Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους, που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην ως άνω Υπουργική Απόφαση.
Από τη συγκεκριμένη εκπαίδευση μπορεί να εξαιρείται μόνο το προσωπικό, το οποίο διαθέτει έγκυρο τίτλο σπουδών ή πιστοποιητικό ή αποδεικτικό παρακολούθησης προγράμματος εκπαίδευσης ή κατάρτισης, από το οποίο να προκύπτει σαφώς ότι ο εργαζόμενος είναι επαρκώς καταρτισμένος σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.
Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή, σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων.
Το ΚΔΒΜ2-Κ.Α.ΕΛ.Ε. Παράρτημα Αλεξάνδρειας θα υλοποιήσει σεμινάρια εκπαίδευσης προσωπικού και ιδιοκτητών επιχειρήσεων, με θέμα «Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων», διάρκειας δέκα ωρών, στην Αλεξάνδρεια.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις για το
συγκεκριμένο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν
να απευθύνονται στα τηλ. ΚΔΒΜ2-Κ.Α.ΕΛ.Ε. 23330 28010,
FAX: 2333053060
και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..