Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρελθόν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους - Ποιες οι εξαιρέσεις Κύριο

01 Ιουν 2022
Παρελθόν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους - Ποιες οι εξαιρέσεις

Από σήμερα η μάσκα καταργείται τόσο στα καταστήματα όσο και τα σούπερ μάρκετ. Επίσης, τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας μπαίνει στα αεροπλάνα και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

 

Εξαιρέσεις

 

Σημειώνεται ότι η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές όπως και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

 

Η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης) είναι υποχρεωτική στους χώρους των επιβατηγών, επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων, επιβατηγών - οχηματαγωγών - ταχύπλοων, επιβατηγών- ταχύπλοων και επιβατηγών-υδροπτέρυγων, κρουαζιερόπλοιων, ιδιωτικών και επαγγελματικών πλοίων αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας και ημερόπλοιων, στους οποίους η χρήση αυτή προβλέπεται, σύμφωνα με τα οικεία υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Υποχρεωτικές και στα πλοία αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αυτό πρόκειται να αλλάξει και να είναι υποχρεωτικές μόνο στους κλειστούς χώρους των πλοίων. Ωστόσο σήμερα θα υπάρξουν αποφάσεις.

 

Και επίσημα τέλος η μάσκα στα αυτοκίνητα

 

Επίσης σε όλα τα ΦΕΚ γινόταν αναφορά για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα ΙΧ αν δεν είναι α' βαθμού συγγένειας. Στο συγκεκριμένο ΦΕΚ δεν υπάρχει σχετική αναφορά. Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα θα παρθούν αποφάσεις και για τα ταξί που μέχρι σήμερα είναι υποχρεωτική για οδηγούς και επιβάτες.

Σχετικά Άρθρα