Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους Κύριο

Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Ανοίγει όπως όλα δείχνουν ο δρόμος για αποφάσεις αναφορικά με το τέλος της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Η συνεδρίαση της Επιτροπής είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη και ήδη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στην ενημέρωση της Τρίτης, προϊδέασε για θετικές εξελίξεις στο μέτωπο αυτό.


Μάσκες τέλος σε εξωτερικούς χώρους: Τι είπε η Πελώνη

 

Οπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «όλοι ελπίζουμε πως βρισκόμαστε κοντά σε αυτό, σε κάθε περίπτωση είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών».

 

Την Πέμπτη οι εισηγήσεις

 

Οι επιστήμονες θα συνεδριάσουν αύριο, Πέμπτη για να προχωρήσουν στην οριστική τους εισήγηση προς την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις εισηγήσεις αλλά και τα ερωτήματα που έχει θέσει η κυβέρνηση στους επιστήμονες, το ζήτημα είναι εάν θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τις μάσκες την 1η Ιουλίου κι αν θα πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και μη.

 

Πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στην επιτροπή των ειδικών σχετικά με το αν θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως μόνο στους εμβολιασμένους καθότι ο έλεγχος κρίνεται εξαιρετικά δύσκολος. Άλλωστε ο φόβος είναι μην δημιουργηθούν κοινωνικές αναταραχές.


Αυστηρή σύσταση

 

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι ειδικοί θα συμφωνήσουν να απελευθερωθούμε από τις μάσκες την 1η Ιουλίου αλλά με αυστηρή σύσταση να χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει συνωστισμός. Πιθανό θεωρείται ότι λόγω και του αιτήματος της κυβέρνησης να δοθεί τελικώς το πράσινο φως μόνο για τους εμβολιασμένους, έστω κι αν κάποια μέλη της επιτροπής έχουν αντιρρήσεις.

 

Εξάλλου ήδη έχουν αρχίσει τα προνόμια για τους εμβολιασμένους ανεξάρτητα εάν η κυβέρνηση δεν έχει νομοθετήσει ακόμη. Είναι ενδεικτικό ότι στα γυμναστήρια χωρίς μάσκα μπορούν να αθλούνται μόνο όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά παραμένει άγνωστο πως, ποιοι και με ποια ιδιότητα ελέγχουν τους επισκέπτες των γυμναστηρίων για το πιστοποιητικό του εμβολιασμού.

Σχετικά Άρθρα