alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 18/08/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία
Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 20:24

Καλός ο καιρός με υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες.


Οι άνεμοι πνέουν, στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά βόρεια.

Οι άνεμοι πνέουν, στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 21 έως 33 βαθμούς κελσίου με την μέγιστη στα ανατολικά να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 20 και 32 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στα παραθαλάσσια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στην Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα δυτικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 ως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Καρπάθιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη, 19 Αυγούστου

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και σταδιακά στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Στερεά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Πελοπόννησο τις απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά ασθενείς και Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Κατηγορία Γενικά

Το απόγευμα της Δευτέρας 17 Αυγούστου εντοπίστηκε από άνδρες του Α.Τ. Αλεξάνδρειας - αφού παρήλθε το 48ωρο του αυτοφώρου -

ο δράστης του τροχαίου που σημειώθηκε στην οδό Ελ. Βενιζέλου 97 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας το Σάββατο 15 Αυγούστου στις 21.00,

 και είχε ως αποτέλεσμα την παράσυρση και εγκατάλειψη πεζού, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ της Θεσσαλονίκης.

Ο 77χρονος δράστης είναι ημεδαπός, κάτοικος χωριού του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης και την τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Πυρινού στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Διεύθυνσης η καθιερωμένη τελετή παράδοσης και παραλαβής.

Ο αποχωρών κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος, που υπηρέτησε στη θέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης από το 2010, καλωσόρισε τον νέο Διευθυντή, τον συνεχάρη για την επιλογή του και του ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του. Ο κ. Διαμαντόπουλος ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους και τα στελέχη της Διεύθυνσης για την μακρόχρονη και εποικοδομητική συνεργασία τους και έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου της Διεύθυνσης κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο παραλαβών κ. Δημήτρης Πυρινός, αφού ευχαρίστησε τον προκάτοχό του, δήλωσε ότι έχει συναίσθηση των απαιτήσεων της θέσης που καλείται να υπηρετήσει, ζήτησε τη συνεργασία όλων και δεσμεύτηκε να διαθέσει όλες του τις δυνάμεις για το καλό των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια, ο κ. Διαμαντόπουλος ενημέρωσε τον κ. Πυρινό για την εσωτερική οργάνωση και λειτουργία της Διεύθυνσης και του παρέδωσε τον προγραμματισμό του προσεχούς σχολικού έτους για τα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής, καθώς και τον προγραμματισμό εκπαίδευσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Επισημαίνεται ότι λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται στις δημόσιες υπηρεσίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, η τελετή έγινε σε περιορισμένο κύκλο ατόμων και χωρίς προσκλήσεις προς θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7.222 και των νεκρών 230 - 23 πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Σε 150 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7.222, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Τα 1.692 (23.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.394 (47.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια ώρα 23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Οι επτά (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Παράλληλα 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε δύο ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 230 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 81 (35.2%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων:

- 17 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
- 8 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
- 46 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 14 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
- 30 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 7 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας,
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε Βοιωτίας,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας,
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας,


- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,


- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου ,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κιλκίς,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κοζάνης,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κυκλάδων,
- 7 κρούσματα στη Λάρισα,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας,
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών,
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων,
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων,
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, τα οποία συνδέονται με γνωστή συρροή.

Κατηγορία Υγεία
Την πρώτη τους προπόνηση για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 έκαναν την Δευτέρα (17/8) το απόγευμα οι παίκτες του Αστέρα Αλεξάνδρεια Κ16 και Κ14  , 
Κατηγορία Αθλητικά
Αγαπημένοι φίλοι του βόλεϊ. Πιστοί στο ραντεβού μας και την νέα αγωνιστική σεζόν. Μία σεζόν που αναμένεται ιδιαιτέρως συναρπαστική και φέτος τόσο στα αγωνιστικά μας τμήματα όσο και στα τμήματα υποδομών. 
Κατηγορία Αθλητικά

Σε 53 ανέρχονται τα δικαιολογητικά που εκδίδουν οι Εφορίες της χώρας είτε ο φορολογούμενος μπορεί να τα λάβει μόνο του, από το taxisnet, ωστόσο για κάθε ένα από αυτά, υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση.

Μεταξύ αυτών είναι το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ, αντίγραφο της περιουσιακής κατάστασης, αντίγραφα φορολογικών δηλώσεων, έναρξης ή διακοπής εργασιών και δεκάδες άλλα έγγραφα.

Ορισμένα εξ αυτών γίνονται δεκτά από δημόσιες υπηρεσίες και συγκεκριμένα Δημόσιο, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ και νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α., ως φωτοαντίγραφα, ενώ ορισμένα πιστοποιητικά χρειάζονται επικύρωση από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ.

Ειδικότερα, η απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, διευκρινίζει τα ακόλουθα σε ότι αφορά στην ισχύ των πιστοποιητικών, εάν φέρουν υπογραφή ή όχι, τους χρόνους ισχύος και τη διαδικασία και τις υπηρεσίες έκδοσής τους. Αναλυτικότερα:

Η Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου είναι διοικητικό έγγραφο και γίνεται αποδεκτό, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις ή διαδικασία επικύρωσης, από τις υπηρεσίες και τους φορείς της παρ. 2 του άρθρου 11 του ν. 2690/1999 δηλαδή: Δημόσιο, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ και νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α..
Η εκτυπωμένη, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) Περιουσιολογίου από τη διαδικτυακή εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.): www.aade.gr, δήλωση-πράξη Διοικητικού προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) είναι έγκυρη πράξη και γίνεται αποδεκτή από τις υπηρεσίες και τους φορείς, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις ή διαδικασία επικύρωσης, εφόσον φέρει μηχανική αποτύπωση της σφραγίδας και της υπογραφής του αρμόδιου οργάνου της Α.Α.Δ.Ε. Στην περίπτωση, κατά την οποία η δήλωση-πράξη προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. δεν φέρει μηχανική αποτύπωση της σφραγίδας και της υπογραφής του αρμόδιου οργάνου της Α.Α.Δ.Ε., γίνεται αποδεκτή, εφόσον προηγουμένως υπογραφεί από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. και τεθεί επί αυτής η στρογγυλή υπηρεσιακή σφραγίδα της Δ.Ο.Υ.

Η ΑΑΔΕ διευκρινίζει ότι τα παραπάνω (η άμεση αποδοχή των δικαιολογητικών) δεν ισχύουν για το έντυπο «Βεβαίωση δηλωθείσας περιουσιακής κατάστασης», δεδομένου ότι αποτυπώνει πληροφοριακή στιγμιαία απεικόνιση της ημερομηνίας εκτύπωσης και δεν συνιστά πράξη της διοίκησης. Κατά συνέπεια δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτό από τις υπηρεσίες και τους φορείς και δεν ισχύουν για αυτό οι διαδικασίες της επικύρωσης ή της θεώρησης.

Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (έντυπα Ε1, Ν) και τα συνυποβαλλόμενα με αυτές έντυπα (Ε2, Ε3), οι περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α. (Έντυπο Φ2TAXIS και Έντυπο Φ3 TAXIS) και η Εκκαθαριστική Δήλωση (Έντυπο Φ1 TAXIS), που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής της Α.Α.Δ.Ε.: www.aade.gr, γίνονται αποδεκτές από τις υπηρεσίες, εφόσον εκτυπωθούν από την ως άνω διαδικτυακή εφαρμογή, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις ή διαδικασία επικύρωσης. Κατά τον ίδιο τρόπο, θα γίνεται αποδεκτό και κάθε άλλο έντυπο που αποστέλλεται ηλεκτρονικά και δεν περιλαμβάνεται στις προαναφερθείσες περιπτώσεις.
Αντίγραφα δηλώσεων (ιδιωτικά έγγραφα), που έχουν υποβληθεί χειρόγραφα σε Δ.Ο.Υ., έχουν παραληφθεί από τον αρμόδιο υπάλληλο αυτής και τηρούνται στο αρχείο της Δ.Ο.Υ, γίνονται αποδεκτά, από τις υπηρεσίες και τους φορείς, εφόσον έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο, καθώς και ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες έκδοσης. Ειδικότερα για τις περιπτώσεις, κατά τις οποίες υπηρεσίες και φορείς ζητούν δήλωση στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9), αντί αυτής, ο φορολογούμενος προσκομίζει εκκαθαριστικό σημείωμα Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.) ή πράξη προσδιορισμού του ΕΝ.Φ.Ι.Α., κατά περίπτωση, εκτυπωμένα μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr), χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις ή διαδικασία επικύρωσης, εφόσον φέρουν μηχανική αποτύπωση της σφραγίδας και της υπογραφής του αρμόδιου οργάνου.
Για τα προγενέστερα του 2010 έτη, ο φορολογούμενος δύναται να προσκομίζει αντίγραφο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), που θα συνυποβάλλει με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, στην οποία επιβεβαιώνει την ακρίβεια των δηλούμενων σε αυτή στοιχείων. Οι Δ.Ο.Υ. δεν έχουν αρμοδιότητα να χορηγούν βεβαιώσεις περί μη ύπαρξης δικαιωμάτων επί ακινήτων.
Στις περιπτώσεις στις οποίες ζητείται η προσκόμιση πιστοποιητικού φόρου κληρονομιάς, δωρεάς ή γονικής παροχής, όταν δεν απαιτείται η εξόφληση του φόρου ή όταν έχει εξοφληθεί ο φόρος, αντί του πιστοποιητικού δύναται να προσκομίζεται αντίγραφο της υποβληθείσας δήλωσης, καθώς και υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 ότι τα στοιχεία που προκύπτουν από την προσκομιζόμενη δήλωση δεν έχουν μεταβληθεί και, κατά περίπτωση, ότι ή δεν απαιτείται η εξόφληση του φόρου ή έχει εξοφληθεί ολόκληρος ο φόρος κληρονομιάς, δωρεάς ή γονικής παροχής ή δεν προέκυψε φόρος για καταβολή.
Για την απόδειξη του ύψους των ακαθάριστων εσόδων επιχείρησης, αρκεί η υποβολή των εκτυπωμένων από την διαδικτυακή εφαρμογή της Α.Α.Δ.Ε.: www.aade. gr υποβληθέντων εντύπων δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και των συνυποβαλλόμενων με αυτές εντύπων (Ε2, Ε3) ή των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. ή της εκκαθαριστικής δήλωσης Φ.Π.Α.
Για την απόδειξη της ύπαρξης εισοδημάτων από γεωργικό επάγγελμα ή για τον προσδιορισμό αυτών σε ποσοστό άνω του 50% των συνολικών εισοδημάτων, υποβάλλεται το εκτυπωμένο από την προαναφερθείσα διαδικτυακή εφαρμογή υποβληθέν έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
Για την τεκμηρίωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των Οδηγιών 2011/96/ ΕΕ (Μητρικών-Θυγατρικών) και 2003/49/ΕΚ(Τόκων- Δικαιωμάτων Συνδεδεμένων Εταιρειών), στην περίπτωση που ημεδαπό νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα εισπράττει μερίσματα, τόκους ή δικαιώματα από συνδεδεμένο νομικό πρόσωπο σε άλλο κράτος – μέλος της Ε.Ε., αρμόδια είναι η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.), στην οποία υπάγεται το ημεδαπό νομικό πρόσωπο ή η νομική οντότητα. Τα σχετικά έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία πιστοποιείται η πλήρωση των σχετικών προϋποθέσεων, πρέπει να υποβληθούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., επίσημα μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα.

Στις περιπτώσεις που οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν στις υπηρεσίες και στους φορείς ευκρινή φωτοαντίγραφα των βεβαιώσεων έναρξης, μεταβολής και διακοπής εργασιών πρέπει, επίσης, να προσκομίζουν και υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986. Ωστόσο επισημάνεται ότι:
Στην περίπτωση που κατατίθεται:

ευκρινές φωτοαντίγραφο βεβαίωσης έναρξης ή μεταβολής εργασιών, θα δηλώνεται στην ως άνω υπεύθυνη δήλωση ότι η επιχείρηση συνεχίζει τη λειτουργία της και δεν έχει υποβάλλει δήλωση διακοπής εργασιών στη Δ.Ο.Υ. και
ευκρινές φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης διακοπής εργασιών, θα δηλώνεται ότι η επιχείρηση δεν έχει υποβάλλει νέα δήλωση έναρξης εργασιών σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ.

Τι υποχρεούνται να αποδέχονται οι υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες του Δημοσίου των ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ υποχρεούνται να αποδέχονται:

Για την απόδειξη του Α.Φ.Μ. μπορούν να αποδέχονται εκτός από τη βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. και οποιοδήποτε έγγραφο υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε., στο οποίο εμφανίζεται προεκτυπωμένος, όπως, ενδεικτικά, η πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου, το αντίγραφο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, το αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας.
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν μπορούν να εκτυπωθούν βεβαιώσεις έναρξης, μεταβολής ή διακοπής εργασιών, γιατί έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την υποβολή των αντίστοιχων δηλώσεων και κυρίως αν έχουν υποβληθεί πριν από την εφαρμογή του TAXIS στις Δ.Ο.Υ., κάνουν αποδεκτές υπεύθυνες δηλώσεις του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία και την ακρίβεια αυτών.

Η λίστα με τα 53 πιστοποιητικά

Πιστοποιητικό για τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και εργάζονται σε άλλο κράτος - μέλος της Ε.Ε.


Βεβαίωση στην οποία θα αναγράφεται το ποσό του εισοδήματος και το μέρος του φόρου που καταβλήθηκε επ’ ονόματι του νομικού προσώπου και αντιστοιχεί στο εισόδημα αυτό.


Βεβαίωση περί χαρακτηρισμού ενός προσώπου ως νομικής οντότητας κατά την έννοια της περ. δ’ του άρθρου 2 του ν. 4172/2013 (Α’ 167)


Βεβαίωση από την οποία να προκύπτει ο φόρος εισοδήματος που καταβλήθηκε στην ημεδαπή από νομικά πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα ή παρακρατήθηκε στο εισόδημα των προσώπων αυτών για τον συμψηφισμό του με τον φόρο εισοδήματος στο κράτος που έχουν τη φορολογική κατοικία τους, με βάση τη νομοθεσία του κράτους αυτού.


Βεβαίωση του Τμήματος Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., από την οποία να προκύπτει το είδος της ασκούμενης επαγγελματικής δραστηριότητας της επιχείρησης και η εγκατάστασή της, από 25 Νοεμβρίου 2011 και μετά στις περιοχές Γεράνι και Μεταξουργείο του Iστορικού Kέντρου της Αθήνας, με βάση τις διατάξεις της παρ.Β2 του άρθρου 43 και της παρ.Β2 του άρθρου 44 του ν. 4030/2011 (Α’ 249)


Πιστοποιητικό, ατελώς, του οικονομικού εφόρου της κατοικίας ή της μόνιμης διαμονής του αιτούντος, το οποίο βεβαιώνει αν ο αιτών υπέβαλε κατά την τελευταία τριετία δήλωση φόρου εισοδήματος ή οποιουδήποτε άλλου άμεσου φόρου, καθώς και την εξακρίβωσή της ύστερα από έλεγχο.


Βεβαίωση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ότι έχει υποβληθεί δήλωση εισφοράς επί του εισαγόμενου συναλλάγματος (παρ. 1 του άρθρου 43 του ν. 4111/2013 - Α’ 18) και ότι έχουν καταβληθεί οι ληξιπρόθεσμες δόσεις της εισφοράς αυτής, από τις υπόχρεες εταιρείες/επιχειρήσεις του άρθρου 25 του ν. 27/1975 (Α’ 77) (πλην των διαχειριστριών).


Βεβαίωση του αρμόδιου Προϊσταμένου Δ.Ο.Υ. για τη μεταβίβαση ή υποθήκευση του πλοίου.


Πιστοποιητικό περί μη ύπαρξης φορολογικών εκκρεμοτήτων , συμπεριλαμβανομένης και της είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών, για τις ναυτιλιακές εταιρείες του άρθρου 25 του ν. 27/1975 - Α’ 77, μετά την ανάκληση της άδειας εγκατάστασης.


Βεβαίωση για την έκδοση πιστοποιητικού φορολογικής κατοικίας (Π.Φ.Κ.).


Πιστοποιητικό Κατάστασης Φορολογουμένου βάσει της 13ης Οδηγίας Ε.Ε. (για αίτηση επιστροφής Φ.Π.Α. που καταβλήθηκε σε τρίτες χώρες).


Βεβαίωση συνδρομής προϋποθέσεων αγοράς ή εισαγωγής καινούργιου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού, καθώς και λήψης υπηρεσιών χωρίς καταβολή Φ.Π.Α. από Α.Ε.Ι., Ι.Τ.Ε. κλπ. που είναι απαραίτητα για την πραγματοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων που τους έχουν ανατεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Βεβαίωση απαλλαγής από Φ.Π.Α. (εκδίδεται για αγορά σκαφών).


Βεβαίωση (εκδίδεται για εισαγωγή σκαφών), που υποβάλλεται στην αρμόδια Τελωνειακή Αρχή.


Βεβαίωση απαλλαγής από Φ.Π.Α. (εκδίδεται για αγορά αεροσκαφών και υλικών και αντικειμένων χωρίς Φ.Π.Α.).


Βεβαίωση συνδρομής προϋποθέσεων για αγορά επενδυτικών αγαθών με καταβολή του Φ.Π.Α. από τον ίδιο τον αγοραστή ορισμένων βιομηχανικών, μεταλλευτικών κλπ επιχειρήσεων.


Απόφαση χορήγησης αναστολής εφαρμογής Φ.Π.Α. στα ακίνητα.


Βεβαίωση εξόφλησης οφειλόμενου φόρου λόγω διακανονισμού ακίνητου σε αναστολή.


Βεβαίωση ή θεώρηση ή σχετική επισημειωματική πράξη, από τις οποίες προκύπτει η ορθή εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Φ.Π.Α. για παραδόσεις ή ενδοκοινοτικές αποκτήσεις πλοίων/σκαφών ή μηχανών αυτών και οι οποίες απαιτούνται ως δικαιολογητικά για την εγγραφή των ανωτέρω πλοίων/σκαφών στα οικεία νηολόγια ή τα βιβλία εγγραφής μικρών σκαφών από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.


Βεβαίωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για αποσυρόμενο επιβατικό αυτοκίνητο.


Βεβαίωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για αποσυρόμενο φορτηγό ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο.


Βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.


Βεβαίωση καταστροφής πινακίδων κυκλοφορίας.


Βεβαίωση για άρση απαλλαγής α’ κατοικίας (λόγω μεταβίβασης εντός πενταετίας).


Πιστοποιητικό καταβολής φόρου λόγω άρσης απαλλαγής α’ κατοικίας ή θεωρημένο αντίγραφο δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων, στην οποία θα πιστοποιείται η καταβολή του φόρου της πρώτης απαλλαγής (λόγω χορήγησης νέας απαλλαγής).


Βεβαίωση Προϊσταμένου Δ.Ο.Υ. για προσδιορισμό αξίας ακινήτου για μεταγραφή συμβολαίου μετά από την παρέλευση έτους από τη σύνταξή του.


Πιστοποιητικό φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών.


Βεβαίωση σε δίκες επί μισθωτικών διαφορών για το ύψος αντικειμενικής αξίας μισθίων ακινήτων, όπου δε δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα, συγκριτικά στοιχεία της αγοραίας αξίας.
Έκθεση εκτίμησης της αγοραίας αξίας δημοσίων κτημάτων σε περίπτωση εκποίησής τους.


Προσδιορισμός ελάχιστου τιμήματος προσφοράς σε περίπτωση εκποίησης ακινήτων κοινωφελών περιουσιών με δημοπρασία.


Πιστοποιητικό Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, με το οποίο πιστοποιείται ότι το ακίνητο έχει δηλωθεί στις δηλώσεις ΦΑΠ και ΕΝΦΙΑ και έχει εξοφληθεί ο φόρος που αναλογεί στην αξία του, τα πέντε προηγούμενα της μεταβίβασης έτη.


Βεβαίωση Απόδοσης Α.Φ.Μ.


Βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων φυσικού προσώπου.


Βεβαίωση έναρξης εργασιών φυσικού προσώπου.


Βεβαίωση έναρξης εργασιών μη φυσικού προσώπου.


Βεβαίωση έναρξης υπό ίδρυση φυσικού προσώπου.


Βεβαίωση μεταβολής υπό ίδρυση φυσικού προσώπου.


Βεβαίωση διακοπής υπό ίδρυση φυσικού προσώπου.


Βεβαίωση έναρξης υπό ίδρυση μη φυσικού προσώπου


Βεβαίωση μεταβολής υπό ίδρυση μη φυσικού προσώπου.


Βεβαίωση διακοπής υπό ίδρυση μη φυσικού προσώπου.


Βεβαίωση μεταβολής εργασιών φυσικού προσώπου.


Βεβαίωση μεταβολής εργασιών μη φυσικού προσώπου.


Βεβαίωση διακοπής εργασιών φυσικού προσώπου.


Βεβαίωση διακοπής εργασιών μη φυσικού προσώπου.


Βεβαίωση απενεργοποίησης Α.Φ.Μ.


Βεβαίωση χρεών προς το Δημόσιο (για κατάθεση αίτησης εξυγίανσης).


Βεβαίωση χρεών προς το Δημόσιο (για κατάθεση αίτησης πτώχευσης).


Βεβαίωση καταβολής ποσού υπέρ τρίτων.


Αποδεικτικό ενημερότητας.


Βεβαίωση οφειλής, η οποία εκδίδεται από τις Δ.Ο.Υ., τα Ελεγκτικά Κέντρα, την Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης και τα Τελωνεία.


Αναλυτική Κατάσταση Βεβαιωμένων Οφειλών.


Πίνακας χρεών.

Κατηγορία Οικονομία

Η κυβέρνηση μέσω του 112 έστειλε ακόμα ένα μήνυμα για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού με αφορμή και την μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων του καλοκαιριού αυτή την εβδομάδα.

 

Αν και οι περισσότεροι έλαβαν το μήνυμα από το 112, αρκετοί – ωστόσο- ήταν αυτοί που δεν είδαν το προειδοποιητικό μήνυμα: «Μην έρχεστε σε επαφή με τις ευάλωτες ομάδες».

 

Τι γίνεται, όμως, σε αυτήν την περίπτωση και τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε είτε έχουμε «έξυπνα τηλέφωνα» είτε όχι; Σύμφωνα με πηγές της ΓΓΠΠ, καλό θα ήταν οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων να κάνουν κάποιες ενέργειες, που πιθανόν να μην έχουν γίνει από όλους τους πολίτες, ώστε να λαμβάνουν πλέον όλες τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης, είτε στο κινητό είτε στο σταθερό τηλέφωνο, με γραπτό ή φωνητικό μήνυμα, κάτι που εξασφαλίζει την ενημέρωση και όλων των ανθρώπων με ειδικά προβλήματα και αναπηρίες.

 

Αξίζει να τονιστεί ότι και αυτή η ειδοποίηση ελήφθη κατά κύριο λόγο από όσους έχουν τα λεγόμενα «έξυπνα κινητά», τα οποία διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό με την μέθοδο CBS, δηλαδή μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

 

Για να διασφαλιστεί, όμως, και σε αυτά τα τηλέφωνα η λήψη των ειδοποιήσεων πρέπει οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα.

 

Όσοι δεν έχουν τέτοια τηλέφωνα πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα του 112, ώστε να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις με SMS ή με φωνητικά μηνύματα σε κινητά και σταθερά.

 

Για να γίνει αυτό, πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ και στην πλατφόρμα του 112 και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για κάθε περίπτωση.

 

Οι οδηγίες αφορούν πρώτον τους κατόχους «έξυπνων κινητών», οι οποίοι πρέπει να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις, πατώντας την ένδειξη που αναφέρει «ορισμένες ρυθμίσεις», η οποία τους βγάζει στην επόμενη σελίδα, όπου υπάρχουν όλοι οι τύποι των κινητών και τους καθοδηγεί λεπτομερώς.

 

Όσοι δεν έχουν «έξυπνα κινητά», πηγαίνουν στην ένδειξη «εγγραφή» της πλατφόρμας και συμπληρώνουν τα στοιχεία και τον τρόπο που επιθυμούν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις.

Κατηγορία Αστυνομικά

De minimis αποζημίωση των αγροτών ανά στρέμμα,
για τις ζημιές από τη θεομηνία και τις βροχοπτώσεις,
ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης


ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

 

Την άμεση κάλυψη των ζημιών που προκάλεσαν σε αγροτικές καλλιέργειες της Ημαθίας και κυρίως στη ροδακινοπαραγωγή, η θεομηνία που σημειώθηκε στις αρχές Αυγούστου και κυρίως οι συνεχείς και σφοδρές βροχοπτώσεις, μέσω de minimis αποζημίωσης ανά στρέμμα, για όλους τους πληγέντες αγρότες της περιοχής, ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μαυρουδή Βορίδηκαι τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Για τον λόγο αυτό, τους έστειλε και σχετική επιστολή όπου αναφέρει τα εξής:


Προς:
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Μαυρουδή Βορίδη


Πρόεδρο ΕΛΓΑ
κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

Κύριε Υπουργέ


Κύριε Πρόεδρε του ΕΛΓΑ

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε την Κεντρική Μακεδονία από τις αρχές Αυγούστου και κυρίως οι συνεχείς και ισχυρές βροχοπτώσεις, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες και της Ημαθίας, ειδικά στη ροδακινοπαραγωγή.
Δυστυχώς, όπως το έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα, ο απαρχαιωμένος και αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει καταστροφές σε καλλιέργειες εξαιτίας βροχοπτώσεων και για μια φορά ακόμη, οι αγρότες βρίσκονται απροστάτευτοι και φυσικά είναι μπροστά σε μια νέα χαμένη χρονιά, με ότι συνεπάγεται αυτό για το εισόδημά τους και το άμεσο μέλλον των οικογενειών τους.
Για τους λόγους αυτούς ζητώ την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να ξεκινήσουν το ταχύτερο, διαδικασίες de minimis αποζημίωσης ανά στρέμμα, για όλους τους πληγέντες αγρότες και βασίζομαι στην αποφασιστικότητα και στη διάθεση που έχετε δείξει έως σήμερα υπέρ του αγροτικού κόσμου και των δίκαιων αιτημάτων του.
Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τις ζημιές που προκλήθηκαν, όπως τις αναφέρω παραπάνω και βρίσκονται πλήρως στη διάθεσή σας.

 


Με εκτίμηση


Κώστας Καλαϊτζίδης


Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ημαθίας


Βέροια 17 Αυγούστου 2020

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας