Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη του Φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Με Αναπηρία Ν. Ημαθίας, ”Τα Παιδιά της Άνοιξης” στη Δ.Ε.Ε.Π. Ημαθίας

Επίσκεψη του Φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Με Αναπηρία Ν. Ημαθίας, ”Τα Παιδιά της Άνοιξης” στη Δ.Ε.Ε.Π. Ημαθίας

Επίσκεψη του Φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Με Αναπηρία Νομού Ημαθίας, ”Τα Παιδιά της Άνοιξης” στη Δ.Ε.Ε.Π. Ημαθίας.


Τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Συλλόγου ”Τα Παιδιά της Άνοιξης” αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Σαρκατζή Ελεονώρα, τον Αντιπρόεδρο κ. Αρβανίτη Κωνσταντίνο και το Γενικό Διευθυντή κ. Καραγιάννη Βαλάντη.


Τα μέλη του Συλλόγου υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Διοικούσας κ. Σταύρος Γιανναβαρτζής και η κ. Πανάγου Κατερίνα, κοινωνική λειτουργός, αν. Υπεύθυνη του Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Δ.Ε.Ε.Π.


Στην συνάντηση έγινε εκτενής παρουσίαση του έργου που επιτελεί ο Σύλλογος, σε όλη της Περιφερειακή Ενότητα, με την άρτια λειτουργία του μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελούμενων, τη δημιουργική απασχόληση και ενίσχυση της κοινωνικοποίησής τους και της κοινωνικής τους ένταξης.
Το Κ.Δ.Η.Φ. φιλοξενεί εφήβους και ενήλικες ηλικίας 16 ετών και άνω από όλη τη Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, με νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down, μαθησιακές δυσκολίες, κινητικά προβλήματα, διαταραχές συμπεριφοράς και ως σήμερα στεγάζεται στην πόλη της Αλεξάνδρειας ενώ βρίσκεται στο στάδιο αποπεράτωσης ένα ακόμα Κ.Δ.Η.Φ στην Βέροια, στο Δ.Δ. Πατρίδας, καθώς ο χώρος δεν επαρκεί πια και 50 ακόμα ενήλικα ΑμεΑ παραμένουν σπίτι καθημερινά χωρίς να δραστηριοποιούνται για να προάγουν το επίπεδο της ζωής τους, ενώ στο σχεδιασμό υπάρχει και ένα Κ.Δ.Η.Φ. στην περιοχή της Νάουσας.


Στην ενημέρωση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην μεγάλη προσφορά Ιδρυμάτων όπως του "Ιδρύματος Νιάρχος" και "Α.Κ. Λασκαρίδη", συλλόγων, ιδιωτών και πολιτών ώστε να καταστεί δυνατή η συνέχιση της προσφοράς των υπηρεσιών του Συλλόγου, αλλά και την επιτακτική ανάγκη για μεγαλύτερη συνδρομή και βοήθεια από όλους.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη στήριξη από πλευράς του μέλους της Κυβέρνησης, Υφυπουργού κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, των βουλευτών και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη.


Η κ. Κατερίνα Πανάγου αναφέρθηκε στις διαδικασίες που πρέπει να διεκπεραιώνουν τακτικά οι οικογένειες και οι άνθρωποι που στηρίζουν τα άτομα αυτά, τονίζοντας την ανάγκη ουσιαστικής βελτίωσης και εκσυγχρονισμού, στα πλαίσια της ψηφιακής διακυβέρνησης που έχει προωθήσει με μεγάλη επιτυχία η Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.


Ο Πρόεδρος της Διοικούσας κ. Σταύρος Γιανναβαρτζής αφού συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου για την μεγάλη τους προσφορά , ευχαρίστησε για την επίσκεψη και την αναλυτική ενημέρωση, διαβεβαιώνοντας πως οι Οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας θα βρίσκονται στο πλευρό τους συνεχώς, με κάθε δυνατό τρόπο, καθώς είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η ενίσχυση και προώθηση της ομαδικής συνείδησης, κοινωνικής συνοχής και αλληλοβοήθειας σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης δράσης, με ιδιαίτερη έμφαση στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

 


Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Εκλογική Περιφέρειας Ημαθίας

Σχετικά Άρθρα