alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020
Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Όλες οι συσκευασίες του τοστ έχουν ζυγό αριθμό από ψωμάκια. Στο δικό μας το ψυγείο πως γίνεται πάντα, στο τέλος να βρίσκω 3, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 25/03/2020
 
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Χαλάει για τα καλά ο καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ισχυρές βροχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Ταυτόχρονα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, που τη νύχτα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Για την επιδείνωση του καιρού η ΕΜΥ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο, αναφέροντας πως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί ως το Σάββατο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7, που θα ενισχυθούν στα 6 με 8 και στο Ιόνιο θυελλώδεις, φτάνοντας τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα στα κεντρικά και βόρεια.
Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από τις βραδινές ώρες σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα απο τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 που γρήγορα θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια τοπικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αρχικά της Θεσσαλίας και βαθμιαία στα υπόλοιπα, κατά τόπους πυκνές τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, που μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά, με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια. Από τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.

Aνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές, που το βράδυ θα ενταθούν και τη νύχτα πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Aνεμοι: Ανατολικοί 4 με 6 και τη νύχτα στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Κατηγορία Γενικά

25η Μαρτίου: Πρόκειται για μια μεγάλη διπλή γιορτή, καθώς εκτός από Εθνικό, έχει και θρησκευτικό χαρακτήρα.
Η Εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου

Στις 25 Μαρτίου γιορτάζουμε την Επανάσταση του 1821 που έγινε εναντίον του τουρκικού ζυγού μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

Στην ουσία αναφερόμαστε στην ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον των Οθωμανών με σκοπό την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους, του ελληνικού κράτους που υπάρχει ακόμη και σήμερα.

Με άλλα λόγια τότε γιορτάζουμε την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η Επανάσταση, σε διπλωματικό επίπεδο, ξεκίνησε ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου του 1821 από την μακρινή Μολδοβλαχία (σημερινή Ρουμανία) από τον πρίγκηπα Αλέξανδρο Υψηλάντη.

Στην Ελλάδα η εξέγερση ξεκίνησε από την Πελοπόννησο και γρήγορα εξαπλώθηκε στη Στερεά Ελλάδα κι από εκεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην καλλιέργεια της εθνικής ταυτότητας που ήταν απαραίτητη για την εκκίνηση της Επανάστασης καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο νεοελληνικός διαφωτισμός.

Από τους κυριότερους εκπροσώπους του υπήρξε ο Ρήγας Φεραίος ή Βελεστινλής, ο οποίος είχε γράψει και το περίφημο “καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή”, φράση η οποία συνδέθηκε άρρηκτα με τον απελευθερωτικό αγώνα.
Γιατί γιορτάζεται στις 25 Μαρτίου

Σύμφωνα με τους λαϊκούς θρύλους η Επανάσταση ξεκίνησε από τα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα από την Αγία Λαύρα.

Εκεί, ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε κρυφά τη σημαία της Επανάστασης στις 25 Μαρτίου 1821, δίνοντας το έναυσμα για τον απελευθερωτικό αγώνα.
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Στις 25 Μαρτίου, εκτός από την Επανάσταση εναντίων των Τούρκων, γιορτάζεται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού.

Άλλωστε για τον λόγο αυτό συνδέθηκε και ο εορτασμός της Επανάστασης με την ημέρα αυτή.

Η ημέρα του Ευαγγελισμού ήταν η μέρα που η Παναγία έμαθε την χαρμόσυνη είδηση ότι πρόκειται να γεννήσει τον Χριστό, τον υιό του Θεού.

Ετυμολογικά, η λέξη Ευαγγελισμός προέρχεται από την ομηρική λέξη ευάγγελος, που σημαίνει αγγελιοφόρος καλών ειδήσεων (ευ + άγγελος).

Τα χαρμόσυνα νέα μετέφερε στη Θεοτόκο Μαρία ο Αρχάγγελος Γαβριήλ. Μάλιστα, δεν της ανακοίνωσε απλώς το νέο, ότι πρόκειται δηλαδή να φέρει στον κόσμο τον Ιησού, σαν κάτι το δεδομένο, αλλά ζήτησε τη συγκατάθεση της.

Σύμφωνα με τον Ευαγγελιστή Λουκά που κατέγραψε το γεγονός, ο Θεός με αυτό τον τρόπο έδωσε στην Παναγία τη δυνατότητα να αποφασίσει μόνη της, δίνοντας της την χαρά της συνδημιουργίας.

Η Παναγία ρώτησε τον Άγγελο πως θα γινόταν να κυοφορήσει παιδί δεδομένου ότι δεν είχε σωματική επαφή με κάποιον άνδρα μιας και ήταν απλώς αρραβωνιασμένη και όχι παντρεμένη με τον Ιωσήφ.

Τότε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ εξήγησε στη Μαρία ότι αυτό ήταν το θέλημα του Θεού και ότι Αυτός θα φροντίσει για όλα. Για αυτό και το παιδί αυτό θα είναι ο Υιός του Θεού.

