Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσεχώς ανεμβολίαστοι όλοι και πρόστιμο χωρίς τρίτη δόση Κύριο

Προσεχώς ανεμβολίαστοι όλοι και πρόστιμο χωρίς τρίτη δόση

Όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από την ηλικία τους θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι σύμφωνα με πληροφορίες, αν δεν έχουν κάνει τρίτη δόση και έχει παρέλθει διάστημα επτά μηνών μετά τη δεύτερη δόση.

 

Αλλάζουν όλα στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού η οποία πλέον θα αφορά όλους τους πολίτες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες εφόσον έχει παρέλθει το 7μηνο από τη δεύτερη δόση χωρίς να έχουν προχωρήσει στην τρίτη.

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ στη συνεδρίαση της επιτροπής διατυπώθηκε η σκέψη το πιστοποιητικό εμβολιασμού να έχει διάρκεια 7 μήνες για όσους δεν προχωρούν στην ενισχυτική δόση, η οποία τελικά δεν ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα. Θέμα που δεν αποκλείεται να εξετασθεί εκ νέου ωστόσο και στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου.

 

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα στη χώρα μας, υποχρεωτική είναι η τρίτη δόση μόνο για τους άνω των 60 ετών, οι οποίοι εφόσον λήξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους στο 7μηνο θεωρούνται πλέον ανεμβολίαστοι αν δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη δόση.

 

Τα μέτρα για όσους εμβολιασμένους θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι


Όσοι δεν προχωρήσουν στην τρίτη δόση θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και θα υπόκεινται σε μια σειρά περιορισμών και μέτρα και συγκεκριμένα θα πρέπει να δείχνουν διαγνωστικό έλεγχο με PCR ή rapid test για να μπουν:

 

στα καταστήματα λιανικού εμπορίου,


στους ανοικτούς (εξωτερικούς) χώρους εστίασης,


στα κομμωτήρια,


στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους εργασίας


στην εκπαίδευση


στους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλους χώρους με συναφείς δραστηριότητες ή παροχής υπηρεσιών


στους χώρους λατρείας

 

 

www.dikaiologitika.gr

 

Σχετικά Άρθρα