Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Αίτημα φιλίας από Άγιο και ο δίδυμος αδελφός του Κωστή Μαραβέγια - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Αίτημα φιλίας από Άγιο και ο δίδυμος αδελφός του Κωστή Μαραβέγια -  Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Τι ήθελα και σας είπα ότι τελικά δεν έκανα το εμβόλιο! Το τι μηνύματα πήρα δε λέγεται. Άλλοι μου έλεγαν «μπράβο» και άλλοι «ότι δίνω το κακό παράδειγμα». Από πότε εγώ αποτελώ παράδειγμα προς μίμηση, ποτέ δεν το κατάλαβα. Εξάλλου έκανα κάτι το οποίο μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος να κάνω, ακόμα. Και λέω ακόμα γιατί τα πράγματα από το Σεπτέμβρη μάλλον θα πάρουν άλλη τροχιά όπως φαίνεται.

 

Προνόμια σε όσους έκαναν το εμβόλιο και στους υπόλοιπους….. κλείδωμα στο σπίτι; Σαν την Ελενίτσα από το Κωσταλέξι θα καταντήσουμε. Πολλά θα ζήσουμε ακόμα, είμαι σίγουρος. Υποχρεωτικός λένε ότι θα γίνει ο εμβολιασμός αλλιώς δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα.

 

Στα χρόνια του Ιησού όταν έβλεπαν μια πόρνη την έβγαζαν στην κεντρική πλατεία και την λιθοβολούσαν. Αν με δω σε καμιά πλατεία πεσμένο κάτω και γύρω γύρω πλήθος με την κροκάλα στο χέρι να με σημαδεύει, θα πηδηχτώ από το παράθυρο. Κάντε το λίγο σενάριο και εικόνα. Εγώ κάτω πεσμένος, κάτι μπαρμπάδες με την πέτρα στο χέρι έτοιμοι να μου ρίξουν και τότε να γίνεται το θαύμα. Εμφανίζεται ο Δήμαρχος, τους κοιτάει κατάματα και τους λέει «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθoν βαλέτω».

 

Ξύπνα Μάκη, πρώτος θα σου την αμολήσει τη σβόλα, μην ονειρεύεσαι. Το καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι πήρε την πίσσα και όπου βρει χωματόδρομο τον κάνει άσφαλτο. Οπότε δύσκολα θα βρεθούν πέτρες.

 

Και ενώ η Ημαθία είναι ένας από τους 14 νομούς που «αντιστέκεται» στο εμβόλιο, η κυβέρνηση, διά στόματος Μητσοτάκη χαρακτήρισε προβληματική τη λειτουργία δυο νοσοκομείων που βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, σαν αυτά που βρίσκονται στο νομό μας δηλαδή. Αν ήταν ένα στο Κλειδί και ένα στο Βελβεντό θα ήταν καλύτερα, να υποθέσω. Θα ήταν μακριά το ένα από το άλλο. Όταν είναι κοντά δεν γίνεται καλή δουλειά φαίνεται.

 

Από τη μία έχουμε «πανδημία»  και από την άλλη υπάρχει και η παραμικρή υπόνοια να κλείσει νοσοκομείο; Αυτά μόνο στην χώρα μας γίνονται.

 Και εκεί που σκέφτομαι ότι ο Μεσσίας θα σώσει και εμένα, πέφτει στην ματιά μου και η παρακάτω εικόνα.

 

m1

Μαθητές γυμνασίου βάφουν διαβάσεις. Δεν πρόλαβαν από τον δήμο ή κάποια εργασία κάνουν τα παιδιά; Πάντως ότι και να είναι, μπράβο στα παιδιά για την πρωτοβουλία. Μόλις τελειώσετε από εκεί, περάστε και από τα χωριά να κόψετε τα χόρτα (κοσές θα σας δώσει ο πρόεδρος), μετά ξεβουλώστε κάνα δυο φρεάτια, βρείτε κάνα αγροτικό και φορτώστε τα σκουπίδια που είναι έξω από τους κάδους και μόλις τελειώσετε από όλα αυτά πάτε από το δήμο να σας πούνε τι άλλες δουλειές έμειναν. Στις διαταγές όλοι είμαστε καλοί.

m2

Και καθώς γυρνάω στο FB γιατί δεν έχω τι να κάνω πέφτω πάνω σε μια φωτογραφία και σοκάρομαι. Ο πρόεδρος του Κλειδίου, Μπάμπης Τσολάκης ανέβασε μια φωτογραφία από τα νιάτα του. Σοκ και δέος μαζί. Μπάμπη μου πρέπει να φανείς δυνατός γιατί θα σου κάνω μια αποκάλυψη που ούτε μία τις χιλίοις δεν έχει περάσει από το μυαλό σου. Κάθισε αναπαυτικά, πιες και ένα zanax καλού κακού. Έχεις δίδυμο αδελφό.

m3

 

 

Ο Κωστής Μαραβέγιας είναι ο δίδυμος αδελφός σου που ποτέ δεν γνώριζες την ύπαρξη του ως σήμερα. Όταν σου πέσουν οι παλμοί πάρε με ένα τηλέφωνο να μου πεις ευχαριστώ για το «πακέτο» που σου έστειλα. Μπάμπη μου ένα θα σου πω, ως που να τελειώσει το Καρπούζι θα σου βρω άλλα δέκα αδέλφια, πέντε παιδιά και δώδεκα θιάδες. Ξεκίνα επέκταση το σπίτι.

 

Και καθώς ψάχνω να δω τι γράφουν και τα άλλα site του νομού πέφτω πάνω σε ένα βεριώτικο που φιλοξενεί ένα άρθρο που έχει να κάνει με τον σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος. Ο σύλλογος λοιπόν θέλει να μεταφέρει ένα μνημείο του χωριού στην αρχική του θέση και κάνει τις ανάλογες κινήσεις. Δεν θα ασχοληθώ με το γεγονός αν αυτή η κίνηση είναι αρμοδιότητα του συλλόγου ή της τοπικής ή δημοτικής ενότητας. Το παραβλέπω αυτό και συνεχίζω. Το άρθρο κλείνει με την εξής παράγραφο.

 

 m4

Μετά από αυτό ντρέπομαι να πω ότι είμαι εγγονός του Θωμά του Φιλιππόπουλου. Ούτε καν όσιος δεν έγινε. Δεν ξέρω για τους δικούς σας τους παππούδες αλλά ο δικός μου όχι απλά δεν άγιασε αλλά όπως ήρθε….. έφυγε. Να κάνω μια ερώτηση, όσοι ήρθαν από την Μικρά Ασία είναι εγγόνια της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου που γεννήθηκε εκεί;

Και αφού διαβάζω το συγκεκριμένο άρθρο μου έρχεται ένα αίτημα φιλίας στο FB.

m5

Χριστέ μου, είμαι από την Καππαδοκία και δεν το ξέρω. Είμαι και εγώ εγγονός του Αγίου Αρσενίου και τώρα που βρεθήκαμε δεν θα χωρίσουμε ποτέ. Ένα θα σας πω αγαπητοί διοικούντες αυτού του τόπου. Λάθος εμβόλιο ανακαλύψατε, αλλού είναι το πρόβλημα.

m6

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας πάει να μου φάει τη δουλειά. Δεν έχει με τι να ασχοληθεί και βγάζει στη φόρα όλα τα προβλήματα του δήμου. Λακκούβες εγώ, διαρροή σε φρεάτιο ύδρευσης που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αγίου Γεωργίου με Μαρίνου Αντύπα στην Αλεξάνδρεια αυτοί. Τι θα γίνει ρε Μίχο, αν εσύ βάζεις αυτά εγώ τι θα βάζω; Τα δώρα από το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους; Για να πάρει ο καθένας το πόστο του παρακαλώ. Έλα να συνέλθουμε. Αν συνεχίσεις να μας τρως τη δουλειά να ξέρεις ότι στην έναρξη του φεστιβάλ θα πατήσω ένα σπρώξιμο τη Μαρία και θα πάρω εγώ το μικρόφωνο για να κάνω την παρουσίαση. Να δούμε τότε αν σ΄ αρέσει να χώνονται άλλοι στις δουλειές σου...

Αυτά για σήμερα. Την άλλη εβδομάδα θα ασχοληθώ εκτενέστερα με το 1ο Αλεξανδρινό meeting και τα παραλειπόμενα του. Ως τότε να είστε όλοι καλά. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Σχετικά Άρθρα