Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδριάζει η ΚΕΦΕ της ΝΔ για τα τεχνικά προβλήματα που έχουν εμποδίσει την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας στις εσωκομματικές εκλογές

Συνεδριάζει η ΚΕΦΕ της ΝΔ για τα τεχνικά προβλήματα που έχουν εμποδίσει την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας στις εσωκομματικές εκλογές

Συνεδριάζει η ΚΕΦΕ της ΝΔ προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τις εσωκομματικές εκλογές.Η πρόταση που συζητείται είναι η αναβολή των εκλογών λόγω των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που είχαν συνέπεια να μην έχει ξεκινήσει μέχρι τώρα η εκλογική διαδικασία.

Το λογισμικό του συστήματος δεν λειτούργησε ποτέ. Η εταιρεία από την Τετάρτη είχε κάνει

μία προσομοίωση, όμως σε αυτή δεν μπορούσαν να δουν την τεχνική αντοχή του συστήματος. Χθες, όταν επιχειρήθηκε τεχνικός έλεγχος, έγινε κατανοητό ότι το σύστημα δεν θα αντέξει, όπως και έγινε, καθώς δεν λειτούργησε ποτέ. Παράλληλα, υπήρχε πρόβλημα στη μηχανογράφηση, π.χ. είχαν δοθεί ίδιοι κωδικοί σε διαφορετικά εκλογικά κέντρα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει σωστά η καταμέτρηση ψήφων. Και πέρα από όλα αυτά, χθες αργά το βράδυ διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να αντικατασταθούν 50 εκλογικοί αντιπρόσωποι.

Μεϊμαράκης: Αναβολή ή αποχωρώ

Λίγο πριν από τις 9.30 από την Κρήτη, όπου βρίσκεται ακόμη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει δεκτή αυτή η εισήγησή του, θα αποσύρει την υποψηφιότητά του από την κούρσα της διαδοχής. Την άποψη περί αναβολής συμμερίζονται κατά τα φαινόμενα τόσο ο Απόστολος Τζιτζικώστας, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γαλάζιος «εμφύλιος» για τις ευθύνες

Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει γαλάζιος «εμφύλιος» για τις ευθύνες, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Νικήτα Κακλαμάνη να ζητούν παραιτήσεις. Μάλιστα, υπάρχει υποψήφιος που πέρα από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.