Τίτλοι Ειδήσεων

 

Φόβος και τρόμος αδέσποτο, επιτέθηκε και δάγκωσε ηλικιωμένο στην Αλεξάνδρεια Κύριο

Φόβος και τρόμος αδέσποτο, επιτέθηκε και δάγκωσε ηλικιωμένο στην Αλεξάνδρεια

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση της επίθεσης αδέσποτου σκύλου σε συμπολίτη μας.


Πιο αναλυτικά, αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε στην οδό Νικ. Πλαστήρα σε ηλικιωμένο κύριο και τον δάγκωσε το πρωί της Δευτέρας 2 Απριλίου, ο οποίος μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και μετέπειτα στο Νοσοκομείο Βέροιας για να του γίνουν τα απαραίτητα ράμματα και εξετάσεις .

Μετά την είδηση του περιστατικού αυτού, ακολούθησαν καταγγελίες συμπολιτών μας σχετικά με πρόσφατες επιθέσεις του συγκεκριμένου σκύλου και σε άλλους συνανθρώπους μας.

Εκτός από τον κίνδυνο που υπάρχει να επιτεθεί το σκυλί σε κάποιο άλλον άνθρωπο, το ζήτημα που τίθεται αφορά στο ποιοι τελικά είναι οι υπεύθυνοι που οφείλουν να ασχοληθούν με το γεγονός και τι πρέπει να γίνει προκειμένου να αποτρέπονται τέτοιου είδους περιστατικά.

Ενημερώθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για όσα έχουν συμβεί και ο Δήμος μέσω του υπαλλήλου του προέβη στην περισυλλογή του εν λόγω ζώου το οποίο βρίσκεται υπό κτηνιατρική παρακολούθηση.

(Ο ισχύοντες νόμοι 4039/2012 και ο 4235/2014 ρητά και κατηγορηματικά αναφέρουν ότι σε περίπτωση αδέσποτου, υπεύθυνος για να δράσει είναι ο δήμος, ο οποίος οφείλει να έχει εκπαιδευμένο προσωπικό για να μπορεί να επέμβει σε τέτοιου είδους περιπτώσεις και συγκεκριμένο χώρο. Εάν το συγκεκριμένο σκυλί επιτεθεί σε άνθρωπο, που έχει ήδη γίνει αυτό, και ο άνθρωπος αυτός κάνει μήνυση, τότε στη μήνυση αυτεπάγγελτα, εφόσον υπάρχει σωματική βλάβη, επεμβαίνει ο εισαγγελέας. Ο εισαγγελέας εφαρμόζει το νόμο και καλεί τον αντίστοιχο Αντιδήμαρχο – υπεύθυνο γι’ αυτές τις περιπτώσεις.)

Να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου Αλεξάνδρειας για την περισυλλογή και όχι μόνο των αδέσποτων ζώων πριν βρεθούμε αντιμέτωποι με
δυσάρεστες και απρόσμενες καταστάσειςπου ενέχουν κινδύνους για την υγεία των πολιτών.

Διαφημίσεις Περιεχομένου

  • 1_kaffeine-37.jpg
  • athanasoulis.jpg
  • edipit_enosi.jpg

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!