Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Τι είπε το στόμα του πάλι (κατά Κούγκα το...ανάγνωσμα) Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Τι είπε το στόμα του πάλι (κατά Κούγκα το...ανάγνωσμα) Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Εκεί που κάποιες βδομάδες δεν έχει τίποτα για να σχολιάσεις, έρχονται κάποιες άλλες που δεν τα προλαβαίνεις. Ας ξεκινήσουμε από τα απλά για να πάμε στα του Δήμου τα βαριά. Από τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό εκτίμησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν ορισμένα περιοριστικά μέτρα, τα οποία έχουν καταργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.


Θα εθιστούμε στα εμβόλια, θυμηθείτε που σας το λέω. Η μάνα μου ήδη, όπου δει σύριγγα, σηκώνει μανίκι. Με θύμισε τη Σοφία Αλιμπέρτη στα Τσακάλια που παρακαλούσε για τη δόση της. Αν καταφέρεις ρε Πλεύρη να κάνεις τη μάνα μου να πουλάει κρυφά τα αβγά από τις κότες για να κάνει τη μία δόση πίσω από την άλλη, θα σε πιάσω και δεν θα σε χωράει ο τόπος. Και μην μας απειλείς ότι θα γυρίσουν τα περιοριστικά μέτρα γιατί αν όντως καιγόσασταν δεν θα τα χαλαρώνατε. Όμως προηγείστε ακόμα στα γκάλοπ, αλλιώς ένας χρόνος...δρόμος θα ήταν.


Παραχωρήθηκε στο Δήμο Αλεξάνδρειας και άνευ ανταλλάγματος η κυριότητα του δημόσιου ακινήτου (πρώην κτίριο Δ.Ο.Υ. Αλεξάνδρειας) μετά του οικοπέδου, για κοινωφελή σκοπό. Και ρωτάω τώρα εγώ, να το κάνουν ποιοι, τι; Έχουμε τόσα θέματα άλυτα, με το κτήριο θα ασχοληθούν; Σαν πόσα κοινωφελή έχει ο δήμος και δεν βολεύονται και θέλουν επιπλέον χώρο; Άντε και βολέψατε τον Ερυθρό Σταυρό, μετά τι; Μη τα μαζεύεται άσκοπα... Κι αυτό εγώ πρέπει να σας το πω;


Γιόρτασε το Λουτρό (ήταν να το γράψω την προηγούμενη εβδομάδα αλλά με κέρδισαν άλλα) το πανηγύρι του και μαζεύτηκε κόσμος και κοσμάκης. Τι με κέρδισε σε όλο αυτό το νταβαντούρι; Η φουξ γραβάτα του προέδρου και η ..... φουξ κοτσίδα της Πάττυ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Καλά, ολόκληρη κοτσίδα έπλεξε το κορίτσι, εσείς τον δήμαρχο προσέξατε; Τςτςτς τι κουτσομπόληδες είστε βρε αδελφάκι μου, τρόμαξα. Τι να έκανε ο άνθρωπος, εξαργυρώνει φαίνεται τη δημοφιλία του. Πάντως ο πιο αδικημένος είναι ο Τζιμούλης. Όχι φωτογραφία δεν βγήκε με τον δήμαρχο αλλά ούτε κοιτάχθηκαν. Ή μήπως έδωσαν και τα χέρια; Ο κόσμος είναι κακός, λέει πολλά ανάθεμα τον. Εγώ ψηφίζω Πάττυ. Ξέρει να χρησιμοποιεί τα χρώματα σωστά.

 

 


Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κύριο Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο και το συνεργείο του AUTO TECHNIC για την άψογη εξυπηρέτηση. Όταν πας σε ένα συνεργείο θέλεις να ξέρεις ότι αυτό που θα σου πούνε θα είναι εγγύηση και δεν θα χρειαστεί να τρέχεις περαιτέρω. Η Auto Technic με το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό από μηχανικούς διενεργούν επισκευές σε δύσκολες μηχανικές βλάβες σε όλα τα οχήματα. Έχοντας τα πιο σύγχρονα επώνυμα διαγνωστικά μηχανήματα μπορούν να βρούμε ακριβώς από που προέρχεται κάθε βλάβη του αυτοκινήτου σας και να την διορθώσουν άμεσα. Όταν μιλάμε για αυτοκίνητο μιλάμε για AUTO TECHNIC.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας παρέλαβε ένα φορτηγό – όχημα ειδικού τύπου για χρήση κινητής βιβλιοθήκης, με χρηματοδότηση εξολοκλήρου από πιστώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θα το ξαναπώ και θα γίνω γραφικός. Να το κάνουν τι; Όπως πήραν και κείνη την περιβόητη σκούπα και μια που την είδαμε όταν την πήραν και ξανά γιοκ. Θα πηγαίνει από χωριό σε χωριό σαν τον Ηλία τον ψαρά και αντί για τσιπούρες θα παίρνει η μάνα μου τις 50 αποχρώσεις του γκρι; Ή μήπως θα κάθεται συνοδηγός η Βέτα (η Ποράβου η βιβλιοθηκάριος) και θα μας διαβάζει στο μεγάφωνο τις περιλήψεις των νέων βιβλίων;

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή. 

 

Να σας πω εγώ τι θα γίνει και ψεύτης να βγω. Σιγά σιγά θα του βγάλουν τα αυτοκόλλητα και θα το γεμίσουν μέσα με κάδους για να τους πάνε προεκλογικά για ρουσφέτια. Μην πείτε ότι δεν σας το είπα. Μπορεί και κάποιοι που παρόπλισαν τα δικά τους αυτοκίνητα και κινούνται μόνο με αυτά του δήμου (λες και τους ανήκουν) να το πάρουν και να πάνε ένα διήμερο. Να κλείσουν τα σχολεία όμως πρώτα.

 


Το πιο ωραίο είναι άλλο όμως. Ο τρόπος που κλείνει το δελτίο τύπου του δημάρχου που μας ανακοινώνει ότι πήραν το βαν. «Εργαζόμαστε μεθοδικά για να χτίσουμε μια πόλη που όλοι οραματιζόμαστε να ζήσουμε». Εγώ μετά από αυτό θα πουλήσω ότι χωράφια μ΄ έγραψε ο πατέρας μου και θα πάω σε μια βραχονησίδα να μιλάω με τα σαβρίδια που θα κολυμπάνε δίπλα μου. Τι να πρωτοαντέξω ο δύσμοιρος, τι; Το «εργαζόμαστε», το «μεθοδικά», το «χτίσουμε», το «οραματιζόμαστε» ή το «ζήσουμε»;

 


Δήμαρχέ μου εσύ με αναγκάζεις να γίνω κακός και δεν το θέλω. Όταν εργαζόμαστε μεθοδικά... παράγουμε και έργο. Το βλέπει κανείς; Που είναι; Αν οραματιζόσασταν, κάποια στιγμή θα δημιουργούσατε. Τι ακριβώς σημαντικό δημιουργήθηκε 9 χρόνια τώρα; Μήπως μπερδεύεται το ¨κοιμάμαι κι ονειρεύομαι¨ με το οραματιζόμαστε; Όσο για το «ζήσουμε»....... εσείς μια χαρά ζείτε... Εμείς παλεύουμε καθημερινά και δεν μπορούμε να έχουμε την ποιότητα ζωής που θέλουμε και αξίζουμε ως πολίτες.


Και πάμε στον χείμαρο...Κούγκα. Μάζεψε λοιπόν ο κύριος Κούγκας όλους τους δημοσιογράφους (κάποιοι δεν πήγαν είτε γιατί δεν ήθελαν είτε γιατί δεν ήθελαν κάποιοι άλλοι να πάνε) και τους εξήγησε τι συνέβαινε μέσα στον δήμο όσο αυτός ήταν αντιδήμαρχος. Τα πιο σημαντικά σας τα έχω μαζέψει στις παρακάτω δύο παραγράφους, αφού ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

¨Κατηγόρησε τον Αργύρη Πανταζόπουλο ότι δεν τον άφηνε να ξεσκεπάσει τον δήμαρχο. Πλήρωναν λάδια χωρίς να τα πάρουν. Υπερτιμολογούσαν ανταλλακτικά πάνω από 500%. Είπε ότι παίρνει ο δήμαρχος μπαταρίες με υπερδιπλάσια τιμή και δεν υπογράφει η επιτροπή παραλαβής. Τους απειλεί ο δήμαρχος με κυρώσεις. Κατηγόρησε την επιτροπή ότι παραλάμβανε την ίδια ποσότητα δύο φορές με διαφορετικά τιμολόγια. Τα κοστολογούσαν δύο φορές και τα παραλάμβαναν μία. Είπε ότι φοβάται ο δήμαρχος να του κάνει μήνυση και τον παρομοίασε με το φίδι που ρίχνεται όταν αμύνεται. Σε ερώτηση αν όλα αυτά ανακαλύφθηκαν τώρα απάντησε ότι ο αρχηγός της παράταξης του είπε να τα ¨κουκουλώσουν¨. Μιλάει τώρα γιατί είναι «δοσμένος» όπως είπε και ότι δεν μπορούν να μιλάνε όταν έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.


Έχουν 70 οχήματα ως στόλο. Τα 50 είναι παροπλισμένα. Αγοράζουν όμως υλικά για όλα. Άφησε αιχμές και για εργαζόμενους του δήμου. Κατηγόρησε τον δικηγόρο του δημάρχου ότι πήγε να υποστηρίξει τους εργαζόμενους του δήμου στο δικαστήριο για τα είδη προστασίας που δεν παρέλαβαν και αυτός «μάλλον» δεν το έκανε αποκρύπτοντας τα τιμολόγια. Μας είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγει δεύτερος σύμβουλος. Μας είπε ότι γνωρίζοντας όλα αυτά δεν υπήρχε περίπτωση να είναι υποψήφιος με τον Γκυρίνη ούτε να «σκύψει» για να πάρει τα 1300 (αλλά δεν μιλούσε πριν τον διώξει). Είπε ότι θα κατέβει με την Κουρκουτά και ότι αν δεν τον δεχθεί και αυτή τότε θα κατέβει με το ΚΚΕ. Είπε ότι το ΚΚΕ για πρώτη φορά θα βγάλει δύο συμβούλους. Είπε ότι το φτύσιμο που έριξε στον Πανταζόπουλο στο δημοτικό συμβούλιο ήταν λίγο.¨

 

Και όλα αυτά δείχνοντας και προσκομίζοντας τιμολόγια και επίσημα έγγραφα όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.


Αν είναι ψέματα όλα αυτά που λέει ο Κούγκας που τώρα ¨ανακάλυψε την Αμερική¨ αφού τον έδιωξες... και μόνο από ευθιξία μην αργείς τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Που είναι άραγε... κατατέθηκε; Γιατί αργεί; Μήπως είναι η σειρά σου για μια συνέντευξη τύπου;


Δεν θέλω να πάρω θέση αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος θα έφτανε σε αυτό το σημείο να κατηγορεί ευθαρσώς λέγοντας ψέματα και χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις.

Μήπως τελικά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά; Γιατί δεν βγαίνετε να τον αντικρούσετε δημόσια με στοιχεία;

Αν είναι όλα όπως πρέπει όπως λέτε όλα ας πάρουν τον δρόμο για τα δικαστήρια, είναι βαριές οι κατηγορίες που σας προσάπτει. Όσο τον αφήνετε τόσο τα πράγματα χειροτερεύουν και έρχονται και οι εκλογές του 2023. Κάνω λάθος;

 


Τα λέμε το άλλο Σάββατο.

Σχετικά Άρθρα