alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 08/08/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook σχετικά με το γεγονός ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό πραγματοποίησε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Δείτε την ανάρτηση:

Σήμερα βρέθηκα θετικός στο τεστ Covid-19 Ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά μηνύματα σας. Είμαι σε καλή κατάσταση και ελπίζω ότι θα συνεχίσω να είμαι. Με τη βοήθεια της οικογένειας μου και ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών θα το ξεπεράσω και θα επανέλθω πιο δυνατός.
Σας εύχομαι υγεία και ακολουθείται τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών.
Today I was tested positive for the Covid-19 virus. Thank you for all the encouraging messages I have received so far. I am in good condition and will hopefully keep having a mild version of the virus. With the help of my family and doctors I will go through this and be back stronger. I wish all the people to remain healthy and do not forget to follow the health guidelines.

 

Σύμφωνα με έγκυρες και ασφαλείς πληροφορίες ο Δημήτρης Ιτούδης υποβλήθηκε σε διαγνωστικά τεστ καθώς και σε θερμομέτρηση για τον κορονοϊό πριν αλλά και μετά την εκδήλωση των Εγκαινίων στο γήπεδο μπάσκετ στα Τρίκαλα Ημαθίας στις 27 Ιουλίου 2020 τα οποία βρέθηκαν αρνητικά.
Την Παρασκευή 7 Αυγούστου υποβλήθηκε σε νέο τεστ λόγω του επικείμενου ταξιδιού του στη Μόσχα ενόψει της έναρξης των προπονήσεων με την ΤΣΣΚΑ που τον οδήγησε στο να επαναλάβει το τεστ, το οποίο βρέθηκε θετικό.

Οι διευκρινήσεις κρίνονται απαραίτητες διότι η κοινωνία των Τρικάλων έχει θορυβηθεί από το γεγονός όμως από ότι όλα δείχνουν δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος ανησυχίας.

Ο Δημήτρης Ιτούδης βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αρνητικές η σύζυγος και η κόρη του.

 

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης, μετά από διαγνωστικό τεστ που έκανε, όπως ενημέρωσε επίσημα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σύμφωνα με τον ρωσικό σύλλογο, ο έμπειρος τεχνικός βρέθηκε θετικός, την ίδια ώρα όμως αρνητικά ήταν τα τεστ που έκαναν η σύζυγος και η κόρη του.

 

"Ο Δημήτρης Ιτούδης θα παραμείνει σε καραντίνα στην Αθήνα, δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί σε κάποιο νοσοκομείο. Ευχόμαστε στον Δημήτρη ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά του, όπως επίσης στην οικογένειά του" αναφέρεται επίσης στην ενημέρωση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα social media.

 

Έτσι, θα χάσει την εκκίνηση της προετοιμασία της ρωσικής ομάδας.

 

 

Ύστερα από την ηλεκτρονική ανάρτηση από τον ΟΑΕΔ των οριστικών πινάκων κατάταξης ανέργων στο Πρόγραμμα “Προώθηση της απασχόλησης μέσω

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 21:55

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου 7-16/8

Ο Σεβασμιώτατος ΜητροπολίτηςΒεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων:

Συναγερμός για την αύξηση στα κρούσματα σήμερα, καθώς η Αττική καταγράφει ρεκόρ ενώ προηγήθηκε τηλεδιάσκεψη Χαρδαλιά - Τσιόδρα για τη Θεσσαλονίκη. Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα σήμερα και πώς διαμορφώνεται ο νέος χάρτης του κορονοϊού.


Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα σήμερα

 

Σήμερα, 7/8/2020 δηλώθηκαν 151 επιπλέον κρούσματα, αναλυτικότερα:

 

επτά (7) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
σαράντα έξι (46) κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής,
τριάντα οκτώ (38) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,
δύο (2) στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
ένα (1) στην Π.Ε. Κορινθίας
δύο (2) στην Π.Ε. Αχαΐας
ένα (1) στην Π.Ε. Δράμας
δεκαεπτά (17) στην Π.Ε. Έβρου, όλα συνδεόμενα με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη.


ένα (1) στην Π.Ε. Ημαθίας


δύο (2) στην Π.Ε. Ηρακλείου
τρία (3) στην Π.Ε. Κέρκυρας
δύο (2) στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς
ένα (1) στην Π.Ε. Κοζάνης
έξι (6) στην Π.Ε. Λάρισας
ένα (1) στην Π.Ε. Λέσβου
τρία (3) στην Π.Ε. Μαγνησίας
τέσσερα (4) στην Π.Ε. Πέλλας
ένα (1) στην Π.Ε. Πιερίας
δύο (2) στην Π.Ε. Ροδόπης
ένα (1) στην Π.Ε. Σερρών
ένα (1) στην Π.Ε. Τρικάλων
ένα (1) στην Π.Ε. Φθιώτιδας
δύο (2) στην Π.Ε. Φλώρινας
ένα (1) στην Π.Ε. Χανίων.

 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σήμερα

 

Αυξημένη ετοιμότητα στις αρχές, τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία μετά την αύξηση στα κρούσματα από τον κορονοϊό. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα είναι η ακόλουθη:

 

Σήμερα ανακοινώνουμε 151 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5270, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.
1379 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2611 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Στο τραπέζι lockdown στη Θεσσαλονίκη για τα κρούσματα

 

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Παρασκευής 7/8 είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη με Τσιόδρα - Χαρδαλιά για την αύξηση στα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη. Όσο τα κρούσματα συνεχίζονται τόσο πιο κοντά είναι το ενδεχόμενο να τεθούν περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη. Τέτοια μέτρα. φέρουν οι πληροφορίες να έβαλαν στο τραπέζι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια έκτακτης τηλεδιάσκεψης.

 

Αν δεν περιοριστούν τα κρούσματα τις επόμενες μέρες ενδέχεται να τεθούν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα μετά το Δεκαπένταύγουστο, περίοδος που επιστρέφουν οι περισσότεροι από τις διακοπές τους στην πόλη

 

Αυτά, μεταξύ άλλων, θα αφορούν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ σε επόμενο στάδιο και αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

 

Σύμφωνα με τον μαθηματικό μοντέλο που τρέχει η Πολιτική Προστασία και το οποίο αναλύθηκε τόσο στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα όσο και στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα η Θεσσαλονίκη τέλος Αυγούστου θα είναι ποσοστιαία μια από τις πιο επιβαρυμένες σε επιδημιολογικό φορτίο περιοχές της χώρας.


Τι θα γίνει με τη ΔΕΘ;

 

Επί του παρόντος δεν τίθεται ζήτημα ματαίωσης της ΔΕΘ, στην οποία έχει προβλεφθεί να τηρούνται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Υπάρχουν πάντως σκέψεις για μειωμένη κυβερνητική συμμετοχή αποστολών από την Αθήνα ώστε να περιοριστούν τυχόν φαινόμενα συνωστισμού.

 

Όλα αυτά αναμένεται να οριστικοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες και ανάλογα με την εξέλιξη της πορείας των κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη αλλά και στις γύρω περιοχές. Επισημαίνεται ότι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 για το αν θα περιμένουμε από τον πρωθυπουργό ανακοινώσεις ελαφρύνσεων και άλλων μέτρων για την οικονομία από την κυβέρνηση στη φετινή ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά «κατ΄αρχάς να γίνει η Έκθεση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διοργάνωσή της δεν είναι ακόμη βέβαιη.

Κατηγορία Υγεία

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό. Τέλος στις λιτανείες και τα πανηγύρια με απόφαση Χαρδαλιά. Τι ισχύει για τους τουρίστες από τη Μάλτα. Αναλυτικά η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.


Η ανακοίνωση:

 

Σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

 

Επίσης, ενημερώνουμε ότι, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις

 

Τέλος αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31-08-2020

Κατηγορία Υγεία

Δικογραφία σε βάρος 24χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων με την κατηγορία κλοπής σακιδίων και τσαντών από επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν από το ΚΤΕΛ «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων μηνών, ο 24χρονος κινούμενος στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων προχώρησε στην κλοπή τεσσάρων σακιδίων και τσαντών επιβατών.

Κατηγορία Αστυνομικά
Αποφύγετε την Κίνηση με Ηλεκτρικά Scooter. Μετακινηθείτε με Άνεση, Ευελιξία και Ασφάλεια.
Κατηγορία Επιχειρείν

Η Εμποροπανήγυρις Αιγινίου είναι μία από τις μεγαλύτερες της Πατρίδος μας. Η φήμη της έχει ξεπεράσει τα όρια της Μακεδονίας μας, δεχόμενη επισκέπτες αλλά και εκθέτες από πολλές περιοχές της Ελλάδος.


Επιθυμία και ελπίδα όλων μας ήταν να πραγματοποιηθεί και φέτος η Εμποροπανήγυρίς μας. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιες Υπηρεσίες του δήμου προέβησαν έγκαιρα σε όλες τις προπαρασκευαστικές εργασίες, ελπίζοντας ότι θα μπορούσαν να υπερνικηθούν τα εμπόδια του COVID-19.

Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό.


Με ιδιαίτερη λύπη, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την προάσπιση της υγείας των πολιτών, αποφασίσαμε τη ματαίωση της φετινής Εμποροπανήγυρης.


Με τη συμβολή όλων μας στην κοινή προσπάθεια για αποφυγή της εξάπλωσης του Κορονοϊού, θα μπορέσουμε να συναντηθούμε όλοι στην Εμποροπανήγυρη Αιγινίου το Σεπτέμβριο 2021.

 


Αναστάσιος Δ. Μανώλας


Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας