alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου Εορτή Αγίας Μαρίνας θα τελεστεί Θεία Λειτουργία από τις 7 π.μ έως τις 9:30 π.μ.

O χάρτης των κρουσμάτων σήμερα 16/7

- δεκατρία (13) κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

- δέκα (10) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

- τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δράμας,

- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,

- ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας,

- ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής

 


Η επίσημη ενημέρωση για τα κρούσματα:

 

Σήμερα ανακοινώνουμε 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3939, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

 

1069 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2035 (51.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κατηγορία Υγεία

Ενας άνδρας έχει διασωληνωθεί και μία γυναίκα νοσηλέυεται σε σοβαρή κατάσταση μετά την πρωτοφανή επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Ο δράστης, ηλικίας περίπου 45 ετών, που εισέβαλε στην εφορία οπλισμένος με τσεκούρι και άρχισε να χτυπάει στα τυφλά όσους εκείνη την ώρα εργάζονταν το τμήμα εισοδήματος, αφοπλίστηκε από τον προϊστάμενο του τμήματος και έναν άλλον άνδρα, ακινητοποιήθηκε και τελικά συνελήφθη, ωστόσο είχε προλάβει να τραυματίσει τέσσερις ανθρώπους.

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο εισέβαλε στο 2ο όροφο της δημόσιας υπηρεσίας, που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για το περιστατικό

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης, γύρω στις 13.15, κρατώντας μία πλαστική σακούλα , μπήκε στο κτήριο, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου, του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου βγάζοντας από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους. Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα μία γυναίκα υπάλληλος, και κατόπιν επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Μία τέταρτη υπάλληλος στην προσπάθειά της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης. Από τους τέσσερις τραυματίες, ο άνδρας φέρεται να έχει δεχθεί περισσότερα χτυπήματα και σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, η κατάστασή του χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρή. Σύμφωνα με το kozan.gr, ο άντρας έχει διασωληνωθεί, όπως και μία γυναίκα εργαζόμενη στην ΔΟΥ Κοζάνης (ηλικίας περίπου 55 ετών), που δέχτηκε επίθεση με τσεκούρι έχει σοβαρό τραύμα στη μύτη και στο μάτι. Φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η κατάστασή της επίσης κρίνεται σοβαρή.
«Σας άρεσε; Καλά να πάθετε»

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και πήκε στο τμήμα Εισοδήματος.«Ενας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακκίδιο εβγαλε τον τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο...Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δώρα...Στο τέλος και όταν όλοι φωναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε... «τωρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε...»

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι η επίθεση από τον δράστη έγινε με μανία και χωρίς να πει ,στην αρχή της επίθεσης, το παραμικρό. Ο προϊστάμενος της εφορίας και ένας άλλος υπάλληλος που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον δράστη, κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν όταν αυτός κινήθηκε εναντίον του πρώτου, κραδαίνοντας το τσεκούρι και εκείνη τη στιγμή, ο δεύτερος κινήθηκε έγκαιρα και κατάφερε να τον συγκρατήσει.

Άνδρες της ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο τον συνέλαβαν.
Στην Κοζάνη μεταβαίνει εκτάκτως ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής

 

Πηγές: ΑΠΕ, kozanimedia.gr, iefimerida.gr

Κατηγορία Αστυνομικά

Εξελίξεις έχουμε με την καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό και τα νέα κρούσματα, καθώς θα υπάρξει επιστροφή της ενημέρωσης,

την οποία θα την κάνει μόνο ο Νίκος Χαρδαλιάς και όχι ο κ. Τσιόδρας. Η ενημέρωση θα αφορά επιχειρησιακά ζητήματα για τους ελέγχους.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στις 18:00. Την επίσημη ανακοίνωση έκανε ο Στέλιος Πέτσας.

Κατηγορία Υγεία
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης
Παραχώρησαν αίθουσα για τα Βιωματικά Σεμινάρια του Συλλόγου, στην Αλεξάνδρεια

Συνελήφθησαν χθες (15 Ιουλίου 2020) το απόγευμα στη Βέροια από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας

Κατηγορία Αστυνομικά

Σε μία προσπάθεια να προλάβουμε τα χειρότερα και να μην οδηγηθούμε άμεσα σε δεύτερο κύμα του ιού, όπως προβλέπουν αρκετοί επιστήμονες, η κυβέρνηση αφού εισηγήθηκε την απαγόρευση των πανηγυρικών μέχρι τέλη Ιουλίου και αφού προχώρησε σε εντατικοποίηση των ελέγχων στα αεροδρόμια και στα χερσαία σύνορα, προχώρησε χθες σε αυστηρές συστάσεις σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα.

Η χαλάρωση των μέτρων τα τελευταία 24ωρα σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων που οφείλεται και στους ξένους τουρίστες, έχει θορυβήσει τους λοιμωξιολόγους αλλά και την κυβέρνηση η οποία αποφάσισε χθες, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, την αυστηροποίηση των μέτρων αλλά και την επιβολή προστίμων για όσους δεν τα τηρούν.

Σε μία προσπάθεια να προλάβουμε τα χειρότερα και να μην οδηγηθούμε άμεσα σε δεύτερο κύμα του ιού, όπως προβλέπουν αρκετοί επιστήμονες, η κυβέρνηση αφού εισηγήθηκε την απαγόρευση των πανηγυρικών μέχρι τέλη Ιουλίου και αφού προχώρησε σε εντατικοποίηση των ελέγχων στα αεροδρόμια και στα χερσαία σύνορα, προχώρησε χθες σε αυστηρές συστάσεις σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα.

«Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του» τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου ενώ ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις».

Επεσήμανε δε δύο τομείς στους οποίους πρέπει να δοθεί έμφαση και αφορούν στην προστασία της Υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους. Επίσης τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των Δήμων και των Περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων.

Σε επιφυλακή για τα εισαγόμενα κρούσματα

Τις τελευταίες ημέρες τα εισαγόμενα κρούσματα εξαιτίας του ανοίγματος του τουρισμού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, γεγονός που οδήγησε σε περισσότερους και πιο αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα και τα αεροδρόμια της χώρας. Από χθες, εξάλλου, επιτρέπονται και οι απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές ενώ από τις 22 του μήνα, η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες και από τη Σουηδία.
Αυξάνονται τα κρούσματα σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Πάντως εκτός από τα εισαγόμενα κρούσματα, ανησυχία υπάρχει και για τα εγχώρια κρούσματα τα οποία είναι διάσπαρτα ανά τη χώρα, ενώ χθες, επιβεβαιώθηκε ότι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα, καθώς καταγράφηκε ο ίδιος αριθμός κρουσμάτων που υπήρχε και την προηγούμενη μέρα.

Ωστόσο παρά το γεγονός πως ανακοινώθηκαν και σήμερα οκτώ κρούσματα στην περιφερειακή ενότητας Αττικής, συνολικά τα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας σήμερα (27) είναι εμφανώς λιγότερα από τα χτεσινά (58).

Εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων στην Αττική, ήδη από χτες ο ΙΣΑ ανακοίνωσε πως αυξάνονται οι διαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργούν οι Κινητές Ομάδες στην περιφέρεια.
«Καμπανάκι» από λοιμωξιολόγους – Δεν είναι ώρα για εφησυχασμό

Από την πλευρά τους οι λοιμωξιολόγοι έκαναν χτες σαφές πως δεν είναι στιγμή για εφησυχασμό.

Η πρόταση της επιτροπή λοιμωξιολόγων για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους έσκασε για πολλούς σαν κεραυνός εν αιθρία, όχι όμως για τους ειδικούς που βλέπουν τους Έλληνες να είναι πιο χαλαροί από ποτέ.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από την πανελλαδική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε ο σταθμός Alpha σε συνεργασία με την εταιρεία Marc και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουλίου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.003 νοικοκυριά το διάστημα από τις 10 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου. Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν στο αν τηρούν τα μέτρα προφύλαξης που τους προστατεύουν από τον κοροναϊό μετά την άρση της καραντίνας.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν πως ένας στους δυο έχει χαλαρώσει την αντιμετώπιση του.

Μαγιορκίνης: Ανησυχία για τα ορφανά κρούσματα στα αστικά κέντρα

Την ανησυχία του για τα ορφανά κρούσματα εξέφρασε χθες ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας, Γκίγκιας Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ήπια κινητικότητα ορφανών κρουσμάτων σε αστικά κέντρα και κυρίως σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως ο αριθμός δεν είναι μεγάλος, αλλά είναι ήπιος.

Ο καθηγητής μιλώντας στον ANT1 επανέλαβε την σημασία της μάσκας σε κλειστούς χώρους, ενώ τόνισε πως είναι εξίσου σημαντικό να φοράμε μάσκα και σε χώρους που ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που γνωρίζουμε, όπως σε ένα εμπορικό κέντρο ή στο σούπερ μάρκετ.
Χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συνιστούν οι επιστήμονες

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε η Αναστασία Κοτανίδου, πνευμονολόγος, εντατικολόγος και πρόεδρος της «Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας», αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχει εκδηλωθεί το δεύτερο κύμα κοροναϊού στη χώρα. Απλώς έχουμε μία αύξηση στα κρούσματα, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στη γενική χαλάρωση που έχουμε λόγω του καλοκαιριού. Έχουμε για την ώρα μία μίνι έξαρση», ανέφερε η κ. Κοτανίδου.

«Όλη η επιτροπή από την αρχή ήταν εναντίον στο να βάζουμε πρόστιμα για κάτι που δεν τηρείται. Γιατί θεωρούσαμε ότι η αυστηρή σύσταση είναι κάτι που ο κόσμος θα το ακούσει και θα το τηρήσει. Από ό,τι φαίνεται η σύσταση δεν επαρκεί και μάλλον θα πρέπει να συμφωνήσει και η επιτροπή ότι πρέπει να μπουν κάποια πρόστιμα για να μπορέσουν να συμμορφωθούν όλοι αυτοί που συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκες», συνέχισε η ίδια.

«Η εισήγηση της επιτροπής θα είναι για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, στα εμπορικά κέντρα, στα σούπερ μάρκετ, παντού, τώρα γίνεται συζήτηση για το αν θα γίνει υποχρεωτική ή για το αν θα παραμείνουμε στην αυστηρή σύσταση. Έχουμε πει από την αρχή της επιδημίας ότι κάθε μέρα επανεξετάζονται τα θέματα και αναλόγως από την επίπτωση που έχουμε σε κρούσματα, μπορεί να χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι», κατέληξε η κ. Κοτανίδου.

 

in.gr

Κατηγορία Υγεία

Ημέρα γιορτής και γενεθλίων η Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 για τον Αστέρα Αλεξάνδρειας, αφού έσβησε τα 20 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του παρουσία φίλων της Ακαδημίας.

Κατηγορία Αθλητικά
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 16/07/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας