alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020

Ο Δημήτρης Ιτούδης πήρε εξιτήριο από το "Σωτηρία" και αφού περάσει τους νέους ελέγχους θα μεταβεί στη Μόσχα να αναλάβει τη ΤΣΣΚΑ.

Κατηγορία Αθλητικά

Στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η σελίδα που προτρέπει τα παιδιά να μην φορούν μάσκες.

 

Δικογραφία σχηματίζεται ήδη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος με αφορμή μια ομάδα στο Facebook

που προτρέπει τους γονείς να μην φορούν μάσκα τα παιδιά τους στο σχολείο.

 

Αυτό που ανησυχεί τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας είναι το γεγονός ότι μέσα σε λίγα 24ωρα

τα συγκεκριμένα προφίλ κατάφεραν να συσπειρώσουν χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου,

οι οποίοι σπεύδουν να υιοθετήσουν απόψεις που στερούνται επιστημονικού υπόβαθρου.

 

Πριν από λίγες μέρες, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,

η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών,

«υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

 

Στις αναρτήσεις γίνονται αναφορές σε μη εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού».

Κατηγορία Αστυνομικά

Υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

 

«Η εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών είναι για χρήση μάσκας σε όλες τις ηλικίες, από το Νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο.

 

Η εισήγηση γίνεται αποδεκτή», ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας πως τη Δευτέρα θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

 

Μιλώντας πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η κυρία Κεραμέως ανέφερε πως μάσκα θα πρέπει να φορούν όλα τα παιδιά από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο, σημειώνοντας πως θα υπάρξει ειδική εκπαίδευση γύρω από την ορθή χρήση της στο νηπιαγωγείο και τις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

 

Άλλωστε, θυμίζουμε η πρώτη μέρα στα σχολεία θα είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευση γενικά γύρω από τον κορονοϊό. Σε κάθε περίπτωση, η Υπουργός ξεκαθάρισε πως οι εισηγήσεις και οι αποφάσεις που θα προκύψουν από αυτές βασίζονται στα διαθέσιμα μέχρι σήμερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Σε επίπεδα ρεκόρ τα κρούσματα κορονοϊού για μία ακόμη μέρα στη χώρα μας

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 269 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7934, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες.

Τα 1783 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3658 (46.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 30 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (23.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 46.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 140 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 235 θανάτους συνολικά στη χώρα. 82 (34.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ δεν είχε συμπεριλάβει στην επίσημη ενημέρωσή του τον θάνατο του 72χρονου στο νοσοκομείο Παπανικολάου.
Κορονοϊός: Η κατανομή των κρουσμάτων

Σήμερα, 20/8/2020, δηλώθηκαν 269 επιπλέον κρούσματα. Από τα 250 εγχώρια, τα 22 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Αναλυτικότερα:

11 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
8 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
90 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 18 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
67 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας,
2 κρούσματα στηνα Π.Ε. Δωδεκανήσου,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας,


7 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας,


4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας, 2 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστή συρροή,
5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
15 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,
8 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου,
8 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας,
5 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
6 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων.

Κατηγορία Υγεία

Δύο νέες σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ της έκανε η Α.Ε. Σχοινά αφού ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές Νίκο Κίτσα και Θανάση Πετράι.

Ο 22χρονος Νίκος Κίτσας αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ και θα συμβάλει τα μέγιστα στο νευραλγικό χώρο του κέντρο ενώ ο 24χρονος Θανάσης Πετράι θα ενισχύσει σημαντικά την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Και οι δύο παίκτες αγωνιζόταν την περασμένη αγωνιστική χρονιά στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.

Κατηγορία Αθλητικά

Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκε η δικηγόρος της Φιλοπτώχου Γυναικών Αλεξάνδρειας, Βικτώρια Ζαρκάδα με τον εκλεκτό της καρδιάς της, Δαμιανό Παπαδόπουλο το απόγευμα του Σαββάτου 15 Αυγούστου 2020 σε μια λαμπρή τελετή στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και το επιτρεπτό όριο των 100 ατόμων πραγματοποιήθηκε και το γλέντι σε γνωστό κέντρο δεξιώσεων της περιοχής μας.

To alexandriamou.gr εύχεται στο νιόπαντρο ζευγάρι βίον ανθόσπαρτο και καλούς απογόνους.

 

 

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι στις 21/08/2020 ημέρα Παρασκευή   και ώρα : από 08:30 π.μ έως και 13:00 μ.μ , θα   γίνει διακοπή νερού στη Τοπική Κοινότητα Αγκαθιάς   λόγω αποκατάστασης βλάβης αγωγού ύδρευσης από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης .

 

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας .

Ανησυχία έχει προκληθεί στην Ημαθία από την αυξημένη διασπορά του κορονοϊού αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των κρουσμάτων θα παρουσιάσει ανοδική πορεία και θα δούμε σήμερα (20/8) διψήφια νούμερα στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Σοβαρό το ενδεχόμενο να είμαστε το επόμενο τοπικό lockdown αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από όλους μας.

Σήμερα, Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020, διεκομίσθη άλλος ένας ασθενής από το νοσοκομείο της Βέροιας, σε νοσοκομείο αναφοράς του covid-19.

Πρέπει όλοι μας να δείξουμε την απαραίτητη ατομική ευθύνη, τηρώντας τις αποστάσεις και λαμβάνοντας τα μέτρα προστασίας που έχουν προτείνει οι επιδημιολόγοι, γιατί ο ιός είναι εδώ, γύρω μας, αόρατος εχθρός μας. Κι αν κάποιοι θεωρούν ότι είναι αλώβητοι, οφείλουν να προστατέψουν τους γονείς τους και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η πλειοψηφία των φορέων του ιού είναι κάτω των 30 ετών και θα πρέπει να επιδείξουμε τη δέουσα προσοχή για να μην γίνει η Ημαθία ο επόμενος νομός που θα επιβληθούν περιοριστικά μέτρα και τοπικό lockdown με δυσμενείς συνέπειες για όλους μας.


Κατηγορία Υγεία

Tο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, καλεί όλες τις εταιρίες, επιχειρήσεις, πολίτες και τοπικούς φορείς να συνδράμουν με την προσφορά τους σε τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία είναι απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό και θα ανακουφίσουν τους συμπολίτες μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Οι πολίτες που θέλουν να συνεισφέρουν μπορούν να επισκεφθούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:30 – 15:00.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, λόγω της κρίσης του κορονοϊού, το Κοινωνικό Παντοπωλείο συνεχίζει αδιάκοπα το σημαντικό του έργο. Σε αυτές τις συνθήκες, πρέπει όλοι να δείξουμε την ανθρώπινη μας πλευρά και αλληλεγγύη, ώστε να γίνουμε πιο δυνατοί. Όλοι μας πρέπει να γίνουμε μια γροθιά και να στηρίξουμε όσους το έχουν ανάγκη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ενεργοποίησε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση στους παραγωγούς λαϊκών αγορών που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Η επιχορήγηση αφορά τους παραγωγούς λαϊκών αγορών που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις του κορονοϊού.Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 14.800.000 ευρώ και οι δικαιούχοι πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

α) Έχουν υποβάλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2019, έως και 31/12/2019.

β) Έχουν «ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ», σε ισχύ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ν. 4497/2017 (Α΄ 171)

γ) Δεν ήταν κάτοχοι προβληματικής επιχείρησης στις 31/12/2019 κατά την έννοια του Κανονισμού (ΕΕ) 702/2014 (άρθ. 2 σημ. 14)

δ) Δεν εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί ασυμβίβαστη με βάση προηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιπλέον των ανωτέρω, όσοι παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών δραστηριοποιούνται στον κλάδο νωπών οπωροκηπευτικών ή οικοτεχνίας, να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ) ή/και στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ).

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν έως τις 23 Σεπτεμβρίου αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ ("Χρήση εφαρμογής") εφόσον διαθέτουν προσωπικούς κωδικούς από παλαιότερο έτος ή μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής διεύθυνσης εφόσον προηγηθεί η εγγραφή στις εφαρμογές του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (επιλογή "Αίτημα εγγραφής" στην ανωτέρω σελίδα).

Την απόλυτη προσήλωση του Υπουργείου στη στενή παρακολούθηση των επιπτώσεων της πανδημίας στην αγροτική παραγωγή και οικονομία προκειμένου να παρεμβαίνει καίρια υπέρ των πληγέντων και των πληττόμενων κλάδων, τόνισε σε δήλωσή του ο Μάκης Βορίδης.

Κατηγορία Αγροτικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας