alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020

Ανακοινώθηκαν σήμερα, Σάββατο 29 Αυγούστου 2020, 177 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, ενώ ένας θάνατος καταγράφηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 177, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 9.977 (ημερήσια μεταβολή +1.8%), εκ των οποίων 55.6% άνδρες.

 

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 260 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 77 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 36 (69.4% άνδρες).

 

Από το σύνολο των 9977 κρουσμάτων, 2033 (20.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 4402 (44.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

 

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

 

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 260 θανάτους συνολικά στη χώρα. 92 (35.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

 

Αναλυτικά:

20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο

54 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 8 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

32 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 17 αναφέρουν σύνδεση με επιβεβαιωμένο κρούσμα και 14 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

1 στην Π.Ε. Αχαΐας

1 στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 στην Π.Ε. Γρεβενών

2 στην Π.Ε. Δράμας

1 στη Π.Ε. Ηλείας

3 στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

4 στην Π.Ε. Ηρακλείου

2 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

3 στην Π.Ε. Ιωαννίνων

3 στη Π.Ε. Καβάλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα

4 στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

1 στην Π.Ε. Κέρκυρας

6 Π.Ε. Κοζάνης

1 στην Π.Ε. Κορινθίας

2 στην Π.Ε. Κυκλάδων

1 στην Π.Ε. Λάρισας

3 στην Π.Ε. Λέσβου

2 στην Π.Ε. Μαγνησίας

1 στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 στην Π.Ε. Ξάνθης

7 στη Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή

4 στη Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα

1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου

2 στην Π.Ε. Σερρών

3 στην Π.Ε. Τρικάλων

1 στην Π.Ε. Φωκίδας

1 στην Π.Ε. Χαλκιδικής

5 στην Π.Ε. Χανίων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

2 στην Π.Ε. Χίου

1 κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Κατηγορία Υγεία

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
στο χώρο του Royal cafe ( Ελ. Βενιζέλου 99 - Αλεξάνδρεια).


Το Δ.Σ. καλεί τα μέλη και τους φίλους της ομάδας να παραστούν για να οργανώσουν όλοι μαζί τη νέα αγωνιστική χρονιά μετά την άνοδο στη Γ Εθνική.


Η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη.

 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6978 520200

Κατηγορία Αθλητικά

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας,

είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου μία ημεδαπή γυναίκα 27 ετών κι ένας 17χρονος ημεδαπός, για κλοπή καλωδίων

χαλκού από σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας.

 

Ειδικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι σε περιοχή της Ημαθίας να επιβαίνουν σε όχημα και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν 24 κιλά καλώδια χαλκού, τα οποία αφαίρεσαν λίγο νωρίτερα από σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας.

 

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 14 Αυγούστου 2020 έως 23 Αυγούστου 2020 διέπραξαν μαζί με έναν ακόμα 41χρονο συνεργό τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, άλλες 4 κλοπές από σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας και αφαίρεσαν ποσότητες καλωδίων χαλκού.

 

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, όπως και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος.

 

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θέλω να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή συγχαρητήριά μου σε όλες και όλους που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Κοτόπουλα Δέρας: Αύτο είναι το νοστιμότατο σημερινό DELIVERY MENU   
ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΨΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΩΠΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ!!!!
Κατηγορία Επιχειρείν
2η ημέρα για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας η χθεσινή με το κοινό να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και να γεμίζει τον χώρο του Εκκοκκιστηριο ΙΔΕΩΝ στην Βέροια πάντα με τις απαραίτητες αποστάσεις και μέτρα προστασίας από την πανδημία.
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020 13:01

Νέα Θέση Εργασίας!

Ζητείται χειριστής φορτωτή με άδεια ή χωρίς.


Τηλ. επικοινωνίας: 6977 337913

Κατηγορία Επιχειρείν

Με πυρετώδεις ρυθμούς ξεκινά με οργανωμένες κινήσεις για τη νέα αγωνιστική χρονιά ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας μετά την άνοδο του στη Γ Εθνική.

 

Στόχοι της ομάδας είναι να δέσει τον βασικό κορμό με ανανεώσεις του περσινού ρόστερ και να πραγματοποιήσει μεταγραφές «με χειρουργική ακρίβεια» που θα πλαισιώνουν το έμψυχο δυναμικό για την μέγιστη αποδοτικότητα αποτελεσμάτων.

 

«Στόχος η παραμονή μας στην Γ΄ Εθνική και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Η χρονιά είναι πρόκληση και ευκαιρία κυρίως για νέα παιδιά ώστε να δείξουν κάτι παραπάνω σε μια μεγαλύτερη κατηγορία.¨ δήλωσε ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Κυριάκος Μπουκλάς.

 

Οι συνομιλίες με τους παράγοντες και τους παίκτες συνεχίζονται καθημερινά χωρίς προβλήματα και διαμορφώνεται ένα πλάνο τακτικής με εντατικούς ρυθμούς
για να δημιουργηθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα και τους φιλάθλους της.

Κατηγορία Αθλητικά

«Σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες παραμένει το άνοιγμα των σχολείων καθώς μένει ανοιχτή η ημερομηνία της επιστροφής μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία. Μιλώντας στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση επεσήμανε ότι είναι πιθανή κατά μία εβδομάδα η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα (αριθμός κρουσμάτων κ.λπ).

 

«Η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μία εβδομάδα, θα αποφασισθεί την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, αν θα έχουμε αυτή την παράταση. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

 

«Αν υπάρξει μια ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες θα μείνουμε στο άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου. Αλλά περιμένουμε πάντα την εισήγηση των ειδικών μέχρι τις 31 Αυγούστου, προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας, την επόμενη μέρα», πρόσθεσε.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι προηγούμενες ανακοινώσεις έκαναν λόγο για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι αν υπάρξει μία εβδομάδα παράταση τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Συζητήθηκαν θέματα συντονισμού ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, υπό τις εξαιρετικές συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού.

 

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, από τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών και από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Στη σύσκεψη μετείχαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

 

Στο μεταξύ στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε και ο καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

 

«Όσον αφορά στον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, αυτή είναι μια πολύπλοκη απάντηση διότι δεν είναι εύκολο να πεις βάζω περισσότερες τάξεις, άρα χρησιμοποιώ περισσότερους εκπαιδευτικούς, άρα δημιουργώ περισσότερες εστίες. Είναι πολύ πιο πολύπλοκο το μοντέλο των σχολείων, από άλλα μοντέλα που αφορούν χώρους εστίασης. Υπάρχουν πολλά επιδημιολογικά μοντέλα που λένε ότι δεν έχουμε μεγάλο κέρδος μικραίνοντας τις τάξεις και αυξάνοντας τον αριθμό των τάξεων» εξήγησε μεταξύ άλλων ο κ. Μαγιορκίνης. Επιπλέον, σημείωσε ότι υπάρχουν και πολλές δημοσιεύσεις ότι δεν έχεις και κέρδος εκπαιδευτικό μικραίνοντας τις τάξεις.

 

«Όταν τα παιδιά ήταν σπίτι τους και γίνονταν εκ περιτροπής τα μαθήματα, έρχονταν σε μισό χρόνο σε επαφή με άλλα παιδιά», ανέφερε ακόμη.«Διπλασιάζοντας τις αίθουσες δεν μειώνονται όλες οι αποστάσεις, μειώνονται οι αποστάσεις που έχεις μόνο με τον διπλανό σου. Όλες οι άλλες αποστάσεις μένουν οι ίδιες. Άρα τα μοντέλα δείχνουν ότι δεν έχεις δραματική αλλαγή όσον αφορά τη μετάδοση των σταγονιδίων που αφορά στο 1,5 μέτρο. Το υπόλοιπο που μένει που είναι η αερογενής μετάδοση δεν αλλάζει, είτε έχεις 15 είτε έχεις 25. Το μόνο μέτρο που έχεις είναι η μάσκα» , είπε απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση ο κ. Μαγιορκίνης.

 

«Το άλλο που δείχνουν αυτά τα μοντέλα είναι ότι διπλασιάζοντας τον αριθμό των εκπαιδευτικών βάζουμε άλλους τόσους ανθρώπους στο ίδιο επιδημικό μοντέλο, που λογικά θα αύξανε την επιδημικότητα. Θέλω να πω ότι δεν είναι απλό το σενάριο αυξάνω τον αριθμό των τάξεων, μειώνω τον αριθμό των ατόμων», πρόσθεσε.

 

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση σε κάποιες περιοχές σχολεία να ανοίξουν αργότερα απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε περιοχές τόσο επιβαρυμένες περιοχές».

Κατηγορία Εκπαίδευση

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας