alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Είχα ετοιμάσει ένα πολύ ωραίο Καρπουζάκι για την Τετάρτη αλλά το «σύστημα» το κατάπιε. Είχα ετοιμάσει λοιπόν ένα μοναδικό βίντεο με όλα σχεδόν τα τραγούδια που γράφτηκαν για τον Κορονοϊό τα οποία όμως τα τραγουδούσαν οι «μεγάλες φωνές» του δήμου μας. Και ενώ όλα αυτά τα τραγούδια υπάρχουν ήδη στο YouTube, το δικό μου βίντεο απορρίφθηκε. Ο λόγος δεν ήταν τα πνευματικά δικαιώματα. Τι να πω, το αφήνω στην κρίση σας.

Αποφάσισα λοιπόν να πληρώσω και να κάνω το τεστ για να δω αν έχω τον ιό γιατί τις τελευταίες μέρες είχα ξερόβηχα και λίγα δέκατα. Πήγα λοιπόν στην γυναίκα που εμπιστεύομαι την υγεία μου τα τελευταία χρόνια, την Κική Αμοιρίδου. Όταν πήγα να πάρω τα αποτελέσματα ήταν η μόνη φορά που είδα την Κική να μην είναι χαμογελαστή. Μούδιασα. Και καλά έκανα βέβαια γιατί το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενα. Το Καρπουζάκι βγήκε θετικό, δυστυχώς. Δεν πειράζει, θα το παλέψω και αυτό. Θα κάνω αυτό που κάνει και η κοινότητα Πλατέος. Τι έκανε; Έβγαλε το γνωστό πλέον σπιτάκι και έγραψε «το Πλατύ μένει σπίτι». Και άλλα χωριά ζήλεψαν αυτή την κίνηση και όπως συνηθίζεται έπεσε η αντιγραφή της αντιγραφής. Δείτε το πρωτότυπο και δείτε τη έγραψαν και οι άλλοι.

m1

Τελικά, δεν ξέρω τι να πω, ούτε ο Θεός δεν μας βοηθάει να παρανομήσουμε. Δεν βάζετε μυαλό να κάτσετε σπίτι, τώρα θα δείτε. Πάρτε ένα χιόνι πρωταπριλιάτικα να στρώσετε χαρακτήρα. Πάσχα περιμένουμε ή Χριστούγεννα; Μπερδεύτηκα. Λίγο η ώρα που άλλαξε, λίγο η κλεισούρα, λίγο το χιόνι, τα έπαιξε και η μάνα μου. Έβγαλε το χρυσό να κάνει τσουρέκια και τελικά έψαχνε φλουρί γιατί της βγήκαν…. βασιλόπιτα. Άσε που προλάβαμε και βγάλαμε τα λουλούδια έξω και τρέχαμε άρον άρον να τα σκεπάσουμε να μη παγώσουν. Άνοιξε η μέση μου βραδιάτικα.

m2

Το Πνευματικό έκλεισε ένα χρόνο από τότε που άνοιξε και…. έκλεισε. Πως σε λένε; Παναή. Άντε γεια. Μη τον είδατε τον Παναή ένα πράμα. Δεν πιστεύω να ήταν προεκλογικό τερτίπι, αποκλείεται... Κάτι πήγε στραβά και δεν δουλεύει μωρέ. Μπορεί να φταίει και η κατσικοπόδαρη η Ρεμπούτσικα(;). Και στο Ηρώδειο που πήγε έκλεισε για έναν μήνα. Να δείτε, αυτό θα φταίει. Δεν μπορεί να μην έχουν λεφτά να διορθώσουν οτιδήποτε πάει στραβά. Αντί να δώσουν στον covid 19 το μισό μισθό του Ρεσινιώτη (ο μόνος που αποφάσισε να δώσει για 2-3 μήνες τον μισό μισθό του για την πανδημία) ας τον δώσουν να φτιάξουν το Πνευματικό. Στην ανάγκη δήμαρχε μου, μην πληρώνεστε για ένα διάστημα για να φτιάξετε αυτό που με τόσο καμάρι εγκαινιάσατε.

Απορώ που δεν βγαίνει ένας να μας πει επίσημα τι γίνεται με το στοιχειό. Βγες και πες, έχουμε αυτό και αυτό το πρόβλημα. Πιο πολύ θα το εκτιμήσει ο κόσμος από το να κάθεται και να κάνει μόνος του σενάρια. Πως βγήκε ο Θέμης ο Σιδηρόπουλος και είπε ότι είμαστε «οι τύποι και οι τύπισσες του «Καναπέ» και του Ωχαδερφισμού». Που αντί να δώσουμε ένα κομμάτι ψωμί στα αδέσποτα εμείς τα κλωτσάμε. Που αυτό σημαίνει ότι έτσι είμαστε και στην υπόλοιπη ζωή μας. Που αυτός μας ξέρει καλά λόγω του ότι ήταν χρόνια στην αστυνομία και μας έμαθε.

Δεν ξέρω αν πρέπει να σχολιάσω το «προεκλογικό» ξέσπασμα του. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά αυτό μας πασάρει. Στρώνει έδαφος για το 2023. Εγώ Θέμη μου θα συμφωνήσω σε όσα λες και γράφεις. Ειδικά όταν αναφέρεσαι σε κονδύλια που παίρνει ο δήμος για αυτό το λόγο και τα ακουμπάει αλλού (αν και πριν από αυτό το ξέσπασμά σου, βγήκες και τους ευχαρίστησες που σου έδωσαν τροφές). Θα διαφωνήσω όμως στο ότι κάνεις χρήση της προηγούμενης ιδιότητας σου. Δε νομίζω να σε τιμά το γεγονός ότι ξέρεις κάποια πράγματα για κάποιους. Είναι μικρός ο δήμος μας και ΟΛΟΙ ξέρουμε πράγματα για όλους. Διαφωνείς; Το ότι ήσουν αστυνόμος, μεγειά σου και χαρά σου αλλά κράτα το για σένα. Τα έμαθες τότε που ήσουν, αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσεις τώρα που δεν είσαι...πια...

Βάλαμε στο FB όλοι μας παλιές φωτογραφίες. Άλλοι στο πανηγύρι στο Αιγίνιο, άλλοι στη θάλασσα στη Μεθώνη, άλλοι που ξεβοτανίζουν στο καραβοστάσι και άλλο στη disco OLALA. Σκέτη χωριατίλα όλοι μας. Η σωστή παλιά παιδική- νεανική φωτογραφία είναι μία. Νίκος Μπρουσκέλης

m3

Στη Βιέννη ήταν η φωτογραφία αλλά εγώ την άλλαξα λίγο. Αλλά, τι Λωζάννη τι Κοζάνη. Εμείς ούτε στην Κοζάνη δεν πήγαμε, φαντάρος πήγα για πρώτη φορά. Τι φτώχεια πέρασες και συ Νικόλα μου, βούτυρο και αλάτι στο ψωμί να φανταστώ. Εσύ όμως είσαι καλά, οφείλω να παραδεχτώ. Η άλλη είναι που τζάζεψε τελείως. Τι στις ροδακινιές ανέβηκε, τι σε τίγρη μεταμορφώθηκε, δεν μπορώ να την συμμαζέψω. Το τελευταίο κρούσμα της με τελείωσε. Άνοιξε πέτρα για να μπω. Δεν ξέρω άμα ζει η Μαρινέλα αλλά αν ζει σίγουρα θα ζηλέψει. Βίντεο κλιπ για τον κορονοϊό. Πάττυ, ήλιος να μη, ήλιος να μη σε βλέπει, αντί για νύφη πρέπει, πρέπει στα μαύρα να ντυθείς.

m4

Επιτέλους, βγήκαν οι πιο αποτελεσματικές μάσκες για τον ιό. Δεν περνάει τίποτα. Τη φοράς και πας για ψώνια. Δεν πάει να βγάλει το ζνίχι του ο διπλανός, χέστηκες. Δεν σε αγγίζει τίποτα. Και στη Ουχάν να πας για τσίχλες, όπως πήγες θα έρθεις. Εδώ Γη καλεί Δημοσθένη, τι καιρό κάνει εκεί πάνω;

m5

Από σήμερα καλωσορίζω στην μεγάλη παρέα του Καρπουζιού και τις επιχειρήσεις του Αντώνη Σταμάτη. Ο Αντώνης έχει απασχολήσει πολλές φορές το Καρπουζάκι και τώρα θα το απασχολεί εβδομαδιαία αφού αποφάσισε να γίνει χορηγός της στήλης.

m6

Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και θέλω να τον διαβεβαιώσω πως, αυτή του η κίνηση, δεν του δίνει κανένα ελαφρυντικό για να μην ξανά-ασχοληθώ μαζί του στο μέλλον. Αντώνη, καλωσόρισες.

m7

Έπεσε στα χέρια μου το έντυπο μετακίνησης των αγροτών. Τι πρέπει να συμπληρώνουν οι αγρότες δηλαδή για να πάνε στο χωράφι. Ήθελα να ήξερα ποιος πήγε και φταρνίστηκε στο οργωμένο και πρέπει να πάρω άδεια για να πάω; Τέλος πάντων, ας το δεχτώ και αυτό. Σε λίγο μας βλέπω να συμπληρώνουμε χαρτί για να πάμε τουαλέτα. Θα βάζουμε το νούμερο, το όνομα μας, αν ήταν σφιχτό ή μαλακό και θα περιμένουμε να μας πουν αν θα μπούμε σε καραντίνα ή όχι.

Δείτε το χαρτί των αγροτών.

m8

Είναι ακριβώς ίδιο με το έγγραφο που είχε βγάλει ο γερμανικός στρατός το 1941 για τους κατοίκους της Κρήτης για να πάνε στις εργασίες τους. Τι γίνεται ρε παιδιά; Ας ξεβρακώσει κάποιος την Μητσοτάκη να δει μήπως έχει καμιά σβάστικα πάνω του. Άρχισα να αγριεύομαι. Αν υποψιαστώ... ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται η «ξανθιά γενιά» θα κάνω μήνυση στην Koleston να εξαφανίσει από τα ράφια και τους 32 κωδικούς που έχει στην απόχρωση του ξανθού. Όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν μου πάει και το ξανθό. Είμαι και σκούρος… σκέτος ξάδελφος της Ερατούς.

m9

Αγώνα κάνει ο δήμος μας να μαζέψει τα σκουπίδια αλλά είμαστε και μεις…. ότι του φανεί του λολοστεφανή. Δείτε τι μου έστειλε αναγνώστης. Φούρνος σε κεντρικό δρόμο εισόδου της πόλης...ας πάει να τα μαζέψει...

m10

Τι να κάνει κι αυτός ο έρμος ο Κούγκας; Ακόμα με στολή δύτη να τον δούμε να μαζεύει από τα κανάλια τα σκουπίδια μας. Άτιμη ράτσα είμαστε, μόνο να φορτώνουμε τα προβλήματα στους άλλους. Εμείς, πάντα καθαροί. Εμείς πρώτα πρέπει να βάλουμε ένα χεράκι και μετά ο δήμος να κάνει τη δουλειά του. Πρέπει να ξυπνήσουμε.

Στην αρχή σας έγραψα ότι έχω κορονοϊό. Για να γίνω πιο σαφείς, όχι εγώ αλλά το Καρπουζάκι. Η στήλη έχει τον ιό. Έτσι μου είπε κάποιος επειδή έβγαλα τα έκτακτα Καρπουζάκια τις προηγούμενες Τετάρτες. Λίγο η πρωταπριλιά, λίγο που ανακάτεψα την Αμοιρίδου, είπα να το κάνω πιο πειστικό. Είμαι μια χαρά (ακόμα) και ελπίζω μέχρι το τέλος να την πηδήξω. Ένα ψέμα είπα και γω για το έθιμο και μάλιστα με θύμα εμένα. Δεν πιστεύω να χάρηκε κανείς; Και επειδή είμαστε όλοι καλά σας αφιερώνω ένα τραγούδι που είπε η φίλη μου η Ρίτσα μετά από 20 μέρες καραντίνα.

Και θα κλείσω με μια δήλωση - υπόδειξη προς τον δήμαρχο μας. Η ενημέρωση των πολιτών για τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας πρέπει να γίνεται σωστά. Τι σημαίνει το «σωστά»; Σημαίνει συνέντευξη τύπου για ΟΛΑ τα μέσα ή επίσημη ανακοίνωση-δελτίο τύπου και όχι «ως που να φάμε το γύρο ας τα πούμε κιόλας». Αδυναμίες, συμπάθειες, αντιπάθειες και δηλώσεις κατά παραγγελία δεν χωράνε σε τέτοια σοβαρά ζητήματα.

Αυτό ήταν το Καρπουζάκι δήμαρχε μου.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 04/04/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Σε πλήρη ισχύ είναι το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί τους πολίτες, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν τη χώρα τις επόμενες ώρες.
Κακοκαιρία που θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται από σήμερα Σάββατο (04-04-2020) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πολύ θυελλώδεις ανέμους, χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ

Πιο αναλυτικά:

1. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Προβλέπονται από το μεσημέρι του Σαββάτου (04-04-2020) στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και πρόσκαιρα στο Ιόνιο (κυρίως στο νότιο). Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το βράδυ το βόρειο Αιγαίο και τα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως η Χαλκιδική).

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως ισχυρά κατά διαστήματα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες από το απόγευμα του Σαββάτου, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (05-04-2020).

Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα της Κυριακής.

2. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οι βροχές που θα σημειώνονται ήδη από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (04-04-2020), μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι τις προμεσημεσημβρινές ώρες της Κυριακής (05-04-2020).

3. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με ένταση 7 με 9 μποφόρ, θα πνέουν το Σάββατο αρχικά στα δυτικά και νότια και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο. Την Κυριακή (05-04-2020) σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι, οι οποίοι τη Δευτέρα (06-04-2020) θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ).

Οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες με ένταση 8 με 9 μποφόρ, προβλέπεται να διατηρηθούν στο Αιγαίο μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08-04-2020).

4. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Θα σημειωθούν κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα) της κεντρικής και βόρειας χώρας και θα είναι κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και το Σάββατο στη δυτική Μακεδονία όπου θα χιονίσει και στα ημιορεινά (περίπου πάνω από 600 μέτρα).

Εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Ο καιρός σήμερα

Κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές.

Ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, σταδιακά στις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα νότια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως τη Χαλκιδική).

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά, νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 και από τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το Σάββατο 4 Απριλίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ιδιαιτέρως από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6, στρεφόμενοι από αργά το βράδυ στα δυτικά σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως τη Χαλκιδική, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία όπου θα χιονίσει και στα ημιορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ενισχυθούν περαιτέρω, θα φτάσουν στα ανατολικά τα 8 και τη νύχτα στο Θρακικό τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο, κυρίως το νότιο, σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου, καθώς πρόσκαιρα και στα ημιορεινά της Ηπείρου και τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 13 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από το μεσημέρι. Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρως ισχυρά από τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6, στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα επικρατήσουν βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν τοπικά σε 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες, από τις απογευματινές ώρες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι στα δυτικά από το βράδυ σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 και στην Κρήτη τοπικά 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6, βαθμιαία 7 και από το απόγευμα 8 με 9 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 8 και από το μεσημέρι 7 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή 5 Απριλίου

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας.

Στην υπόλοιπη χώρα βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, που θα είναι ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την ανατολική Θεσσαλία, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, τα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και κατά διαστήματα ιδιαιτέρως ισχυρές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα).

Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και από το απόγευμα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο πιθανόν 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Κατηγορία Γενικά

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ρωτήθηκε για το παράδειγμα της Δανίας που ήδη ξεκίνησε τη σταδιακή άρση των απαγορεύσεων από το lockdown και κλήθηκε να απαντήσει τι θα συμβούλευε ο ίδιος τον πρωθυπουργό.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με τους Δανούς επιστήμονες, στη χώρα των οποία έχουν ανακοινωθεί κάποια μέτρα περιορισμού του lockdown. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι οι Δανοί λένε gradual δηλαδή σταδιακά, quiet δηλαδή ήσυχα και control δηλαδή ελεγχόμενα.«Θεωρώ ότι και εμείς πρέπει σιγά-σιγά να σκεφτούμε ότι αυτή η διαδικασία θα είναι σταδιακή, ήσυχη και ελεγχόμενη. Ποτέ κάτι δεν γίνεται απότομα», σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, δίνοντας την εικόνα της επόμενης ημέρας μετά την ολοκλήρωση του κύκλου της πανδημίας.

Πότε θα γίνει άρση του lockdown

«Η παρατήρηση συνεχίζεται στη Δανία», συμπλήρωσε ότι τα μέτρα έχουν γλιτώσει τουλάχιστον 200 ζωές. «Φυσικά, η εμπειρία μας διδάσκει ότι πρέπει κάνεις να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτά τα μέτρα για έναν τέτοιο ιό ο οποίος διασπείρεται ταχύτατα. Και φυσικά, όταν άλλες χώρες προηγούνται από μας, αυτή τη διαδικασία εμείς παρακολουθούμε επιστημονικά, βλέποντας τι γίνεται εκεί», εξήγησε.

«Νομίζω ότι θέλει σώφρονα σκέψη, σύνεση και όχι παρόρμηση» τόνισε. «Αλλά με βάση την επιστήμη, με βάση αυτό που ονομάζουμε “αποδεικτικά στοιχεία” και φυσικά και με βάση τη βοήθεια ακόμα περισσότερων μεθόδων για να παρακολουθήσουμε την πορεία της επιδημίας τη χώρα. Είναι νωρίς ακόμα για μας. Φυσικά θα περιμένω να δούμε και πώς θα περπατήσουν τα πράγματα στη Δανία».

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας βλέπει την πορεία της επιδημίας με μια συγκρατημένη αισιοδοξία, τονίζοντας πως υπάρχουν «μικρά, αισιόδοξα μηνύματα, μια βραδεία αύξηση, ίσως αργότερα να έχουμε και μείωση, αλλά αυτό εξαρτάται μόνον από εμάς» και πρόσθεσε ότι μπορούμε να χαρούμε αλλά να θυμάστε ότι γρήγορα μπορούμε να φθάσουμε στο άλλο άκρο συστήνοντας την πλήρη και πιστή εφαρμογή των μέτρων. «Δεν θα μείνουμε για πάντα κλειδωμένoi μέσα. Αυτά τα μέτρα που εφαρμόζουμε κάθε μέρα σώζουν ζωές», είπε χαρακτηριστικά.

Κορονοϊός: Συνεχής η ετοιμότητα στην Ημαθία, ευχαριστίες του Κ. Καλαϊτζίδη προς το Νοσοκομείο, νέα έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα

Τέσσερις νέες Υπουργικές Αποφάσεις, που περιέχουν μέτρα στήριξης στις πληγείσες από την πανδημία επιχειρήσεις, στους εκμισθωτές ακινήτων σε αυτές, καθώς και στους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση τελεί σε αναστολή, υπέγραψε χθες ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Με τις ως άνω αποφάσεις:

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 92 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ με τους 11 να έχουν πάρει εξιτήριο

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας προχωρά αυτή την ώρα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Στους 59 ανέρχονται οι θάνατοι στη χώρα μας, καθώς καταγράφονται 6 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. Ακόμη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, 99 είναι τα νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό τους να φτάνει τα 1.613.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 92 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ με τους 11 να έχουν πάρει εξιτήριο.

Σημείωσε, επίσης, πως μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί 22.437 εργαστηριακά τεστ.

Κατηγορία Υγεία

Νέο φορτίο ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής για τους πολίτες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού στην Κεντρική Μακεδονία παρέλαβε και διένειμε σήμερα η Περιφέρεια.

Ο ξαφνικός ανοιξιάτικος χιονιάς της Τετάρτης και Πέμπτης «πάγωσε» τους οπωρώνες της Ημαθίας και Πέλλας και σκόρπισε ανησυχία στους ροδακινοπαραγωγούς για την τύχη της φετινής παραγωγής σε ένα από τα πιο δυναμικά και εξωστρεφή αγροτικά προϊόντα της χώρας. Οι δύο νομοί αντιπροσωπεύουν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής, μεταποίησης και εξαγωγής επιτραπέζιου και βιομηχανικού (κομπόστα) ροδάκινου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατηγορία Αγροτικά
Σελίδα 1 από 2

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!