Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την πολιτιστική κληρονομιά της πρώην λίμνης των Γιαννιτσών στην Αλεξάνδρεια - Αφιερωμένη στον Γιώργο Ντελιόπουλο Κύριο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την πολιτιστική κληρονομιά της πρώην λίμνης των Γιαννιτσών στην Αλεξάνδρεια - Αφιερωμένη στον Γιώργο Ντελιόπουλο

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαΐου 2026, στο Συνεδριακό - Εκθεσιακό Κέντρο Ιστορίας και Λαογραφίας του Δήμου Αλεξάνδρειας, η ημερίδα με θέμα:
«Η πολιτιστική κληρονομιά της πεδιάδας Θεσσαλονίκης: Καταγράφοντας την ιστορία και τα μνημεία της περιοχής της πρώην λίμνης των Γιαννιτσών».

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Συμβούλιο Βιομηχανικής Κληρονομιάς και επικεντρώθηκε στην ιστορική, πολιτιστική και λαογραφική καταγραφή της περιοχής της πρώην λίμνης των Γιαννιτσών, αναδεικνύοντας στοιχεία της τοπικής μνήμης και της αγροτικής κληρονομιάς.

 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν εισηγήσεις και μαρτυρίες που αφορούσαν την ιστορία της λίμνης, τα μνημεία της περιοχής, τις αλλαγές που έφερε η αποξήρανσή της, αλλά και την ανάγκη διατήρησης και καταγραφής σημαντικών στοιχείων της τοπικής ταυτότητας.

 

Η ημερίδα ήταν αφιερωμένη στον λαογράφο Γιώργο Ντελιόπουλο, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και υπήρξε ένας ακούραστος εργάτης της λαογραφικής έρευνας και της καταγραφής της τοπικής ιστορίας.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα