Άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Δευτέρα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες, ζημιές σε κατοικίες και δυσκολίες στις μετακινήσεις σε περιοχές όπως Μαγνησία, Θάσο, Λήμνο, Κίμωλο, Σάμο και Κάλυμνο.
Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και την Τρίτη 3 Νοεμβρίου προβλέπονται άστατος καιρός με τοπικές βροχές, ισχυρές καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις κυρίως στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά νησιά.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει σε ετοιμότητα τις αρμόδιες υπηρεσίες και καλεί τους πολίτες να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους που σχετίζονται με έντονα καιρικά φαινόμενα.
Συνιστάται στους πολίτες να ασφαλίζουν αντικείμενα, να αποφεύγουν τη διέλευση από πλημμυρισμένους δρόμους και χειμάρρους, καθώς και να τηρούν οδηγίες προστασίας σε περίπτωση καταιγίδας και κεραυνών.
Οι θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες θα κυμανθούν κυρίως μεταξύ 16 και 22 βαθμών Κελσίου, με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα της Τρίτης στα δυτικά.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Δευτέρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδεςστο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα νησιά του Ιονίου από τις μεσημβρινές ώρες, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια, από το απόγευμα και στα Δωδεκάνησα, κατά διαστήματα, έως αργά τη νύχτα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 22 βαθμούς Κελσίου.
Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ
Το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε το Σάββατο 31-10-2026 με α.α. 16/2026, επικαιροποιείται σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
Άστατος καιρός προβλέπεται για σήμερα Δευτέρα (02-11-2026) μέχρι και την Τρίτη (03-11-2026) κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια καθώς και την ανατολική νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Σήμερα Δευτέρα (02-11-2026)
α. Στα νησιά του Ιονίου, από τις μεσημβρινές ώρες.
β. Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια, από το απόγευμα.
γ. Στα Δωδεκάνησα, κατά διαστήματα, έως αργά τη νύχτα.
Αύριο Τρίτη (03-11-2026)
α. Στα νησιά του Ιονίου, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
β. Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, μέχρι το απόγευμα.
γ. Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου από τις πρώτες πρωινές ώρες έως αργά το απόγευμα.
δ. Στα Δωδεκάνησα από τις πρωινές ώρες έως αργά το απόγευμα.
Η πρόγνωση για την Τρίτη 3 Νοεμβρίου
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και στα Δωδεκάνησα. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Το απόγευμα σταδιακά από τα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 16 με 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 20 με 22 και στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα τοπικά τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση για την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου
Στην Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές, κυρίως μετά το απόγευμα στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και τις βραδινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.
Η πρόγνωση για την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου
Παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και πιθανώς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ή πρόσκαιρα ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά.