Εκτύπωση αυτής της σελίδας

24η Συνάντηση Χορωδιών Δήμου Αλεξάνδρειας! Όλα Μαγικά και αφιερωμένα στην Ειρήνη των λαών!(φωτο-βίντεο) Κύριο

24η Συνάντηση Χορωδιών Δήμου Αλεξάνδρειας! Όλα Μαγικά και αφιερωμένα στην Ειρήνη των λαών!(φωτο-βίντεο)

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η 24η Συνάντηση Χορωδιών Δήμου Αλεξάνδρειας υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας και του Προέδρου της κ. Μανώλη Σταυρή.

 

Στη Συνάντηση Χορωδιών συμμετείχαν: H Oρχήστρα CΟN FUOKO Δημοτικού Ωδείου Θέρμης, η Παιδική Xορωδία Νάουσας CANTO A TEMPO, η Μικτή Χορωδία ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ καθώς και η Παιδική Χορωδία ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ του Δήμου Αλεξάνδρειας.

 

Η εκδήλωση σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας περιόδου αφού πραγματοποιήθηκε μετά από 2 χρόνια λόγω κορονοϊού και με σχέδια που αποσκοπούν στην ολική αναβάθμισή της.

 

Την εκδήλωση προλόγισαν η κ. Βίκυ Δρίζη και ο κ. Γρηγόρης Σαββόπουλος.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης.

 

Τίμησαν με την παρουσία τους την αξιόλογη μουσική συνάντηση ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Τάσος Μπαρτζώκας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Όλγα Μοσχοπούλου καθώς και οι Ανριδήμαρχοι κ. Στέφανος Δελιόπουλος και Σωτήρης Τζιλόπουλος.

 

Απίστευτα όμορφη και ενδιαφέρουσα η παρουσία της Παιδικής Χορωδίας CANTO A TEMPO επί σκηνής, όλο μπρίο και νάζι συνοδευόμενο από μουσικοκινητική αγωγή που δημιουργούσε μια σημαντική συνάντηση μουσικής, δημιουργικότητας και ομαδικού πνεύματος από τους λιλιπούτειους χορωδούς.

 

Επί σκηνής η ορχήστρα CON FUOKO του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Πολυμενέρη και οι ¨δικές μας χορωδίες¨, η Μικτή Χορωδία «Αλεξανδρινές Φωνές» και Παιδική - Νεανική Χορωδία «Μελισσάνθη» του Δήμου Αλεξάνδρειας, υπό τη διεύθυνση της Ελένης Θεοδωρίδου «...παρέσυραν το κοινό σε ένα νοσταλγικό ταξίδι σε μια ανάταση ψυχής, με τη δύναμη της μουσικής και τη συγκίνηση των αναμνήσεων από ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν στο μονοπάτι που η ελληνική ψυχή συναντά την Ανατολή» αφού η εν λόγω Συνάντηση Χορωδιών διακρίθηκε από νοσταλγία, ρομαντισμό και μελωδικό λυρισμό και περιπλάνησε το κοινό σε έναν μουσικό παράδεισο.

 

Δεν υπάρχουν λόγια ώστε να αποτυπώσω τον θαυμασμό μου στις διακεκριμένες και πολυβραβευμένες χορωδίες του Δήμου μας, ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ και ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ οι οποίες αποθέωσαν μουσικά την εκδήλωση, μάγεψαν τους παρευρισκόμενους με τις μελωδικές φωνές τους, τους ¨σεργιάνισαν¨ σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι και οι θεατές ανταπέδωσαν με το θερμό χειροκρότημά τους και τις αποθέωσαν!

 

Η 24η Συνάντηση Χορωδιών ήταν αφιερωμένη στην ΕΙΡΗΝΗ των λαών και έστειλε ένα ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα αφού οι χορωδοί στο κλείσιμο της εκδήλωσης εμφανίστηκαν κρατώντας κλαδιά ελιάς πλημμυρίζοντας το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο και μεταφέροντας το πανανθρώπινο μήνυμα της Ειρήνης και της Αγάπης σε όλο τον κόσμο.

 

Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!

 

Επιμέλεια άρθρου : Έφη Στεφ. Καραγιάννη

 

 

 

Σχετικά Άρθρα