Τίτλοι Ειδήσεων

 

Ελάχιστη η συμμετοχή στη σύσκεψη ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αλεξάνδρειας (φώτο-βίντεο) Κύριο

Ελάχιστη η συμμετοχή στη σύσκεψη ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αλεξάνδρειας (φώτο-βίντεο)

Με την παρουσία λίγων μελών πραγματοποιήθηκε το πρωί της 6ης Δεκέμβρη η σύσκεψη του ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλεξάνδρειας στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου με κύρια θέματα τις πλημμύρες και τις χιονοπτώσεις.

Συντονιστής της σύσκεψης ήταν ο αντιδήμαρχος k. Στέφανος Γκιουρτζής που εξήγησε πως ο δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα για τα ακραία καιρικά φαινόμενα: «Ο στόλος του δήμου είναι έτοιμος με 3 οχήματα JCB, 3 φορτηγά, 1 γερανοφόρο, έχουμε 4 φορτηγά αγροτικά για διανομή αλατιού και 55 τόνους αλάτι χύμα και 3.5 τόνους σε σακουλάκια για να μοιραστούν στα σχολεία του δήμου».

Έπειτα τον λόγο πήρε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας Γιάννης Αμανατίδης, o oποίος τόνισε πως είναι ζωτικής σημασίας η δρομολόγηση και η συντήρηση έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ενώ εξήγησε πως η ΠΥ λειτουργεί σε επίπεδο νομού. Ζήτησε από τον κ. Γκιουρτζή να γίνει γραπτή ενημέρωση για τις κινήσεις του δήμου για την καλύτερη προστασία των πολιτών και για να υπάρχει επωφελέστερη διαλλειτουργικότητα μεταξύ των φορέων.

Ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα μαζί με τις ΠΥ Βέροιας και Νάουσας για να παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια στους πολίτες.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της ΠΥ Βέροιας Παναγιώτης Μαυροματίδης που εξήγησε πως μέχρι και την τοπική κοινότητα Αγκαθιάς, εκείνα τα χωριά είναι στη δικαιοδοσία της Πυροσβεστικής Βέροιας και ΠΕ Ημαθίας προχώρησε στον καθαρισμό του ρέματος Κρασοπούλι της Μελίκης και του αντίστοιχου ρέματος της Αγκαθιάς. Ενώ χαρακτήρισε την περιοχή του δήμου Αλεξάνδρειας προβληματική: «Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα καθώς η περιοχή διαπερνάτε από τους δύο μεγαλύτερους ποταμούς της Ελλάδας σε όγκο νερού» και εξήγησε πως πρέπει να υπάρξει καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την αντίστοιχη της Δυτικής Μακεδονίας και με το δήμο Αλεξάνδρειας γιατί ο ποταμός Αλιάκμονας είναι στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά της αστυνομίας Αλεξάνδρειας ειπώθηκε πως θα υπάρξει συνδρομή και λήψη μέτρων της τροχαίας για να βοηθήσουν τους αντίστοιχους φορείς στην καλύτερη αντιμετώπιση οποιαδήποτε συμβάντος.

Ο πρόεδρος του Κλειδίου Μπάμπης Τσολάκης πήρε τον λόγο ξεκινώντας δίνοντας έμφαση στην απουσία των εκπροσώπων των φορέων ζητώντας λύση σε αυτό το φαινόμενο από την διοικούσα αρχή. Έπειτα ζήτησε καθαρισμό και συντήρηση των καναλιών στο Κλειδί για την αποφυγή των περσινών πλημμυρών, καθώς σημείωσε πως πρέπει να κατασκευαστεί ένα αντλιοστάσιο σε ένα δύσκολο σημείο στην περιοχή ώστε να στέλνει τα νερά προς τον Λουδία ποταμό για να μην έρχονται πίσω σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης.

Σχολιάστηκε πολύ το γεγονός πως για  πολλοστή φορά η συμμετοχή των μελών είναι μηδαμινή μπροστά σε αυτό που αντιπροσωπεύει η σύσκεψη, με πιο σημαντική και ηχηρή απουσία αυτή της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Αλεξάνδρειας.

Δείτε στιγμιότυπα:

 

 

 

Διαφημίσεις Περιεχομένου

  • 1_kaffeine-37.jpg
  • athanasoulis.jpg
  • edipit_enosi.jpg

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!