alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Προχθές κάναμε χαλβά. Μετά από κάθε μπουκιά πετούσα το πιρούνι για να μη φάω κι άλλο με αποτέλεσμα στο τέλος να πλύνω 7 πιρούνια. Σαν τα αρκούδια θα γίνουμε, τελεία και παύλα. Άρχισα να μιλάω και με τη βιγόνια. Έχει η μάνα μου μία στο παράθυρο μου και πιάσαμε κουβέντα. Εγώ δηλαδή. Αυτό δεν είναι ανησυχητικό. Ανησυχητικό θα είναι αν αρχίσει να μου απαντάει και η βιγόνια. Με κούρασε αυτός ο κορονοϊός, έλεος. Έχουν βρει φάρμακα να γιατρέψουν τον καρκίνο και δεν μπορούν να κάνουν ζάφτι μια γρίπη; Ένα θα σας πω και βάλτε το καλά στο νου σας. Για ένα παραμύθι ζούμε, την αλήθεια την ξέρουμε καταβάθος.

Και σα να μη φτάνει που τρώμε όλη μέρα είναι και αυτή η μεταμεσονύχτια πείνα- τρέλα που μας πιάνει και είμαστε ικανοί να φάμε δημητριακά με πουμαρό. Λύσσα κακιά. Και μιας και μιλάω για τρέλα, δείτε τι ανέβασαν από το νοσοκομείο της Βέροιας ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

mou1

Τι εννοούν «κρατάμε γερά»; Θα συμφωνήσω ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν έχει καμία σχέση με το πώς ήταν πριν κάποια χρόνια. Μας προσέχουν περισσότερο και δείχνουν ότι πραγματικά μας νοιάζονται. Αλλά, εν μέσω πανδημίας να λες «κρατάμε γερά» με ένα περιστατικό (και αυτό το στείλατε σπίτι για ανάρρωση) είναι λιγάκι αστείο. Μου θυμίσατε τον Κουρκούλη που έβγαινε φωτογραφίες με την Πάολα, όταν αυτή έπαιρνε τον πλατινένιο δίσκο για να κερδίσει λίγο από την αίγλη της. Αφού έχετε χρόνο να βγείτε και φωτογραφία, να λέτε και ευχαριστώ. Κάνουν πως πλακώνουν οι κορονοϊοί, τότε να σας δω. «Τα κρατάμε και τρέχουμε» θα γράφετε. Παρόλα αυτά, καλά που υπάρχετε και σεις και έχουμε μια μικρή σιγουριά ότι ίσως την πηδήξουμε.

Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Διαφωνεί κανείς; Εντελώς δημοκρατικά η κυβέρνηση μας αποφάσισε, παραμονή της 25ης Μαρτίου να ψηφίσει την εγκατάσταση χιλιάδων λαθρομεταναστών σε διάφορες δομές της χώρας. Καθίστε εσείς κορόιδα σπίτι να φυλάγεστε από τον ιό και μεις θα κάνουμε κάτι δουλίτσες που ξεχάσαμε να σας ενημερώσουμε.

mou2

 

Η κοροϊδία πάει σύννεφο. Μας μάντρωσαν μέσα για να μη μπορούμε να αντιδράσουμε. Το μόνο που μας νοιάζει τώρα είναι πώς να πείσουμε τις γυναίκες και τις μάνες μας ότι η γκρίνια κάνει κυτταρίτιδα μπας και ησυχάσουμε λίγο μέσα στο σπίτι. Αυτοί έξω αλωνίζουν. Θα σας πω εγώ τι γίνεται εκεί έξω μέσα από τα μάτια ενός μικρού τσολιά που δεν έκανε φέτος παρέλαση.

Είδε να περνάνε λαθρομετανάστες στη χώρα μας (θα φέρουν ή έφεραν ήδη και στην Αλεξάνδρεια). Γιατί τώρα; Γιατί εν μέσω «πανδημίας»; Δεν φοβάστε μην έχουν τον ιό; Κλείσατε εμάς στα σπίτια μας και τον σκορπίζεται εσείς ελεύθερα; Δεν μπορούν να έρθουν τα δικά μας παιδιά από το εξωτερικό και σεις κουβαλάτε ανενόχλητοι τη σάρα και τη μάρα;

mou3

Τι άλλο είδε ο τσολιάς; Στις 24 Μαρτίου 2020 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ανακοινώθηκε η τακτική οικονομική επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων. Σιωπηλά, χωρίς θόρυβο, παραμονή της Εθνικής Επετείου, η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, επισφράγισε την γενναιόδωρη χορηγία του ελληνικού κράτους προς τους πολιτικούς σχηματισμούς. Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, ο Σύριζα 4 και κάτι εκατ., το Κινάλ 1,300 εκατ., το ΚΚΕ 1 εκατ., ο Βελόπουλος 800.000, το Μέρα25 680.000, η Κωνσταντοπούλου 85.000, το Ποτάμι 85.000, και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 13.500.000 ευρώ.

Μάσκες έχουμε; Τα νοσοκομεία μας είναι πλήρως εξοπλισμένα; Στα τέτοια σας, αρκεί να έχουν τα κόμματα λεφτά. Τις καλύτερες Κυριακές τις ζωής μας τις έχουμε φάει σε γάμους, βαφτίσεις και εκλογές. Πάμε με καθαρά ελληνικούς ρυθμούς. Ζαμάν φου όλα. Στην Κίνα έκτισαν 50όροφο ουρανοξύστη σε 50 μέρες και ο Γιώργης που του άφησα το αμάξι, μου λέει εδώ και 10 μέρες «μάλλον ρουλεμάν είναι, θα το δω. Δώσε μια προκαταβολή». Έτσι κάνουν και αυτοί. Ας πάρουμε τα λεφτά να είμαστε σίγουροι και όσο για τις μάσκες, θα δούμε.

mou4

Και εμείς, μέσα μαντρωμένοι να μη μπορούμε να κάνουμε κάτι. Και έξω να ήμασταν δηλαδή πάλι τίποτα δεν θα κάναμε. Τι κάναμε με το δημοψήφισμα που το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ; Αυτό θα κάναμε και τώρα. Το μόνο που μας νοιάζει είναι που μείναμε ακούρευτοι. Πήγε η άλλη στο γραφείο άβαφτη και με τη ρίζα 3 δάχτυλα και νόμιζε ότι έπρεπε να ξανασυστηθεί μήπως και δεν τη γνώρισαν.

Όλοι μέρα πασαλειβόμαστε με οινόπνευμα και βάζουμε γάντια. Έχουμε υφασμάτινες μάσκες και η μάνα μου τις πλένει κάθε μέρα. Χθες πήγα super market και μου λέει μία «πολύ ωραίο άρωμα». Το καινούριο του Dior της απαντώ. Τι να της έλεγα, ότι είναι το Lenor το χρυσό; Εμείς σαν οικογένεια έχουμε ξεφύγει. Αρχίσαμε να βλέπουμε καχύποπτα ο ένας τον άλλον. Φταρνίζεται η μάνα μου και τρέχουμε όλοι στο θερμοκήπιο. Πιο πολύ μας βλέπει η ντοματιά παρά το σαλόνι. Άσε που εδώ και 2 μέρες άλλαξε και το dress code του σπιτιού μας. Το είδε και αυτό ο τσολιάς.

mou5

Βέβαια, θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν αναφερόμουνα και στο έγγραφο μετακίνησης. Κατά τη γνώμη μου τελείως άκαιρο. Λείπουν βασικές κατηγορίες μετακίνησης των πολιτών. Με βάλατε πρώτο πρώτο το φαρμακείο. Είμαι καλά ρε άνθρωπε, τι να το κάνω το φαρμακείο; Να πάρω προφυλακτικά; Να τα κάνω τι; Μια φορά βρήκε η μάνα μου ένα και το πέρασε για χαλασμένο γάντι αφού του έλειπαν 4 δάχτυλα. Τι να εξηγείς τώρα. Το Καρπούζι παίρνει πρωτοβουλία και σας προτείνει το νέο έγγραφο μετακίνησης πολιτών, όπως πραγματικά θα έπρεπε να είναι.

mou6

Επίσης να ξέρετε και κάτι ακόμα. Τίποτα από όσα προστατευτικά βάζουμε δεν μας σώζουν εκατό τις εκατό. Μία είναι η λύση και πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω τον πολύ καλό μου φίλο, Θέμη που μου άνοιξε τα μάτια. Φορέστε την και μη μασάτε. Δεν περνάει τίποτα.

mou7

Πως μετά από αυτό να δω τίποτα γέρους να τη φοράνε και να τριγυρνούν στην πόλη. Θα γεμίσει η Αλεξάνδρεια με υπερήρωες. Gotham city θα γίνουμε. SexyMan, ο νέος ήρωας της Marvel. Χόλυγουντ ο Γιδάς παιδιάααααα.

Και μιας και μιλάω για ήρωες, η γνωστή ηρωίδα του έφορου κάμπου της Ημαθίας ξαναχτύπησε. Κατέβηκε από της ροδακινιές και έβγαλε…. νύχια. Αυτή τη φορά έκανε γκράντε εμφάνιση με τη μορφή της…. Jungle Woman.

mou8

Ως άλλος αίλουρος ξέσκισε με τα νύχια της τις καλαμιές και ξεχύθηκε στο Ρουμλούκι για να κατασπαράξει τον ιό. Η γυναίκα που κατάφερε να σαγηνεύσει τις τίγρεις είναι το πολυπόθητο εμβόλιο για όλους μας κατά του κορονοϊού. Αυτήν πάρτε στα εργαστήρια για αναλύσεις και αν δεν βρείτε το αντίδοτο σε 2 μέρες, Μάκη να μη με λένε. Μέχρι και ο Σιρχάν υποκλίθηκε μπροστά της. Πόσα νάζια να κάνει ο covid 19, θα τον σκίσει. Ε ρε τι βγάζει ο Λουτρός.

mou9

Αυτό ήταν το Καρπουζάκι για σήμερα. Δεν σας έγραψα ούτε για τις μειώσεις μισθών, ούτε για τις μειώσεις προσωπικού για να μη σας χαλάσω και άλλο τη διάθεση. Η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία KIA θα βγάλει ένα μοντέλο που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά και μόνο στη χώρα μας. θα λέγεται ΜΑΛΑ. Νομίζω θα γίνει ανάρπαστο. Χρόνια μας δέρνει, ένα γίναμε.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

 

Απο τις 30 Μαρτίου ως τις 9 Απριλίου θα κατατίθενται φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλήνιες 2020.

Ετσι, υπογράφηκαν και προχωρούν από το υπουργείο Παιδείας όλες οι εγκύκλιοι που αφορούν στις Αιτήσεις-Δηλώσεις των υποψηφίων

(μαθητών και αποφοίτων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων) για συμμετοχή στις πανελλήνιες 2020, οι οποίες και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πότε θα γίνουν.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, οι αιτήσεις-δηλώσεις θα υποβάλλονται μέσω email από 30/3/2020 έως 9/4/2020,

προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα αναφορικά

με την εξάπλωση του κορωνοϊού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Υπενθυμίζει ότι επιδίωξη είναι αυτές να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο με ΓΕΛ με το νέο σύστημα

Δείτε εδώ την εγκύκλιο με ΓΕΛ με το παλαιό σύστημα

Δείτε εδώ την εγκύκλιο για τα ΕΠΑΛ

Κατηγορία Εκπαίδευση
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 28/03/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργήσει σε χιλιάδες πολίτες η απόφαση, λόγω κορωνοϊού, του υπουργείου Υγείας να αναβάλλει επ’ αόριστον όλα τα τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία και τα ραντεβού τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Δεν είναι λίγοι οι πολίτες εκείνοι που πλήττονται από αυτή την απόφαση οι οποία τους φέρνει πίσω και έχει άμεση επίπτωση στην ποιότητα της ζωής τους και ζητούν μέσω του Τύπου από τον υπουργό Υγείας, να μεριμνήσει ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό.

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι οι απλές επεμβάσεις αλλά σοβαρές, όπως καρδιοχειρουργικές, ορθοπεδικές κλπ.

Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με το υπουργείο για την προφύλαξη των ασθενών αλλά και του ιατρικού προσωπικού από τη μετάδοση του ιού. Αν και κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι αυτό μπορεί να συμβεί και στα έκτακτα χειρουργεία που εκτελούνται κανονικά.

Η αγωνία των πολιτών είναι μεγάλη και όσο περνάνε οι μέρες επιτείνεται από το γεγονός ότι τα χειρουργεία που ακυρώνονται είναι χιλιάδες, πράγμα που σημαίνει ότι και η αναμονή μπορεί να πάρει πολλούς μήνες μετά την άρση των μέτρων.

Κατηγορία Υγεία

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Κατηγορία Υγεία

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τίθενται άμεσα σε ισχύ οι αποφάσεις που υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, με τις οποίες διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής των ευνοϊκών μέτρων για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στους 28 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (27/3)

ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. 74 είναι τα νέα κρούσματα και συνολικά 966.

Ακόμη 66 συμπολίτες μας συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ 65 είναι διασωληνωμένοι.

Εξαιρετικά σημαντικές χαρακτήρισε τις επόμενες εβδομάδες ο κ. Τσιόδρας, ενώ χαρακτήρισε "ελεγχόμενη" την τροχιά του ιού στη χώρα μας.

Παράλληλα τόνισε ότι κανείς δεν έχει ανοσία από τη νόσο και θα αποκτάται σιγά. Ακόμη συμπλήρωσε ότι τα μοριακά τεστ είναι τα πιο αξιόπιστα.

Κατηγορία Υγεία

Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.

Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ με την 2Κ προκήρυξη του ΑΣΕΠ - Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στο asep.gr.

Εκδόθηκε η 2Κ/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 9/18.3.2020/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας σαράντα έξι (46) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) του Υπουργείου Υγείας και οι αιτήσεις στο asep.gr ξεκινούν στις 30 Μαρτίου.

Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 30 Μαρτίου 2020 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 14 Απριλίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν, πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄ της προκήρυξης).

www.dikaiologitika.gr

Κατηγορία Υγεία

Το τελευταίο διάστημα στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος περιέρχονται καταγγελίες πολιτών και ενημερώσεις από την Interpol και τη Europol για πολλές περιπτώσεις διαδικτυακών απατών, από δράστες που εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία των πολιτών εξαιτίας του κορωνοϊού (COVID–19), επιχειρούν να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Συγκεκριμένα, οι δράστες επιχειρούν να εξαπατήσουν τα θύματά τους με τις ακόλουθες μεθοδολογίες – τρόπους δράσης:

Απατηλές ιστοσελίδες, πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου κ.λπ., που εμπορεύονται προϊόντα υψηλής ζήτησης (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κ.α.)

Οι δράστες εκμεταλλεύονται την αυξημένη ζήτηση για μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κ.λπ. υλικά και δημιουργούν απατηλές ιστοσελίδες, πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσποιούμενοι ότι πωλούν τα συγκεκριμένα είδη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούν και επωνυμίες γνωστών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, προκειμένου να γίνονται πειστικοί.

Ακολούθως, ζητούν από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να προπληρώσουν τις παραγγελίες με εμβάσματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, συνήθως του εξωτερικού, πλην όμως οι υποτιθέμενες παραγγελίες δεν παραδίδονται ποτέ και οι δράστες διακόπτουν κάθε επικοινωνία, ενώ οι απατηλές ιστοσελίδες ή πλατφόρμες απενεργοποιούνται.

Απάτες με τη μέθοδο ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phishing):

Οι δράστες αποστέλλουν απατηλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προερχόμενα δήθεν από εθνικές ή παγκόσμιες υγειονομικές Αρχές και περιέχουν είτε συνδέσμους (links), είτε συνημμένα αρχεία, με υποτιθέμενες χρήσιμες πληροφορίες για την προστασία από τη διάδοση του ιού.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν είτε να υποκλέψουν διαπιστευτήρια εισόδου των χρηστών (λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικής τραπεζικής κ.α.) είτε να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στο υπολογιστικό σύστημα των παραληπτών και να αποσπάσουν ευαίσθητες πληροφορίες.

Τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα της μόλυνσης συγγενικών προσώπων από τον κορωνοϊό (COVID-19):

Οι δράστες καλούν τηλεφωνικά ανυποψίαστους πολίτες, συνήθως ηλικιωμένους και προσποιούμενοι συγγενικά τους πρόσωπα δηλώνουν ότι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ή κλινικές, διότι μολύνθηκαν από τον ιό. Οι δράστες για να γίνουν πιο πειστικοί πραγματοποιούν και επιπλέον κλήσεις, προσποιούμενοι ιατρούς ή διευθυντές των νοσοκομείων ή κλινικών, για την επιβεβαίωση της περίθαλψης.

Με το τρόπο αυτό οι δράστες προσπαθούν να πείσουν τα θύματά τους να πληρώσουν το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης μέσω εμβάσματος ή παραδίδοντας μετρητά σε άτομα που προσποιούνται εκπροσώπους της υποτιθέμενης κλινικής και εμφανίζονται στην οικία τους.

Επιπλέον, η Διεύθυνση Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε καταγγελίες σχετικά με ψευδείς ειδήσεις (fakenews), που δημοσιεύονται και αναπαράγονται στο διαδίκτυο, οι οποίες αφορούν είτε γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας για το θέμα του κορωνοϊού, είτε προτεινόμενες θεραπείες, προϊόντα και σκευάσματα για την αντιμετώπισή του, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ανά περίπτωση σχηματίζονται σχετικές δικογραφίες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες:

Μην ανοίγετε ύποπτους ηλεκτρονικούς συνδέσμους (links) ή ύποπτα επισυναπτόμενα αρχεία που λαμβάνετε μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Να αναβαθμίζετε και να ενημερώνετε το λογισμικό τεχνικής ασφαλείας.
Να πραγματοποιείτε αγορές μόνο από αξιόπιστους πωλητές-ηλεκτρονικά καταστήματα και να ελέγχετε τις κριτικές των πελατών τους.
Μην ανταποκρίνεστε σε ύποπτα μηνύματα ή κλήσεις.
Να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν εντοπίζετε στο διαδίκτυο προς πώληση, προϊόντα που φαίνεται να έχουν εξαντληθεί στην αγορά.
Αν η προσφορά φαίνεται υπερβολικά καλή για να είναι αληθινή, διατηρείστε επιφυλάξεις γιατί μάλλον δεν είναι πραγματική.
Να ενημερώνεστε από έγκυρες και επίσημες πηγές και μη μοιράζεστε ειδήσεις και δημοσιεύσεις που δεν προέρχονται από αξιόπιστες πηγές.
Μην κάνετε δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις χωρίς να ελέγχετε τη γνησιότητα και αξιοπιστία τους.
Απευθυνθείτε στις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές όταν αντιληφθείτε ότι πέσατε θύμα απάτης.

Πληροφοριακό και οπτικοποιημένο υλικό ( infographics και βίντεο) έχει αναρτηθεί στους λογαριασμούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Facebook και Twitter , καθώς στις σελίδες της Europol και της Interpol στους παρακάτω συνδέσμους.

https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/documents/safe-at-home_gr.pdf
https://www.interpol.int/News-and-Events/News/2020/INTERPOL-warns-of-financial-fraud-linked-to-COVID-19
https://www.facebook.com/InterpolHQ/photos/a.485008874857713/3863471060344794/?type=3&theater
https://www.facebook.com/InterpolHQ/photos/a.485008874857713/3867162306642336/?type=3&theater

Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας