Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τάσος Μπαρτζώκας: Σε ισχύ η μετάκληση εργατών γης χωρίς βίζα - Σε τροχιά υλοποίησης ένα πιο σύγχρονο μοντέλο μετάκλησης Κύριο

Τάσος Μπαρτζώκας: Σε ισχύ η μετάκληση εργατών γης χωρίς βίζα - Σε τροχιά υλοποίησης ένα πιο σύγχρονο μοντέλο μετάκλησης

Χωρίς θεώρηση εισόδου (βίζα) η μετάκληση εργατών γης και για το έτος 2022!


Ένα αίτημα, το οποίο είχα θίξει στους συναρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Μετανάστευσης, για ισχύ του έκτακτου καθεστώτος μετάκλησης εργατών γης και για φέτος, ικανοποιήθηκε.


Με τροπολογία στο άμεσο προσεχές διάστημα, η προσέλευση των εργατών γης, για το τρέχον έτος, θα πραγματοποιείται χωρίς βίζα, προκειμένου να καλυφθούν γρήγορα οι ανάγκες για εποχιακή εργασία στην αγροτική οικονομία.


Έχω θίξει επανειλημμένα στον Υπουργό την ανάγκη να επανασχεδιάσουμε εκ του μηδενός τη μετακλητή εργασία, προς όφελος των αγροτών, αλλά και των λοιπών εργοδοτών, που έχουν ανάγκη εργατικά χέρια του εξωτερικού.


Όπως ενημερώθηκα, οδεύουμε προς ένα νέο καθεστώς, το οποίο θα έχει ως βάση την θεώρηση εισόδου μια φορά μόνο μέσα στην πενταετία, κατά την οποία ο εργαζόμενος θα απασχολείται για 5 εννιάμηνα στον ίδιο εργοδότη και θα επιστρέφει τους λοιπούς τρεις μήνες του χρόνου, στον τόπο προέλευσης του.


Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες για τους αγρότες μας!

Σχετικά Άρθρα