alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 24/03/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός και σήμερα Τρίτη (25/3) - Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση - Βροχές και χιόνια σε αρκετές περιοχές - Μέχρι 7 μποφόρ οι άνεμοι - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι το Σάββατο.

Ο καιρός σήμερα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και νότια, και θα υπάρξουν διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα νότια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη 24 Μαρτίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Aνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές.
Aνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά του νομού ανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Στη δυτική Μακεδονία βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις προσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στη δυτική Κρήτη μέχρι το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τετάρτη 25η Μαρτίου

Αρχικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές, κυρίως στην κεντρική την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Βαθμιαία οι νεφώσεις από τα δυτικά θα αυξηθούν και από νωρίς το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από τις βραδινές ώρες στην Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα βόρεια ορεινά και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, από το απόγευμα τοπικά 7 και στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΠΕΜΠΤΗ 26-03-2020

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη και από τις μεσημβρινές ώρες και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7, τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-03-2020

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-03-2020

Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Προσοχή! Έρχεται σοβαρή επιδείνωση την 25η Μαρτίου. Η ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου

Καιρός: Θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή η κακοκαιρία, αφού αναμένεται νέα επιδείνωση και έντονα φαινόμενα από την 25η Μαρτίου...

Κατηγορία Καιρός

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ύστερα από εισήγηση  του Διοικητή της ΑΑΔΕ, κου Γιώργου Πιτσιλή, εξέδωσε απόφαση, με την οποία καθορίζεται η διαδικασία χορήγησης/εφαρμογής απαλλαγής από τον Φ.Π.Α.

Καρπουζάκια μου πολύ καλησπέρα σας. Είπαμε ότι θα τα λέμε παρεούλα από εδώ αφού δεν μπορούμε να πιούμε έναν καφέ έξω. Δύο πράγματα συμβαίνουν αν δεν το καταλάβατε.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ως έσχατο μέτρο καταπολέμησης της διάδοσης του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοινώθηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 18:00 και ισχύει από τη Δευτέρα 23/3/2020 στις 6πμ έως τις 6 Απριλίου 2020 και ώρα 6πμ.

Κατηγορία Υγεία

Με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας σαράντα πέντε (45) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου,


Η Ελλάδα, από το πρωί της Δευτέρας, βρίσκεται σε κατάσταση καραντίνας, με την κυβέρνηση να θέτει αυστηρούς περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών, με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Από τη νέα κατάσταση, όπως είναι προφανές, επηρεάζεται και η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, τα οποία αφενός συνεχίζουν τη λειτουργία τους, αφετέρου με λιγότερα δρομολόγια.

Αναλυτικά 10 ερωτήσεις – απαντήσεις για τη λειτουργία των ΜΜΜ

Η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών συνεχίζεται κανονικά;

Οι αστικές συγκοινωνίες εξακολουθούν να λειτουργούν, καθώς πολίτες όπως γιατροί, φαρμακοποιοί, εργαζόμενοι στα σουπερμάρκετ κ.λπ., μετακινούνται για την εργασία τους. Συνεπώς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επιτελούν κοινωνικό έργο.

Ήδη, έχουν μειωθεί τα δρομολόγιά τους, αφού πριν από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας είχε μειωθεί η κίνηση του επιβατικού κοινού σε ποσοστό πάνω από 50%. Έχει επίσης ληφθεί και λαμβάνεται μέριμνα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις ώρες αιχμής.

Τι αλλάζει στα δρομολόγια λεωφορείων, μετρό, τραμ, τρόλεϊ κ.λπ.;

Συγκεκριμένα, τις ώρες αιχμής, δηλαδή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 π.μ. και από τις 15:00 έως τις 18:00, τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, μετά από συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ για την Αθήνα και τον ΟΑΣΘ για τη Θεσσαλονίκη.
Για τις υπόλοιπες ώρες, τα δρομολόγια θα είναι σημαντικά μειωμένα, έως και 50%.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι στην Αθήνα έχουν σταματήσει εντελώς τα μεταμεσονύκτια δρομολόγια του Μετρό για την Παρασκευή και το Σάββατο, δεδομένου ότι έχουν κλείσει μπαρ, εστιατόρια κ.λπ.. Ενώ στη Θεσσαλονίκη, αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία της νυχτερινής γραμμής 01Ν του ΟΑΣΘ προς το αεροδρόμιο.

Οι αλλαγές αυτές θα ισχύουν για όσο καιρό διαρκούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Για την Αθήνα, το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telematics, την ιστοσελίδα της τηλεματικής, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Τα ταξί θα εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν και σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η χρήση τους;

Τα ταξί συνεχίζουν να κυκλοφορούν κανονικά και επιτρέπεται η χρήση τους για όλους τους λόγους και με όλες τις προϋποθέσεις που επιτρέπεται η μετακίνηση. Πάντα είναι αναγκαία η ανάλογη δήλωση.

Ο περιορισμός δύο ατόμων (οδηγός και ένας επιβάτης) που έχει ανακοινωθεί για τα ΙΧ, ισχύει και για τα ταξί;

Ειδικά στα ταξί επιτρέπεται εκτός του οδηγού να μεταφέρονται σε περιπτώσεις ανάγκης και πάντα με τη λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, έως δύο επιβάτες, ιδίως όταν ο λόγος μετακίνησης αφορά επίσκεψη σε ιατρό.

Τι αλλάζει στα τρένα και τον προαστιακό;

Στα τρένα διατηρούνται:

ένα ζεύγος (από και προς) Αθήνα - Θεσσαλονίκη
δύο ζεύγη (από και προς) Θεσσαλονίκη – Λάρισα
ένα ζεύγος (από και προς) Σέρρες – Θεσσαλονίκη

Στον προαστιακό Αθήνας διατηρούνται:

6 ζεύγη (από και προς) Αθήνα – Χαλκίδα
6 ζεύγη (από και προς) Πειραιά – Αεροδρόμιο
6 ζεύγη (από και προς) Πειραιά – Κιάτο

Στον προαστιακό Πάτρας διατηρούνται:

4 ζεύγη (από και προς) Άγιος Ανδρέας - Άγιος Βασίλειος
2 ζεύγη (από και προς) Καστελόκαμπο - Νοσοκομείο/Πανεπιστήμιο

Υπάρχουν αλλαγές και στα δρομολόγια των ΚΤΕΛ;

Στα ΚΤΕΛ επίσης, τα δρομολόγια προσαρμόζονται αναλόγως με τις κατά τόπους ανάγκες. Το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται από τις ανακοινώσεις των οικείων ΚΤΕΛ.

Σε ποιες περιπτώσεις και με ποιες προϋποθέσεις επιτρέπονται οι μετακινήσεις από πόλη σε πόλη με αεροπλάνο, πλοίο, ΚΤΕΛ, τρένο;

Για τις μετακινήσεις με όλα τα Μέσα Μεταφοράς, ισχύουν όλα τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις εξαίρεσης από αυτά που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς να πάω βόλτα τον σκύλο μου

Σταματούν τελείως οι πτήσεις από και προς το εξωτερικό;

Έχουν ήδη σταματήσει από τις 14 Μαρτίου οι πτήσεις από και προς την Ιταλία και από τις 15 Μαρτίου από και προς την Ισπανία. Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 23 Μαρτίου προς Τρίτη 24 Μαρτίου, σταματούν και οι πτήσεις από και προς τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία.

Ποια μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται στα αεροδρόμια;

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, λαμβάνονται όλα τα μέτρα για θερμομέτρηση/ έλεγχο πιθανών κρουσμάτων. Όλοι οι εργαζόμενοι στα ελληνικά αεροδρόμια, που έρχονται σε επαφή με ταξιδιώτες, έχουν εφοδιαστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό (μάσκες, γάντια, κ.λπ..).

Πώς και από ποιες αρχές θα γίνεται ο έλεγχος στα διόδια;

Οι οδηγοί ΙΧ που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να έχουν τη δήλωση μετακίνησης (ή το SMS) μαζί τους. Υπενθυμίζεται ότι εάν η εργασία τους βρίσκεται σε άλλη πόλη, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους δύο βεβαιώσεις (Βεβαίωση τύπου Α’ και Βεβαίωση τύπου Β’).

Υπενθυμίζεται επίσης ότι εάν κατά την έναρξη ισχύος του περιορισμού μετακινήσεων κάποιος πολίτης που βρίσκεται σε άλλο σημείο της Ελλάδας από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του, μπορεί να επιστρέψει, αλλά πρέπει να διαθέτει μια Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης ή αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης εισοδήματος Ε1.

Ο έλεγχος στους αυτοκινητόδρομους πραγματοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς οι υπάλληλοι των διοδίων δεν έχουν τη σχετική δικαιοδοσία.

Κατηγορία Γενικά

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης κάλεσε σήμερα Δευτέρα και ώρα 9:30 π.μ., τους Αντιδημάρχους των Υπηρεσιών του Δήμου, τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων και τους Προϊσταμένους

Σχετικά με τις βεβαιώσεις μετακίνησης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε. Το δημόσιο θα δέχεται μόνο σε εξαιρετικές κατεπείγουσες περιπτώσεις κατόπιν ραντεβού που θα πιστοποιείται με email από την δημόσια υπηρεσία στον πολίτη.

Επιπλέον σε περίπτωση μετακίνησης εργαζόμενου που δεν μπορεί να οδηγήσει, τότε συγγενής α’ βαθμού μπορεί να τον μεταφέρει. Τον οδηγό θα πιστοποιεί ο εργοδότης του εργαζόμενου και μόνο για τις ώρες εργασίας.

Για τους δημοσιογράφους απαιτείται η σχετική κάρτα, βεβαίωση του εργοδότη του μέσου που εργάζεται και αντί των ωρών εργασίας, θα πρέπει να αναγράφεται το είδος του ρεπορτάζ που καλύπτει.

Σε περίπτωση οδηγών φορτηγών απαιτείται βεβαίωση εργοδότη και δελτίο αποστολής ή δελτίο κίνησης. Αντίστοιχα για τους οδηγούς mini bus ζητείται βεβαίωση εργοδότη και σχετικό δελτίο κίνησης. Σημειώνεται πως μόνο το 50% μόνο των καθισμάτων μπορούν να γεμίζουν στο όχημα.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως σε ταξί πέραν του οδηγού επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης. Σε περίπτωση ασθενούς που χρειάζεται βοήθεια, επιτρέπεται και τρίτο άτομο, με την σχετική βεβαίωση για μετακίνηση στον γιατρό ή το νοσοκομείο.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως εξαίρεση στον περιορισμό των δύο ατόμων ανά ΙΧ θα αποτελούν τα ανήλικα τέκνα. Έτσι, ένας γονέας μπορεί να μετακινηθεί με 2 ανήλικα τέκνα. Τέλος, μόνο στην περίπτωση μετάβασης σε τελετή (κηδεία ή γάμος) και κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η συνύπαρξη συγγενών πρώτου βαθμού ως και 3 άτομα.

Οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους ημεδαπούς και αλλοδαπούς, σημείωσε επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς.

Από τις 12 διακόπτονται όλες οι αεροπορικές συνδέσεις με το ΗΒ και όλες οι συνδέσεις με την Τουρκία. Επιτρέπεται μόνο η είσοδος από τους Κήπους, όλων των Ελλήνων πολιτών και μόνον.

Τέλος, σε κοντινά πρόσωπα θετικών ατόμων στον κορωνοϊό, έπειτα από 176 ελέγχους, 4 βρέθηκαν εκτός σπιτιού και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα 5000 ευρώ και οι ποινικές κυρώσεις. Τα χρήματα θα διατεθούν αποκλειστικά και μόνο στην ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και του συστήματος υγείας.

Κατηγορία Υγεία

Σε 17 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στην Ελλάδα από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Ο συνολικός αριθμός των νοσούντων από κορωνοϊό είναι 695, σε 28 περιφερειακές ενότητες, με τη χώρα να βρίσκεται στην 33η θέση παγκοσμίως στη σχετική λίστα. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες.

Από το πρωί της Δευτέρας, στις 6, σε ισχύ τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στη χώρα λόγω του κορωνοϊού.

Βασίλης Κικίλιας: Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΣΥ

«Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το εθνικό σύστημα υγείας. Από τον Ιανουάριο ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ασκήσεις ετοιμότητας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που ευχαρίστησε θερμά τον Σωτήρη Τσιόδρα για ό, τι έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει.

«Προχωρήσαμε και συνεχίζουμε στη σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ, οργανώθηκε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο πληροφοριών για τον νέο κορωνοϊό» είπε και πρόσθεσε: «Τα δεδομένα τίθενται σε καθημερινή βάση υπόψιν της ειδικής επιτροπής λοιμοξιολόγων».

«Γνωρίζουμε τις πάγιες αδυναμίες του ΕΣΥ. Όμως πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορωνοϊό» είπε. Συνολικά υπολογίζεται πως 2158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με Covid-19. Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε επίσης πως Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Ελευσίνα επιστρατεύονται ώστε εκεί να νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με Covid-19. «Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.
Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα από την Κυριακή

Ταχεία η αύξηση που έχει ο ιός σε όποια κοινότητα και κοινωνία εισβάλει, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο. Όπως είπε 71 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των νοσούντων από κορωνοϊό είναι 695, σε 28 περιφερειακές ενότητες. 56% από τους νοσούντες είναι άνδρες. 114 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται, το 61% εξ αυτών είναι άνδρες. Από αυτούς 35 βρίσκονται στη ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 68 χρόνια, όλοι τους άνδρες εκτός από 1 γυναίκα.

Στην Ελλάδα 17 είναι οι νεκροί από τον κορωνοϊό με μέση ηλικία τα 76 έτη, 14 άνδρες και 3 γυναίκες, όλοι ηλικιωμένοι με κάποιο υποκείμενο νόσημα. 29 συμπολίτες έχουν ήδη πάρει εξιτήριο. Ο Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε πως εκτιμάται ό, τι 8 με 10.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στη χώρα.

Κατηγορία Υγεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας