακά, όσο οι αριθμοί αυξάνονται, δεν θα μετράμε ένα προς ένα τα κρούσματα, αλλά θα ανακοινώνονται τα πιο σοβαρά. Μέχρι σήμερα έχουν ελεχθεί 6/000 δείγματα.
Απαγόρευση συναθροίσεων ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται πλέον οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων. Οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 1.000 ευρώ. Ο ίδιος έκανε αυστηρή σύσταση στους πολίτες να παραμένουν σπίτι και να έχουν επαφές με άτομα αυστηρώς εντός εκτός οικογενειακού κύκλου.

Ενδεικτικά ως αποδεκτές εξαιρέσεις είναι οι εξής περιπτώσεις:

μετάβαση σε εργασία
επίσκεψη σε γιατρό
μετάβαση σε τράπεζα
μετάβαση σε πρατήριο καυσίμων
μετάβαση σε ταχυδρομείο
σωματική άσκση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή με δυο κρατώντας αναγκαία απόσταση
κίνηση για παροχή βοήθειας

Η μάχη συνεχίζεται με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην πρώτη γραμμή, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
Οδηγίες για απομόνωση στο σπίτι - Τι κάνω εάν ήρθα σε επαφή με κρούσμα

Αναλυτικές οδηγίες για αερισμό δωματίων, περιορισμούς σε φροντίδα άλλων ατόμων, πλύσιμο χεριών, κάλυψη σώματος, απολύμανση επιφανειών και καθαρισμό χώρων.

Άτομα που ήρθαν σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης με το νέο κορονοϊό (πχ μέλη οικογένειας, φίλοι, συνάδελφοι, επαγγελματίες υγείας) παρακολουθούν την υγεία τους (θερμομέτρηση δύο φορές την ημέρα) από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα και για 14 ημέρες. Σκόπιμο είναι η τακτική (καθημερινή) επικοινωνία με επαγγελματία υγείας για όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης.

Για όλο το διάστημα της παρακολούθησης (14 ημέρες) πρέπει να εφαρμόζονται τα παρακάτω:

Διαμονή σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο που χρησιμοποιείται μόνο από το άτομο αυτό.
Περιορισμός όσων φροντίζουν το άτομο, ιδανικά ένα άτομο που δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου (δηλαδή δεν είναι μεγάλης ηλικίας και δεν έχει χρόνιο νόσημα).
Δεν επιτρέπονται επισκέψεις.
Διαμονή των υπόλοιπων μελών της οικογένειας σε διαφορετικό δωμάτιο και εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τήρηση απόστασης τουλάχιστο 2m από το άτομο.
Περιορισμός των μετακινήσεων του ατόμου στο σπίτι, όσο είναι δυνατό.
Καλός αερισμός των κοινόχρηστων χώρων.
Καλό πλύσιμο των χεριών πριν και μετά από κάθε επαφή με το άτομο ή το περιβάλλον του (δωμάτιο, αντικείμενα), πριν και μετά την προετοιμασία φαγητού, πριν το φαγητό και μετά τη χρήση της τουαλέτας (πλύσιμο με νερό και σαπούνι ή χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού ανάλογα εάν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα ή όχι).
Πάντα κάλυψη στόματος και της μύτης κατά τη διάρκεια βήχα ή φταρνίσματος.
Προσεκτική απόρριψη των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για κάλυψη της μύτης και του στόματος, σχολαστικό πλύσιμο στην περίπτωση που αυτά δεν είναι μιας χρήσης.
Αποφυγή άμεσης επαφής με σωματικά υγρά, ιδιαίτερα σάλιο, πτύελα ή άλλες αναπνευστικές εκκρίσεις και κόπρανα με γυμνά χέρια και εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης. Ακολουθεί υγιεινή των χεριών.
Αποφυγή επαφής με δυνητικά μολυσμένα αντικείμενα του ασθενή όπως πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες, σεντόνια τα οποία μετά από σχολαστικό πλύσιμο επαναχρησιμοποιούνται.
Καθαρισμός και απολύμανση επιφανειών και αντικειμένων στο δωμάτιο του ασθενούς καθημερινά με κοινό απορρυπαντικό ή σαπούνι, ξέπλυμα και στη συνέχεια απολύμανση με διάλυμα οικιακής χλωρίνης σε αναλογία 1:50, αν χρησιμοποιείται χλωρίνη αρχικής αραίωσης 5%.
Καθαρισμός της τουαλέτας καθημερινά με τον ίδιο τρόπο.

Στην περίπτωση που το άτομο εμφανίσει συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης (π.χ.πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, δυσκολία στην αναπνοή) καλεί άμεσα τον ιατρό του ή τον ΕΟΔΥ (τηλ: 210 5212 054), για να λάβει οδηγίες.

Κατηγορία Υγεία

Την απαγόρευση από αύριο των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με συμμετοχή δέκα ή περισσότερων ατόμων, -με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών- ιδίως ποινικών- ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσες σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουγούν μέσω τηλε -εργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.

Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στοι μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικεγενιακού τους κύκλου.

Η μάχη εναντίον του κορονοϊού είναι διαρκής, μας αφορά όλους, τόνισε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και σήμερα με τον υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, όπως ανέφερε.

 
 
Στην αρχαιότητα θεωρείτο πως ήταν ένας θεός-ποταμός, γιος του Ωκεανού και της Τηθύος. Μάλιστα, κατά τη μυθολογία, έλεγαν πως όσοι ήθελαν να έχουν λευκά πρόβατα, τα οδηγούσαν για νερό στον Αλιάκμονα.
Αναφορικά με τη λειτουργία του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Μελίκης.

Στην πολιτική και νομική επιστήμη υφίσταται μια διάκριση μεταξύ των εννοιών κράτους-έθνους. Η διάκριση αυτή είναι τόσο λεπτή που οι όροι συγχέονται σε τέτοιο βαθμό, που ενίοτε τείνουν να θεωρούνται ταυτόσημοι.

 
 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε σήμερα να κλείσουν όλοι οι ναοί και όλες οι μονές ανά τον κόσμο που υπάγονται στην εκκλησιαστική του δικαιοδοσία. 
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας