alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020

Αποφύγετε την Κίνηση με Ηλεκτρικά Scooter. Μετακινηθείτε με Άνεση, Ευελιξία και Ασφάλεια.

 
Κατηγορία Επιχειρείν

Στα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι για κορονοϊό που πραγματοποιούν οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ στην Ημαθία.

Φωτιά σε επαγγελματικό αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν εν κινήσει στο δρόμο από Κεφαλοχώρι προς Ραψωμανίκη σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Ιουλίου 2020.

Η φωτιά στη μηχανή του οχήματος προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής. Στο συμβάν δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός όμως το όχημα κάηκε ολοσχερώς.

Φως στα αίτια της πυρκαγιάς αναμένεται να ρίξει η προανάκριση που διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

 

 

Κατηγορία Αστυνομικά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
3Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
(ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
Βέροια 30 Ιουλίου 2020

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Διοικητής Ηλίας Πλιόγκας και τα μέλη του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας της Μονάδα Βέροιας, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ για την πρωτοβουλία της να προσφέρει στο νοσοκομείο 10.000 προστατευτικές μάσκες στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πρωτοφανούς πανδημίας. Η δωρεά αυτή συμβάλλει σημαντικά στην προστασία της Δημόσιας Υγείας αποδεικνύοντας έμπρακτα το υψηλό αίσθημα της συλλογικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ.


Η πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς της εταιρείας συμβάλλει σημαντικά στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της επιδημικής περιόδου που διανύουμε από το νέο κορωνοϊό και θα συνεισφέρει στην εύρυθμη παροχή κρίσιμων υγειονομικών υπηρεσιών στους ασθενείς μας.


Ταυτόχρονα εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες και στον Υφυπουργό Οικονομικών & Φορολογικής Πολιτικής, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο για τη συνεχή υποστήριξή του στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας και την αμέριστη συνδρομή του για την ολοκλήρωση της δωρεάς.

 

Ο Διοικητής

ΠΛΙΟΓΚΑΣ ΗΛΙΑΣ

Κατηγορία Υγεία

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αγαπητοί δημότες,


Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας, έχοντας επίγνωση της κατάστασης που βιώνει η χώρα λόγω της υγειονομικής κρίσης και με πλήρη συναίσθηση του μεγέθους της ευθύνης με την οποία καλείται να τη διαχειριστεί, αποφάσισε για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας του Covid-19 και προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού, να μην πραγματοποιήσει ή συνδιοργανώσει με άλλο φορέα καμία εκδήλωση για το διάστημα από 30 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου 2020.


Παρόλο που είμαστε πρωτοστάτες και αρωγοί σε κάθε δράση που προάγει τον πολιτισμό στον Δήμο μας, λάβαμε τη συγκεκριμένη απόφαση κατόπιν προτροπής του Υπουργείου Υγείας και ακολουθώντας το εξής σκεπτικό:


Εκτιμήσαμε πως το μεγάλο εύρος των δράσεων καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Παρόλο που οι εκδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί σε ανοιχτούς χώρους, η μαζική προσέλευση του κόσμου κάνει αδύνατο οποιοδήποτε περιορισμό με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εγγυηθούμε τις συνθήκες ασφαλείας για τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου.


Κατανοούμε πως η απόφαση αυτή καθιστά το καλοκαίρι μας «φτωχό» πολιτιστικά και διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα των προηγούμενων χρόνων, ωστόσο είναι ηθική και πραγματική μας υποχρέωση να διαφυλάξουμε την υγεία όλων μας, ώστε να μπορέσουμε υγιείς και ασφαλείς να επιστρέψουμε δυναμικά στις πολιτιστικές μας δράσεις την επόμενη χρονιά.

 


Με τιμή,


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ


Εμμανουήλ Σταυρής

H γνωστή αλυσίδα ¨Aroma¨ empire coffee and more... ήρθε και στην Αλεξάνδρεια με νέο κατάστημα εστίασης .

Κατηγορία Επιχειρείν

Aνατροπές στην εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ φέρνει η παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 28 Αυγούστου. Πάνω από 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν τον νέο λογαριασμό του φόρου για την ακίνητη περιουσία τους όχι στα τέλη Αυγούστου αλλά στα μέσα Σεπτεμβρίου και θα καλούνται μέσα σε λίγες ημέρες να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου.

 

Υπολογίζεται ότι και φέτος πάνω από 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι θα έχουν έκπτωση 50% ή και πλήρη απαλλαγή από τον φόρο, ενώ για άλλη μία χρονιά απαλλάσσονται από τον συμπληρωματικό φόρο τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα εκτός σχεδίου πόλης και οικισμού ενώ θα ισχύσουν οι ίδιες μειώσεις με πέρυσι.

 

Τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ θα δουν φέτος να ξεφουσκώνει πάνω από 280.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν εισπράξει ή συνεχίζουν να λαμβάνουν μειωμένα ενοίκια. Το 30% των «χαμένων» ενοικίων θα συμψηφιστεί με τον φόρο που προκύπτει για τα ακίνητά τους περιορίζοντας τον τελικό «λογαριασμό».

 

Μετά το «πάγωμα» της νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ που προκάλεσε η κρίση της πανδημίας, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν στο φετινό εκκαθαριστικό τις ίδιες μειώσεις του φόρου που ίσχυαν το 2019, οι οποίες ανάλογα με το ύψος της ακίνητης περιουσίας φθάνουν σε:

 

30% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 60.000 ευρώ,
27% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 70.000 ευρώ,
25% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 80.000 ευρώ,
20% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 1.000.000 ευρώ και
10% για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1.000.000 ευρώ

 

 

Η ΑΑΔΕ θα τρέξει τη διασταύρωση των στοιχείων της ακίνητης περιουσίας των φορολογουμένων με τις φορολογικές δηλώσεις που θα έχουν υποβληθεί έως τις 28 Αυγούστου προκειμένου να εντοπιστούν όσοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία για να πληρώσουν φέτος μισό ΕΝΦΙΑ ή να έχουν πλήρη απαλλαγή. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κερδίσουν τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων να έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις αλλά και τις δηλώσεις Ε9. Η διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων είναι αυτοματοποιημένη για τα φυσικά πρόσωπα, χωρίς να χρειάζεται η υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών, παρά μόνο εφόσον διαπιστωθούν λάθη.


Οι εκπτώσεις

 

Εκπτωση 50% στο ποσό του ΕΝΦΙΑ θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων εφόσον πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 

1. Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους να μην υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

2. Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος, δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ.

3. Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου, δεν υπερβαίνει το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, των 150.000 ευρώ για τον έγγαμο (και τον ή τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια) με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για τον έγγαμο (τον ή τη σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια) με δύο εξαρτώμενα τέκνα.


Εκπτωση 100%

 

Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται στις οικογένειες που είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή περιλαμβάνουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστό 80% και άνω χορηγείται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 

1. Το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και

2. Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ.

 

in.gr

Κατηγορία Οικονομία

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για σημειακού χαρακτήρα παρεμβάσεις και σε καμία περίπτωση για ένα σαρωτικό ανασχηματισμό.

 

Η συνεδρίαση της Παρασκευής 31 Ιουλίου του Υπουργικού Συμβουλίου, ακόμη μία μέσω τηλεδιάσκεψης, πιθανώς να είναι για ορισμένα μέλη του οργάνου...αποχαιρετιστήρια, καθώς ο Αύγουστος θα είναι, όπως όλες οι ενδείξεις συνηγορούν, ο μήνας των προαναγγελθεισών διορθωτικών κινήσεων στο κυβερνητικό σχήμα. Παρά τον χθεσινό προς στιγμήν συναγερμό, που σήμανε σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, ο χρόνος ενεργοποίησης του επικείμενου ανασχηματισμού θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα από την προσεχή Δευτέρα, όπως ανέφεραν αργά το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιουλίου υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές. Αυτό, που μένει να αποσαφηνιστεί είναι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει να προχωρήσει στις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα πριν από την θερινή ανάπαυλα ή ακριβώς μετά την επιστροφή του από τις ολιγοήμερες διακοπές, που έχιε προγραμματίσει στην Κρήτη.

 

Τα «ωφέλιμα» 24ωρα την επόμενη εβδομάδα είναι κατ ουσίαν τρία, καθώς την Πέμπτη 6 Αυγούστου ο πρωθυπουργός μεταβαίνει σε Ρόδο και Χάλκη και ακολούθως θα μεταβεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου θα περάσει τις ημέρες γύρω από τον Δεκαπενταύγουστο. Επιχειρήματα υπέρ και κατά αναπτύσσονται και για τις δύο εναλλακτικές: υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη, που τάσσονται υπέρ της πραγματοποίησης ανασχηματισμού μετά την θερινή ανάπαυλα, επιμένοντας ότι πρόκειται για μείζονος σημασίας κυβερνητική πρωτοβουλία, η οποία, όπως λέγεται, δεν πρέπει να...χαθεί εν αναμονή του Δεκαπενταύγουστου. Στον αντίποδα, πολλά κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν σοβαρή επιβράδυνση στην προώθηση του κυβερνητικού έργου εξ αιτίας της παρατεταμένης αναμονής των κυβερνητικών αλλαγών.



Πάντως, καλά πληροφορημένες πηγές υπογραμμίζουν δύο γνωρίσματα των επικείμενων αλλαγών, τις οποίες στη μεγάλη τους πλειοψηφία έχει «κλειδώσει» εδώ και ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρώτον, οι προωθούμενες αλλαγές, που είναι σαφές πως καθυστέρησαν και λόγω της πολύ σοβαρής ελληνοτουρκικής κρίσης της προηγούμενης εβδομάδος, υπαγορεύονται και άρα περιστρέφονται γύρω από την δομή, που θα κληθεί να διαχειριστεί το μείζονος σημασίας project της απορρόφησης και κατ επέκταση αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων του Ευρωπαικού Ταμείου Ανάκαμψης. Δεύτερον, πρόκειται για σημειακού χαρακτήρα παρεμβάσεις – σε καμία περίπτωση για ένα σαρωτικό ανασχηματισμό, καθώς το κεντρικό μήνυμα είναι πως οι επιδόσεις του κυβερνητικού σχημάτος, που συγκροτήθηκε στις 8 Ιουλίου του 2019 είναι θετικές – εξ ου και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έσπευδαν και χθες να μετριάσουν τις όποιες προσδοκίες, καλλιεργούνται γύρω από τον ανασχηματισμό.

 

Η κεντρική διαχείριση του πακτωλού των κοινοτικών πόρων, που θα εισρεύσουν στην χώρα τα επόμενα χρόνια θα έχει έδρα το Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι...συνήθεις ύποπτοι Γρηγόρης Δημητριάδης, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος – έχει ακουστεί ότι δεν αποκλείεται να επιβραβευθεί μέσω της αναβάθμισης του σε Υπουργό Επικρατείας – θα λειτουργήσουν εν είδει διευθυντηρίου, προκειμένου να συντονίσουν τα συναρμόδια υπουργεία. Διακριτό και άκρως σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει ο επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του πρωθυπουργού, Αλεξ Πατέλης, που ούτως ή αλλως λειτουργεί εδώ και καιρό ως ο συνδετικός κρίκος ή η γέφυρα μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαικής Επιτροπής, ούτως ώστε τόσο το masterplan, που θα κατατεθεί στα μέσα Οκτωβρίου, όσο και η δομή, που θα συγκροτηθεί να απαντούν επαρκώς στην πρόκληση της αξιοποίησης των ευρωπαικών χρημάτων. Βαρύνοντα ρόλο στο όλο εγχείρημα θα διαδραματίσει από το Υπουργείο Οικονομικών, ο νυν Υφυπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος αναμένεται να προβιβαστεί σε Αναπληρωτή Υπουργό.

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι θέσεις των Υφυπουργών στο εν λόγω υπουργείο αναμένεται να μειωθούν κατά μία, ωστόσο, δεν αποκλειεται να αναβαθμιστεί σε μία από αυτές ο νυν ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, ενώ σε θέση Υφυπουργού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οδεύει κατά τα φαινόμενα η νυν ΓΓ, Αλεξάνδρα Σδούκου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων προβιβάζεται ο νυν Υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης. Βάσει των ίδιων πηγών, η ισορροπία ανάμεσα σε τεχνοκράτες και κοινοβουλευτικούς αναμένεται να διασαλευθεί υπέρ των δεύτερων, με τα ονόματα των Σπήλιου Λιβανού – έχει ακουστεί για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου – Χρήστου Ταραντίλη να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Πρόσωπο να πληρώσει θέση Υφυπουργου αναζητείται σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές και στο Υπουργείο Εργασίας και σύμφωνα με τα ίδια πρόσωπα έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε επίπεδο Υπουργών δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές, καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν πρόκειται να αλλάξουν χαρτοφυλάκιο. Πιθανώς, η μοναδική εκκρεμότητα του επικείμενου ανασχηματισμού είναι το πρόσωπο, που θα κληθεί να αναλάβει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, εφ όσον τελικώς αναβαθμίστεί ο Στέλιος Πέτσας, κάτι, που πιθανώς να προκαλέσει καραμπόλες αλλαγών είτε στο Υπουργείο Εργασίας, είτε λιγότερο πιθανά στο Υπουργείο Οικονομικών. Πάντως, υπάρχει και σενάριο αναβάθμισης του Στέλιου Πέτσα, ως νέου Υπουργού Επικρατείας και ταυτόχρονης διατήρησης του τρέχοντος χαρτοφυλακίου του.

 


Μεγάλη ανησυχία για τον κορονοϊό – Νέα τηλεδιάσκεψη υπο τον Μητσοτάκη

 

Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου από την...ανιούσα, που έχουν πάρει εσχάτως τα κρούσματα του κορονοϊού στην χώρα μας. Στην κυβέρνηση συλλέγουν συνεχώς πολύτιμα στοιχεία από τους στοχευμένους ελέγχους, που γίνονται και εμφανίζονται έτοιμοι να λάβουν κάθε επιπρόσθετο περιοριστικό μέτρο, προκειμένου να διασφαλισθεί πάση θυσία το υγειονομικό κεκτημένο της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Αυτό το πλαίσιο και πιο συγκεκριμέα μέτρα, όπως η επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, αλλά και ο καλύτερος δυνατός συντονσιμός ανάμεσα στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες αναμένεται να τεθεί επί τάπητος σε μεσημεριανή τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

 

www.ethnos.gr

Παρακολουθήστε  την 11η Tακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουλίου, στις 19:00

 

Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνεδρίαση.
 

 

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας