alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 20/09/2020
 
 
 
 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 
ΠΑΡΑΣΧΟΥ Κ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ
Ναούσης 12 
ΤΗΛ 23330 25666 
Κέντρο Υγείας
 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
 
 
08:00-14:30 ΜΠΑΛΙΟΥ Θ. ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΑΚΟΥΣΗ 18 ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΩΝΙΑ ΤΗΛ 23310-29759
 
14:30-21:00 ΜΠΟΥΛΑΣΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 117 ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΩΝΙΑ ΤΗΛ 23310-60340
 
19:00-21:00 ΠΑΠΑΡΗ ΧΡ. ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΛΗΑΣ 4 ΤΗΛ 23310-60064
 
21:00-08:00 ΠΑΠΑΡΗ ΧΡ. ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΛΗΑΣ 4 ΤΗΛ 23310-60064
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ
 
Καπετανόπουλος Αθανάσιος
ΤΗΛ 2332020203
Στέφανου Δραγούμη 24 & Ζαφειράκη Γωνία
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία
 
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.
 
Κατηγορία Καιρός

Ζητείται υπάλληλος delivery για μερική απασχόληση 12:00 - 16 : 00 στην επιχείρηση ¨Κοτόπουλα Δέρας¨ στο κέντρο της Αλεξάνδρειας.

Κατηγορία Επιχειρείν

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο ¨Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον¨ για μαθητές/τριες Π.Ε. και Δ.Ε. της Ελλάδας, της Κύπρου και Ομογένειας για το σχολικό έτος 2019-2020», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ., με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 151 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής, από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια, 9.000 περίπου μαθητές, 360 εκπαιδευτικοί και 1140 μαθητικές δημιουργίες.

Συμμετείχαν σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Αναλυτικά:

Πρώτο βραβείο απέσπασε η εφημερίδα «Vis Verbi- Η δύναμη του λόγου: Ποντιακός Ελληνισμός», του 1ου Λυκείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας - 15 μαθητές και εκπαιδευτικούς τις Σοφία Παπαδοπούλου και Ολυμπία Τσιμπορογιάννη. (Κατηγορία: Σχολική εφημερίδα)

Πρώτο βραβείο απέσπασε η ταινία «Τραντέλλενας», του Γυμνασίου Μακροχωρίου Ημαθίας - 17 μαθητές κι εκπαιδευτικούς τους Αναστασία Αποστολίδου και Μιχαήλ Μπίκος.(Κατηγορία:Ταινία μικρού μήκους , μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ)

Δεύτερο βραβείο απέσπασε η ταινία «Χριστιανάρτ’ς», του Δημοτικού Σχολείου Ξεχασμένης, Κεφαλοχωρίου, Επισκοπής Ημαθίας - 4 μαθητές κι εκπαιδευτικό την Χριστίνα Δημητριάδου. (Κατηγορία:Ταινία μικρού μήκους , μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ)

Τρίτο βραβείο απέσπασε η ταινία «Πάρθεν η Ρωμανία», του 9ου Δημοτικού Βέροιας - 14 μαθητές κι εκπαιδευτικούς τις Έλενα Μπαμπίνα, Γεωργία Αναστασίου και Παρασκευή Γρηγοριάδου. (Κατηγορία:Ταινία μικρού μήκους , μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ)

Πρώτο βραβείο απέσπασαν «Τα Καλαντόφωτα στον Πόντο» , του 5ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας - 9 μαθητές και εκπαιδευτικό την Συμέλα Τσομίδου. (Κατηγορία: Project)

Πρώτο βραβείο απέσπασε το «Αμάραντο: το λουλούδι της μνήμης», του 12ου Νηπιαγωγείου Βέροιας - 14 μαθητές και εκπαιδευτικούς τις Γιάγκογλου Δήμητρα, Τζήμα Αγορίτσα και Νίνα Αφουξενίδου. (Κατηγορία: Project)

Κατηγορία Εκπαίδευση

Στο βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση του κ . Μητσοτάκη και περιέγραψε σχέδιο άμεσων μέτρων έκτακτης ανάγκης που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επόμενη μέρα από την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου.

 

Την πρόταση μιας νέας Κοινωνικής Συμφωνίας (11 άμεσα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων) του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Helexpo Forum στη Θεσσαλονίκη λέγοντας ότι το κόμμα του είναι έτοιμο για μία νέα ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση που θα φέρει τη χώρα εκεί που τής αρμόζει. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση του κ . Μητσοτάκη, μία κυβέρνηση απάτης όπως την χαρακτήρισε καταγγέλλοντάς την ότι δημιουργεί συνθήκες εικονικής πραγματικότητας στην χώρα.

 

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας για έξι παράλληλες κρίσεις και καταλήγοντας ότι «14 μήνες μετά την εκλογή της αυτή η κυβέρνηση εξελίσσεται σε μια μεγάλη απάτη, που αποκαλύπτεται κάθε μέρα».

Υγειονομική κρίση. Επέκρινε την κυβέρνηση ότι «σπατάλησε τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία» και έτσι η κρίση χειροτερεύει, ότι αντί για ΜΕΘ και υγειονομικό προσωπικό «μοίρασε κρατικό χρήμα σε ΜΜΕ για να τον υμνούν».

Οικονομική κρίση. «Επί μήνες η κυβέρνηση έχει αφήσει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στο έλεος τους, την ώρα που η αγορά έχει στεγνώσει, τα λουκέτα ξεκίνησαν, ο τουρισμός και η εστίαση καταρρέουν», την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης «πασχίζει να κάνει πράξη τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες», απορρυθμίζοντας την εργασία.

Κρίση Δημοκρατίας. «Η αντιπολίτευση φιμώνεται, κάθε διαφορετική άποψη θάβεται, όποιος τολμά να αμφισβητήσει τη virtual reality του κυβερνητικού αφηγήματος, βαφτίζεται ανεύθυνος, λαϊκιστής και ψεύτης», σχολίασε.

Ηθική κρίση. Είπε ότι διώκονται δικαστές «επειδή εξέτασαν σκάνδαλα στελεχών του κυβερνόντος κόμματος», ότι υπουργοί «απολογούνται δημόσια σε εκδότες», μίλησε για «απευθείας αναθέσεις δημόσιων έργων σε ημέτερους».

Κοινωνική κρίση. «Οι ανισότητες αυξάνονται, η νέα γενιά βαφτίζεται ανεύθυνη και μπαίνει στο περιθώριο, το κράτος γίνεται ο οργανωτής του κοινωνικού αυτοματισμού», «συνομωσιολόγοι, αρνητές της επιστήμης, κάνουν ξανά την εμφάνιση τους πλάι σε νεοναζί εγκληματίες».

Κρίση εθνική. Είπε ότι η κυβέρνηση κινείται απέναντι στην Τουρκία «χωρίς στρατηγική, αφήνοντας πίσω όσα χτίσαμε επί 4,5 χρόνια». «Χωρίς ξεκάθαρη πυξίδα για τον διάλογο και τη Χάγη», όπως είπε, «χωρίς κόκκινες γραμμές σε σχέση με την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, χωρίς ρόλο στον ευρωτουρκικό διάλογο και χωρίς τους συμμάχους μας συσπειρωμένους γύρω από την απειλή κυρώσεων, χωρίς να λέει την αλήθεια στον λαό, εγκλωβισμένη στις εσωτερικές της αντιφάσεις που προσπαθεί να τις κρύψει πίσω από απίστευτες λεκτικές ακροβασίες».

 

Προσδιόρισε τρεις παραδοχές ως «βάση για οποιοδήποτε βιώσιμο σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας». Ειδικότερα:

 

Πρώτη παραδοχή πρέπει να είναι ότι η εποχή της δημοσιονομικής ασφυξίας και της σκληρής λιτότητας, τελείωσε. Υπογράμμισε ότι στη συζήτηση που θα ανοίξει στην ΕΕ η Ελλάδα οφείλει να έχει μια κυβέρνηση που θα πρωταγωνιστήσει υπέρ μιας νέας οικονομικής πολιτική με στόχο τη σταθερή και δίκαιη ανάπτυξη, και όχι της επιστροφής στα ίδια αδιέξοδα.

 

Δεύτερη παραδοχή ότι η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει δίχως υψηλές δημόσιες δαπάνες και χωρίς δημόσια χρηματοδοτικά εργαλεία. Σημείωσε ότι οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν επαρκώς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επικροτεί και διευκολύνει μια πολιτική αποκλεισμού τους. Τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ η αλλαγή του νόμου για το ΤΧΣ και το Δημόσιο ως βασικός μέτοχος να έχει αποφασιστικό - καθοριστικό ρόλο στις στρατηγικές αποφάσεις των συστημικών τραπεζών, και αξιοποιώντας τις μετοχές του, σε μια τουλάχιστον από τις συστημικές τράπεζες να έχει τον απόλυτο έλεγχο του μάνατζμεντ, ώστε σε συνδυασμό με τη Δημόσια Αναπτυξιακή Τράπεζα να επιβάλει διαφάνεια και διευκόλυνση της παροχής ρευστότητας.

 

Τρίτη παραδοχή αφορά τη βαριά κληρονομιά του ιδιαίτερα υψηλού ιδιωτικού χρέους. 'Ασκησε κριτική στο νέο πτωχευτικό νόμο της κυβέρνησης ότι μόνο «δεύτερη ευκαιρία» δεν είναι, σημειώνοντας ότι απαιτούνται ριζοσπαστικές λύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο αναδιάρθρωσης του ιδιωτικού χρέους, πέραν των επιμέρους διευκολύνσεων, είναι η διαγραφή μέρους των χρεών είναι μια ρεαλιστική και αναγκαία λύση για τα νοικοκυριά και για τις επιχειρήσεις.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε ένα σχέδιο 11 άμεσων μέτρων έκτακτης ανάγκης που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το οποίο αφορά την επόμενη μέρα από την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου.

 

-Ενίσχυση του ΕΣΥ άμεσα με 15.000 μόνιμες προσλήψεις ώστε να οργανωθεί η πρώτη γραμμή άμυνας της χώρας απέναντι στην πανδημία


-Ενίσχυση των δημόσιων σχολείων σε άμεσο χρόνο με 15.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να διευκολυνθεί το εκπαιδευτικό έργο και να μην κάνουν τα παιδιά μάθημα στοιβαγμένα σε τάξεις των 26-27 ατόμων


-Επιδότηση της εργασίας για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία περιλαμβάνει την κάλυψη από το κράτος του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών και του 40% του μισθού των εργαζομένων με υποχρέωση καταβολής του υπολοίπου 60% του μισθολογικού κόστους από την επιχείρηση


-Εισόδημα έκτακτης ανάγκης σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία.400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, 200 ευρώ για κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και 100 ευρώ για κάθε παιδί. Το εισόδημα θα καλύπτει όσους πολίτες είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται λόγω της πανδημίας και θα στηρίζει άνεργους, εποχικά εργαζόμενους και εργαζόμενους στον πολιτισμό, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.


-Μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις. Όλοι οι άμεσα ή έμμεσα πληττόμενοι θα έχουν πρόσβαση σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση ύψους 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο με μέγιστη ενίσχυση ανά επιχείρηση τις 100.000 ευρώ με μοναδικό κριτήριο τη διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας.


-Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 6% για όσο διαρκεί η κρίση.


-Επιδότηση 40% του ενοικίου των πληττόμενων επιχειρήσεων για όσο διαρκεί η κρίση. Με την πρόταση ωφελούνται οι επιχειρήσεις χωρίς να βλέπουν μείωση του εισοδήματός τους οι ιδιοκτήτες των ακινήτων


-Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες. Θα μειώσει το κόστος παραγωγής και θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες παραγωγούς στον πρωτογενή τομέα.


-Μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα εισοδήματα έως 40.000 και μείωση των συντελεστών για εισοδήματα από 40.000 ευρώ έως 65.000 ευρώ. Το μέτρο αφορά και συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους.


-Μόνιμη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Το μέτρο θα ελαφρύνει σημαντικά επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους με μπλοκάκι.


Μόνιμη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%, ένα μέτρο που θα προσφέρει σημαντική ελάφρυνση στο σύνολο των επιχειρήσεων.

 

Ειδική αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη Συμφωνία των Πρεσπών μιλώντας για την εξαπάτηση που εξύφανε ο πρωθυπουργός και το κόμμα του στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συνολικά στη χώρα. «Σήμερα τούς παινεύει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας για την πιστή τήρηση της Συμφωνίας, γιατί ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο τον συναντάει εκεί που έλεγε ότι δεν θα τον συναντούσε ποτέ, αλλά δίνει μάχες για την εφαρμογή της Συμφωνίας» είπε τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μία συγγνώμη σε κάθε Μακεδόνα και σε κάθε Έλληνα που εξαπάτησε, επειδή έβαλε το κόμμα του πάνω από τη χώρα και γέμισε τους Έλληνες με ψέμα, μίσος και διχασμό.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14.978, εκ των οποίων το 55,7% άνδρες - Η γεωγραφική κατανομή των μολύνσεων

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο τα νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως 65 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.


Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Σήμερα ανακοινώνουμε 240 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 42 συνδέονται με γνωστές συρροές και 34 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14.978, εκ των οποίων το 55,7% άνδρες.

2.576 (17.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.297 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

65 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 331 θανάτους συνολικά στη χώρα. 122 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

– 34 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 99 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 15 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 4 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 5 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

- 1 κρούσμα στην Π.Ε Ευρυτανίας

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

- 1 κρούσμα στην Π.Ε Θήρας

- 12 κρούσματα από Π.Ε Ιωαννίνων, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε Καβάλας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε Καστοριάς

- 1 κρούσμα στην Π.Ε Κέρκυρας

- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

- 3 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

- 22 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 21 συνδεόμενα με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Μόριας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε Μεσσηνίας

- 4 κρούσματα στην Π.Ε Πέλλας

- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε Ρεθύμνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξόδι στο εσωτερικό της χώρας

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

- 2 κρούσματα στην Π.Ε Χανίων

- 1 κρούσμα στην Π.Ε Χίου

- 1 κρούσμα στην Π.Ε Αγίου Όρους

- 17 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Κατηγορία Υγεία

Μετά το κλείσιμο του 7ου Δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας καθώς και την αναστολή λειτουργίας του λόγω εντοπισμού κρούσματος κορονοϊού σε εκπαιδευτικό, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στέφανος Δριστάς μας ενημέρωσε για τις ενέργειες που πραγματοποιεί η Δημοτική αρχή στο εν λόγω σχολείο.

Κοτόπουλα Δέρας: Αύτο είναι το νοστιμότατο σημερινό DELIVERY MENU   
Κατηγορία Επιχειρείν
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 10:23

Έκανε ντεμπούτο ο Γιώργος Κούτσιας!

Θα θυμάται για πολύ καιρό την σημερινή ημέρα, ο νεαρός Γιώργος Κούτσιας, όπου έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα.
Κατηγορία Αθλητικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας