Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται από τη Στέλλα Αραμπατζή για την ανάπτυξη της Ημαθίας με ενημέρωση της Ντόρας Μπακογιάννη για τα κρίσιμα ζητήματα του Νομού Κύριο

Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται από τη Στέλλα Αραμπατζή για την ανάπτυξη της Ημαθίας με ενημέρωση της Ντόρας Μπακογιάννη για τα κρίσιμα ζητήματα του Νομού

Σημαντική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Στέλλας Αραμπατζή, και της Βουλευτού Χανίων και πρώην Υπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη, (Πρόεδρο της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας Ελλάδας, ΗΠΑ, Ισραήλ και Κύπρου) στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών για την προώθηση των ζητημάτων που απασχολούν την Ημαθία. Η συζήτηση εξελίχθηκε σε μια ολοκληρωμένη και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, με επίκεντρο τις αναπτυξιακές ανάγκες, τις υποδομές, τον τομέα της υγείας, αλλά και τις προοπτικές πολιτισμού και έρευνας στην περιοχή.

 

Σταθεροί δεσμοί με την Ημαθία – Έμφαση στη θεσμική συνέχεια

 

Η κυρία Μπακογιάννη εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για τη συνάντηση, υπογραμμίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρεί με τον Νομό. Έκανε αναφορά στη μακρόχρονη σχέση της με την Ημαθία, την οποία έχει υπηρετήσει από κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις, (Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Υπουργός Εξωτερικών) επιδεικνύοντας σταθερή στήριξη στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. «Η Ημαθία αποτελεί για εμένα έναν τόπο με ξεχωριστή ιστορική ταυτότητα και δυναμική. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την αναλυτική ενημέρωση από εσένα Στέλλα Αραμπατζή και θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προώθηση των κρίσιμων ζητημάτων του Νομού στα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια» ήταν τα λόγια της κ. Μπακογιάννη στην βουλευτή Ημαθίας.

 

Κεντρικά αιτήματα και αναπτυξιακές προτεραιότητες

 

Η κυρία Αραμπατζή παρουσίασε αναλυτικά στην κ. Μπακογιάννη τις επαφές που είχε σε Υπουργεία με ένα σύνολο παρεμβάσεων που αφορούν τον εκσυγχρονισμό υποδομών, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ενίσχυση του αναπτυξιακού αποτυπώματος της Ημαθίας για:

  • Οδική Ασφάλεια: Άμεση υλοποίηση των 8,9 χλμ. του οδικού τμήματος Πατρίδα – Εγνατία, ένα έργο καίριας σημασίας για την ασφάλεια και την αναπτυξιακή ενίσχυση της περιοχής.
  • Περιφερειακή Σύνδεση: Δημιουργία της προαστιακής γραμμής «Αλεξάνδρεια – Βέροια – Νάουσα – Σκύδρα – Έδεσσα», με στόχο τη διασύνδεση των τριών νομών και την εξυπηρέτηση πολιτών, φοιτητών και επισκεπτών.
  • Αυτονομία Υγείας: Επανεξέταση και προώθηση του αιτήματος για αυτόνομη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας.
  • Πολιτισμός και Έρευνα: Θεσμοθέτηση Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχαιολογίας σε Νάουσα και Βέροια με αναφορά στους Μανώλη Ανδρόνικο και NicholasHammond, καθώς και προώθηση ακαδημαϊκών εδρών και δομών επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και την δημιουργία Έδρας Έρευνας και Καινοτομίας στην Αλεξάνδρεια από το ΑΠΘ με την χρηματοδότηση του ΣΕΒΕ
  • Πυροπροστασία: Επανενεργοποίηση και στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βεργίνας και αναβάθμιση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Μακεδονίδος σε εποχιακό κλιμάκιο.

Δήλωση Στέλλας Αραμπατζή

 

«Η συμβολή της κυρίας Μπακογιάννη, με την πολύχρονη πολιτική της εμπειρία και την έμπρακτη αγάπη της για την Ημαθία, είναι καθοριστική. Η συνάντησή μας ήταν ιδιαίτερα παραγωγική. Δεσμεύομαι απέναντι στους πολίτες ότι θα συνεχίσω με επιμονή να προωθώ τα ζητήματα του Νομού σε όλα τα κυβερνητικά επίπεδα, μέχρι να δούμε έργα και λύσεις να υλοποιούνται.»

 

Η Βουλευτής Ημαθίας ευχαρίστησε θερμά την κυρία Μπακογιάννη για το άμεσο ενδιαφέρον και τόνισε την αναγκαιότητα της θεσμικής συνεργασίας για την επίτευξη κοινών στόχων που θα ενισχύσουν την ποιότητα ζωής και την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής.

 

 

Σχετικά Άρθρα