Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας 6/5:Kλεισθένης, Συναδινός, Φιλόδημος με κερασάκι τα Τρίκαλα...γράφει η Έφη Καραγιάννη Κύριο

Δημοτικό Συμβούλιο  Αλεξάνδρειας 6/5:Kλεισθένης, Συναδινός, Φιλόδημος με κερασάκι τα Τρίκαλα...γράφει η Έφη Καραγιάννη

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαϊου 2018 στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας.

Τα ερωτήματα από τους δημοτικούς συμβούλους πολλά και σημαντικά, ζητήματα της καθημερινότητας όπως απορρίμματα και

χόρτα μονοπώλησαν τη συνεδρίαση , όπως επίσης τα έργα του τεχνικού προγράμματος που έχουν βαλτώσει, οι μη ώριμες μελέτες και η εικόνα της πόλης αλλά και των χωριών που μοιάζει να έχει αφεθεί στη μοίρα της.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας όπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος παραδέχτηκαν ότι υπήρχε πρόβλημα στην αποκομιδή των σκουπιδιών όμως η κατάσταση αρχίζει και καλυτερεύει αφού ο στόλος είναι πλήρης και υπάρχει πλέον νέο προσωπικό που όμως χρειάζεται κάποιο χρόνο προσαρμογής.
Για να δούμε την κατάσταση που θα επικρατήσει στο ΣΜΑ μετά τη δημοπρασία και την επιλογή αναδόχου για τη μεταφορά των απορριμμάτων...

Να και το θέμα με τα κουνούπια από το Φώτη Δημητριάδη: "Άρχισαν οι κατακλύσεις των ορυζόνων και σε δέκα μέρες η πόλη της Αλεξάνδρειας θα δέχεται επιθέσεις κουνουπιών που θα καταστήσουν τη διαβίωση όλων προβληματική".

Ο Κώστας Βενιόπουλος θυμήθηκε μια καταγγελία από τα παλιά για το πώς ειδοποιήθηκαν χρονικά σε μια Οικονομική Επιτροπή το οποίο έχει να εξάγει δύο διδάγματα το ένα είναι ότι το ¨έρθετε δεν έρθετε την απόφαση θα την πάρουμε¨ που είχε αναφέρει ο Δήμαρχος ήταν άκρως αντιδημοκρατικό και το άλλο ότι Δημοτική Αρχή και υπάλληλοι είναι εξαρτήματα της ίδιας μηχανής η οποία για να δουλέψει σωστά απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αγαστή και αδιάκοπη Συνεργασία μεταξύ τους...
ο ηγέτης να βρει τον τρόπο να κινηθούν τα γρανάζια σωστά, αυτός έχει την ευθύνη...

Tην τιμητική του είχε ο Κλεισθένης 1, το σχέδιο νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ψήφισμα της ΚΕΔΕ, έναν Κλεισθένη που ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας τον χαρακτήρισε ¨έκτρωμα¨ενώ ο Στέργιος Μίχος τον είδε ως βάση συζήτησης μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες με θετικό πρόσημο την κατηγοριοποίηση των Δήμων και τις ανάγκες τους με το πιο δυνατό σημείο την αναφορά στην Απλή Αναλογική που αποτελεί ζητούμενο χρόνων.
Μακροσκελή και ουσιαστική για τον Κλεισθένη 1 και η τοποθέτηση του κ. Αλευρά.

Εκτεταμένη αναφορά στην Επίσκεψη του Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ιούλιου Συναδινού για δεύτερη φορά -γεγονός που πρέπει να πιστωθεί θετικά στους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές- ώστε όταν υπάρξουν ώριμες μελέτες που θα προκύψουν από τη συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο θα δούμε ως πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας ¨φως στο τούνελ σε θέματα όπως το ημιτελές ταρτάν του γηπέδου στίβου, το δάπεδο του Κλειστού Γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου και την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου. Ζητούμενο τι μέλλει γενέσθαι με το Κλειστό Γυμναστήριο Λιανοβεργίου, θέμα που έθεσε ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Κιρκιλιανίδης, τις κερκίδες της Μελίκης ή με το δάπεδο των γηπέδων τέννις, ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά και μεθοδευμένα.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα έκανε την εμφάνισή του μετά από καιρό ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπρουσκέλης επισημαίνοντας ότι υπάρχουν προθεσμίες που λήγουν σε 15 μέρες για το Κολυμβητήριο και πρόβλημα με τις μελέτες που αργούν ...να ¨ωριμάσουν¨ χάνοντας έτσι ο Δήμος πολύτιμο χρόνο και χρήμα.

Αν και απών ο παραιτηθείς Αντιδήμαρχος κ. Ισαάκ Χαλκίδης ¨έλαμψε διά της απουσίας του¨ για μία ακόμη φορά, αφού Συρόπουλος και Κυτούδης (αλλά και άλλοι νοερά) θέλησαν να μάθουν τους λόγους παραίτησής του όμως ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας ¨Σφίγγα¨... δεν σήκωσε το γάντι, δεν έκανε τον διακομιστή και τόνισε ότι δεν θεωρεί το ζήτημα θέμα του Δημοτικού συμβουλίου.

Αναφορά έγινε και στις παιδικές χαρές, παρήγορο είναι ότι μετά τις έξι που ήδη έγιναν θα ακολουθήσουν άλλες δώδεκα όπως επίσης ότι θα αξιοποιηθεί το πρόγραμμα Φιλόδημος σε έξι σχολικές μονάδες του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Βουλγαράκης και Κυτούδης ¨διασταύρωσαν τα ξίφη τους¨ για τη φωτιά στην άτυπη χωματερή των Τρικάλων, ¨κάντε κάτι, δώστε λύσεις¨ φώναζε ο Κυτούδης κλείνοντας το μάτι σε μια μελλοντική επώνυμη καταγγελία...¨έχουμε άριστη συνεργασία με Παπαϊωαννίδου, Κιρκιλιανίδη και ήδη έχουμε επιληφθεί του θέματος¨ αντέτεινε ο Βουλγαράκης.

Στοχευμένη η παρέμβαση της Προέδρου των Τρικάλων κ. Παπαϊωαννίδου για τις άτυπες χωματερές για τις οποίες απέδωσε ευθύνες και στο Δήμο Αλεξάνδρειας όσο και στους ασυνείδητους πολίτες.
Επίσης κ. Τόκα, η Πρόεδρος των Τρικάλων σας ζήτησε να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για τα χόρτα για να ξέρουν οι Πρόεδροι τι να λένε στους πολίτες που δικαιολογημένα ρωτούν και εσείς απαντήσατε ότι έχετε ημερολόγιο, το ημερολόγιο είναι τι κάναμε όχι τι θα κάνουμε και υπάρχει σαφής διαφορά...δείτε το...

Επίσης και οι διαβάσεις πεζών να βαφούν και η θέση στάθμευσης που ζήτησε ο κ. Κοτζιαμπασόπουλος να γίνει...επιβάλλεται...σε 15 μέρες κ. Τόκα...(η διαδικασία όμως είναι χρονοβόρα)

Επανασύσταση της επιτροπής για τους πρόσφυγες καλό θα είναι να γίνει για την πρόληψη δυσάρεστων γεγονότων...απάντηση στον κ. Μίχο δεν δόθηκε από τον Δήμαρχο για το νεκροταφείο της πόλης...την επόμενη φορά...

Αυτά λοιπόν...μέχρι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο...

 

 

 

 

 

Διαφημίσεις Περιεχομένου

  • 1_kaffeine-37.jpg
  • athanasoulis.jpg
  • edipit_enosi.jpg

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!