Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψήφισμα κατοίκων της Βέροιας: Να πάνε αλλού οι πρόσφυγες -Τι φοβούνται

Ψήφισμα κατοίκων της Βέροιας: Να πάνε αλλού οι πρόσφυγες -Τι φοβούνται

Ψήφισμα το οποίο υπογράφουν περισσότεροι από 300 κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Βέροιας κατατέθηκε το πρωί της Δευτέρας  28/3.

Στο ψήφισμά τους οι

κάτοικοι ζητούν την απομάκρυνση των προσφύγων από το συγκεκριμένο σημείο και την μετεγκατάστασή τους σε άλλο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του verianet.gr στο ψήφισμά τους επικαλούνται ότι,μεγάλο μέρος των κατοίκων συνεχίζει να ανησυχεί από την παρουσία των προσφύγων στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό.

Το θέμα θα συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα.

Συγκεκριμένα στο τετρασέλιδο ψήφισμα που κατατέθηκε και υπογράφεται από περισσότερους από 350 κατοίκους καταγγέλλονται ο Δημοτικός Σύμβουλος Διαμάντης Στέργιος για όσα είπε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως επίσης καταγγέλλονται και καταδικάζονται όσα «ακραία, ρατσιστικά ή προβοκατόρικα επεισόδια συνέβησαν κατά την άφιξη και την είσοδο των προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας».

Επίσης καταγγέλλεται ο Δήμος Βέροιας για παραβατική και μη δημοκρατική διαδικασία σε ότι αφορά την υπόδειξη του χώρου όπως επίσης καταγγέλλεται κάθε ενέργεια, πράξη ή παράλειψη η οποία δημιούργησε ένα περιβάλλον ανησυχίας, προσωπικής ανασφάλειας, εκφοβισμού και ψυχικής ταραχής.

Στο τετρασέλιδο ψήφισμα εκφράζονται φόβοι για πιθανόν ανεπιθύμητα συμβάντα, τίθεται θέμα ενδεχόμενης «προβοκάτσιας» ή κακόβουλης ενέργειας των υδροηλεκτρικών φραγμάτων και της ποιότητας του νερού και το ψήφισμα μετά από αναφορά και σε άλλα ζητήματα καταλήγει με το αίτημα να μετεγκατασταθεί το κέντρο φιλοξενίας «σε σημείο που δεν διαταρράσσεται η ομαλή διαβίωση πολιτών, δεν κινδυνεύουν άμεσα ζωές και περιουσίες και η διαβίωσή τους και η αστυνόμευσή τους θα βρίσκεται σε ανώτερα επίπεδα».

Με την αναφορά επισυνάπτονται και τέσσερα έγγραφα που αφορούν κατάσταση υπογραφών, μαρτυρίες, αστυνομικές δηλώσεις και αναφορά – πρόταση ΜΚΟ.

 

verianet.gr