Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να αποχαιρετήσει τους οπαδούς που έχασαν τη ζωή τους στο σοκαριστικό τροχαίο στη Ρουμανία στην αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής της Super League με τον Πανσερραϊκό (01/02/26, 19:30).
Η οικογένεια του ΠΑΟΚ θρηνεί την απώλεια των οπαδών της, που ταξίδευαν στη Γαλλία για να δουν από κοντά την αναμέτρηση με τη Λιόν (29/01/26, 22:00) και ο αγώνας με τον Πανσερραϊκό θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη τους.
Η διοίκηση της ομάδας έχει επικοινωνήσει με τους συνδέσμους για να γίνουν ενέργειες στην αναμέτρηση της Super League, που θα τιμήσουν τη μνήμη των αδικοχαμένων οπαδών.
Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι στα 5 ευρώ και αναμένεται η Τούμπα να είναι κατάμεστη για να αποχαιρετήσει τα «αδέρφια» της.
H ανακοίνωση του Πανσεραϊκού:
Ένα μαύρο πέπλο έχει σκεπάσει την Ελλάδα. Ένας βουβός πονος. Πέντε γυναίκες χάθηκαν στο χώρο εργασίας τους μέσα στη μαύρη νύχτα, σε ένα ακόμη τραγικό εργατικό δυστύχημα. Πέντε μανάδες, πέντε σύζυγοι, πέντε κόρες και αδερφές. Και μία ημέρα μετά, χάθηκαν επτά οπαδοί, επτά παιδιά. Μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Μια λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, σαν αυτή τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις λωρίδες του οδοστρώματος.
Μέσα στο πένθος, επανέρχονται τόσο παράταιρα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και ακολουθεί ο αγώνας του Πανσερραϊκού μας στην Τούμπα.
Μία ζωή βρισκόμαστε πάντα δίπλα στην ομάδα μας. Με φωνή, τύμπανο και τραγούδι, εμψυχώνουμε τον Πανσερραϊκό μας σε κάθε γήπεδο, είτε είμαστε 10, είτε 100, είτε 1.000. Ο Πανσερραϊκός είναι ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μας, το δεύτερό μας σπίτι. Τώρα, όμως, έχει πληγεί τόσο βάναυσα η ίδια η ζωή, οπότε όλα τα υπόλοιπα έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα, τα τραγούδια, οι κόκκινες φανέλες, οι μαύρες φανέλες, τα γκολ και τα var.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού δεν αναβλήθηκε, δε σηκώνει τραγούδια και πανηγυρισμούς. Ο μόνος χαρακτήρας που μπορεί να έχει αυτό το ματς, είναι να αφιερωθεί στη μνήμη αυτών των επτά παιδιών. Που, όπως όλοι μας, μέχρι προχθές ήταν στα πέταλα και στα πούλμαν.
Αυτή την τραγική στιγμή, εισηγηθήκαμε στην ΠΑΕ Πανσερραϊκός, να μην κάνουμε χρήση των εισιτηρίων μας στη θύρα 8, ώστε το ματς αυτό να μετατραπεί σε πάνδημο αποχαιρετισμό του κόσμου του ΠΑΟΚ προς τους αδικοχαμένους συνοπαδούς τους.
Από την πλευρά μας, τιμώντας τη μνήμη των επτά οπαδών:
1.Θα καταθέσουμε στεφάνι στο γήπεδο της Τούμπας την ημέρα του αγώνα.
2.Θα κάνουμε μια συμβολική δωρεά στη μνήμη των οπαδών στα "Παιδιά της Άνοιξης" στην Αλεξάνδρεια. Τρεις από τους αδικοχαμένους οπαδούς ήταν από την Αλεξάνδρεια. Πριν από αρκετά χρόνια, το 2010, είχαμε βρεθεί ως σύνδεσμος εκεί και είχαμε στηρίξει μαζί με τη "Hasta La Victoria Siempre" τα "Παιδιά της Άνοιξης". Είναι η κατάλληλη στιγμή για να το ξανακάνουμε, τιμώντας τη μνήμη των τριών νεαρών συμπολιτών τους. Το link για την ιστοσελίδα των "Παιδιών της Άνοιξης" βρίσκεται στα σχόλια. Αξίζει όλοι να αφιερώσετε λίγο χρόνο να το δείτε.
Μπροστά στο θάνατο, δεν υπάρχουν χρώματα και εμβλήματα. Στεκόμαστε σιωπηλοί, στη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν.
ΥΓ: "Η αιωνιότητα κρατάει τόσο λίγο
Όμως, δε γίνεται, θα υπάρχει κάπου μια μικρή δικαιοσύνη να εξηγεί
Με ποιες προθέσεις φεύγει ένας άνθρωπος
Με πόσα θα και πόσα να που ψιθυρίζει ο θάνατος
Σβήνει ασυλλόγιστα ολόκληρη ζωή
Αφού, το ξέρεις, ένα μόλις δευτερόλεπτο αρκεί
ν’ αλλάξουν τώρα δυο φτερά τη ρότα τους".
-Αντώνης Φωστιέρης-
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ 5 ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΛΑΝΤΑ
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΥΣ 7 ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