alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το σύνολο της Κ.Ο, έχουμε αιτηθεί την υποχρεωτική και ΟΧΙ προαιρετική μείωση βουλευτικών μισθών αλλά και αποδοχών όλων των κρατικών αξιωματούχων για 3 μήνες.

Το Υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη διέθεσε στο ΥπΑΑΤ ποσό ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ για την παροχή άμεσων ενισχύσεων προς τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα.

Oνομα: Κώστας Μπέκας
Ηλικία: 45 ετών
Επάγγελμα: Head of Quantitative Development, Citadel Securities
Τόπος Κατοικίας: Ζυρίχη
Κατηγορία Εκπαίδευση

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας προχώρησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε ο κ. Τσιόδρας, σήμερα είχαμε 56 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φθάνει τα 1.212. Μάλιστα, ο ίδιος επισήμανε ότι είχαμε 43 νεκρούς μέχρι σήμερα.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, 72 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι και πέντε ασθενείς έχουν βγει από το νοσοκομείο. Οπως ενημέρωσε ο κ. Τσιόδρας, «δεν πρέπει να σταματήσει ο εμβολιασμός των παιδιών».

Στο μεταξύ, ο λοιμωξιολόγος, ανέφερε ότι εγκρίθηκε πλέον η χορήγηση συγκεκριμένης θεραπείας τόσο σε όσους νοσηλεύονται,

όσο και όσους νοσούν και βρίσκονται στο σπίτι τους σε καραντίνα. Οσοι βρίσκονται στο σπίτι θα μπορούν να λαμβάνουν το φάρμακο

έπειτα από συμπλήρωση ειδικής φόρμας που θα είναι διαθέσιμη το προσεχές διάστημα.

Κατηγορία Υγεία

Αστυνομικοί από το Α.Τ. Αλεξάνδρειας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των συνόρων της χώρας μας και θα παραμείνουν

εκεί για όσο χρειαστεί με κάθε τους δύναμη ώστε να συνδράμουν σ’ αυτόν τον τιτάνιο αγώνα

των Σωμάτων Ασφαλείας και του Ελληνικού Στρατού για την διαφύλαξη της ασφάλειας στην πατρίδα μας.
Σας ευχαριστούμε!

Στη φωτογραφία διακρίνονται οι αστυνομικοί Μαρκόπουλος Νίκος, Μπόσκος Παναγιώτης και Παπαδόπουλος Βασίλης.

Κατηγορία Αστυνομικά
 
Ουρές σχηματίζονται από το πρωί έξω από τις τράπεζες στην Αλεξάνδρεια από πολίτες που ήθελαν να λάβουν συντάξεις ή να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. 
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 14:59

Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος

Πέθανε σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 ο αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.

Ο Μανώλης Γλέζος (Απείρανθος Νάξου, 9 Σεπτεμβρίου 1922) ήταν Έλληνας πολιτικός της Αριστεράς, ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Μαζί με τον Λάκη Σάντα υπήρξαν οι πρωταγωνιστές μίας εκ των πρώτων αντιστασιακών πράξεων στην κατεχόμενη Ελλάδα την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατεβάζοντας τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941 τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης, στην Αθήνα.

Μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως δημοσιογράφος, αναλαμβάνοντας αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ριζοσπάστης, ενώ αργότερα υπήρξε διευθυντής και της εφημερίδας Αυγής. Ωστόσο, γρήγορα συνελήφθη για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, φτάνοντας μάλιστα να καταδικαστεί σε θάνατο τρεις φορές. Οι συνεχείς δικαστικές του περιπέτειες μέχρι την οριστική του απαλλαγή με τη γενική αμνηστία του 1971 προκάλεσαν συχνά την αντίδραση της Ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης.

Ο Γλέζος ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική. Υπήρξε βουλευτής και πρόεδρος της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ) και αργότερα Bουλευτής και ευρωβουλευτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ), Bουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) και του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ). Από το 2014 έως το 2015 διετέλεσε Eυρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερχόμενος, μάλιστα, πρώτος σε ψήφους στη χώρα στις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014. Ήταν επίσης επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΛΑ.Ε στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Ο Μανώλης Γλέζος βραβεύτηκε το 1962 από την ΕΣΣΔ με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Λένιν. Ο Σαρλ ντε Γκωλ, την περίοδο των πρώτων δικαστικών του περιπετειών, τον χαρακτήρισε ως τον «πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης».

Κατηγορία Γενικά

Να καταθέσουν τον μισό μισθό τους στο ειδικό ταμείο για τον κορωνοϊό, καλεί τους βουλευτές της ΝΔ και τους υπουργούς του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός σημειώνει: «Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του Κορωνοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19.

Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Είμαι σίγουρος ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα».

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2020

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ & ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Κατηγορία Εκπαίδευση
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας