Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την «πήρε» ο Ερυθρός, την «έκανε» το Κλειδί-κανό - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

Την «πήρε» ο Ερυθρός, την «έκανε» το Κλειδί-κανό -  Γράφει ο Μάκης  Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Προτελευταίο το σημερινό καρπούζι. Άλλο ένα έμεινε για να ξεκουραστώ και γω αλλά για να σας απαλλάξω και εσάς από τη χάρη μου για έναν μήνα.

Αυτή η βδομάδα και με εκνεύρισε αλλά και με διασκέδασε πολύ. Γεμάτη η ρουφιάνα. Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε και που για πρώτη φορά στη ζωή μου πήγα να παρακολουθήσω για λίγο, έζησα μια στιγμή μοναδική. Με ψιλό-γιούχαραν οι απολυόμενοι των σκουπιδιών για αυτά που έγραψα γι΄ αυτούς. Στην ουσία, μου μίλησαν ευγενικά αλλά κάνοντας παράπονα για τα γραφόμενα μου.
Και καλά μου έκαναν φυσικά γιατί και γω όταν πάρω φόρα, το στόμα μου γίνεται..... ας μη πω καλύτερα. Τους ευχαριστώ πολύ γιατί πολύ απλά κατάλαβαν ότι μπορεί ο καθένας να έχει τη δική του άποψη, άσχετα αν αυτή δεν συμπίπτει με τη δική τους.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Ερυθρός σταυρός. Ένας «γερασμένος» συγγενής που απλά έμεινε στάσιμος. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τι είναι ο Ερυθρός σταυρός. Το έργο του είναι σύνθετο και βασίζεται στην άμεση ανταπόκριση και την εθελοντική προσφορά και δράση των πολιτών. Είναι μη κυβερνητικός οργανισμός και έχει βασικό στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, περιθάλποντας και στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, ηλικιωμένους, πρόσφυγες, ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και γενικά όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.


Μέχρις εδώ καλά. Και βέβαια δεν χρειάζεται να έχουμε πόλεμο για να υπάρχει ο Ερυθρός αλλά τι από τα παραπάνω κάνει αποκλειστικά αυτός; Μπορώ να σας αναφέρω το Βοήθεια στο Σπίτι, διάφορους συλλόγους που μαζεύουν τρόφιμα και χρήματα για την υποστήριξη των αδύναμων συνανθρώπων μας, επιχειρήσεις που συνεισφέρουν και πολλά άλλα. Γιατί αυτά που κάνει ο Ερυθρός (και μιλάω για το δικό μας παράρτημα γιατί πανελληνίως το έργο του είναι τεράστιο) θα πρέπει να τα μεγαλοποιούμε; Μήπως επειδή κάνει και παρέλαση; Ή μήπως επειδή στήνεται στο αμφιθέατρο και περιμένει να λιποθυμήσει καμιά Ρουβίτσα για να της δώσει το φιλί της ζωής;


Για ποιο λόγο δικαιώθηκε αίθουσα μέσα στο Πνευματικό; Ο σύλλογος αγροτών δικαιούται; Μη ξεχνάτε ότι σε περίπτωση πολέμου αυτοί θα μας ταΐζουν.
Το ότι φέρουν ένα βαρύ όνομα δεν σημαίνει ότι κληρονομούν αυτόματα και το κύρος του ονόματος. Γιατί ντε και καλά έπρεπε να τους δοθεί αίθουσα στο πνευματικό; Είναι πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο ή είναι αχταρμάς και μπάτε σκύλοι αλέστε κέντρο; Δεν υπήρχε ελεύθερο γραφείο στο Κέντρο Υγείας; Γιατί δεν πήραν ένα παροπλισμένο σχολείο (στο Σχοινά για παράδειγμα);Γιατί δεν έφτιαξαν την αίθουσα που τους δόθηκε στις αποθήκες του συνεταιρισμού;Θα μου πεις αλλιώς είναι να βγαίνεις με τον φραπέ στην αυλή του σχολείου στο Σχοινά και αλλιώς στη βεράντα του πνευματικού. Το ότι κάποιοι πίσω τους φέρουν κάποια ονόματα που κουβαλάνε «σταυρούς» φαίνεται πως είναι αρκετό τελικά για να τους δοθούν τα πάντα.


Όσο για το ρόλο του τοπικού συμβουλίου μας κατατόπισε ο πρόεδρος Ράπτης πολύ καλά. Απλά λένε τη γνώμη τους, είπε. Πήρες Λυμπεράκη 750 ψήφους για να λες απλά τη γνώμη σου. Πήρες Ουσταμπασίδη 696 ψήφους απλά για να γνωμοδοτείς. Και δεν καθόσασταν σπίτι σας να πιείτε καφέ και τρέχατε να τις μαζέψετε για να είστε απλά... διακοσμητικοί!!!

Από αύριο λοιπόν να πάμε όλοι να συμπληρώσουμε μια αίτηση στο δημαρχείο για να πάρουμε και μεις γραφείο. Τώρα που τα σκοτώνουν όσο όσο. Και ύστερα θέλουμε να γίνουμε Ευρώπη. Εδώ δεν μπορούμε να γίνουμε Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η Ευρώπη μας μάρανε.
Έξω από το πολυπόθητο πνευματικό είδαμε και ένα κίτρινο κουτί. Άραγε αυτό έχει άδεια από τον δήμο ή είναι και αυτό τάξιμο του δημάρχου;Υπάρχει αριθμός πρωτοκόλλου παραχώρησης; Απόφαση δημοτικού συμβουλίου;

moufa 22 7 1

Αυτό είναι Ευρώπη αλλά θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να είναι νόμιμο. Αλλιώς ας πάει ο καθένας να βάλει ότι θέλει για να διαφημιστεί. Εγώ απλά ρωτάω, δεν κρίνω αν πρέπει να είναι εκεί ή όχι. Κάποιοι λένε ότι και οι θέσεις στάθμευσης των ποδηλάτων που υπάρχουν στο πλάι του κτιρίου δεν έχουν άδεια. Δεν μπορεί μωρέ να είναι και αυτές παράνομες, έλεος. Αλλά με όσα ακούμε και βλέπουμε, λες;
Και θα κλείσω το θέμα με ένα ερώτημα στον κύριο Στεφανάκη. Μπείτε στον κόπο κύριε πρόεδρε να δείτε το βίντεο και αν θέλετε μου απαντάτε.


Και πάμε λίγο πιο κάτω, στο Κλειδί. Μη βιαστείτε να πείτε «στο δικό μας Κλειδί, του δήμου μας δηλαδή» γιατί παίζει και να μην είναι. Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 1886/2007 το Κλειδί είναι έξω από την αρμοδιότητα συντήρησης του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς η όποια δράση σταματά τον Πλάτανο.
Κι όμως ναι. Οι γραμμές του δρόμου μετά τον Πλάτανο στρίβουν για Πρασινάδα. Το Κλειδί αποτελεί πλέον ξεχωριστό κρατίδιο. Κάτι σαν το Άγιο Όρος δηλαδή. Μάλλον κάτι σαν το Βατικανό και από εδώ και πέρα θα ονομάζεται Κλειδί-κανό.
Και ως είθισται θα πρέπει να έχει και τον δικό του άρχοντα. Κυρίες και κύριοι, ο πάπας Χαράλαμπος- Βενέδικτος- Τσολάκης ο πρώτος, είναι ο αρχηγός του νέου κρατιδίου. Βγήκε ο λευκός καπνός επιτέλους.

moufa 22 7 2

Και επειδή όλα στον δήμο μας λειτουργούν νόμιμα, ήρθε η Εστία Ρουμλουκιωτών να ταράξει αυτή τη νομιμότητα. Ένα μπάνερ το οποίο είχαν τοποθετήσει σε κολώνα για να διαφημίσουν την εκδήλωση τους, κρίθηκε παράνομο και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 1500 ευρώ. Οκ, κακή η ρύπανση του δημόσιου χώρου, μαζί σας... Πως όμως οι σύλλογοι θα κάνουν την δουλειά τους; Υπάρχουν χώροι, προκαθορισμένοι από τον δήμο γι΄ αυτό το σκοπό; Άραγε, δόθηκαν τα ίδια πρόστιμα και στα μπουζουξίδικα της Βέροιας που κάθε λίγο και λιγάκι μας τρίβουν τον Γονίδη στη μάπα μας; Η Νατάσα Θεοδωρίδου ακόμα κρέμεται. Της το στείλατε το τσεκ; Η αστυνομία που παίρνει το μπλοκάκι και γράφει, πρόπερσι που έκανε ετήσιο έβγαλε αφίσες; Σας θυμίζει κάτι αυτό;

moufa 22 7 3

Μπορεί πολύ έξυπνα να μη βάλατε επάνω στην αφίσα το ποιος κάνει το χορό αλλά οι ανακοινώσεις στα site το έλεγαν ξεκάθαρα. Αντί να κυνηγάμε τους ξένους που έκαναν το δήμο μας σκουπιδοτενεκέ με όσα μας κολάνε καθημερινά, μοιράζουμε πρόστιμα μεταξύ μας. Ας ρίξουμε μια δεύτερη ματιά, νομίζω αξίζει.
Το παρακάτω μπάνερ πήρε πρόστιμο κύριε Αλευρά μου ή είναι πολιτικός αγώνας και επιτρέπεται; Απλά ρωτάω για να μάθω τι επιτρέπεται και τι όχι.

moufa 22 7 4

Και επειδή είμαστε Έλληνες και μόνο εμείς μπορούμε να τα κάνουμε αυτά, δείτε που σταμάτησε ο χριστιανός να πουλήσει καρπούζια.

moufa 22 7 5

Όταν τον είδα κατούρησα στα γέλια. Επί ένα τέταρτο κατέβαζε καρπούζια και γυρνούσε δεξιά και αριστερά να βρει ψιλά. Βέβαια το τι μούντζα έφαγε από τα αυτοκίνητα που δεν ήξεραν από πού να περάσουν, δεν λέγεται αλλά εγώ είμαι μαζί του. Πρώτον γιατί πουλούσε καρπούζια και δεύτερον γιατί δεν κολλούσε αφίσες, απλά φώναζε. Εύγε.


Το τι σκαρφίζονται κάποια site για να ανεβάσουν την αναγνωσιμότητα τους και όχι μόνο δεν χωράει σε ανθρώπινο νου. Ο γέρος, η γριά και το ράουνταπ. Έλεος. Θα μου πεις, αυτοί μέχρι χθες έβριζαν τον δήμαρχο και ξαφνικά, εν μία νυκτί, αποφάσισαν ότι τελικά δεν κατουράει στραβά, στον γέρο και στη γριά θα κολώσουν...

Το ότι έχουμε τη «δύναμη» της πένας δεν σημαίνει ότι ο αναγνώστης πιστεύει όσα γράφουμε και δεν έχει δικαίωμα να μας κρίνει. Από αστείο μέχρι μαλάκα και από αντικειμενικό μέχρι «τα παίρνει». Τα πάντα μπορώ να δεχτώ αλλά ότι ο λύκος αλλάζει τρίχωμα, με τίποτα. Κάντε οικονομία αγαπητοί αιρετοί, εκλογές έρχονται, θα σας χρειαστούν...


Και θα κλείσω με τον εορτασμό προς τιμή του Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη στο 3ο ΤΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. Πολύ ωραία γιορτούλα αλλά το τι είδαν τα μάτια μου δε λέγεται.
Είδα δύο αξιωματικούς με διπλωμένα μανίκια. Και το δίπλωμα χάλια αλλά και το μήκος ακόμα πιο χάλια. Δεν ξέρω αν έχει dresscode ο στρατός αλλά αν έχει, να τον τουφεκίσετε αυτόν που τον έβγαλε.

Είδα τον στρατηγό Γκαβαρδίνα και ταράχτηκα. Δεν νομίζω αλλά λιγάκι κόλλησα. Τα προσέχουμε αυτά στρατηγέ μου. Δεν μένουμε ποτέ χαλαροί.

moufa 22 7 6

Είδα την οικογένεια Δριστά με γυαλιά ηλίου λες και μόλις βγήκαν από κατάστημα Οπτικών. Αυτό είναι Ευρώπη φίλοι μου και αυτοί είναι οι νέοι Μπέκαμ του δήμου μας.

moufa 22 7 7
Είδα το θείο χωρίς μασέλα. Από τη μία καλά έκανε και δεν την έβαλε. Σου λέει θα κοιμηθώ που θα κοιμηθώ, μη την καταπιώ και τρέχω μέρα που είναι. Στην ίδια φωτογραφία είδα και τον Ράπτη να κοιτάζει τον φωτογράφο αντί να σκουντήξει τον μπάρμπα για να μην πέσει από το στασίδι. Δημήτρη μου, θα σε μαλώσω.

moufa 22 7 8

Αυτά για σήμερα. Καλά έκανε ο δήμαρχος και έδωσε την αίθουσα στον Ερυθρό Σταυρό για να ηρεμήσει και ο Μακρυγιάννης (όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν ξέρω και πρώτες βοήθειες για να τον σώσω) γιατί τον Στεφανάκη δεν τον είδα να πολύ-καίγεται.
Δήμαρχέ μου, το «είχα πάρει μια σωστή απόφαση αλλά δεν ξέρω που την έχω βάλει» εύχομαι να μη το βρεις ποτέ ξανά μπροστά σου.
Ένας μόνο θα μας σώσει. Σάκης Παντόπουλος. Με τόσες εκδρομές που έκανε για τα ΚΑΠΗ, σίγουρα είναι ο μόνος που μπορεί να τους φορτώσει όλους και να τους πάει κάπου να ξελαμπικάρουν. Σάκηηηηηηηηηηη σώσε μας.

moufa 22 7 9

Σχετικά Άρθρα