Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στέλλα Αραμπατζή: Λύση του προβλήματος για καλλιεργητές αραβοσίτου Κύριο

Στέλλα Αραμπατζή: Λύση του προβλήματος για καλλιεργητές αραβοσίτου

Μια σημαντική εκκρεμότητα που απασχολούσε τους αγρότες της Ημαθίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, επιλύεται οριστικά. Μετά από άμεση παρέμβασή μου, καθώς και άλλων συναδέλφων βουλευτών, προς την ΑΑΔΕ και τους αρμόδιους φορείς, δίνεται η δυνατότητα τακτοποίησης των δηλώσεων για τους παραγωγούς που έχουν προβεί σε σπορά αγροτεμαχίων για πειραματικούς σκοπούς.

 

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για να συμπεριληφθούν κανονικά τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια στην επερχόμενη ολοκλήρωση των πληρωμών για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) 2025, διασφαλίζοντας ότι κανένας παραγωγός δεν θα χάσει τη συνδεδεμένη ενίσχυση που δικαιούται λόγω του ειδικού, πειραματικού χαρακτήρα της καλλιέργειάς του.

 

Επισημαίνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση αυτής της εκκρεμότητας είναι η Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026. Μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής, δεν θα γίνεται δεκτό κανένα νέο αίτημα.

 

Ως Βουλευτής Ημαθίας, παραμένω σταθερά δίπλα στον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας, παρεμβαίνοντας αποφασιστικά για την άρση κάθε εμποδίου και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί την καρδιά της τοπικής μας οικονομίας.

Σχετικά Άρθρα