alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020

Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε γυναίκα στο Νοσοκομείο Ημαθίας την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, ως ύποπτο κρούσμα για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η γυναίκα παρουσίασε συμπτώματα πυρετού και βήχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως καθημερινά ελέγχονται περιστατικά ως ύποπτα κρούσματα αλλά οφείλουμε να μην σπέρνουμε τον πανικό για τόσο σοβαρά θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας.

Με σταθερό σύνθημα την «ψυχραιμία» εντείνεται η προετοιμασία της χώρας για την υποδοχή της ασθένειας με μέτρα αποφυγής, περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού, αντιμετώπισης ενδεχόμενων κρουσμάτων και των γενικότερων συνεπειών που αυτά μπορεί να συνεπάγονται.

Κατηγορία Υγεία

Στις επισκευές οικιακών συσκευών η επιχείρηση Home Service, που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια και πιο συγκεκριμένα στην οδό Σοφ. Βενιζέλου 26, αποτελεί την ιδανική επιλογή για εσάς που αναζητάτε άψογη εξυπηρέτηση, ολοκληρωμένο αποτέλεσμα και συμφέρουσες τιμές.

Από το 1995 δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο συγκεκριμένο τομέα, έχοντας αποκομίσει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο ώστε να ανταποκρίνεται με απόλυτη επιτυχία σε οποιoδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στις οικιακές σας συσκευές.

Η επιχείρηση Home Service, αναλαμβάνει επισκευές οικιακών συσκευών κάθε τύπου και όλων των εταιρειών, πάντα στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Ψυγεία, πλυντήρια ρούχων και πιάτων, κουζίνες, απορροφητήρες, φούρνοι μικροκυμάτων, στεγνωτήρια, σκούπες είναι μερικές από τις οικιακές συσκευές των οποίων την επισκευή αναλαμβάνει η εν λόγω επιχείρηση, πάντα με υπευθυνότητα, αξιοπιστία και επαγγελματισμό.

Και τώρα που το καλοκαίρι πια δεν αργεί...αναλαμβάνουν επίσης και τη συντήρηση του κλιματιστικού σας.


Στόχος των ιδιοκτητών δεν είναι άλλος από την ποιοτική παροχή υπηρεσιών και την ταχύτητα του χρόνου των επισκευών, σε πολύ συμφέρουσες και οικονομικές για εσάς τιμές.

Home Service

Τζίμος Κώστας

Τηλ. 23330 28038

Κιν. 6974 896 718

Σοφ. Βενιζέλου 26

Αλεξάνδρεια.

1aaaahomeservicekarta

Κατηγορία Επιχειρείν

Δρόμος καρμανιόλα, στον οποίο από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα θύματα αποτελεί ο αγροτικός δρόμος που συνδέει το Βρυσάκι με τον Λουτρό Ημαθίας αφού είναι δύσβατος και με πολλαπλά προβλήματα αλλά οι αρμόδιοι κωφεύουν και δεν ασχολούνται με το σοβαρό αυτό θέμα.

Πρόκειται για ένα ¨απαρχαιωμένο¨ οδικό δίκτυο που έχει μετατραπεί σε πραγματική παγίδα θανάτου για τους οδηγούς... χωρίς οδοσήμανση, με ολισθηρότητα τις βροχερές μέρες,  χωρίς στηθαία σε άκρως επικίνδυνα σημεία, χωρίς ορατότητα λόγω της βλάστησης, γεμάτο  λακκούβες...  απόρροια της κακής ποιότητας κατασκευής του δρόμου και της ανύπαρκτης συντήρησης... και φυσικά ευδιάκριτη είναι η καθίζηση σε πολλά σημεία με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να διέρχονται με μειωμένη ταχύτητα.

Ένα δρόμος, σύμβολο κακοτεχνίας και επικινδυνότητας, εγκληματικά αφιλόξενος για τους τέσσερις τροχούς, ένας δρόμος που πρέπει να κάνεις το σταυρό σου για να μην σου πεταχτεί από αγροτικό έως τρακτέρ καθώς και ζώα από τις διασταυρώσεις.

Ιδιαίτερα δε την νύκτα, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, για να αποφύγουν τις «παγίδες» – λακκούβες που καραδοκούν, ανυπομονώντας να ¨σακατέψουν¨ με σοβαρές ζημιές  το διερχόμενο όχημα και να προξενήσουν  ατύχημα στους επιβαίνοντες.

Οι τεράστιες λακκούβες σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση που εμποδίζει την ορατότητα του προσδίδουν τεράστια επικινδυνότητα η οποία αυξάνεται ραγδαία με την έλλειψη προστατευτικών στηθαίων στα αποστραγγιστικά κανάλια, που προκαλούν φόβο στους οδηγούς αφού υπάρχει η πιθανότητα πτώσης μέσα σε αυτά.

Καλούμε λοιπόν τους υπεύθυνους να συνεργαστούν ώστε να βρεθεί λύση για την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος, την ανακατασκευή και τη συντήρηση του κομματιού αυτού του δρόμου που ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για τους διερχομένους οδηγούς και τους συνεπιβάτες τους αλλά και φθορές για τα οχήματα...κάνοντας την ευχή...να αποφευχθούν τα χειρότερα...

 

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια απευθύνει η οικογένειας της 17χρονης Αιμιλίας Κίρτσιου, μαθήτριας του 5ου ΓΕΛ Βέροιας, που πάσχει από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και υποβάλλεται σε βαριά και εντατική χημειοθεραπεία στο ΑΧΕΠΑ.

Η 17χρονη μαθήτρια της Γ Λυκείου, μέλος πολύτεκνης οικογένειας παρακολουθεί κατ’ ιδίαν τα μαθήματά της, ενώ οι συγγενείς της βρίσκονται κάθε ώρα και στιγμή στο πλευρό της στον δύσκολο αγώνα που δίνει.

Πού μπορείτε να δώσετε αίμα και αιμοπετάλια

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, παρακαλούνται δίνοντας αίμα και αιμοπετάλια να αναφέρουν ότι είναι για την 17χρονη Αιμιλία Κίρτσιου που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ

Πληροφορίες για τους δότες αιμοπεταλίων

Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων είναι απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη για τον δότη. Διαρκεί 30 έως 40 λεπτά της ώρας, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα και μιας χρήσης. Από τη φλέβα του δότη παίρνεται ολικό αίμα σε ένα σύστημα ασκών, από το οποίο διαχωρίζονται τα αιμοπετάλια με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ το υπόλοιπο αίμα επιστρέφεται στον δότη. Το όλο σύστημα είναι κλειστό, δηλαδή το αίμα του δότη ρέει πάντοτε σε αποστειρωμένο κύκλωμα και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό εξασφαλίζει την πλήρη ασηψία και ασφάλεια του δότη.

Κάθε πότε μπορούν να δίνουν αιμοπετάλια οι εθελοντές

Οι εθελοντές μπορούν να δίνουν χωρίς κανένα φόβο αιμοπετάλια όποτε και όσες φορές θέλουν, επειδή ο οργανισμός αναπληρώνει αμέσως τα αιμοπετάλια που αφαιρούνται. Ωστόσο, η λήψη αιμοπεταλίων δεν επαναλαμβάνεται σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες.

Οι διαφορές μεταξύ της αιμοδοσίας και της λήψης αιμοπεταλίων

Πρακτικά, οι διαφορές μεταξύ αιμοδοσίας και αιμοπεταλιοδοσίας είναι οι εξής:

  • Η αιμοδοσία διαρκεί 10 έως 15 λεπτά, ενώ η λήψη αιμοπεταλίων 30 έως 40.
  • Ο δότης μπορεί να δίνει αιμοπετάλια (μέχρι και) κάθε δύο εβδομάδες, ενώ για το ολικό αίμα ο αντίστοιχος χρόνος είναι 3 μήνες.
  • Η ποσότητα των αιμοπεταλίων που λαμβάνεται από μια αιμοπεταλιοδοσία είναι πενταπλάσια εκείνης που λαμβάνεται από μια αιμοδοσία

Έκκληση και για οικονομική ενίσχυση της οικογένειας

Α

Κατηγορία Υγεία

Σε διαβούλευση βρίσκεται το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με την παρέμβαση του οποίου λύνεται και το ζήτημα των δασικών χαρτών, το οποίο είχε κινητοποιήσει τον Τάσο Μπαρτζώκα.

Από την αρχή της ανάληψης των βουλευτικών καθηκόντων του, αλλά και νωρίτερα, ο Τάσος Μπαρτζώκας προέβη σε συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου να δοθεί λύση στην αναστάτωση σε αρκετούς καλλιεργητές, οι οποίοι καλλιεργούσαν επί συναπτά έτη αγροτεμάχια που τους είχαν διανεμηθεί νόμιμα, η καλλιεργητική χρήση των οποίων διέτρεχε κίνδυνο λόγω της προχειρότητας με την οποία καταρτίστηκαν οι δασικοί χάρτες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός του ότι γνωστοποίησε το ζήτημα στην πολιτική ηγεσία, και συγκεκριμένα το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συντονίσει πλήθος καλλιεργητών, ώστε να συγκεντρωθούν τα τοπογραφικά δεδομένα, υπό τα οποία καθίσταται φανερό ότι τα αγροτεμάχια που καλλιεργούν υπόκεινται σε διοικητικές πράξεις διανομών, άρα δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των δασικών χαρτών.

Κατά τις συναντήσεις εργασίας με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, δρ Γρηγόριο Βάρρα, έθιξε την ανάγκη να διατηρηθεί το καθεστώς επιδοτήσεων, προκειμένου οι καλλιεργητές να μην έρθουν αντιμέτωποι με το σοβαρό κίνδυνο να υποστούν περαιτέρω μείωση του εισοδήματος τους.

Το ζήτημα ελήφθη σοβαρά υπόψιν από τους συναρμοδίους, οι οποίοι κατά την κατάρτιση του νομοσχεδίου, ενσωμάτωσαν την πρόβλεψη ότι αναστέλλεται η ισχύς των δασικών χαρτών για αγρούς που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν απωλέσει το δασικό τους χαρακτήρα, δηλαδή σε περιοχές που εσφαλμένα απεικονίζονται σε αυτόν.

Ο Τάσος Μπαρτζώκαςνιώθει πολύ ικανοποιημένοςμε την εξέλιξη της εν λόγω υπόθεσης, ιδιαίτερα αφού συμμετείχε στη διαδικασία αποκατάστασης της αδικίας εις βάρος πολλών Ημαθιωτών αγροτών. Στόχος του εξακολουθεί να παραμένει η ομαλή αποκατάσταση της ροής των επιδοτήσεων-ενισχύσεων, προκειμένου ο αγροτικός κόσμος να βελτιώσει το επίπεδο διαβίωσης του.

Μια βραδιά αφιερωμένη στη γυναίκα με ζωντανή μουσική θα πραγματοποιηθεί στο Olive Bistro Wine Bar στον πεζόδρομο της Αλεξάνδρειας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 και ώρα 8:00μ.μ.

με την Γεωργία Θεοδώρου και τον Δημήτρη Μπενίσκο.

Τηλ. Κρατήσεων: 6981 088058 – 6987 388020.

Στo OLIVE καθόλη τη διάρκεια της Σαρακοστής θα βρείτε πλούσια ποικιλία με νέα νηστίσιμα πιάτα που κερδίζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

1aaaaoliveimeragunaikas

Κατηγορία Επιχειρείν

Αναγνώστης: "Αγροτεμάχιο 135 στρεμμάτων περίπου προορίζεται για καλλιέργεια ρυζιού , με στάσιμο νερό ,παράδεισο των κουνουπιών και κατ'επέκταση ασθενειών και φυσικά χρησιμοποιώντας αεροψεκασμούς που πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 500μ από κατοικημένη περιοχή .....βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100μ από τα τελευταία σπίτια του οικισμού αμπελότοπων και 400μ από την εκκλησία Κυρίλλου και Μεθοδίου.....και όλα αυτά με την έγκριση του Δήμου !!!!! Περιμένουμε απαντήσεις από κάθε υπεύθυνο!!!!!!!"

Σε συνολικά 31 ανέρχεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον θανατηφόρο ιό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Τύπου, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας εξήγησε ότι υπάρχουν ακόμη 21 νέα κρούσματα, τα οποία ήταν συνταξιδιώτες του 66χρονου άνδρα – ένατου κρούσματος στην Ελλάδα.

Πρόκειται συγκεκριμένα, για μέλη της προσκυνηματικής ομάδας, η οποία στα τέλη Φεβρουαρίου ταξίδεψε στο Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Συμπεριλαμβανομένων των 21 νέων κρουσμάτων, τα οποία ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, ο συνολικός αριθμός των ασθενών στη χώρα ανέρχεται στα 31.

Κατηγορία Υγεία

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει τους ωφελούμενους του προγράμματος ότι θα πραγματοποιηθεί μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ διανομή με είδη ΞΗΡΩΝ τροφίμων, ΞΗΡΑ-ΒΡΕΦΙΚΑ, ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ (ΒΥΣ), ΒΥΣ ΒΡΕΦΙΚΑ.

Παρακαλείστε να προσέλθετε την Δευτέρα 09, Τρίτη 10 και Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου ώρα 09:00 με 14:00,στο σημείο διανομής ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ, 2ο χλμ Αλεξάνδρειας – Σχοινά για να παραλάβετε προϊόντα στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει τα εξής Ξηρά προϊόντα:
1 ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Τεμάχια 1 Βάρος: 0,5 kg
2 ΡΥΖΙ ΣΥΣΚ. Τεμάχια 1 Βάρος: 0,5 kg
3 ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ Τεμάχια 1 Βάρος: 1,0 kg
4 ΚΟΡΝ ΦΛΕΪΚΣ Τεμάχια 1 Βάρος: 1,0 kg
5 ΑΛΕΥΡΙ Τεμάχια 1 Βάρος: 1,0 kg
6 ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ Τεμάχια 1 Βάρος: 1,0 kg
7 ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ Τεμάχια 1 Βάρος: 0,45 kg
8 ΣΟΥΠΑ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ Τεμάχια 1 Βάρος: 0,75 kg
9 ΓΑΛΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Τεμάχια 1 Βάρος: 1,0 kg
10 ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Τεμάχια 1 Βάρος: 1,0 lt

Σύνολο κιλών ανά ωφελούμενο: 8,2 κιλά.

Κάθε ωφελούμενος με βρέφος θα παραλάβει επιπλέον τα εξής Ξηρά-Βρεφικά προϊόντα:

1. ΚΡΕΜΑ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ Τεμάχια 8 Βάρος 0,6kg
2. ΚΡΕΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ Τεμάχια 8 Βάρος 0,6kg
3. ΓΑΛΑ Μακράς διάρκειας Τεμάχια 8 Βάρος 2,0 lt

Κάθε αίτηση θα παραλάβει τα εξής ΒΥΣ προϊόντα:

1. ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ Τεμάχια 1 Βάρος 100ml
2. ΣΑΜΠΟΥΑΝ Τεμάχια 1 Βάρος 1,0 lt
3. ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ Γ.Χ. Τεμάχια 1 Βάρος 1,0 lt
4. ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ Τεμάχια 1 Βάρος 1,0 lt
5. ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΡΟΥΧΩΝ Τεμάχια 1 Βάρος 1,0 kg

Σύνολο κιλών ανά ωφελούμενο: 4,10 κιλά (2 συσκευασίες)

Κάθε ωφελούμενος με βρέφος θα παραλάβει επιπλέον τα εξής ΒΥΣ-Βρεφικά προϊόντα:

1. ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ 1 Συσκευασία με 50 τμχ.
2. ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ 1 Συσκευασία με 72 τμχ.

Σύνολο τεμαχίων ανά ωφελούμενο: 1 συσκευασία.

Οι δικαιούχοι κατά την παραλαβή να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο που να αναγράφει το Α.Μ.Κ.Α. τους, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Αν δεν προσέλθει ο ίδιος ο δικαιούχος, ο εκπρόσωπός του να έχει εξουσιοδότηση με θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία να αναγράφεται ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου.

Επισημαίνεται ότι λόγω του όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως πολυμελών οικογενειών) , απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο, για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν. Για διευκόλυνσή τους, παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να προσέρχονται με καρότσι λαϊκής.

Από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Καραμούσας ανακοινώθηκε:

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι τα (ΔΩΡΕΑΝ) νηπιακά τμήματα που αφορούν τα πρώτα βήματα στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας, ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Μαρτίου και θα διαρκέσουν έως τις 12 Ιουνίου.

Οι ενδιαφερόμενοι σας παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε άμεσα με τη Γραμματεία του Σχολείου για περαιτέρω πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής.

☎️ 2333025993
 1aaaakaramousas20

Κατηγορία Επιχειρείν
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας