Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας μεταξύ Γκυρίνη-Κούγκα για οικόπεδα, κόκκινες κορδέλες και τσιμεντόλιθα (βίντεο) Κύριο

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας μεταξύ Γκυρίνη-Κούγκα για οικόπεδα, κόκκινες κορδέλες και τσιμεντόλιθα (βίντεο)

Ένα θέμα που προκάλεσε αίσθηση και ένταση έφερε στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας στις 28 Νοεμβρίου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σάκης Κούγκας σχετικά με την προσπάθεια διαχωρισμού και διαμοιρασμού κάποιων οικοπέδων του δήμου Αλεξάνδρειας που βρίσκονται στην περιοχή της επέκτασης του δήμου, στο σχέδιο πόλης πίσω από το hotspot όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.

Όπου σύμφωνα με αυτοψία του ίδιου κάποιοι έχουν τοποθετήσει κορδέλες, τσιμεντόλιθα και κώνους... και ρώτησε το δήμαρχο τι συμβαίνει...: «Δεν ξέρω ποιανού ενέργεια είναι και τι συμβαίνει ακριβώς, ενημέρωσα τον δήμαρχο για αυτήν την ενέργεια και τελικά πήρα την απάντηση πως δεν υπάρχει τίποτα». Ο δημοτικός σύμβουλος κατέθεσε φωτογραφικό υλικό και υποστήριξε πως υπάρχουν δύο νέα κτίσματα κτισμένα με τσιμεντόλιθα κατηγορώντας τον δήμαρχο πως δεν ενήργησε άμεσα: «Άρα δήμαρχε δεν πήγατε».

Τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνης παραδέχτηκε πως ενημερώθηκε από τον κ. Κούγκα: «Πράγματι ο κ. Κούγκας με ενημέρωσε πως μοιράζονται οικόπεδα και χτίζονται κτίσματα, δεν το γνώριζα και πράγματι πήγα εκεί» ενώ συνέχισε με τι είδε στο χώρο: «Αντίκρισα πάσσαλους και ασπροκόκκινες ταινίες που χώριζαν κάποια πράγματα» ενήργησα στέλνοντας εκεί την αρμόδια υπηρεσία του δήμου μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Γκιουρτζή ώστε να επιληφθούν του θέματος.

Καθώς στη συνέχεια ο κ. Γκιουρτζήςς εξήγησε πως πήγαν δύο φορές στα οικόπεδα: «Με εντολή του δημάρχου, πήγα με την υπεύθυνη της πολεοδομίας την κ. Παπαδημητρίου. Πήγαμε δύο φορές, είδαμε αυτά τα τσιμεντόλιθα και μας είπαν ότι θα τα γκρεμίσουν» τονίζοντας πως τα οικόπεδα που βρίσκονται πίσω από το πρατήριο καυσίμων είναι ιδιόκτητα διότι υπήρξε διαφωνία με τον κ. Κούγκα πως κι εκείνα τα οικόπεδα ανήκουν στο δήμο Αλεξάνδρειας ενώ αναφέρει πως είδε τους χάρτες της πόλης και πρόκειται για δημοτικά οικόπεδα(δύο από αυτά).

Εκεί οξύνθηκαν λίγο τα πνεύματα κι ανέβηκαν οι τόνοι με τον κ. Γκυρίνη να ζητά από τον κ. Κούγκα να πάνε μαζί στην αρμόδια υπηρεσία για την πλήρη διαλεύκανση του θέματος.

Το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς ώστε να μην  υπάρχουν υπόνοιες και σκιές ακόμη  και λόγω των επερχόμενων δημοτικών εκλογών...

Δείτε το βίντεο:

Δείτε το σημείο που αναφέρονται:

Σχετικά Άρθρα