Μάλιστα ανέφερε το παράδειγμα της Ελισάβετ, η οποία αν και ήταν στείρα γέννησε με τη βοήθεια του Θεού σε προχωρημένη ηλικία.

Έτσι η Παναγία πείστηκε και δέχτηκε το Θεϊκό πρόσταγμα και ο Γαβριήλ αποχώρησε έχοντας εκπληρώσει το έργο του.

Κάθε χρόνο, γιορτάζουμε το γεγονός αυτό στις 25 Μαρτίου.

 

www.ekklisiaonline.gr

Το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού είναι γεγονός στην Ημαθία.

Μεγαλώνει η λίστα των θανάτων και των κρουσμάτων του ιού στη χώρα μας.

Η ανθρωπότητα έχει καταγράψει περισσότερες από 17.000 επιβεβαιωμένους θανάτους, σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας που ανακοίνωσε 48 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, γεγονός που ανεβάζει σε 743 τον συνολικό αριθμό νοσούντων από Covid-19.

Από αυτούς, 134 άνθρωποι νοσηλεύονται με διαγνωσμένο Covid-19 από τον κορωνοϊό, ενώ η πλειοψηφία τους είναι άνδρες. Όπως είπε ο λοιμοξιολόγος, 45 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία 68 έτη, ενώ και εδώ οι περισσότεροι είναι άνδρες. Η αύξηση αυτή των 10 ασθενών δείχνει και στοιχεία από προηγούμενες μέρες. Η διασωλήνωση είναι πολύ σημαντική και αυξάνει την δυνατότητα επιβίωσης.

Επιπλέον, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 20 θανάτους συνολικά από τον κορωνοϊό, με τη μέση ηλικία των θανόντων να είναι 75 έτη. 14 άνδρες και 6 γυναίκες όλοι με κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Δυο ημέρες στη σειρά μειωμένος είναι ο αριθμός καταγραφών της νόσου και θανάτων στη γείτονα Ιταλία. Στην επαρχία Χουμπέι ο περιορισμός σταματά την Τετάρτη, εκτός από την Γουχάν όπου θα σταματήσουν τα μέτρα στις 8 Απριλίου, σημείωσε επίσης ο κ. Τσιόδρας.

Όσο περισσότερο μελετούμε τον ιό, τόσο περισσότερο τον καταλαβαίνουμε. Μια από τις πιο κρίσιμες εβδομάδες στην απόκριση. Δεν πρέπει να κάτσουμε ως αβοήθητοι παρατηρητές αυτής της κατάστασης, συνέχισε ο λοιμοξιολόγος.
Χαρδαλιάς: Διευκρινήσεις για τις βεβαιώσεις εξαίρεσης κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Νέες διευκρινήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, η φόρμα Α, που αφορά στη μετακίνηση από και προς την εργασία, θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδα του εργοδότη. Η μη ύπαρξη καθιστά την βεβαίωση άκυρη.

Όπως είπε επίσης, οι εταιρείες έκδοσης κοινοχρήστων πρέπει να δίνουν στους εργαζόμενους βεβαίωση εργοδότη με το ωράριο και αναλυτικά τις διευθύνσεις των πολυκατοικιών, που θα επισκεφτούν.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιά διευκρίνισε πως αλλάζει το ωράριο των σούπερ μάρκετ από την Πέμπτη, καθώς έχει πλέον μειωθεί η κίνηση των πολιτών σε αυτά. Όπως είπε από την Πέμπτη 26-3 ως και Σάββατο 25/4 τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν 7.00π.μ. με 09.00μμ τις καθημερινές και 7.00π.μ. με 08.00μμ το Σάββατο. Τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή θα είναι κλειστά.
Έλεγχοι της ΕΛΑΣ για ασθενείς και άτομα υψηλού κινδύνου

Η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε ελέγχους σε ασθενείς που παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι, αλλά και άτομα που ήρθαν σε επαφή με θετικούς στον Covid-19 και θεωρούνται άτομα υψηλού κινδύνου.

Σε 17 ελέγχους βρέθηκαν και οι 17 νοσούντες στα σπίτια τους. Αντίθετα στα άτομα που αποτελούν στενές επαφές με νοσούντες, σε σύνολο 161 ελέγχων 8 βρέθηκαν εκτός και τους επιβλήθηκαν τα πρόστιμα 5.000 ευρώ και οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Κατηγορία Υγεία

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

«ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» Αλεξάνδρεια 24/3/2020

25η Μαρτίου, ημέρα που γιορτάζει η Παναγία μας και ολόκληρος ο Ελληνισμός για τον αγώνα που δόθηκε από τους προγόνους μας με ένα σκοπό την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Χρηματοκιβώτιο άρπαξαν τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Μαρτίου 2020 άγνωστοι από το Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Πλατάνου της Εγνατίας οδού.

Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού, διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του σταθμού - Οlympus Plaza και το άδειο ευτυχώς χρηματοκιβώτιο έκανε φτερά...

Από την Αστυνομία διεξάγονται έρευνες για τη σύλληψή τους.

Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας