Ομόφωνο ψήφισμα του δήμου Αλεξάνδρειας προς τον όμιλο Vivartia για επαναλειτουργία του εργοστασίου στο Πλατύ (φώτο-βίντεο) Κύριο

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αλεξάνδρειας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 18 Ιουνίου 2019 με θέμα “Συζήτηση σχετικά με την αναστολή λειτουργίας της τοπικής επιχείρησης «Vivartia-ΔΕΛΤΑ» (πρώην NESTLE) στο Πλατύ Ημαθίας και τις συνέπειες αυτής στους εργαζόμενους της επιχείρησης και στη τοπική οικονομία».

Στη συνεδρίαση οι αρχηγοί των παρατάξεων, που ήταν παρόντες, ο κ. Δημητρίαδης και ο κ. Αλευράς καθώς και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης συμφώνησαν να στηρίξουν την προσπάθεια των εργαζομένων για επαναλειτουργία της μονάδας αλλά και τις επαναπροσλήψεις ακόμα και των ατόμων που έχουν υπογράψει εθελούσια έξοδο από τον όμιλο, ενώ αποφασίστηκε να εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα του δήμου Αλεξάνδρειας που θα αποσταλεί στους ιδιοκτήτες του εργοστασίου ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του κανονικά.

Στη συνεδρίαση έδωσε το παρόν ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του εργοστασίου του ομίλου Vivartia κ. Τσαπουρίδης, αναφέροντας τις κινήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της εργοδοσίας, οι οποίες δεν καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων και ζήτησε από το Σώμα να ασκήσει όση περισσότερη πίεση μπορεί ώστε να μην χάσουν τις δουλειές τους οι εργαζόμενοι. Τον λόγο πήρε επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γαλακτοκομικών κ. Κατσιμένης ο οποίος μίλησε για τις επόμενες δράσεις της Ομοσπονδίας για τη στήριξη των εργαζομένων του εργοστασίου Πλατέος και τόνισε πως θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μην κλείσει με απεργίες και συντονιστικές συνεδριάσεις. Τέλος μίλησε και ο βουλευτής Ημαθίας Χρήστος Αντωνίου χαρακτηρίζοντας την παύση λειτουργίας του εργοστασίου «πληγή» για την περιοχή μας και επισήμανε πως οι δεσμεύσεις της εταιρίας για απορρόφηση των εργαζομένων στον Όμιλο Vivartia έγινε στα λόγια και δεν συντάχθηκε νομικά, ενώ επιβράβευσε τους εργαζομένους για τις προσπάθειες τους.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα