alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 23/08/2020
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)


Δεδομένα έως 22 Αυγούστου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 264 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8381, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

1832 (21.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3842 (45.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 240 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Σήμερα, 22/8/2020 δηλώθηκαν 264 επιπλέον κρούσματα. Από τα 233 εγχώρια κρούσματα, τα 21 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 10 με γνωστή συρροή.

29 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου χώρας.
2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
91 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
51 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή και 8 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
2 στην Π.Ε. Αργολίδας
4 στην Π.Ε. Αχαϊας
5 στην Π.Ε. Δωδεκανήσου
1 από Π.Ε. Έβρου
1 στην Π.Ε. Ευρυτανίας
5 στην Π.Ε. Ημαθίας
3 στην Π.Ε. Ηρακλείου
1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων
1 στην Π.Ε. Καβάλας
10 στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή
4 στην Π.Ε. Καστοριάς
1 στην Π.Ε. Κέρκυρας
1 στην Π.Ε. Κιλκίς
5 στην Π.Ε. Κοζάνης
2 στην Π.Ε. Κορίνθου
11 στην Π.Ε. Κυκλάδων
3 στην Π.Ε. Λάρισας
2 στην Π.Ε. Λέσβου
7 στην Π.Ε. Μαγνησίας
4 στην Π.Ε. Ξάνθης
3 στην Π.Ε. Πέλλας
1 στην Π.Ε. Πιερίας
1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου
2 στην Π.Ε. Σερρών
1 στην Π.Ε. Τρικάλων
3 στην Π.Ε. Φλώρινας
1 στην Π.Ε. Φωκίδας, το οποίο συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
1 στην Π.Ε. Χαλκιδικής
5 στην Π.Ε. Χανίων

Κατηγορία Υγεία

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συγκρούστηκε με δυο αυτοκίνητα απόγευμα του Σαββάτου (22/8), λίγο πριν τις Καλύβες στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

λίγο πριν τις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του τροχαίου ατυχήματος.

Από το τροχαίο, σύμφωνα με το grtimes.gr τραυματίστηκαν δύο διασώστες που επέβαιναν στο ασθενοφόρο και ένας ακόμα πολίτης.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Πολυγύρου με ελαφρές κακώσεις.

Κατηγορία Αστυνομικά

Με τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος θα εκκαθαρίζονται, από την Παρασκευή 21 Αυγούστου, οι φορολογικές δηλώσεις που υποβάλουν αγρότες και αλιείς, καθώς άνοιξαν επικαιροποιημένες οι πλατφόρμες για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος (για φυσικά και νομικά πρόσωπα). Έτσι, όσοι αγρότες και αλιείς υποβάλουν δήλωση από τώρα και στο εξής, ο φόρος τους θα εκκαθαρίζεται με τον υπολογισμό και τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος για τους δικαιούχους.

Παράλληλα, με εγκύκλιο που εξέδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής, διευκρινίζονται τα εξής για τους περίπου 40.000 αγρότες και αλιείς που είναι δικαιούχοι διαγραφής και έχουν ήδη υποβάλει δηλώσεις:

Φυσικά Πρόσωπα

Τη Δευτέρα 24/8 θα λάβουν μήνυμα στο myTAXISnet, ότι είναι δικαιούχοι της διαγραφής του τέλους επιτηδεύματος και ότι η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε μαζική επανεκκαθάριση, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Όσοι επιθυμούν την επανεκκαθάριση του φόρου τους νωρίτερα, θα μπορούν να το κάνουν μέχρι τότε, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, υποβάλλοντας ψηφιακά μια απλή τροποποιητική δήλωση, χωρίς μεταβολή του περιεχόμενου της αρχικής.

Νομικά Πρόσωπα

Τη Δευτέρα 24/8 θα λάβουν μήνυμα στο myTAXISnet, ότι είναι δικαιούχοι της διαγραφής του τέλους επιτηδεύματος και ότι, για να επωφεληθούν από τη διαγραφή, θα πρέπει να υποβάλουν ψηφιακά χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, μια απλή τροποποιητική δήλωση, χωρίς μεταβολή του περιεχόμενου της αρχικής.

Για την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης μετά την είσοδο στην εφαρμογή εισοδήματος του «myTAXISnet», ο φορολογούμενος επιλέγει υποβολή τροποποιητικής δήλωσης και οριστικοποιεί τη δήλωση που εμφανίζεται, χωρίς να απαιτείται κάποια τροποποίηση ή συμπλήρωση του περιεχομένου της.

Για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν ήδη εξοφλήσει το φόρο με βάση την αρχική τους δήλωση, το πιστωτικό υπόλοιπο από την επανεκκαθάριση συμψηφίζεται με υφιστάμενες οφειλές και, αν δεν υπάρχουν οφειλές, επιστρέφεται.

Κατηγορία Οικονομία

Μεγάλες αντιδράσεις για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ. Τεράστιες αντιδράσεις πανελλαδικά έχει προκαλέσει ο άδικος και ανεπίτρεπτος αποκλεισμός δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ όλης της χώρας, ενώ οι μητέρες τους πληρούσαν απολύτως τα κριτήρια που έθετε το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση της ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π:

Υπάρχουν καταγγελίες μητέρων από όλους τους Δήμους της χώρας, οι οποίες ενώ είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών και μάλιστα είχαν λάβει και υψηλή μοριοδότηση (ακόμα και 149 μόρια), είδαν τα παιδιά τους στις λίστες με τους απορριφθέντες.

Οι μητέρες που υπέστησαν την κατάφωρη αυτή άδικη μεταχείριση και αποκλείστηκαν με αυτόν τον πρωτοφανή τρόπο από τα ΚΔΑΠ, απαιτούν από την Κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των κοινωνικών αναγκών της ελληνικής οικογένειας και να διορθώσει τον αρχικό καταστρεπτικό σχεδιασμό της για χρηματοδοτική υποβάθμιση των ΚΔΑΠ, χορηγώντας ΑΜΕΣΑ voucher σε όλες τις μητέρες που είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών.

Για να ακουστεί η δίκαιη διαμαρτυρία από την Κυβέρνηση, υπάρχει και διαδικτυακό ψήφισμα, πάρτε μέρος εδώ.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας