alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020

Έρχεται κακοκαιρία την Κυριακή με βροχές στα ηπειρωτικά και πτώση της θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση με τις περιοχές που θα πληγούν - Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα από εβδομάδα - Βροχές, καταιγίδες μέχρι και χιόνια στα ορεινά
Δύο «κύματα κακοκαιρίας» αναμένεται να πλήξουν τη χώρα μας, το πρώτο από το απόγευμα της Κυριακής και το δεύτερο από την Τετάρτη.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από τη νύχτα της Δευτέρας 23/03 προς Τρίτη 24/03 βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, οι οποίες σταδιακά και έως το βράδυ της Τρίτης 24/03 θα περιοριστούν στη Θράκη, στη Μακεδονία και ενδεχομένως στη Θεσσαλία. Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Τετάρτη 25/03 για το οποίο θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού συστήνεται να «Μένουμε Σπίτι», κι έτσι το βροχερό σκηνικό του καιρού, ίσως περιορίσει τις εξόδους για τους ανυπάκοους πολίτες.

Βαρομετρικό χαμηλό που θα προσεγγίσει τις νότιες περιοχές της χώρας το απόγευμα της Κυριακής 22/03 θα είναι η αιτία μια νέας μεταβολής του καιρού. Τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες, καθώς και η πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν το μεσημέρι της Κυριακής 22/03 στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και έως το πρωί της Δευτέρας 23/03 θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, στο Ιόνιο και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Λίγες χιονοπτώσεις αναμένονται το πρωί της Δευτέρας 23/03 στη Δυτική Μακεδονία.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Από τη νύχτα της Δευτέρας 23/03 προς Τρίτη 24/03 βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, οι οποίες σταδιακά και έως το βράδυ της Τρίτης 24/03 θα περιοριστούν στη Θράκη, στη Μακεδονία και ενδεχομένως στη Θεσσαλία. Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Τετάρτη 25/03 για το οποίο θα μπορέσετε να ενημερωθείτε σε επόμενες ανακοινώσεις μας.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Την Κυριακή από τα νοτιοδυτικά και βόρεια θα ξεκινήσουν βροχές που από εβδομάδα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα

-Η θερμοκρασία από την Κυριακή πέφτει σταδιακά

-Οι άνεμοι δεν θα θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ

-Νέο κύμα κακοκαιρίας την ερχόμενη εβδομάδα

Η αναλυτική πρόβλεψη για την Κυριακή

Νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, αραιές νεφώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα πυκνώσουν από δυτικά προς ανατολικά έως το μεσημέρι. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, φαινόμενα τα οποία προς το βράδυ θα επεκταθούν στο Ιόνιο καθώς και σε πεδινές περιοχές των βορείων και δυτικών ηπειρωτικών και της Πελοποννήσου. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 17, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 16, στα νησιά Αιγαίου από 7 έως 17 (στη Ρόδο τοπικά έως 19) και στην Κρήτη από 7 έως 20.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, προς το βράδυ όμως στα δυτικά του νομού θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά σταδυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.Τη νύχτα τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σε βορείωνδιευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα 23/03, η οποία στα βόρεια ηπειρωτικά θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 10 βαθμούς. Η πτώση θα είναι πρόσκαιρη αφού μια νέα μικρή άνοδος αναμένεται από την Τρίτη 24/03.

Κατηγορία Γενικά

Σε επιπλέον αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων της προχωρά από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Απευθείας Σύνδεση - Αρχιερατικός Εσπερινός της Σταυροπροσκυνήσεως Ι. Μ. Παναγίας Δοβρά Βεροίας
 

Την Τρίτη 31 Μαρτίου θα πληρωθούν όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ, τα προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), το Επίδομα Ενοικίου, το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, η Σύνταξη και το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων, το Επίδομα Ομογενών, το επίδομα παιδιού και το επίδομα γέννας.

Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ και του επιδόματος στέγασης ενημερώνονται μέσω SMS και e-mails για την παράταση της ισχύος της αίτησής τους κατά ένα μήνα, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στο Δήμο που ανήκουν ή σε Κέντρο Κοινότητας.

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισόδημα, ΚΕΑ, θα πληρωθούν όσων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Επίσης οι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης (ενοικίου) που έχουν υποβάλλει αίτηση και εγκρίθηκε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα πληρωθούν την Τρίτη 31 Μαρτίου . Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.
Επίδομα παιδιού

Για το επίδομα παιδιού η πρώτη δόση του 2020 θα καταβληθεί την 31η Μαρτίου για όσους έχουν υποβάλλει αίτηση και έχει εγκριθεί. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 αφορά για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Το δικαιούμενο ποσό του επιδόματος παιδιού θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2020 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2018.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης. Για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.
Επίδομα γέννησης

Στις 31 Μαρτίου θα πληρωθούν 7.210 αιτήσεις που εγκρίθηκαν για την καταβολή του επιδόματος γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ και αφορά 7.210 παιδιά. Οι εν λόγω δικαιούχοι που θα πάρουν στις 31 Μαρτίου τα πρώτα 1.000 ευρώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η επόμενη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου.

Ειδικότερα το επίδομα γέννησης καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις με πίστωση σε ενεργό τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Η πρώτη δόση των 1.000 ευρώ καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον μήνα της γέννησης εφόσον η αίτηση εγκριθεί μέσα στον μήνα γέννησης και η δεύτερη δόση των 1.000 ευρώ την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πέμπτου μήνα μετά τον μήνα γέννησης του παιδιού.

Έτσι εάν κάποιος υπέβαλλε την αίτηση μέσα στον Φεβρουάριο γιατί τότε απέκτησε παιδί και εγκρίθηκε, θα πληρωθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου, δηλαδή 31 Μαρτίου την πρώτη δόση. Την δεύτερη δόση θα την πληρωθεί 31 Ιουλίου, πέντε μήνες μετά τον μήνα γέννησης του παιδιού.

ΠΗΓΗ:www.dikaiologitika.gr

Κατηγορία Οικονομία

Κλειστό θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαρτίου το άλσος Αγίου Νικολάου, έπειτα από κατεπείγουσα εντολή του δημάρχου, Νικόλα Καρανικόλα, λόγω των φαινομένων… πικ νικ που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες

Άμεσα προχωρά η υλοποίηση του πακέτου μέτρων για την ουσιαστική στήριξη της ελληνικής οικονομίας το οποίο ανακοίνωσε η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό

«Είμαστε σε πόλεμο» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε νέο διάγγελμά του για τον κορονοϊό. Προοικονομεί άραγε αυτή η δήλωση μια γενική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα; Πότε θα κριθεί απαραίτητη και τι ποινές προβλέπονται για τους παραβάτες; Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Διάλλας απάντησε στις ερωτήσεις του Sputnik.

Το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών που εφαρμόστηκε σε Ισπανία, Ιταλία, πλέον και στη Γαλλία, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού εξακολουθεί να βρίσκεται στη «φαρέτρα» της ελληνικής κυβέρνησης.

Αυτό το έκτακτο μέτρο, που είναι και το δυσκολότερο, τόσο ως απόφαση για την κυβέρνηση, όσο και στην εφαρμογή του εκ μέρους των πολιτών, απαγορεύει επί ποινή όλες τις μετακινήσεις εκτός σπιτιού, πλην αυτών προς σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, νοσοκομεία. Σε κάθε περίπτωση, οι μετακινήσεις θα πρέπει να δικαιολογούνται, ενώ θα πραγματοποιούνται περιπολίες για τυχόν παραβάτες από αστυνομικές δυνάμεις ή/και Στρατό.

Μάλιστα, μιμούμενος τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε σε νέο διάγγελμα αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όπου, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό».

Είναι, άραγε, αυτή η πρωθυπουργική δήλωση, προάγγελος του αυστηρότερου μέτρου; Πότε κρίνεται απαραίτητη μια γενική απαγόρευση κυκλοφορίας; Αντίκειται σε συνταγματικά κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα; Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Διάλλας έδωσε όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις.
Τι προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδας;

Η περίοδος που διανύουμε απαιτεί από τους κυβερνώντες γρήγορα αντανακλαστικά και την επιβολή έκτακτων και αυστηρών μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Τα μέτρα αυτά είναι δυνατόν ακόμη και να περιορίσουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας, σεβόμενα, βέβαια, πάντοτε την αρχή της αναλογικότητας. Θα πρέπει, δηλαδή, το κάθε μέτρο να είναι αποτελεσματικό και κατάλληλο και, συγχρόνως, όσο το δυνατόν λιγότερο επαχθές για τον πολίτη. Στο τελευταίο εδάφιο της πρώτης παραγράφου, του άρθρου 25 του Συντάγματος, προβλέπεται το γενικό πλαίσιο για τον περιορισμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου, ως εξής:

«Οι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν, κατά το Σύνταγμα, να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά, πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα, είτε από τον νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού, και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας».

Καθίσταται σαφές ότι, τα προαναφερόμενα περιοριστικά μέτρα στηρίζονται στο ίδιο το Σύνταγμα και δεν μπορεί να θεωρηθούν κρατική αυθαιρεσία.
Γενική απαγόρευση κυκλοφορίας: πότε επιβάλλεται, πώς ελέγχεται;

Τις τελευταίες ημέρες, στην Ελλάδα, συζητείται έντονα το ενδεχόμενο επιβολής μίας γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας. Το μέτρο αυτό δεν προβλέπεται ρητά, δύναται όμως να εφαρμοστεί, κατά περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψιν την προαναφερθείσα αρχή της αναλογικότητας.

Δεδομένου του κινδύνου ανεξέλεγκτης διάδοσης μίας μεταδοτικής ασθένειας, όπως είναι ο κορονοϊός, εφόσον δεν μπορεί να αποτραπεί μέσω των ήδη επιβληθέντων μέτρων, μπορεί να κριθεί επιτακτική η ανάγκη επιβολής μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών. Πρόκειται για το έσχατο και το πιο αυστηρό μέτρο, αλλά συνάμα και το αποτελεσματικότερο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μια γενική απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει για ορισμένο χρονικό διάστημα, το οποίο θα προσδιορίζεται κατά περίπτωση.

Ανάλογα μέτρα έχουν ήδη παρθεί σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, οι οποίες έκλεισαν τα σύνορά τους και απαγόρευσαν την κυκλοφορία πολιτών στους δρόμους ασκόπως, επιτρέποντας μόνο την μετάβαση στην εργασία τους, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, ή τη μετάβαση σε φαρμακεία, νοσοκομεία, υπεραγορές και φούρνους. Σε αυτή την περίπτωση, η κυκλοφορία ελέγχεται μέσω των αστυνομικών οργάνων, αλλά και με τη συνδρομή του Στρατού, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.
Οι παραβάτες τιμωρούνται αυστηρά

Η παραβίαση των όποιων έκτακτων μέτρων θα τιμωρείται με ποινές φυλάκισης, ή ακόμα και με ποινές κάθειρξης σε περιπτώσεις τελέσεως κακουργημάτων. Η επιβολή ποινών και το είδος αυτών δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρείται κάτι νέο για την ελληνική έννομη τάξη, καθώς το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει, ήδη, ότι οι παραβάτες μέτρων για την αποτροπή εισβολής ή διάδοσης μίας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρούνται με φυλάκιση. Επιπλέον, αν η παραβίαση έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου ατόμου, επιβάλλεται κάθειρξη, και υπό προϋποθέσεις ακόμη και ισόβια.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, προβλέπει:

Α. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται:

με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα,
με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

Β. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε ζώα, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, και αν είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως και 10 έτη.

Γ. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

Δ. Όποιος στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 παραβιάζει τα μέτρα από αμέλεια, τιμωρείται:

στην περίπτωση του στοιχείου α′ με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας και
στην περίπτωση του στοιχείου β′ με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

Τι σημαίνει «τίθεται σε καραντίνα»;

Η θέση ενός ατόμου σε «καραντίνα» αποσκοπεί στην παρεμπόδιση της κυκλοφορίας του ατόμου αυτού, προκειμένου να αποτραπεί η διάδοση της εξαιρετικά μεταδοτικής ασθένειας. Κακώς, λοιπόν, τίθεται, υπό συζήτηση, το αν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο, για οποιοδήποτε λόγο, άτομο που έχει τεθεί σε καραντίνα. Εννοείται ότι με την καραντίνα απαγορεύεται κάθε κυκλοφορία του ατόμου αυτού και είναι δεδομένο ότι, όποιος παραβαίνει τον περιορισμό που του έχει επιβληθεί, θα πρέπει να τιμωρείται καθώς αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Εν κατακλείδι, η εκάστοτε κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Καθήκον όλων μας είναι να τηρήσουμε τα μέτρα αυτά, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει τον περιορισμό συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, καθώς υπερτερεί το καθήκον μας για προστασία των αδυνάτων και των πολλών, στην κοινωνία στην οποία διαβιούμε.

www.sputnik.gr

Με νέα ενημερωτική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό της Ημαθίας ότι στο πλαίσιο των προγραμματισμένων έργων συντήρησης του δικτύου διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας,

Το alexandriamou.gr εφιστά την προσοχή στους πολίτες του ευρύτερου Δήμου Αλεξάνδρειας όταν περνούν από οδούς όπου υπάρχουν φρεάτια και συστήματα αποχετεύσεων.
Ειδικότερα έχει παρατηρηθεί κατά τις τελευταίες μέρες κλοπή καπακιών από φρεάτια γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους ζωής για τους πολίτες σε περίπτωση πτώσης μέσα σε αυτά και τους καλούμε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς και τους οδηγούς για τυχόν υλικές ζημιές που μπορεί να προκληθούν στα οχήματά τους.
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΛ κ. Σωτήρη Τόκα μας ενημέρωσε και μας επιβεβαίωσε την πληροφορία σχετικά με τις εν λόγω κλοπές.
Αναλυτικότερα μας τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνουν τα συνεργεία επιφυλακής της ΔΕΥΑΑΛ και την Αστυνομία σε περίπτωση που διαπιστώσουν φαινόμενα κλοπής
ώστε να υπάρχει καταστολή της παράτυπης ενέργειας και αντικατάστασης των προαναφερόμενων αντικειμένων άμεσα.

Με ανάρτηση τους σε κοινωνικό δίκτυο, οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας

Κατηγορία Υγεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας