Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜούΦα το Καρπούζι - Το Χιόνι, τα Διόδια και άλλα εμπόδια που (ευτυχώς) αντιμετώπισε άμεσα ο Δήμος μας - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜούΦα το Καρπούζι - Το Χιόνι, τα Διόδια και άλλα εμπόδια που (ευτυχώς) αντιμετώπισε άμεσα ο Δήμος μας - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Θα ξεκινήσω με ένα μεγάλο συγγνώμη. Στο προηγούμενο Καρπούζι έβαλα μια φωτογραφία από την γουρουνοχαρά στο Λουτρό και έγραψα για έναν κύριο με πράσινο σκούφο που βγήκε φωτογραφία με όλους τους επίσημους, ότι μάλλον ήταν περαστικός και είπε να βγει μια φωτογραφία. Αυτός ο κύριος λοιπόν είναι ο πρόεδρος από το Νεόκαστρο (δεν τον γνώριζα).

 

Συγγνώμη λοιπόν πρόεδρέ μου αλλά δεν φταίω και γω 100%. Δεν σε είπα να βάλεις το γαμπριάτικο και να πας αλλά με τον πράσινο τον σκούφο με θύμησες τον Βόγλη που κυνηγούσε την άλλη να τη δώσει μύγδαλα και όχι τον πρόεδρο ενός χωριού. Θα με πεις τώρα, ο πρόεδρος έχει κέρατα και πρέπει να φαίνεται; Δίκιο έχεις, όχι να φαίνεται αλλά τουλάχιστον λίγο να... ξεχωρίζει. Σε στάμπαρα πάντως τώρα, την άλλη φορά θα σε ανακοινώσω μετά κλάδων και βαΐων.

Στην ίδια γουρουνοχαρά ήταν και ο αντιδήμαρχος…….Γιαννάκος. Μη τον μπερδεύετε με τον αντιδήμαρχο Γιαννάκη, άλλος είναι αυτός. Ή μάλλον ο ίδιος είναι αλλά η φίλτατη κυρία τον αναφώνησε Γιαννάκο. Σε λέει, Νίκος Γιαννάκης, ποιο το όνομα και ποιο το επίθετο. Το Γιαννάκος μοιάζει πιο πολύ με επίθετο, πάρτο και καλορίζικο.

 

Και μιας και σε ανέφερα αντιδήμαρχε, αυτές οι βασιλόπιτες δεν θα τελειώσουν ποτέ; Αποκριές έφτασαν.

 

 

 

Χορωδία Μελίκης βλέπω. Μάλιστα, την υψηλοτάτη την είχαν καλεσμένη ή ούτε να τη δουν; Αλλά δεν στεναχωριέται, θα κόψει με τη χορωδία της Αλεξάνδρειας. Ουπς, τζίφος και εδώ. Ψάχνουν λένε ακόμα και τέτοια. Ίσως του χρόνου να είσαι πιο τυχερή υψηλοτάτη μου.

 

Αλήθεια, αναρωτήθηκες ποτέ γιατί η ενότητα Μελίκης καλεί μόνο τον Γιαννάκη; Εντάξει, είναι συγχωριανός τους αλλά εσύ είσαι υπεύθυνη για όλους αυτούς. Πού πάει ο νους σου, πού τρέχει ο λογισμός σου; Homework για το σπίτι λοιπόν.

 

Και μιας και σας έχω και τους δυο εδώ κοντά μου (Γιαννάκης –Λαφαζάνη), γιατί η ανακοίνωση ότι δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία λόγω χιονιού έγινε όταν πλέον οι μαθητές έφτασαν στα σχολεία; Τα λεωφορεία κατέβαζαν κόσμο και μετά τον ξανανέβαζαν. Τι ώρα πήρατε χαμπάρι ότι χιονίζει;

Πόσο γέλασα με τα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις σας, δεν λέγεται. Ειδικά με μια κυρία (έκρυψα το όνομα της γιατί δεν ήξερα αν ήθελε να φανεί) που απάντησε και στις δύο αναρτήσεις.

 

 

 

Δήμαρχέ μου, δεν θα σχολιάσω τον πρόλογο που έκανες στο δημοτικό συμβούλιο γιατί δεν με αφορά αλλά αυτούς «που χρησιμοποιούσες με ένα 2ευρώ». Θα σου πω μονάχα πως όσο «έγκαιρα», σύμφωνα με κάποιους (δεν ξέρω αν είναι 2ευροι ή 3ευροι) αντιμετώπισες τον χιονιά και δεν έκλεισαν οι δρόμοι (θα τρελαθούμε τελείως, σιγά το χιόνι που έριξε και ήθελε και αντιμετώπιση), τόσο έγκαιρα θα έπρεπε να είχες ενημερώσει και τους μαθητές από τα χωριά να μην πάνε σχολείο.

 

Και μιας και μιλάω για τα χιόνια, είδατε τι ανακοίνωση έβγαλε το κολυμβητήριο στη Νάουσα; Ότι θα παραμείνει ανοιχτό και με το χιόνι απλά να προσέχει ο κόσμος στον δρόμο. Το διάβασες υψηλοτάτη μου; Βρέξει, χιονίσει ανοιχτό λένε.

 

 

 

 

Θα μου πεις και θα έχεις δίκιο ότι είναι σκεπαστό. Θα σου πω και θα έχω επίσης δίκιο ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κολυμπήσουν με ότι καιρό και να κάνει, όλο το χρόνο και μεις αντί για Ιούνιο, ανοίγουμε το δικό μας στα μέσα Ιουλίου, ούτε καν όλο το καλοκαίρι. Τεκνολότζια, τεκνολότζια.

 

 

Το μόνο καλό που έκανε αυτό το λίγο χιονάκι που έριξε ήταν ότι σκότωσε τα μικρόβια και κάλυψε τις λακκούβες στο δρόμο. Έβλεπες τον δρόμο (μόνο όταν τον έβλεπες γιατί αν τον οδηγούσες κιόλας……) και νόμιζες πως είσαι σε καμιά λεωφόρο στο Bel Air. Αλφάδι όλα.

Αλήθεια αγαπητοί διοικούντες, όταν οδηγείτε το αυτοκίνητο σας μέσα στο δήμο, καταλαβαίνετε ότι πέφτετε σε λακκούβες ή τις περνάτε για κενά αέρος; Πήγα προχθές σε κάποια χωριά της ενότητας Αντιγονιδών και τρόμαξα. Ράλι 4x4. Μόνο με το τρακτέρ και πάλι ημικρανία θα σε πιάσει.

 

Αυτό όμως που είναι απροσπέλαστο είναι μετά την αερογέφυρα από Κορυφή για Πλατύ προς τον σταθμό των τρένων. Πάνε και ρίχνουν τσουβάλια με πίσσα για να βουλώσουν τις τρύπες και το κάνουν χειρότερα. Ούτε μισό χιλιόμετρο δεν είναι ο δρόμος κύριε Κιοσέογλού μου, ούτε μισό. Ανεβαίνει και κατεβαίνει και ξένος κόσμος στο σταθμό, ωραία διαφήμιση μας κάνετε.

 

Τι γίνεται δήμαρχε, τα βλέπεις όλα αυτά ή μόνο για φωτογραφίες με τον Κωστή Χατζηδάκη είσαι. Κάποιος μου είπε ότι στον σύντομο χαιρετισμό ¨στο πεζοδρόμιο¨(;) που είχατε του εξέφρασες τα προβλήματα του δήμου μας και αυτός σου είπε ότι θα επιμεληθεί ο ίδιος. Ούτε τα σημείωσε, ούτε τίποτα απλά θα τα επιμεληθεί. Εγώ δεν πιστεύω ότι έκανες κάτι τέτοιο, σε έχω για πιο έξυπνο άνθρωπο.

 

Αλήθεια, τι γίνεται με τα διόδια στο Νησελούδι; Έκανες γραπτή διαμαρτυρία έμαθα στον αρμόδιο υπουργό και εξέφρασες παράπονα. Ησύχασα τώρα. Το ίδιο έκανε και το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας, το Επιμελητήριο Ημαθίας και οι βουλευτές μας. Ένα θα σας πω αγαπητοί συνδημότες και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Γραπτή διαμαρτυρία έκανε και για τα ΕΛΤΑ και τελικά….πάπαλα. Οπότε κάντε οικονομία και ετοιμάστε ψιλά γιατί δεν τα γλυτώνουμε.

 

Ένα δεν μπορώ να καταλάβω όμως. Μόνο ο Τόλκας (ναι, ναι αυτόν που είχαμε κάποτε βουλευτή) ήξερε ότι θα γίνουν διόδια στον δήμο μας από το 2020; Οι βουλευτές μας τίποτα; Δε ρωτάω για το δήμο μας γιατί το παράξενο θα ήταν αν το ήξερε. Τώρα ξαφνικά εκπλαγήκατε όλοι σας; Kinder έκπληξη για όλους; Δεν θα σχολιάσω, ας βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματα του.

 

Σας βγάλαμε για να αποφασίζετε για το καλό το δικό μας. Όχι να αποφασίζουν άλλοι και απλά να σας το ανακοινώνουν.

 

Και σεις δεν ξέρω τι μπέρδεμα έχετε αλλά η Κινηματόδρασις έχει το μεγαλύτερο. Δεν μπορούν να αποφασίσουν αν αυτά που προβάλλουν στο φεστιβάλ είναι Fim ή Film.

 

 


 

Χαμός σου λέει. Άλλοι σου λέει, ας πρωτοτυπήσουμε και ας το κάνουμε fim. Άλλοι, οι πιο κλασικοί, θέλουν σταθερότητα και film. Και τυπώνουν και ξανατυπώνουν το λογότυπο. Εγώ ένα θα σας πω, έτσι και δεν βγάζουμε νόημα από τις ταινίες που προβάλλεται, μπερδέψτε μας τώρα και με το όνομα σας. Κάντε το International Alexandria sort película festival. Στα Ισπανικά να ησυχάσουμε.

-       Τι είδες;

-       Τρεις película φανταστικές. Μπράβο στην Κινηματόδρασις.

Και τελείωσε το παραμύθι. Ισπανικά και τέλος. Señor Miho, una L no marca la diferencia. Pero un Tsipras puede internacionalizarlo... globalizarlo (μπείτε στο translate να δείτε τη μετάφραση).

Ψηφιακό «μάτι» σε γάμους, βαφτίσια, πάρτι και δεξιώσεις αποκτά η ΑΑΔΕ αμέσως μετά το Πάσχα, επεκτείνοντας την εφαρμογή του Ψηφιακού Πελατολογίου στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των εκδηλώσεων. Είναι λέει επιρρεπείς στη φοροδιαφυγή και στις «μαύρες» συναλλαγές. Κλείστε το γάμο σας μέχρι του Θωμά αλλιώς σας βλέπω να κάνετε γλέντι στην αυλή του σπιτιού όπως παλιά.

 

Έχει να πέσει ταψί με μπούτια από τον Βαθύλακο που θα πάει σύννεφο. Έχουν να πρασινίσουν νυφικά από το γκαζόν και την αγριάδα στον κήπο... ουυυυου. Μάθατε όλες τώρα να ανοίγουν οθόνες και να βγαίνετε ή να σηκώνεται η σκηνή και να εμφανίζεστε. Α, βγείτε τώρα μέσα από τον μπαχτσέ με την χουστράβα στην κουάφ να βάλετε μυαλό.

 

Αυτά για σήμερα. Αλλά πριν κλείσω να πω σε κάποιους ότι στο Καρπούζι, 11 χρόνια τώρα, δεν ανακατεύτηκα ποτέ με τα προσωπικά ή τα επαγγελματικά κανενός και ιδιαίτερα των αιρετών. Αν οπωσδήποτε θέλετε να πείτε κάτι, πείτε κάτι που να ευσταθεί και όχι παπαρολογίες. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Σχετικά Άρθρα