Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόσο θα κοστίζουν τα PCR και πόσο τα rapid tests – Ποια είναι τα πρόστιμα Κύριο

Πόσο θα κοστίζουν τα PCR και πόσο τα rapid tests – Ποια είναι τα πρόστιμα

Αναλυτικά η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

 

Σε ισχύ μπαίνουν από την προσεχή Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και ανάμεσα σε άλλα θα ισχύει η υποχρέωση διενέργειας μοριακών τεστ και rapid tests από ιδιωτικά εργαστήρια. Σε αυτό το πλαίσιο, με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ χθες, Παρασκευή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις νέες τιμές που θα ισχύουν για τα διαγνωστικά τεστ κορονοϊού.
Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Πόσο θα κοστίζει το PCR και πόσο το Rapid Test


Για το τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου PCR:

 

ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των 40 ευρώ.


ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 20 ευρώ.

 

Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (rapid test) ως ανώτατο όριο του αθροίσματος της τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, και της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των 10 ευρώ.

 

Οι ανώτατες τιμές δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών, οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

 

Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες και αγαθά, οφείλουν να αναρτήσουν σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, τιμοκατάλογο που θα περιλαμβάνει και θα αναφέρει ευκρινώς τις ως άνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές.

 

Rapid test: Τα πρόστιμα

 

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με όσα ορίζονται στις περιπτώσεις του PCR και του rapid επιβάλλεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.


Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με όσα ορίζονται στην περίπτωση του τιμοκαταλόγου επιβάλλεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα