Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜούΦα το Καρπούζι: Γεμάτοι κάδοι, άδεια έδρανα, αόρατοι γλόμποι. Τεκνολότζια - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜούΦα το Καρπούζι: Γεμάτοι κάδοι, άδεια έδρανα, αόρατοι γλόμποι. Τεκνολότζια - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Το κινητό μου έγινε ένας ολόκληρος σκουπιδότοπος. Αλήθεια σας λέω. Κάθε μέρα παίρνω μηνύματα και mail με γεμάτους κάδους, πεταμένα σκουπίδια και κάθε λογής απόβλητο. Να σας πω ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν μου μιλάει από το προηγούμενο άρθρο και μετά. Του είπα καλημέρα και μου σήκωσε μόνο το φρύδι.

 

Δεν το λέω ως παράπονο, ξύδι αν δεν με χαιρετάει. Ίσως να νόμιζε ότι αφού έγινε αντιδήμαρχος όλοι θα του λέμε μπράβο. Εγώ, με όλη μου την καρδιά να του το πω αλλά να το αξίζει πρώτα. Έμαθα ότι σε καμιά εικοσαριά μέρες θα έρθουν τα οχτάμηνα και λογικά τότε θα τελειώσει αυτή η ατελείωτη χωματερή (εγώ έχω μια αμφιβολία). Ως τότε όμως συνεχίστε να ανεβάζετε σκουπίδια, άλλοι με βαρύ κατηγορώ, άλλοι με χιούμορ, όλα ευπρόσδεκτα.

 

Φοβάμαι μήπως μας κατεβάσει η Meta το Facebook στο δήμο μας, μήπως μας περάσει για ρακοσυλλέκτες και δεν μας θέλει πια για πελάτες.

 

 

 

Βγάζουν μια σκούπα στο δρόμο και νομίζουν ότι έκαναν δουλειές... Θα μου πεις…..αυτοί δεν νοιάζονται για το ίδιο τους το κτήριο, το δημαρχείο, που τους στεγάζει, θα νοιαστούν για μας!!! Τα λούκια πρέπει να έχουν να καθαριστούν από τότε που έφυγε ο πασάς από το κονάκι. Όποιος πήγε για κάποια δουλειά μετά τη βροχή έφυγε….. πλιόκα. Και τη σκεπή δήμαρχε, δε τη βλέπω και πολύ σόι, δεν της ρίχνεις καμιά ματιά μη πέσει και σας πλακώσει; Και θα κλαίμεεεεεεεε.

 

Μόνο να μαλώνεις και να αντιδικείς με τον Σιδηρόπουλο ξέρεις. Καλά, κι αυτός σταματημό δεν έχει (36 καταγγελίες) αλλά και συ….δεν παίζεσαι. Όλες τις έβγαλες άκυρες και ότι τάχα μου δεν ευσταθούν. Όλες βρε πουλάκι μου; Μία δεν βρήκες που λίγο να πλησιάζει στην πραγματικότητα; Οκ, το καταλαβαίνω ότι να σε φάει δεν χορταίνει αλλά δεν μπορεί σε όλα να είναι λάθος. Είπες για το αμφιθέατρο ότι έχει οικοδομική άδεια άρα έχει εγγύηση στατικότητας.

 

Ρωτάω τώρα εγώ, όλα τα δημοτικά κτήρια έχουν άδεια; Σχολεία, παιδικοί σταθμοί, δημόσια κτήρια ; Ρωτάω γιατί αν έχουν όλα τότε σίγουρα έχουν και στατικότητα αφού αυτό προϋποθέτει ο νόμος. Έχουν όλα δήμαρχέ μου; Να μας το πεις στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Και μιας και είπα δημοτικό συμβούλιο…

 

Τι έγινε βρε στο προ-προηγούμενο; Πήγες και ήσουν μοναχούλι; Σε παράτησαν όλοι και πήγαν να σπείρουν βαμβάκια; Για όσους δεν το μάθατε, το προηγούμενο συμβούλιο ακυρώθηκε λόγω…μη απαρτίας. Ήταν οι πέντε της αντιπολίτευσης και 7 ή 8 του Γκυρίνη (με αυτόν μαζί). Αν δεν κάνω λάθος δήμαρχε, και διόρθωσε με αν κάνω, αυτό το πράγμα έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά. Εσύ, εγώ και η θειά μου η Γωγώ.

 

 

Τι ντροπή, τι ξεφτίλα ήταν αυτή. Που ήταν όλοι οι δικοί σου; Από τα 24 άτομα ήρθαν μόνο τα 8; Οι άλλοι απάντησαν στα τηλέφωνα που τους πήρατε ή έφαγες και εκεί άκυρο; Είμαι σίγουρος ότι θα βρεις συμβούλους για το 2028, όπως είμαι ακόμα πιο σίγουρος ότι θα είναι μετρημένοι στο ένα χέρι οι «παλιοί» που θα σε ακολουθήσουν.

 

Δεν ξέρω πως το μετάφρασες εσύ αυτό δήμαρχε αλλά για μένα ήταν καθαρή ακύρωση προς το πρόσωπό σου. Και μη μου πεις ότι ήρθαν στο επόμενο γιατί θα σου πω πως αν σε σέβονταν θα είχαν τουλάχιστον ειδοποιήσει ότι δεν θα έρθουν. Κάνω λάθος; Να τους πεις ότι θαρραλέοι είναι αυτοί που ενώ έχουν διάρροια ρισκάρουν το κλ@σιμο και όχι αυτοί που απλά δεν πάνε στα δημοτικά συμβούλια.

 

Όσο για τα σκουπίδια (επανέρχομαι) και γενικά με όλους τους αντιδημάρχους θα έπρεπε να ισχύει το εξής. Είσαι καλός στη δουλειά σου, θα πληρωθείς. Δεν είσαι….σπίτι. Το ξέρετε ότι η πρόεδρος της Κροατίας πούλησε το προεδρικό αεροσκάφος και τα 39 πολυτελή αυτοκίνητα των υπουργών της και όρισε τον μισθό της ίσο με αυτόν του μέσου εργάτη της χώρας; Ο μισθός στην Κροατία είναι 677 ευρώ. Δηλαδή η υψηλοτάτη παίρνει 3 φορές το μισθό της προέδρου της Κροατίας (περίπου).

 

Η μία διοικεί ένα ολόκληρο λαό και η άλλη δεν ξέρει τι της γίνεται. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας παίρνει το τριπλάσιο της προέδρου της Κροατίας για να…..μη μαζεύει τα σκουπίδια όταν πρέπει. Και γενικά όλοι παίρνουν τον τριπλάσιο της προέδρου απλά γιατί…..μπορούν. Ελληνικό πνεύμα αθάνατο.

 

Και πάμε σε μια αγγελία που διάβασα και με συγκλόνισε. Έχει τελικά μεγάλα βάσανα ο κόσμος και όχι σαν εμάς που δεν έχουμε με τι να ασχοληθούμε και ασχολούμαστε με τα σκουπίδια. Δείτε τι ζόρι τραβάει ο Πετρής από την Κόρινθο.

 

 

 

 

Ούτε τα πιάτα στο νεροχύτη δεν έπλυνες ρε Πετρή για να σε περάσει η άλλη για νοικοκύρη. Έδειξα στη μάνα μου τη φωτογραφία του Πετρή και της είπα το βάσανο του και η απάντηση που πήρα ήταν... «αυτή την εικόνα με την Παναγία που έχει στον τοίχο, την έχω και γω, με την έφερε η μάνα μου από τα Ιεροσόλυμα». Τι είχες Γιάννη μ΄……..

 

Και πάμε σε ένα θέμα που απλά θα παραθέσω και θα σας πω τις σκέψεις μου. Τόσο το κράτος όσο και η μητρόπολή μας αποφάσισαν να σταματήσουν τα μνημόσυνα και κάθε άλλη εκδήλωση που γινόταν από όλα τα ποντιακά σωματεία για την ημέρα της Γενοκτονίας (στις κατά τόπο εκκλησίες) και να γίνονται όλα μαζί στην Παναγία Σουμελά. Όλα αυτά για να δοθεί ένας πιο επίσημος χαρακτήρας και μεγαλύτερη έμφαση στην ιστορική αυτή ημέρα.

 

 

Και ρωτάω τώρα εγώ, όσοι είναι από πολύ μακριά, τι θα κάνουν; Τόσα χρόνια θεωρείτε ότι δεν έδιναν επίσημο χαρακτήρα όλα τα ποντιακά σωματεία με αυτά που έκαναν; Οι γηραιότεροι που έπαιρναν το μπαστουνάκι τους και πήγαιναν στις εκκλησίες, πως θα τα καταφέρουν να έρθουν; Θα ναυλώσουν οι σύλλογοι λεωφορεία; Αν ναι, μάλλον δεν γνωρίζετε ότι οι σύλλογοι με το ζόρι στέκονται ακόμα όρθιοι.

 

Την 25η Μαρτίου του 1821 απελευθερώθηκε η Πελοπόννησος. Εμείς απελευθερωθήκαμε 90 χρόνια μετά. Θα μας προτείνετε να πάμε στο Ναύπλιο να κάνουμε παρέλαση ή θα μας αλλάξετε ημερομηνία; Γιατί όταν γιορτάζει η Παναγιά μας γίνονται λειτουργίες παντού και όχι μόνο στους Ναούς που φέρουν το όνομά της;

 

Η Παναγία Σουμελά είναι το ιερότερο σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού αδιαμφησβήτητα. Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του έθνους μας. Αν αυτά τα δύο συνδυαστούν τότε σίγουρα μιλάμε για ένα μεγάλο θησαυρό. Το ερώτημα είναι, η αξία ή η λάμψη αυτού του θησαυρού είναι το πιο ποθητό για τις ψυχές μας;

 

Εθισμένοι στο πορνό βρέθηκαν ύστερα από έρευνα δεκάδες συνταξιούχοι στη Βέροια. Το χαμηλό αρχικό κόστος λειτουργεί ως «δόλωμα» και μετά πέφτουν βροχή τα 50ευρα. Τρελάθηκαν οι γέροι να βλέπουν τσόντες λες και θα «αναστηθεί» ο……Λάζαρος. Οι γριές στην πρωτεύουσα πάνε τοίχο, τοίχο σου λέει. Να μη λέω μεγάλες κουβέντες γιατί και γω κοντεύω στην ηλικία τους αλλά δεν μπορώ ένα πράγμα να καταλάβω. Αφού αλλού σημαδεύουν και αλλού κατουράνε, στο …..άλλο…..έχουν καημό ότι θα τα καταφέρουν;

 

Δε φοβούνται μη πάθουν καμιά ανακοπή και μείνει αφάγωτη η σύνταξη; Αν τους πάρεις το κινητό από το χέρι και μπεις στο ιστορικό θα φρίξεις, Σόδομα και Γόμορρα σου λέει η έρευνα. Η παρτ@@ζ@ πάει σύννεφο. Μια φορά ρώτησα τον παππού μου αν ξέρει τι είναι παρτ@@ζ@ και αυτός νόμισε πατόζα που έβγαζε τα φασόλια από το χωράφι.

 

Παππούδες συνέλθετε που αν βγάζατε φωτογραφία την τελευταία φορά που το κάνατε από πίσω θα φαίνονταν δεινόσαυροι. Ααααχχχχ, καλά λένε, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.

 

Και πάμε στα καινούρια φωτιστικά που έφερε ο δήμος μας και που σε λίγο καιρό θα κοσμούν όλη την πόλη. Δοκιμαστικά μπήκαν κάποια και σας τα παρουσιάζω.

 

 

 

Όχι, όχι δεν είναι ένα σκέτο παλούκι, αν το δείτε τη νύχτα θα πάθετε σοκ…..δεν φαίνεται τίποτα απολύτως. Σε αυτό το δήμο ότι χαλάει….μένει χαλασμένο. Αυτή η….. λάμπα να την πω ….βρίσκεται μπροστά στο δημαρχείο και την πήραν για να την φτιάξουν. Από τότε που την πήραν η Αλεξάνδρεια απέκτησε οπτική ίνα, πέρασε ο αγωγός για το φυσικό αέριο αλλά η λάμπα ακόμα δεν έγινε. Είναι για να λύσουν μεγάλα προβλήματα τα παιδιά όπως καταλαβαίνετε.

 

Αυτά για σήμερα, δεν ξέρω αν αύριο δεν θα μου μιλάει κι άλλος αντιδήμαρχος πάντως εγώ πήρα μια κούτα ξύδια για καλό και κακό. Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα και μια ευχάριστη Πρωτομαγιά. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Σχετικά Άρθρα